Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dom z Krakowa napisał (tak jak myślałam):
Pani Anno,
Bardzo dziekuję za pomoc i namiary na sunie jutro mieslismy jechac do schroniska w Świetokrzyskim - ale dzis dostaliśmy wiadomośc ze jest mała suczk ok 3 miesiące w Radwanowicach k. Krakowa i to ona została naszym nowym członkiem rodziny.

Posted

[quote name='ania1985']Dom z Krakowa napisał (tak jak myślałam):
Pani Anno,
Bardzo dziekuję za pomoc i namiary na sunie jutro mieslismy jechac do schroniska w Świetokrzyskim - ale dzis dostaliśmy wiadomośc ze jest mała suczk ok 3 miesiące w Radwanowicach k. Krakowa i to ona została naszym nowym członkiem rodziny.[/QUOTE]

dobrze, ze jakiś psiak znalazl domek...szkoda, że nie świętokrzyski...

maluchow w schronie 40....

Jaanka - czy rodzice dalej szukają niedużego psa?

Erka - z tych kontaktow, co podalaś: pani z W-wy nie odbierala tel., pani ze sląska myślała, że psy są w w-wie i generalnie szuka psa w rozmiarze sznaucerka min....feria dla niej za duża...

Wungielkowa - jest domek dla Bogusia w Dąbrowie Górniczej - trwają rozmowy kiedy ew. mogą przyjechać - jak będę coś wiedziała to napiszę.

A jutro po Szanę przyjeżdżają ludzie ze...Szwecji;):)

Posted

[quote name='andzia69']

Jaanka - czy rodzice dalej szukają niedużego psa?

[/QUOTE]

Adoptowaliby dorosłą malutka kudłatą sunię do 4 kg .
Malutką bo chcą ją zabierać wszędzie ze sobą . Do tej pory przez 16 lat pędzili do domu na określoną porę żeby pies nie czekał ani minuty dłużej i się nie męczył . Często są awarie windy i to jest kolejny powód . Kudłate po prostu lubią a suczkę zawsze chcieli ale wybrał nas chłopak no i siła wyższa ;)
Rozglądamy się od jakiegoś czasu ale na takie miniaturki jest dużo chętnych domów .
Ponieważ często czytam rady że jak się chce joreczka to trzeba sobie kupić to być może tak to się skończy .

Posted

york może ważyć i 7 kg.... shih tzu też...a szkoda, ze musi być do 4 kg, bo być może będzie do adopcji jakiś 'mop" - ale może być to shih tzu lub coś...była też ratlerka - no ale nie wiem nic więcej na dzisiaj...

Posted

Do 5 kg to zalecenie lekarza . Tata więcej podnosić nie powinien . Niestety to problem bo nigdy nie szukałam psa na kilogramy ;)
Ale tu niestety muszę bo albo taki albo żaden .
Małe mopy to bywają maltanczyko lub jorkopodobne . Nam nie chodzi o rasowego ani rasopodobnego ale inne najczęściej ważą powyżej 4 kg .

Posted

[quote name='erka']Inciu, był tel. o Polę z Warszawy, ale musiałaby zostawac sama w domu gdzies 5 godz. dziennie. Jak uważasz, mogłaby zostawać, czy to za długo?
Cięzko znaleźc dom, gdzie cały czas ktos jest w domu.[/QUOTE]
Uważam że jest za mała, żeby zostawać zupełnie sama przez 5 godzin. Ona bardzo potrzebuje czułości, kontaktu z człowiekiem. Gdyby ten domek wziął na początek ze 2-3 tygodnie urlopu (ja tak zrobiłam biorąc Inkę ze schronu,a miała 6 miesięcy, a nie 2), to byłoby co innego.

Posted

[quote name='Incia']Uważam że jest za mała, żeby zostawać zupełnie sama przez 5 godzin. Ona bardzo potrzebuje czułości, kontaktu z człowiekiem. Gdyby ten domek wziął na początek ze 2-3 tygodnie urlopu (ja tak zrobiłam biorąc Inkę ze schronu,a miała 6 miesięcy, a nie 2), to byłoby co innego.[/QUOTE]
Czy sądzisz, że Pola będzie ważyła więcej niż 4kg?:scared:

Posted

[quote name='wegielkowa']Czy sądzisz, że Pola będzie ważyła więcej niż 4kg?:scared:[/QUOTE]

Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:.

Posted

[quote name='erka']Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:.[/QUOTE]
Dobrze wiesz, że świętokrzyskie słynie z psów rasowych mutantów..:eviltong:.
Jaaniu, podobno, jak się nosi na rękach gończe, to nie rosną...:p

Posted

[quote name='Incia'] Sasiedzi robią zakłady, czy Pola zostanie u mnie czy nie.
[/QUOTE]
Tylko po co??
No dobra wypłacam 100 do jednego jak nie zostanie.:diabloti:

[quote name='ewab']A to już nie posokowiec?[/QUOTE]
My to erce wybaczamy takie teksty, Wprawdzie w ogóle nie zna się na rasach, ale ma innne zalety;)

Posted

[quote name='malagos']A ja wróciłam po urlopie do domu, a tu mam 2 gratisy - 2 szczeniaki z lasu.......... Tomek przytargał.....[/QUOTE] Miejmy nadzieję, ze nie było w tym lesie więcej...

Posted

Dżes na świętokrzyskie.Czy on jest kastrowany??
[url]http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-D-ES-wyjatkowo-grzeczny-mlody-kotek-lubiacy-dzieci-i-zwierzeta-W0QQAdIdZ396569598[/url]

Posted (edited)

[quote name='erka']Aaa, chodzi Ci o wyadoptowane do dogomaniaków . Było trochę , niektórych osób juz pewnie nie ma na dogo. Jest Rudzia-Bianka, Radek, Iskra-wroc, Paulina-Frajda, Camara, nie pamiętam teraz wszystkich.[/QUOTE]
I Dziki Nomada chiba jeszcze....:oops:
Kube to chyba mozna jako strózującego ogłaszać, co??

Edited by savahna
Posted

Dżes juz po kastracji. Kuba, jak najbardziej stróżujący, ale żeby jakis kontakt z ludziem tez miał, a nie tylko do kojca.

Malagos, to u was prawie , jak w świętokrzyskim już.

Jedziemy zaraz szukac i łapać malutką zaciązoną suczkę w Mostach.

Posted

Niestety , mała suczynka z Mostów po Sedalinie , przegoniła Linssi, ewelinkę_m i mnie 3 godz.po lesie i polach i zniknęła nam z oczu. Pewnie wyśpi sie teraz gdzies w krzakach.Trzeba będzie spróbowac jeszcze raz, prosiłysmy tez ludzi, na podwórko których wchodzi do ich psa,zeby zamkneli ja gdzies , jak się da i zadzwonili.

A mira145 zabrała dzisiaj do siebie jamnisiowatą Rudą z Kaczyna. Sunia miała nieszczęście trafić na znaną nam plebanię w Kaczynie, co oczywiście przeszkadzało i klecha zawiadomił gminę. Bałyśmy sie ,że bedzie chciał załatwic sunie w inny sposób i trzeba było ją natychmiast zabrać stamtąd.
Dobrze,że mira 145 się zgodziła, bo nie było juz co zrobic z sunią. Dzięki mira145:):).
Ruda podobno juz wpakowała sie u miry na kanapę:).

Posted

[quote name='erka']Niestety , mała suczynka z Mostów po Sedalinie , przegoniła Linssi, ewelinkę_m i mnie 3 godz.po lesie i polach i zniknęła nam z oczu. Pewnie wyśpi sie teraz gdzies w krzakach.Trzeba będzie spróbowac jeszcze raz, prosiłysmy tez ludzi, na podwórko których wchodzi do ich psa,zeby zamkneli ja gdzies , jak się da i zadzwonili.

A mira145 zabrała dzisiaj do siebie jamnisiowatą Rudą z Kaczyna. Sunia miała nieszczęście trafić na znaną nam plebanię w Kaczynie, co oczywiście przeszkadzało i klecha zawiadomił gminę. Bałyśmy sie ,że bedzie chciał załatwic sunie w inny sposób i trzeba było ją natychmiast zabrać stamtąd.
Dobrze,że mira 145 się zgodziła, bo nie było juz co zrobic z sunią. Dzięki mira145:):).
[B]Ruda podobno juz wpakowała sie u miry na kanapę[/B]:).[/QUOTE] Przynajmniej wiadomo, że do mieszkania się nadaje:) To jeszcze trzeba sprawdzić na dzieci i kłoty:)

Posted (edited)

[quote name='wegielkowa']Przynajmniej wiadomo, że do mieszkania się nadaje:) [/QUOTE]

:lol::lol::lol:

Rudą robię na ....świętokrzyskie.:diabloti:
[URL]http://tablica.pl/oferta/ruda-bezdomna-bardzo-lagodna-sterylizowana-nieduza-suczka-ID1k40z.html#c1b237aa;r:;s:[/URL]
Czy jest szansa, w związku z tym ,że jest na dt , na nowe foty i więcej info na temat jej charakteru??
DŻES na mazowieckie
[URL]http://tablica.pl/oferta/dzes-kastrowany-bardzo-grzeczny-spokojny-mlody-kocurek-15-miesieczny-ID1k61F.html#01005527;r:;s:[/URL]
[B]mag.da[/B] jeśli można to więcej fotek kota bym poprosiła.

Edited by savahna
Posted

Do miry145 musimy sie wybrać na sesję fotograficzną, bo dzwoniła tez do mnie majqa z prośbą o obfocenie psiaka, którego mają u Miry w hoteliku. Ewelinka_m obiecała, że się tam wybierzemy:).

Ewelinka_m robiła tez fotki tej malutkiej z Mostów, to pewnie wstawi.
Szkoda,że nie udało sie jej złapac, bo akurat tek deszczowo i chłodno, ale przeceiż ona spędziła tam podobno zimę i jakos przezyła. Ale i tak trzeba sie spieszyć, bo miała cieczkę ponad miesiąc temu i jest na bank zaciążona.

Posted

Witam!Ruda-a za zgodą Ani,która ją do mnie przywiozła wołam Rózia- to typowy kanapowiec.Uwielbia być w domu.Zamknięta sama w pokoju śpi.Bardzo łagodna,kocha dzieci i już polubiła koty.Na podwórku grzeczna na wołanie przybiega i przytula się do człowieka proszac o myziaki.Zero agresji.
Zapraszam na zrobienie sesji zdjęciowej Rózi i Miśka:-).