ania1985 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Dom z Krakowa napisał (tak jak myślałam): Pani Anno, Bardzo dziekuję za pomoc i namiary na sunie jutro mieslismy jechac do schroniska w Świetokrzyskim - ale dzis dostaliśmy wiadomośc ze jest mała suczk ok 3 miesiące w Radwanowicach k. Krakowa i to ona została naszym nowym członkiem rodziny. Quote
andzia69 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='ania1985']Dom z Krakowa napisał (tak jak myślałam): Pani Anno, Bardzo dziekuję za pomoc i namiary na sunie jutro mieslismy jechac do schroniska w Świetokrzyskim - ale dzis dostaliśmy wiadomośc ze jest mała suczk ok 3 miesiące w Radwanowicach k. Krakowa i to ona została naszym nowym członkiem rodziny.[/QUOTE] dobrze, ze jakiś psiak znalazl domek...szkoda, że nie świętokrzyski... maluchow w schronie 40.... Jaanka - czy rodzice dalej szukają niedużego psa? Erka - z tych kontaktow, co podalaś: pani z W-wy nie odbierala tel., pani ze sląska myślała, że psy są w w-wie i generalnie szuka psa w rozmiarze sznaucerka min....feria dla niej za duża... Wungielkowa - jest domek dla Bogusia w Dąbrowie Górniczej - trwają rozmowy kiedy ew. mogą przyjechać - jak będę coś wiedziała to napiszę. A jutro po Szanę przyjeżdżają ludzie ze...Szwecji;):) Quote
jaanka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='andzia69'] Jaanka - czy rodzice dalej szukają niedużego psa? [/QUOTE] Adoptowaliby dorosłą malutka kudłatą sunię do 4 kg . Malutką bo chcą ją zabierać wszędzie ze sobą . Do tej pory przez 16 lat pędzili do domu na określoną porę żeby pies nie czekał ani minuty dłużej i się nie męczył . Często są awarie windy i to jest kolejny powód . Kudłate po prostu lubią a suczkę zawsze chcieli ale wybrał nas chłopak no i siła wyższa ;) Rozglądamy się od jakiegoś czasu ale na takie miniaturki jest dużo chętnych domów . Ponieważ często czytam rady że jak się chce joreczka to trzeba sobie kupić to być może tak to się skończy . Quote
andzia69 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 york może ważyć i 7 kg.... shih tzu też...a szkoda, ze musi być do 4 kg, bo być może będzie do adopcji jakiś 'mop" - ale może być to shih tzu lub coś...była też ratlerka - no ale nie wiem nic więcej na dzisiaj... Quote
jaanka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Do 5 kg to zalecenie lekarza . Tata więcej podnosić nie powinien . Niestety to problem bo nigdy nie szukałam psa na kilogramy ;) Ale tu niestety muszę bo albo taki albo żaden . Małe mopy to bywają maltanczyko lub jorkopodobne . Nam nie chodzi o rasowego ani rasopodobnego ale inne najczęściej ważą powyżej 4 kg . Quote
Incia Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='erka']Inciu, był tel. o Polę z Warszawy, ale musiałaby zostawac sama w domu gdzies 5 godz. dziennie. Jak uważasz, mogłaby zostawać, czy to za długo? Cięzko znaleźc dom, gdzie cały czas ktos jest w domu.[/QUOTE] Uważam że jest za mała, żeby zostawać zupełnie sama przez 5 godzin. Ona bardzo potrzebuje czułości, kontaktu z człowiekiem. Gdyby ten domek wziął na początek ze 2-3 tygodnie urlopu (ja tak zrobiłam biorąc Inkę ze schronu,a miała 6 miesięcy, a nie 2), to byłoby co innego. Quote
wegielkowa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='Incia']Uważam że jest za mała, żeby zostawać zupełnie sama przez 5 godzin. Ona bardzo potrzebuje czułości, kontaktu z człowiekiem. Gdyby ten domek wziął na początek ze 2-3 tygodnie urlopu (ja tak zrobiłam biorąc Inkę ze schronu,a miała 6 miesięcy, a nie 2), to byłoby co innego.[/QUOTE] Czy sądzisz, że Pola będzie ważyła więcej niż 4kg?:scared: Quote
erka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='wegielkowa']Czy sądzisz, że Pola będzie ważyła więcej niż 4kg?:scared:[/QUOTE] Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:. Quote
jaanka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='erka']Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:.[/QUOTE] Chyba że jest baardzo wybiegany :evil_lol: Quote
wegielkowa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='erka']Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:.[/QUOTE] Dobrze wiesz, że świętokrzyskie słynie z psów rasowych mutantów..:eviltong:. Jaaniu, podobno, jak się nosi na rękach gończe, to nie rosną...:p Quote
ewab Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='erka']Węgielkowa, gończy polski zwykle waży ponad 4 kg:cool3:.[/QUOTE] A to już nie posokowiec? Quote
savahna Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Incia'] Sasiedzi robią zakłady, czy Pola zostanie u mnie czy nie. [/QUOTE] Tylko po co?? No dobra wypłacam 100 do jednego jak nie zostanie.:diabloti: [quote name='ewab']A to już nie posokowiec?[/QUOTE] My to erce wybaczamy takie teksty, Wprawdzie w ogóle nie zna się na rasach, ale ma innne zalety;) Quote
malagos Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 A ja wróciłam po urlopie do domu, a tu mam 2 gratisy - 2 szczeniaki z lasu.......... Tomek przytargał..... Quote
wegielkowa Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='malagos']A ja wróciłam po urlopie do domu, a tu mam 2 gratisy - 2 szczeniaki z lasu.......... Tomek przytargał.....[/QUOTE] Miejmy nadzieję, ze nie było w tym lesie więcej... Quote
eliza_sk Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Nie wybieracie się do Krk czasami ? Kłota mam. Quote
savahna Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Dżes na świętokrzyskie.Czy on jest kastrowany?? [url]http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-D-ES-wyjatkowo-grzeczny-mlody-kotek-lubiacy-dzieci-i-zwierzeta-W0QQAdIdZ396569598[/url] Quote
savahna Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 (edited) [quote name='erka']Aaa, chodzi Ci o wyadoptowane do dogomaniaków . Było trochę , niektórych osób juz pewnie nie ma na dogo. Jest Rudzia-Bianka, Radek, Iskra-wroc, Paulina-Frajda, Camara, nie pamiętam teraz wszystkich.[/QUOTE] I Dziki Nomada chiba jeszcze....:oops: Kube to chyba mozna jako strózującego ogłaszać, co?? Edited July 16, 2012 by savahna Quote
erka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Dżes juz po kastracji. Kuba, jak najbardziej stróżujący, ale żeby jakis kontakt z ludziem tez miał, a nie tylko do kojca. Malagos, to u was prawie , jak w świętokrzyskim już. Jedziemy zaraz szukac i łapać malutką zaciązoną suczkę w Mostach. Quote
eliza_sk Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='eliza_sk']Nie wybieracie się do Krk czasami ? Kłota mam.[/QUOTE] Już nieaktualne :( Quote
savahna Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Dla tych co zapomnięli o Aiszy wklejam:roll: [IMG]http://images35.fotosik.pl/1526/3d294c42889ac531med.jpg[/IMG] Quote
erka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Niestety , mała suczynka z Mostów po Sedalinie , przegoniła Linssi, ewelinkę_m i mnie 3 godz.po lesie i polach i zniknęła nam z oczu. Pewnie wyśpi sie teraz gdzies w krzakach.Trzeba będzie spróbowac jeszcze raz, prosiłysmy tez ludzi, na podwórko których wchodzi do ich psa,zeby zamkneli ja gdzies , jak się da i zadzwonili. A mira145 zabrała dzisiaj do siebie jamnisiowatą Rudą z Kaczyna. Sunia miała nieszczęście trafić na znaną nam plebanię w Kaczynie, co oczywiście przeszkadzało i klecha zawiadomił gminę. Bałyśmy sie ,że bedzie chciał załatwic sunie w inny sposób i trzeba było ją natychmiast zabrać stamtąd. Dobrze,że mira 145 się zgodziła, bo nie było juz co zrobic z sunią. Dzięki mira145:):). Ruda podobno juz wpakowała sie u miry na kanapę:). Quote
wegielkowa Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='erka']Niestety , mała suczynka z Mostów po Sedalinie , przegoniła Linssi, ewelinkę_m i mnie 3 godz.po lesie i polach i zniknęła nam z oczu. Pewnie wyśpi sie teraz gdzies w krzakach.Trzeba będzie spróbowac jeszcze raz, prosiłysmy tez ludzi, na podwórko których wchodzi do ich psa,zeby zamkneli ja gdzies , jak się da i zadzwonili. A mira145 zabrała dzisiaj do siebie jamnisiowatą Rudą z Kaczyna. Sunia miała nieszczęście trafić na znaną nam plebanię w Kaczynie, co oczywiście przeszkadzało i klecha zawiadomił gminę. Bałyśmy sie ,że bedzie chciał załatwic sunie w inny sposób i trzeba było ją natychmiast zabrać stamtąd. Dobrze,że mira 145 się zgodziła, bo nie było juz co zrobic z sunią. Dzięki mira145:):). [B]Ruda podobno juz wpakowała sie u miry na kanapę[/B]:).[/QUOTE] Przynajmniej wiadomo, że do mieszkania się nadaje:) To jeszcze trzeba sprawdzić na dzieci i kłoty:) Quote
savahna Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 (edited) [quote name='wegielkowa']Przynajmniej wiadomo, że do mieszkania się nadaje:) [/QUOTE] :lol::lol::lol: Rudą robię na ....świętokrzyskie.:diabloti: [URL]http://tablica.pl/oferta/ruda-bezdomna-bardzo-lagodna-sterylizowana-nieduza-suczka-ID1k40z.html#c1b237aa;r:;s:[/URL] Czy jest szansa, w związku z tym ,że jest na dt , na nowe foty i więcej info na temat jej charakteru?? DŻES na mazowieckie [URL]http://tablica.pl/oferta/dzes-kastrowany-bardzo-grzeczny-spokojny-mlody-kocurek-15-miesieczny-ID1k61F.html#01005527;r:;s:[/URL] [B]mag.da[/B] jeśli można to więcej fotek kota bym poprosiła. Edited July 17, 2012 by savahna Quote
erka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Do miry145 musimy sie wybrać na sesję fotograficzną, bo dzwoniła tez do mnie majqa z prośbą o obfocenie psiaka, którego mają u Miry w hoteliku. Ewelinka_m obiecała, że się tam wybierzemy:). Ewelinka_m robiła tez fotki tej malutkiej z Mostów, to pewnie wstawi. Szkoda,że nie udało sie jej złapac, bo akurat tek deszczowo i chłodno, ale przeceiż ona spędziła tam podobno zimę i jakos przezyła. Ale i tak trzeba sie spieszyć, bo miała cieczkę ponad miesiąc temu i jest na bank zaciążona. Quote
mira145 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Witam!Ruda-a za zgodą Ani,która ją do mnie przywiozła wołam Rózia- to typowy kanapowiec.Uwielbia być w domu.Zamknięta sama w pokoju śpi.Bardzo łagodna,kocha dzieci i już polubiła koty.Na podwórku grzeczna na wołanie przybiega i przytula się do człowieka proszac o myziaki.Zero agresji. Zapraszam na zrobienie sesji zdjęciowej Rózi i Miśka:-). Quote
Recommended Posts