Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wegielkowa']Ale ja odkupiłam ten kredyt od Rudzi. Niestety, mam Cię:diabloti:[/QUOTE]
nie wolno tak, ja się nie bawię :(

Posted

Proponuję jeszcze dołożyc im kota, bedzie robił za kozę:cool3:. Bo podobno przeprowadzili sie do teściowej z dwoma psami, no i spanielka teściowej won :diabloti:.

Kotki do wydania mam dwie. Wywalone w zimie , jakos przeżyły . Teraz wysterylizowane, dochodzą do siebie w piwnicy u jednej pani, ale potem z powrotem na ulicę :-(. Kicie sa młode, ok. 10 mies., ta biało- ruda bardzo przymilna, czarno-ruda bardziej zdystansowana.

[IMG]http://i40.tinypic.com/98eckh.jpg[/IMG]

[IMG]http://i43.tinypic.com/5p4z06.jpg[/IMG]

[IMG]http://i43.tinypic.com/axf85y.jpg[/IMG]

[IMG]http://i39.tinypic.com/2rmbfx3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i40.tinypic.com/1el8jn.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='erka']
Divia_gg, to dzięki Twoim ogłoszeniom w sprawie adopcji w Głosie Nowin:cool3:.
[/QUOTE]

przepraszam... Chyba zaprzestane tam dawac, bo to zupelnie w druga strone dziala. Chyba o adopcje nikt nie zadzwonil stamtas, no nie? A zgloszen kilka...

Posted (edited)

Erko, Dasz na wątku Oskara zdjęcia? Nikt tam nie zagląda, to moze jak go ludzie zobaczą, to sobie o nim przypomną.

Ewo, powiedz tej pani od kotek, żeby kupiła im stronghold lub advocate. Na zdjęciu widac, ze w uszach kopalnia.
Ogłoście koteczki na śląskie. W zeszłym tygodniu do wszystkich w okolicy wydzwaniała pani, która koniecznie chciała tricolorkę i nigdzie nie było. Ja oczywiście mam, ale dwie razem.

Savahno, mam następną kotkę na DT. Mogę do Ciebie uśmiechnąć się w sprawie ogłoszeń? Wzięłam też suczkę, ale jej psie wolontariuszki robią ogłoszenia, a kotu nie ma kto.

Edited by Jaaga
Posted (edited)

[quote name='Jaaga']
Savahno, mam następną kotkę na DT[U]. Mogę do Ciebie uśmiechnąć się [/U]w sprawie ogłoszeń? [/QUOTE]
No, usmiechnąć to zawsze.... :evil_lol:
Jak coś masz do przysyłaj, nie pytaj.;)

Erka a te kicie to do ogłaszania?:roll:
Jak by nagle ludzie zaczęli się bić o psy i nie byłoby co dac to proszę o polecanie Czarnej i Łatki z dt

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/213/czarna4.jpg/"][IMG]http://img213.imageshack.us/img213/7950/czarna4.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/405/atka3.jpg/"][IMG]http://img405.imageshack.us/img405/4100/atka3.jpg[/IMG][/URL]

LINK do ogłoszenia:
[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-CZARNA-i-LATKA-dwie-lagodne-gladkowlose-suczki-szukaja-domu-W0QQAdIdZ365431775[/URL]

Edited by savahna
Posted (edited)

a ja podpytam prywatnie, bo rady potrzebuję:)
przedwczoraj Tina mojej mamy zaczęła wymiotować, wczoraj do południa już bardzo (białą pianą), po południu pojechaliśmy na Prostą, pani dr była, było usg, kał i badanie ogólne (nawodniona+antybiotyk)- wszystko ok, dziś mam dzwonić jak wynik krwi. Młoda jest niejadkiem (zazwyczaj karmiona z ręki), psiak do pół łydki waży 8 kg, ale od wczoraj rana nie zjadła nic (wetka radziła RC gastro, ale nie chce jeść) i nic nie pije, na szczęście od wczoraj nie wymiotuje (ma za to strasznie bulgoty w brzuchu, choć pewnie to normalne). Jeśli ktoś ma takie doświadczenia i może powiedzieć, jak psiakowi pomóc to dajcie znać.

edit: psina nadal nie je i nie pije, dziś pójdziemy na kroplówkę, wyniki: trzustka, nerki - ok, leukocyty podwyzszone, enzymy wątrobowe w górnej granicy

Edited by ang
Posted

Savahno, tak bardzo proszę o ogłaszanie kotek i tej suni labkowatej też, jakbys mogła:).

Ang, trudno tak powiedziec, bo objawy nie jakies specyficzne. Ale skoro jest takim niejadkiem, to może to jakas poważniejsza sprawa niż jakaś niestrawnośc. Nic nie wyszło na usg?

Posted

[quote name='erka']

Ang, trudno tak powiedziec, bo objawy nie jakies specyficzne. Ale skoro jest takim niejadkiem, to może to jakas poważniejsza sprawa niż jakaś niestrawnośc. Nic nie wyszło na usg?[/QUOTE]
nie, nic...najgorsze jest to, że ona nic nie je i nie pije drugą dobę już (tzn wczoraj zjadła łyżeczkę miesa z kurczaka, a dziś znów nic), lekarka jeszcze sugerowała dziś przez tel. rtg w przyszłym tygodniu jak się nie poprawi

Posted

[quote name='erka']W jakim wieku sunia? A nie wiadomo, czy czegos nieodpowiedniego nie złapała do jedzenia?[/QUOTE]
14-15 m-cy, dokładnie nie wiem, bo zdobyczna :) czyli znajda, u mamy od prawie roku, czy się nie struła nie wiadomo, mama czasem ją zostawia samą na 2-3 godz. to mogła coś zjeść, ale nic nie wiemy o tym

Posted

[quote name='Linssi']O ile nie jestem fanka kotow, o tyle gdybym miala kiedys jakiegos miec, to chcialabym takiego, jak ta czarno-ruda. Niesamowite umaszczenie! :D[/QUOTE]

ta kotka czarno-ruda to tzw. szylkretka, miałam taką kotkę, kotki o takim umaszczeniu są bardzo charakterne lubią postawić na swoim, kocury o takim umaszczeniu zdarzają się bardzo rzadko i zazwyczaj są bezpłodne.

Posted

Kasia- pańcia Figi (Azji, czyli małej MariankiII) dziś tu zajrzy:cool1:. Witamy:loveu:.
Ma się zalogować;) i wstawi zdjęcia weekendowe Figi:).
Kasiu, loguj się i czekamy :multi: . Świętokrzyskie pozdrawiają Wielkopolskę:lol:

Posted

a ja wczoraj przytruwałam, to dziś napiszę, że jest z mamy sunią lepiej:)
od rana co prawda nic nie jadła i nie piła, ale kupiliśmy dziś rc hepatic i gastro w puszkach (suchego nie chciała) i jak tylko przyniosłam, to wpierniczała jak nigdy, co prawda z ręki, ale cóż! napiła się też dopiero jak jej w dłoniach podałam (co za pies:p), potem poszłyśmy z nią na zastrzyk z antybiotyku, spacerek, wróciłyśmy i dałam jej to rc już w misce - wtryniła i napiła się też z miski - tak więc ze spokojnym sumieniem poszłam do domu:multi:

Posted

Jeżeli by to były problemy z wątrobą, to bardzo dobry jest do regeneracji wątroby ostropest plamisty, najlepiej sproszkowany kupic i dosypywac do jedzenia.

Posted

[quote name='erka']Jeżeli by to były problemy z wątrobą, to bardzo dobry jest do regeneracji wątroby ostropest plamisty, najlepiej sproszkowany kupic i dosypywac do jedzenia.[/QUOTE]
wiem, spożywałam przez jakiś czas:)

Posted

[quote name='ang']a ja wczoraj przytruwałam, to dziś napiszę, że jest z mamy sunią lepiej:)
od rana co prawda nic nie jadła i nie piła, ale kupiliśmy dziś rc hepatic i gastro w puszkach (suchego nie chciała) i jak tylko przyniosłam, to wpierniczała jak nigdy, co prawda z ręki, ale cóż! napiła się też dopiero jak jej w dłoniach podałam (co za pies:p), potem poszłyśmy z nią na zastrzyk z antybiotyku, spacerek, wróciłyśmy i dałam jej to rc już w misce - wtryniła i napiła się też z miski - tak więc ze spokojnym sumieniem poszłam do domu:multi:[/QUOTE]
Suchą karmę można śmiało mieszać z karmą z puszki czy też gotowanym jedzonkiem.

Posted

[quote name='Anula']Suchą karmę można śmiało mieszać z karmą z puszki czy też gotowanym jedzonkiem.[/QUOTE]
wiem, dziś dostała mokre, żeby trochę wodę nadrobić, a od jutra wymieszamy właśnie z suchą, bo za gotowanym nie przepada (moja mama nigdy najlepiej nie gotowała:evil_lol:)

Posted

"Moja " Tinka już w Krakowie
W domu jakoś tak pusto i cicho,podłoga nie ''zaminowana'', a mi jest smutno :placz:bardzo żeśmy ją pokochali.....Takie małe ,a tyle radości.......
Dzieci stwierdziły ,że mam serce z kamienia :roll: bo jak można oddać psinkę po 2 tyg. TZ też stwierdził że wszyscy łącznie z psami jacyś ''przydżumieni'':roll:.
Pocieszam się tylko tym,że domek będzie miała super i będzie tam tak samo kochana jak u nas,że będzie spała na podusi pod kołderką itd....

[IMG]http://img842.imageshack.us/img842/7884/p3050543c.jpg[/IMG]

Bądź szczęśliwa w nowym domku,bo tego że Ty dasz komuś szczęście jestem pewna..........

Niech mi ktoś da dobrą radę jak być DT nawet takim ''awaryjnym'' i nie przywiązywać się do psiaka,czy wogóle da sie tak :roll:........

a teraz idę se popłakać :placz::placz:

Posted

[quote name='wegielkowa']andziu69, a gdzie mieszkają ci cholerni ludzie od czarnej spanielki?[/QUOTE]

w kielcach chyba...sory, nie nadążam za wszystkim już...w schronie sajgon, u mnie w robocie drugi:( jestem padnięta:(:(

dzisiaj dzwonił też jełop chcący oddać psa po suce astce, ojcu nn (podobno) - dziecko mu się urodziło wyobraźcie sobie! no i pies poszedł won, bo warknął jak dziecko chcialo mu zabrać zabawkę - BO WIE PANI dla mnie wazniejsze dziecko!!! zj..łam go przez tel, ze mogli o tym wczesniej pomysleć i albo nie brac psa, albo go socjalizowac z dzieckiem - wyp..li psa na dwór i go juz nie chcą...powiedziałam, zeby mi zdjęcia wysłał - nie ma! bo k..a po co - nie? tak na oko go poogłaszam...a niech się pałuje! nie mam nerwów juz do debili chodzących po tym durnym swiecie! na koniec powiedzial, że poszuka po rodzinie na wsi...gdyby mi się nawinąl pod rękę to nie wiem, czy bym dzisiaj do rękoczynów się nie wzięła...

Posted (edited)

Przekleję z wątku Taszy, bo może nie wszyscy zaglądają:

Tasza właśnie pojechała :smile:
Przybyła po nią cała rodzina - pani z mężem (młodzi ludzie po 30-tce) i synem 10-letnim.
Ludzie bardzo fajni, konkretni.
Chłopak przejęty rolą ;-), z dobrym podejściem do zwierząt, uzbrojony w specjalną saszetkę pełną psich ciasteczek i piszczącą piłeczkę więc Tasza została kupiona ;-)
Sunia fajnie na nich zareagowała, chodziła za panem szczególnie, słuchała go, wykonywała komendy :cool3:
Państwo mieli już wcześniej 2 sunie ON więc są doświadczeni.
Jeszcze dziś zostają u rodziny w świętokrzyskim, a jutro z rana wyruszają w drogę do domu.
Wygląda na to, że wszystko będzie dobrze, ale ja będę się cieszyć dopiero kiedy przyjdą pierwsze dobre wieści już znad morza :cool3:

I jeszcze o Frajdzie:

Frajda dziś o świcie została przekazana nowym właścicielom ;-)
Sunia jest w drodze już od wczoraj - najpierw ze mną późnym wieczorem dojechała do Węgielkowej, dziś skoro świt z Węgielkową do Łodzi, a potem już z nowymi właścicielami do Poznania - czyli wrażeń i stresu sporo.
Teraz już powinna być w nowym domu - czekamy na pierwsze relacje.

Edited by mag.da
Posted

Agatko, dostałam pw od iwoniam, kóra wiozła Tinkę, napisała ,że bardzo fajny domek, tak,że nie masz co sie martwić:).

Frajda, Irga i Taszka też bardzo dobrze trafiły:). Jakaś szczęśliwa passa dla naszych psiaków ostatnio , oby trwała jak najdłużej:).
Irga na razie bardzo wystraszona w nowym domu, podobno udaje,że jej nie ma . Ona juz tak była zadomowiona u mag.dy, tak dobrze się tam czuła, że musi miec czas na oswojenie sie z nowym miejscem.
Frajda tez w podróży była wystraszona, ale ma bardzo fajnych właścicieli, pewnie szybko się zaaklimatyzuje.

Domów szukają jeszcze: Albinka, Lola, Aisza, Kajtuń, Salma, Marianka, Frytka, Hultaj, Fuga, Bajka, mix labka, 2 kotki.

Ponieważ savahna ma problem z netem i prawdopodobnie nie będzie go miała do 8 kwietnia, bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu zwierzaków.
Bardzo pilne są szczeniaki kaczyńskie, mix labka.

Posted

Dzięki Ereczko za info o małej .
W miarę możliwości czasowych zastąpię savahnę ( choć w ogł. chyba nikt nie jest w stanie jej zastąpić)
Gdzie znajdę zdjęcia szczeniaków kaczyńskich i mix labka ,oraz jakieś info,troche niezorientowana jestem a na pierwszej ich nie ma:roll: