ewelinka_m Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Jutro mam wolne to również postaram się powrzucać chociaż część zwierzyńca na te najpopularniejsze portale... rzuciłam też robotę więc od soboty wracam do biznesu :eviltong: Savahna Ty weź może kolaczkę na małopolskę, a ja na śląsk to może się opchnie za jednym transportem ze szczeniorami;) tu znalazłam jej ogł: [URL]http://tablica.pl/oferta/roczna-suczka-szuka-domu--IDfEw7.html[/URL] więc coś trzeba będzie improwizować bo info szczątkowe..chyba, że ktoś jakieś nowe wieści ma? Quote
emilia2280 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Kurolapek? Ktoooo? Niewinniaczek: [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/5164/1002398n.jpg[/IMG] Erko ta sunia od dziada taka colinkowata, sterylké mogé jej fundnác jesli to cos da. Quote
savahna Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Dobra, to ja colaczke zaczynam ogłaszać. Zapomniałam Ewelinka,że rok temu to Ty byłaś głównym filarem ogłoszeniowym może warto przezyć dejavu?! Jeszcze divia ogłaszała dosyć często.... Niebawem może Agata wróci.... Bedzie dobrze, przynajmniej w tej kwestii, mam nadzieje.;) Quote
Zuzka2 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 [B]erko[/B],ja tej Pani z Wa-wy wysłałam 2szczeniaki,ale nic mi nie odpisała,więc nie wiem czy dzwoniła.Wiem,że o rottkę dzwonią ludzie łagodnie mówiąc niepoważni,bo 3mies.szczenię chcą do całodobowego kojca lub ew.do rozrodu w przyszłości. Nie chcę tu robić antyreklamy,więc nie podam lecznicy,ale moje kocie znajdy z dziś dostały antybiotyk na koci katar,a są zdrowe-mają troszkę ropy w oczach,bo mają 2,5-3tyg.i dopiero otworzyły oczy...:shake:Wiek ich został określony na 4tyg.i miały być pojutrze odrobaczane,a małe nie umieją nawet chodzić,więc mają ewidentnie mniej niż 4tyg.No więc odrobaczanie zabronione poniżej 4,a nawet 5tyg.Kociaki są okazami zdrowia,więc zweryfikowałam diagnozę na Skalistej i faktycznie-zero objawów kociego kataru...:shake:Niepotrzebne obciążanie małych antybiotykiem i zbędne koszty-i to nie małe. W każdym razie po 15.10.będę mieć do wydania "pluszowego",puchatego kocurka marmurkowego,burawego w czarne pasy-już dziś miałby DS gdyby był kotką-tak zauroczył wetkę;-) Pozostałe maluchy po 30.10-2kocurki,1kotka:śliczne i fajne,kontaktowe przytulanki:-) Quote
savahna Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ciekawe, która to lecznica, ale mój wet tez czasami błądzi niestety....:roll: Ogłaszam Colaczke jako Colaczke na małopolske. [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-COLACZKA-mloda-lagodna-suczka-w-typie-owcz-szkockiego-collie-W0QQAdIdZ317719969[/url] Quote
erka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Savahna:buzi:. Emilia, dzięki za ofertę sterylki dla tej kolaczki, ale nie wiem, czy to sie da zorganizowac. Ja nie znam tego faceta, u którego ona jest, trzeba by zapytac andzi69, bo to ona wstawiała sunie na dogo. Facet mieszka na wsi,w Łagowie, a tam, co najwyżej moga zrobic kielbasę z psa , a nie sterylkę, musiałby ja przywozic do Kielc, po kilku godz. odebrać, nie wiem, czy było by go stac na takie poświęcenie. Ale bardzo chętnie skorzystamy z tej pomocy dla tej kilkumiesięcznej suczki, która przybłakała się do ludzi w Mostach, moze mieć cieczke lada moment, a tam jest samiec. Również w Nowinach sa dwie wywalone sunie młode, divia_gg ma im zrobic fotki. Quote
savahna Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 [quote name='erka']Savahna:buzi:. [/QUOTE] .................[URL=http://smajliki.ru/smilie-931004775.html][IMG]http://s16.rimg.info/c486e30e4cdf735d4679a74315355b59.gif[/IMG][/URL] Quote
Jaaga Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Zuzka2, nie ma antybiotyku na koci katar, bo to wirusy calci+herpes, a antybiotyki działają na bakterie. Daje się je po to, żeby do wirusa nie dołaczyly jeszcze bakterie. Kocięta koniecznie odrobacz. Najlepsze (bo najdelikatniej działające) jest Pyrantelum w zawiesinie dla dzieci. Dawkuje się je 1 cm/2 kg wagi. Jesli są zarobaczone, to moga nie dozyć późniejszego odrobaczenia albo mogą paść po odrobaczeniu z powodu toksyn wydzielanych przez rozkładające się robale. Szczenięta i kocięta odrobacza się pierwszy raz już 14 dnia, a pastą Flubenol HK mozna wg ulotki nawet od 2 d.ż, choć tego nigdy nie robiłam osobiście. Quote
Agata P Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='erka'] Również nasze psiaki czekaja na ogłoszenia, przydał by się ktos do pomocy, bo chyba tylko savahna została na placu boju, a sama sobie nie poradzi. Czekają na domy: Albinka , Teri, Filip, Gucio, Kala, Korgi, Tosca, Rita, czarna kicia z kotkiem biało-czarnym.[/QUOTE] [B]Kala i Korgi [/B]mają świeże ogłoszenia ode mnie (24,25 .09) [B]Tosce[/B] robiła savahna ,[B]Albinka i Teri [/B]mają non stop odświeżane na kilka woj.po kilka sztuk z różnymi zdjęciami i opisem. Z tymi dwoma to już koncepcji brakuje jak im te domki znaleźć:shake: [quote name='savahna'] Niebawem może Agata wróci.... Bedzie dobrze, przynajmniej w tej kwestii, mam nadzieje.;)[/QUOTE] Wracam powoli już....będzie dobrze pociągniemy jakoś razem ten wózek pełen psich i kocich bid:p No to co mamy teraz na cito :roll: ogłoszę wieczorem ze dwie sztuki;) Quote
divia_gg Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ja odpadlam rzeczywiscie....Na bazarkach sie zaczelam skupiac i chyba przez to, ale dajcie mi jednego gada to oglosze.:) Dzis lub jutro sie postaram zrobic, bo w od py do pon jestem wylaczona z dogo;) Quote
Zuzka2 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Jaaga']Zuzka2, nie ma antybiotyku na koci katar, bo to wirusy calci+herpes, a antybiotyki działają na bakterie. Daje się je po to, żeby do wirusa nie dołaczyly jeszcze bakterie. Kocięta koniecznie odrobacz. Najlepsze (bo najdelikatniej działające) jest Pyrantelum w zawiesinie dla dzieci. Dawkuje się je 1 cm/2 kg wagi. Jesli są zarobaczone, to moga nie dozyć późniejszego odrobaczenia albo mogą paść po odrobaczeniu z powodu toksyn wydzielanych przez rozkładające się robale. Szczenięta i kocięta odrobacza się pierwszy raz już 14 dnia, a pastą Flubenol HK mozna wg ulotki nawet od 2 d.ż, choć tego nigdy nie robiłam osobiście.[/QUOTE] Jaaga,dzięki wielkie za poradę:-) Koty bez potrzeby dostały antybiotyk penicylinę+miałam im myć oczy gentamecyną-siostra poszła do innej wetki z maluchami.Moja wetka postawiła inną diagnozę=koty zdrowe.U nas w Kielcach szczenięta odrobaczają od 2tygodnia,a kocięta od 4tyg.,ale to zależy od weta-każdy ma inne poglądy pewnie.Moja wetka uparła się,żeby zaczekać do 4tyg. Pozwolę sobie wkleić tu te cudaki,bo są śliczne,choć jeszcze trochę ze mną pobędą-na razie nie szukam im domów. Najpierw maluchy 3tyg.: Tylko ta biało-popielata jest kotką,2inne to kocurki (do wydania po 30.10.11.) [URL]http://img714.imageshack.us/img714/4468/zdjcie0315y.jpg[/URL] [URL]http://img339.imageshack.us/img339/7812/zdjcie0334n.jpg[/URL] [URL]http://img69.imageshack.us/img69/9352/zdjcie0338j.jpg[/URL] Jedyny kotek 5tyg.(do wydania po 15.10.11) [URL]http://img190.imageshack.us/img190/5932/zdjcie0326yo.jpg[/URL] [URL]http://img23.imageshack.us/img23/45/zdjcie0344i.jpg[/URL] Quote
Linssi Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ja jestem wylaczona ze wszelkiej dzialalnosci napewno do konca tego tygodnia. Nie dosc ze jestem chora, to jeszcze musze zarywac noce, zeby nadrobic prace :( W miedzyczasie sprobuje cos oglosic... Quote
divia_gg Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Zuzka wyslalabys mi na prv serwisy na jakich oglaszasz zwierzaki. Wrzuce na schroniskowa, to ktos bedzie mog pomoc moze bardziej:) Taki spis gdzie oglaszasz;) Pliss. Quote
Zuzka2 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='divia_gg']Zuzka wyslalabys mi na prv serwisy na jakich oglaszasz zwierzaki. Wrzuce na schroniskowa, to ktos bedzie mog pomoc moze bardziej:) Taki spis gdzie oglaszasz;) Pliss.[/QUOTE] Jasne!:-) Morusek:Kielce,Kraków,Łódź,Warszawa,katowice. Tablica:Kielce,Kraków,Katowice,Warszawa,zdarza się też odzew z Mielca,więc czasem tam rzucam,ale tylko koty,bo psów nikt tam nie chce wozić (rzadko uczęszczana trasa). Gumtree Kraków,Warszawa. Tablica i gumtree praktycznie wszystkie ogłoszenia muszą być robione od nowa-inny tekst,inne fotki,inny tytuł,bo usuwają duplikaty.Trzeba regularnie odświeżać-to tylko jedno kliknięcie,nie trzeba robić od nowa tak jak dawniej na tablicy. Jedynie morusek warto robić co miesiąc od nowa,bo po m-cu mało kto wierzy,że ogłoszenie aktualne i raczej nie piszą już-tylko o te na górze;-) Lepiej nie pisać,gdzie zwierzak jest tylko do jakich woj.dowóz,bo jak wyczytają ,że 150km to dla ludzi za dużo zachodu,a jak już zadzwonią,napalą się na zwierzaka,to już działa psychologiczna reguła zaangażowania:diabloti:Oczywiście jak za długo im się każe czekać na dowóz,wizytę,to mimo wszystko rezygnują.Ludzie czekają z reguły max.tydzień,a potem już dzwonią,że znajoma im dała kotka/pieska;-) Poza dobrymi zdjęciami działają takie triki: -wiek szczeniąt w tytule,dorosłych psów-tak,ale tylko rocznych. -dzieciolubność,kotolubność w tytule -wzrost-w tytule -jak ideał do bloku,to też w tytule -jak aktywny lub spokojny bardzo to też w tytule (ostatnio "psy dla aktywnych"-czyli po naszemu ADHD;-)znajdują szybko domy-huskowate i inne wampirki energii;-)) -jak kot wychowany z psem to też w tytule -jak szczeniak to jaki docelowo w tytule albo chociaż w tekście -jak pies zagryza kury czy nie lubi kotów,to lepiej tego nie pisać,bo na wstępie to przekreśla czasem psa-ludzie myślą,że zagryza kurę=agresywny-zaczyna od kury,skończy na ludziach;a nie wszyscy mają kury czy koty;-)jak zadzwoni kociarz,to i tak znajdzie się dla niego inny pies kotolubny;-)-najważniejsze to złapać kontakt z człowiekiem-a psa mu się znajdzie,jak nie ten,o którego dzwoni to inny,ale zawsze będzie na plus;-) Znajomi mają znajdę z lasu-suka 45kg,bardzo lubi zabawy z kurkami:diabloti:Niestety nie przeżywają zabaw:evil_lol:A niemowlę w domu liże po stópkach i do wózka nikomu nie da podejść-bez agresji-po prostu zastawia wózek swoim niemałym ciałkiem:evil_lol: Quote
Zuzka2 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 A z innej beczki-jest [B]domek dla kota dorosłego czarno-białego[/B] w Krakowie oraz domek dla [B]ślicznej pręgowanej kotki[/B] jak najmłodszej-kotka tylko z Kielc;domek super!:-) A kotek mały z mamą nadal do wydania?Wysłałam go już chyba 60osobom... Mania od elizy i małe kociaki od Jaagi też są w stałym full pakiecie kotów wysyłanych hurtem:-) Quote
mag.da Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='Zuzka2'] A kotek mały z mamą nadal do wydania?Wysłałam go już chyba 60osobom... [/QUOTE] Tak, nadal czekają... Quote
eliza_sk Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Zuzka2'] Mania od elizy i małe kociaki od Jaagi też są w stałym full pakiecie kotów wysyłanych hurtem:-)[/QUOTE] Zuzka, Mania znalazła dom, dostałam 2 dni temu telefon od opiekuna. Dziękuję Ci za pomoc ! Quote
ewelinka_m Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 gdyby ktoś jeszcze szukał kociaka młodziutkiego do adopcji, to wczoraj dostałam info o takim biedaku... maleństwo koczuje na działkach, nie ma nawet dt:-( "ma ok 4-5 miesięcy. W stosunku do innych zwierzat nie jest agresywny pani opiekunka ma psa i nie ucieka przed nim ani nie jeży się jak on szczeka. Co do ludzi to przymila się do każdego. Widać że brak mu miłości. Bez oporu wskakuje na kolana i kładzie się. Bardzo lubi się bawić z ludźmi." [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9905/zdjcie0510g.jpg[/IMG] [IMG]http://img692.imageshack.us/img692/8807/zdjcie05091.jpg[/IMG] p.s kolaczka na śląsk wrzucona Quote
erka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 O kolaczkę dzwoniła dzisiaj pani z Łodzi. Trzeba ja tylko bedzie wysterylizować w takim razie i szukac kogos do wizyty p.a. Emilia, w takim razie usmiechamy sie do Ciebie o tą kolaczkę:). Tylko teraz musimy znaleźc miejsce w Kielcach na przechowanie jej po zabiegu, bo nie ma sensu na tą wieś ją odwozić. Mam tez nadzieję,że ona nada się do bloku. Były tez dzisiaj do mnie tel o psiaki , których nie znam, czyli Berę - bernardynkę i Iskierkę, jakąs w typie yorka. Nie wiem, kto podaje mój nr tel, muszę sie potem gęsto tłumaczyć. Quote
andzia69 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Erka - już kiedyś ktos wyjaśniał te "problemy" z telefonami;) a generalnie mów, ze juz nieaktualne i proponuj nasze zwierzaki:) Odnośnie beniowatych - w schronie jest 1 benek ok. 5-letni i ala moskiewski strózujący Baca - 2 lata:) Oba do adopcji:) Albo proponuj Ritę:eviltong: Quote
Zuzka2 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 ewelinka,ten kot jest cudo!:loveu:Ludzie wprost szaleją za dymnymi,nawet za dorosłymi.Miałyśmy z p.Anią kotka czarnego z dymnymi uszami i łapkami i był szał maili,ale kociak poszedł do super domu już na drugi dzień po ogłoszeniu (tzn,rezerwacja,bo pojechał jak był transport do Wa-wy;-)) Mogłaby ta kobieta go przechować?Niech mi da parę dni,bo ja go szybko ogłoszę-to jest super adopcyjny kot.W ndz jest transport do Wa-wy np.Zawsze jest też nadzieja w Kielcach:cool3: Kto by odbierał telefony? Quote
erka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Andzia69, przy ogłoszeniu beni był podany drugi tel Romy, więc kobieta zadzwoniła tam. A Rita już ma dom, wydała ją kobieta,u której była na dt, tak,że już jej nie ogłaszajcie. Quote
emilia2280 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Cieszé sié ze colaczka ma dom i sié sterylizuje na dniach. Komu lac i i ile? z góry czy z dolu? ;ppp Quote
wegielkowa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='andzia69']Jedna siostra kurożernych szczeniorek ma dłuższą sierść. [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/4394/amgp3383ozn.jpg[/IMG] [IMG]http://img42.imageshack.us/img42/2375/amgp3391ozn.jpg[/IMG] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/7800/amgp3395ozn.jpg[/IMG] Początkowo wobec obcych jest nieufna, ale stosunkowo szybko "rozkręca się". Piękna jest, stosunek do ptactwa i kotów nieznany.Ale pewnie ptaki to jej wrog - jak i rodzeństwa:( Do psów ok.[/QUOTE] Kurołaposława ma spojrzenie ewelinkowego Simby. Jest piękna. Quote
ewelinka_m Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='Zuzka2']ewelinka,ten kot jest cudo!:loveu:Ludzie wprost szaleją za dymnymi,nawet za dorosłymi.Miałyśmy z p.Anią kotka czarnego z dymnymi uszami i łapkami i był szał maili,ale kociak poszedł do super domu już na drugi dzień po ogłoszeniu (tzn,rezerwacja,bo pojechał jak był transport do Wa-wy;-)) Mogłaby ta kobieta go przechować?Niech mi da parę dni,bo ja go szybko ogłoszę-to jest super adopcyjny kot.W ndz jest transport do Wa-wy np.Zawsze jest też nadzieja w Kielcach:cool3: Kto by odbierał telefony?[/QUOTE] Zuzka właśnie usiłuje ubłagać jakikolwiek tymczas u osób zgłaszających kota..zobaczymy dzięki! co do telefonów to ja nie bardzo mam możliwość odbierać jak siedzę w pracy...więc może ktoś by się zgodził i weryfikował potencjalnych chętnych? :razz: Quote
Recommended Posts