Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Zuzia śpi w domu, czy w budzie? A ci państwo nie mogliby trochę popracowac nad tym,żeby podchodziła do nich, może na jakies smaczki. Powiedz im divia_gg, ze będzie trudno z adopcją, jezeli będzie taka dzikuskowata.
A na to,żeby ja gdzies zabrać na podszkolenie szanse małe, bo tyle psów w gorszej sytuacji.

Malinka po sterylce dzisiaj w nocy wygryzła sobie szwy, bo niestety nie było w lecznicy fartuszków. Na szczęście zrobiła to bardzo delikatnie, tak,że szew sie nie rozszedł, ale mag.da musiała z nią jechać dzisiaj do weta. Jednak nie założyli jeszcze raz szwów, dostała tylko kołnierz.

Mam nadzieję,ze Bella , która miała sterylkę dzisiaj, bedzie grzeczniejsza.
W lecznicy mieli zamówić fartuszki, to kupimy 3 w róznych rozmiarach, pewnie nie raz sie przydadzą.[/QUOTE]

Erko fartuszek z byle podkoszulka można zrobić , tak robiliśmy dla Sary TZ a bo też nie było na początku dla niej rozmiaru .
Doszywaliśmy jakieś troczki pod brzuszkiem żeby wiązało się na grzbiecie i wycięliśmy dziury na przednie łapki. Tylne wchodziły w rękawy .

Posted

Złe wiadomości na wątku ślepego Zenusia, chyba nie odzyska wzroku, również musimy szukać innego dt, ale na razie musiałby być na Śląsku, bo jeszcze 27.08 kontrola u neurologa.

Ale,żeby nie było tak całkiem smutno, to mam wiadomość dnia:). Lena jutro jedzie do domu!!!:multi: Przyjeżdża po nią pani z Lublina, myślę,że teraz to już ten właściwy dom:).

Pani zainteresowana Malinką też cały czas w kontakcie
ze mną:), czeka tylko ,aż sunia będzie się nadawała do podróży po zabiegu. Tylko,że pani chce po nia przyjechac pociągiem, gdybyście wiedziały o jakims transporcie do Warszawy, proszę dajcie znać.

Posted

Moze bym babcie namowila na taka produkcje tych szlafroczkow posterylkowych. Potrzebowalabym jednak jakis starych koszulek, ale to moze w jakis ciuchochlandach kupie rozne rozmiary;)

No i choc tu troche lepszych wiesci. Trzymam kciuki za dziewczyny.

erko wyslalam Ci tego psiaka na maila, bo nie wiem czy go tu wstawiac, jak cos to jutro wrzuce i tu;)

Posted

Erka - mąż dziewczyny, która ma sklep zoologiczny pracuje w w-wie - wraca w piątek do Kielc, a w niedzielę późnym popołudniem jedzie z powrotem do w-wy - gdyby coś to EwaB ma namiary, tylko sunia musiałaby jechać w transporterku, bo jedzie sam...to tak w razie w;)

trzymam kciuki za Lenkę - oby to był ten ostatni domek:)

Posted

Hej świętokrzyskie!:cool3:
Jutro jadę jako towarzysz i driver mojej znajomej-Moniki, która zdecydowała się na adopcję suni w typie ON - Leny - wybieramy się po nią do hoteliku pod Kielcami:lol:

Osobiście polecam Monikę jako przyszłą właścicielkę suni i wiem, że Lenie będzie z nią dobrze:)

Posted

Ja w Kielcach mam dość bliską rodzinę, ale tej trasy do hotelu nie znam, bo nigdy z trasy nie zjeżdżaliśmy tylko prosto z Lublina do Kielc jeździliśmy, ale liczę na to, że jutro się nam uda trafić do hoteliku szczęśliwie i zabrać Lenę do jej nowej pańci:happy1:

Posted

[quote name='bico']Ja w Kielcach mam dość bliską rodzinę, ale tej trasy do hotelu nie znam, bo nigdy z trasy nie zjeżdżaliśmy tylko prosto z Lublina do Kielc jeździliśmy, ale liczę na to, że jutro się nam uda trafić do hoteliku szczęśliwie i zabrać Lenę do jej nowej pańci:happy1:[/QUOTE]

To ja też trzymam kciuki :)

Posted

Ja tez trzymam kciuki.Lenka to mój typ psa. Poza tym coraz piękniejsza się robi...
Jak mawiają do 3 razy sztuka....;)
Będą wyższe kary dla znęcających się nad zwierzętami:
[url]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10136770,Sejm__beda_wyzsze_kary_za_znecanie_sie_nad_zwierzetami.html[/url]

Posted

A widział ktoś może sznaucera miniaturę? pieprz sól? Albo posiada jakiekolwiek informacje??

Tutaj link do niego: [url]http://kielce.olx.pl/wazne-zaginAl-sznaucer-iid-237997419[/url]

Zaginął mi w zeszłym tygodniu w środę, jeszcze sie nie znalazł :( Dałam ogłoszenia u wsyztskich weterynarzy, w schronisku, rozwieszałam po całym mieście i dałam gdzie się dało do radia T_____T

Posted

[quote name='wegielkowa']Dziś siostra mojego teścia znalazła na drodze z Zawad do Białej Rawskiej rasowego ostrzyżonego sznaucera miniaturkę, pieprz i sól, w obroży przeciwpchelnej.
Pies jest w Zawadach. Dziewczyny serdecznie proszę przekierujcie tę informację do sznaucerów i na mazowieckie.[/QUOTE]
No może to ten...:roll:

Posted

[quote name='erka']Złe wiadomości na wątku ślepego Zenusia, chyba nie odzyska wzroku, również musimy szukać innego dt, ale na razie musiałby być na Śląsku, bo jeszcze 27.08 kontrola u neurologa.[/QUOTE]

Erko, czy fakture za 1.badanie oczek wyslalyscie juz do stowarzyszenia ?
Koszty badania neurologa tez pokryje, fakture prosze rowniez na stowarzyszenie, platna przelewem.

Posted

[quote name='wellington']Erko, czy fakture za 1.badanie oczek wyslalyscie juz do stowarzyszenia ?
Koszty badania neurologa tez pokryje, fakture prosze rowniez na stowarzyszenie, platna przelewem.[/QUOTE]

Ty tu tez bywaszzzz? :diabloti: hehe :lol: na czyje stowarzyszenie fakturujesz, jesli mogé wiedziec? :razz:

Posted

Wellington, miałam właśnie Cie pytać, czy moge napisać o Twojej pomocy na wątku, bo pisałaś tylko na pw:razz:. Bardzo dziękujemy!!!:loveu::loveu::loveu:

Za pierwsze badanie u Gierka była jakas nieduża suma i wtedy jeszcze mama Jaagi nie wzięła faktury. Ale jest za wizytę u neurologa, wystawiona na Stowarzyszenie, ja juz za zapłaciłam 80 zł. To teraz tam wysłać z moim nr konta do zwrotu?

Mama Jaagi wykupiła leki, ale tez nie wzięła faktury, więc nie wiem, czy teraz jej wypiszą.

Dzisiaj poszedł do domu Jogi. ON-ek z Kaczyna:multi:. Nie pisałam wczesniej, bo nie byłam pewna, czy pan przyjedzie.
Kontakt dostałam od beki, ktora juz wydała ogłaszanego psa, a pan był spod Starachowic.
Bardzo fajna rodzina, pan przyjechał z synkiem i mamą, wszyscy psiolubni, Jogi tez bardzo sie spodobał:).

Bardzo się cieszę, bo to tak błyskawiczna adopcja, że Linssi nawet nie zdążyła lepszych fotek zrobic psiakowi.

No i dzisiaj wielki dzień Lenki, pani właśnie po nia jedzie:).

Posted

o rany po wczorajszej złej wiadomosci o Zenku takie wiesci to miod na moje serce. Bardzo sie ciesze. A wellington bardzo dziekujemy za pomoc, bo Zenek wlasciwie goly i ...wesoly. No moze jeszcze nie wesoly, ale goły jak nic. A i wesoły bedzie, czuje to;)

Posted

Dzwoniłam, pytałam, dostałam informacje, ze to nie ten sznaucer. Mój jest ok. 8. letni i szczerbaty (kiedyś miał robioną rekonstrukcję szczęki i brakuje mu zęba na dole, a oprócz tego, jest trochę przerośnięty- ważył 10kg i nie miał przy tym ani grama nadwagi :)

Pozostaje mi szukać dalej po wszystkich osiedlach, pytać, dopłacić za jeszcze jeden tydzień ogłaszania w radiu i czekać na telefon T_____T

[url]http://img801.imageshack.us/img801/2455/tupaka.jpg[/url]

Posted

[quote name='iskierka90']Dzwoniłam, pytałam, dostałam informacje, ze to nie ten sznaucer. Mój jest ok. 8. letni i szczerbaty (kiedyś miał robioną rekonstrukcję szczęki i brakuje mu zęba na dole, a oprócz tego, jest trochę przerośnięty- ważył 10kg i nie miał przy tym ani grama nadwagi :)

Pozostaje mi szukać dalej po wszystkich osiedlach, pytać, dopłacić za jeszcze jeden tydzień ogłaszania w radiu i czekać na telefon T_____T

[url]http://img801.imageshack.us/img801/2455/tupaka.jpg[/url][/QUOTE]

Iskierka90, sznaucerka chyba z czerwoną obrożą widziała moja znajoma ponad tydzień temu, przechodził przez ul.Ogrodową w strone parku , a na poczatku tego tygodnia był widziany koło Castoramy.

Posted

LENKA POJECHAŁA Z PANIĄ MONIKĄ DO LUBLINA!!!:multi::multi::multi:

Trochę się naczekała na dom, ale myślę,że nareszcie trafiła do tego odpowiedniego:lol: .

Dziękujemy bardzo bico, która przyjechała z panią Moniką po sunię:loveu:, no i mamy nadzieję na jakąś relację z podróży i pierwszych chwil w nowym miejscu:razz:.

Dzisiaj wogóle jakiś szczęśliwy dzień:).
Nie tylko Jogi i Lenka poszły dzisiaj do domów, ale kiciuś Lolek i jamnisiowata Mila:).

A być może jeszcze coś dla Belli sie szykuje, ale jeszcze nie zapeszam.

Gdybyście wiedzialy o jakims transporcie do Warszawy dla Malinki, dajcie znać, prosze.