Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny , słowa uznania za tą akcję!:loveu::loveu::loveu:

To się dopiero Brunowi ulżyło :) . A jeszcze teraz polało, to miał kąpiel po strzyżeniu:).
Może założyć by mu trzeba osobny wątek i szukac domu, bo przeceiz nie może taki fajny psiak tak sie dalej poniewierać , tym bardziej,ze juz nie jest najmłodszy .

Tak samo szkoda reszty psiaków, tego fajnego Kajtusia, no i sunieczek.
Je trzeba by zabrac w pierwszej kolejności, zanim pojawi sie przychówek.

Dobrze,że chociaż jamniczek ma dom:).

Posted

Wegielkowa Ty im chyba bardzo podchlebiasz bo takie nieco upasione te bezdomniaki:) A Lew genialny jest, ale w sumie dobrze ze sie chlopak po "operacji" nie widzial, bo by sie zakopal chyba w tej norze;) No ale gratulacje ogromne - akcja na 6:)

Posted

[quote name='divia_gg']Wegielkowa Ty im chyba bardzo podchlebiasz bo takie nieco upasione te bezdomniaki:) A Lew genialny jest, ale w sumie dobrze ze sie chlopak po "operacji" nie widzial, bo by sie zakopal chyba w tej norze;) No ale gratulacje ogromne - akcja na 6:)[/QUOTE]

Nie tylko ja dokarmiam. Być może kilka osób - nie mam pojęcia.
Widzę, że ktoś zostawia suchą karmę.
Bardzo często jest tam suchy chleb, resztki jakiegoś słodkiego ciasta:shake: (może ktoś pracuje w cukierni i resztki wyrzuca psom-nie wiem, tylko przypuszczam).
Ta tłustość psów to nie z nadmiaru, ale złego odżywiania.
Ja im kupuję serca i watróbkę drob., korpusy i mięso w kostkach dla psów (z bazarów), czasami konserwy z Lidla.
Zimą zawoziłam codziennie wielki gar z gorącym żarciem, a teraz jestem tam dwa razy lub raz na tydzień.
To, co ja przywożę-zjadają natychmiast, mimo, że nie są chude.
Ewelinka była świadkiem takiej ekspresowej konsumpcji w sobotę.

Posted

[quote name='wegielkowa']P.S. Divia, rozumiem, ze ta "6" od Ciebie to ocena fryzury w skali "5".:lol:[/QUOTE]
No tak, bo nowa fryzura świadczy o ponadprzeciętnych umiejętnościach operatorów nozyczek :evil_lol: Ale najwazniejsze ze misiowi ulzylo, i to jak napewno...;):loveu:

Posted

[quote name='divia_gg']No tak, bo nowa fryzura świadczy o ponadprzeciętnych umiejętnościach operatorów nozyczek :evil_lol: Ale najwazniejsze ze misiowi ulzylo, i to jak napewno...;):loveu:[/QUOTE]

nawet gdybyśmy chciały to nic lepszego wyczarować nie dało rady..część włosów to była skorupa przylegająca do skóry:-( a na łyso cały tyłek szkoda było golić, niech ma odrobinę ciepełka!

dostałam też zdjęcia tej suki ze sczukowic, dziewczyna która ją zgłaszała już wyjechała i suczyna została tam sama:-(

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-idqlLxlpMjo/Tj-nGSTQJfI/AAAAAAAAAuk/c0lCktI5RKY/s640/DSCN8991.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Om7j8O7i8Q8/Tj-nG3-sR6I/AAAAAAAAAuk/dS2QgVvwdx0/s512/DSCN8992.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-cedIy3hm2O8/Tj-nHKY3wEI/AAAAAAAAAuk/MqPCRv5-t5s/s512/DSCN8994.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-JGRQoL7SPoM/Tj-nHWP5YJI/AAAAAAAAAuk/F3HT170j8ho/s512/DSCN8995.JPG[/IMG]

p.s maluszki są sławne :eviltong: Erko to czekam na prawdziwy tabun tel..ja już dostałam kilka meili z ogłoszeń moich, ale jeszcze nic co do końca by mnie zachwyciło
[url]http://www.mmkielce.eu/artykul/wyrzucone-na-parkingu-szczenieta-szukaja-domu-403046.html[/url]

Posted

Czy koty Mila i Juki znalazły DS?Bo właśnie przepisałam większość ich ogłoszeń na Twój tel.erko.Wcześniej stały na p.Anię D.Podobno wszyscy chcą teraz koty z opcją wychodzenia,a w Kielcach żaden kociarz nie da kota takim ludziom,więc wolę,żebyś sama weryfikowała ludzi,bo hotel to spory koszt jednak;-)

Posted

Dzięki Zuzka2:). Na Milę jest chętna pani z Krakowa, potrzebny tylko transport, nie wiesz, ktos pisał na schroniskowym ,ze może będzie jechał:roll:.

Natomiast Juki cały czas w leczeniu. Nie wiadomo, co to jest, u drugiego weta zupełnie inna diagnoza, niż u pierwszego. Podobno jakis problem neurologiczny, nie pamietam dokłądnie nazwy jednostki, ale jakaś przeczulica. Dostał inne leki i zobaczymy po kontroli, czy będzie poprawa.

Fajna ta sunia jasna, ewelinka_m, czy wiesz, gdzie ona koczuje w tych Szczukowicach? Tam jej z pewnością nikt jeśc nie da. gdyby było wiadomo, gdzie jest, to może chociaz mozna by było jechac i dac jeść.

Posted

[quote name='erka']

Fajna ta sunia jasna, ewelinka_m, czy wiesz, gdzie ona koczuje w tych Szczukowicach? Tam jej z pewnością nikt jeśc nie da. gdyby było wiadomo, gdzie jest, to może chociaz mozna by było jechac i dac jeść.[/QUOTE]

dostałam tylko takie info: Szczukowice 259, tam pytać o białego pas ze składu drewna.

Posted

Aha,to ja erko widocznie dla Mili szukam transportu:evil_lol:Mam to nawet w podpisie,tylko p.Ania mi nie powiedziała dokładnie o którego kota chodzi:evil_lol:
Jadą ludzie na Kraków-PasjaHera ok.15.08 z Kielc najpewniej i na 100% majowa 15.08.ze Skarżyska do Wieliczki.P.Ania chce dołożyć do kota - małego terierka-oba zwierzaki jadą do Krakowa.Oczywiście przydałby się szybciej niż 15.08.ale na razie nic nie wiem,żeby ktoś jechał.

Jeśli są jakieś problemy diagnostyczne,to tylko p.Pierzakowa ze Skalistej.Kobieta jest genialna,z resztą wielokrotnie polecana przez ewab.Wielokrotnie też sprawdzona przeze mnie i parę innych osób,a do tego usługi są bardzo tanie.

Posted

Erko masz rację faktycznie pomyliłam linki, to chyba już z tego niewyspania :evil_lol:
[url]http://www.mmkielce.eu/artykul/wyrzucone-na-parkingu-szczenieta-szukaja-domu-403046.html[/url]

a to maluszki od Elizy o których mówiłam: ;)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/212358-4-SZCZYLE-matka-koczuj%C4%85-na-szpitalnym-%C5%9AMIETNIKU-GROZI-%C5%9Bmier%C4%87-pod-KO%C5%81AMI-POMOCY%21?p=17381253#post17381253[/url]

Posted

Ciotki chylę czoła za akcję Bruno and Co. Dopiero się chłopakowi ulżyło.
Co do suczek z parkingu wiem, że dokarmia je też pani Ula, która często jeździ tą trasą do Starachowic. Robi to już od kilku miesięcy i sunie nadal nie chcą do niej podejść.

Posted

[quote name='ewab']Ciotki chylę czoła za akcję Bruno and Co. Dopiero się chłopakowi ulżyło.
Co do suczek z parkingu wiem, że dokarmia je też pani Ula, która często jeździ tą trasą do Starachowic. Robi to już od kilku miesięcy i sunie nadal nie chcą do niej podejść.[/QUOTE]
Dziś ci sami starsi państwo co wczoraj dokarmiali suczki na parkingu. Jedna z suk leżała przy samej szosie. Był ten czarny podobny do suczek.
Uważam, że trzeba zrobić akcję z sedalinem. Sprawa jest wyjątkowo ryzykowna, bo tam duży ruch i gęste chaszcze nawet na parkingu.
Suczki cwaniuczki zjadają i znikają w chaszczach albo idą na sam brzeg szosy i śpią.
Ja mam czas w niedzielę.
Tak myslę, że jakby więcej osób stanęło w kilku miejscach parkingu to może dałoby się suki kontrolować po podaniu sedalinu. Bo jedna czy dwie osoby to nie da rady.
Dobrze by było, żeby pani Ula i inni stawiali karmę nie na środku parkingu tylko jak najdalej od szosy.

Posted

[quote name='wegielkowa']Dziś ci sami starsi państwo co wczoraj dokarmiali suczki na parkingu. Jedna z suk leżała przy samej szosie. Był ten czarny podobny do suczek.
Uważam, że trzeba zrobić akcję z sedalinem. Sprawa jest wyjątkowo ryzykowna, bo tam duży ruch i gęste chaszcze nawet na parkingu.
Suczki cwaniuczki zjadają i znikają w chaszczach albo idą na sam brzeg szosy i śpią.
Ja mam czas w niedzielę.
Tak myslę, że jakby więcej osób stanęło w kilku miejscach parkingu to może dałoby się suki kontrolować po podaniu sedalinu. Bo jedna czy dwie osoby to nie da rady.
Dobrze by było, żeby pani Ula i inni stawiali karmę nie na środku parkingu tylko jak najdalej od szosy.[/QUOTE]

tylko co z nimi zrobic po zlapaniu?

Posted

[quote name='Linssi']tylko co z nimi zrobic po zlapaniu?[/QUOTE]

jakiś kochany hotelik pomoże może?

na albinkowe suniulki bidulki (mam nadzieję, że jeszcze nie ciążulki) deklaruję na hotel 20zł/miesięcznie.

Gdyby komuś w tzw. międzyczasie udało się złapać suki to na przetrzymanie doraźne kilkudniowe można dać do znajomego, który w zeszłym roku wziął Węgielka w sytuacji krytycznej.
Nie może brać psów na dłużej, bo mieszka sam w bloku na Slichowicach i pracuje po 12godzin. Suki byłyby same.

Posted

[CENTER][B]Zapraszam na nowy bazarek na psiaki kieleckie! Biżuteria, gadżety w psie łapki, ciuszki - jest w czym wybierać! :)[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/212572-Ciuchy-biżuteria-gadżety-w-psie-łapki-i-nie-tylko-na-Kielce!-Do-23.08.-Zapraszamy!?p=17405823#post17405823"][SIZE=4][B][COLOR=red]Bazarek - KLIK[/COLOR][/B] [/SIZE][/URL]

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/4257/page8y.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='Zuzka2']
Jeśli są jakieś problemy diagnostyczne,to tylko p.Pierzakowa ze Skalistej.Kobieta jest genialna,z resztą wielokrotnie polecana przez ewab.Wielokrotnie też sprawdzona przeze mnie i parę innych osób,a do tego usługi są bardzo tanie.[/QUOTE]
Ja mam nieco inne odczucia, byłam tam 2 razy i pani nie powaliła mnie swoją wiedzą, a wręcz przeciwnie..:roll:

Węgielkowa tylko czy na tej trasie w niedziele nie będzie czasem dużo ludzi wracających z weekendu czy jadących gdzieś odpocząć..kurcze trzeba zaobserwować gdzie one łażą w te krzaczory

Posted

[quote name='ewelinka_m']Ja mam nieco inne odczucia, byłam tam 2 razy i pani nie powaliła mnie swoją wiedzą, a wręcz przeciwnie..:roll:

Węgielkowa tylko czy na tej trasie w niedziele nie będzie czasem dużo ludzi wracających z weekendu czy jadących gdzieś odpocząć..kurcze trzeba zaobserwować gdzie one łażą w te krzaczory[/QUOTE]
W niedzielę zwykle śpię do południa:oops:, ale możemy pojechać o 3.00 lub 4.00 rano, to może nie będzie dużego ruchu:roll:.

Posted

[quote name='wegielkowa']W niedzielę zwykle śpię do południa:oops:, ale możemy pojechać o 3.00 lub 4.00 rano, to może nie będzie dużego ruchu:roll:.[/QUOTE]

o któreeej? :mdleje::mdleje:w zasadzie i tak wtedy nie śpie bo to najlepszy czas na zabawę kurdupli..tylko czy się zwlekę to inna historia..jeszcze ustalimy ;)
w każdym razie ktoś jeszcze jest chętny na taką wycieczkę?:razz:

Posted

[quote name='ewelinka_m']o któreeej? :mdleje::mdleje:w zasadzie i tak wtedy nie śpie bo to najlepszy czas na zabawę kurdupli..tylko czy się zwlekę to inna historia..jeszcze ustalimy ;)

w każdym razie ktoś jeszcze jest chętny na taką wycieczkę?:razz:[/QUOTE]
A więc proponujemy wycieczkę krajoznawczo-integracyjną :cool3:. Mam 5miejsc w aucie.Oprócz standardowego menu, jakie zwykle zabieram do Ameliówki (surowe podroby i korpusy) tym razem dla chętnych wycieczkowiczów zaproponuję biszkopt z bitą śmietaną i owocami. Kawa może też być, ale nie z ekspresssu tylko z termosssu ;).

Posted

[quote name='wegielkowa']A więc proponujemy wycieczkę krajoznawczo-integracyjną :cool3:. Mam 5miejsc w aucie.Oprócz standardowego menu, jakie zwykle zabieram do Ameliówki (surowe podroby i korpusy) tym razem dla chętnych wycieczkowiczów zaproponuję biszkopt z bitą śmietaną i owocami. Kawa może też być, ale nie z ekspresssu tylko z termosssu ;).[/QUOTE]
4 miejsca jeszcze wolne są ..jedno szachuje dla siebie:cool3: a chętnym mogę później zapewnić niesamowite atrakcje- nowa fryzura +akupunktura oferowane przez szczylki :diabloti:

Posted

[quote name='ewelinka_m']Ja mam nieco inne odczucia, byłam tam 2 razy i pani nie powaliła mnie swoją wiedzą, a wręcz przeciwnie..:roll:

[/QUOTE]
ewelinka,a kogo możesz polecić?Masz kogoś sprawdzonego?Ja zbyt dobrze nie znam kieleckich wetów.Sprawdziłam kilku i tragedia.Jak na razie nie mam nic do zarzucenia tylko p.Pierzakowej,ale chętnie skorzystam z czyichś rad i opinii:-)