Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jaaga']Chyba łatwiej podjać taką decyzję, niż decyzję o tym, żeby skazać kolejne psy na bezdomność.[/QUOTE]
Masz rację, póki są ślepe - nie kosztuje dużo uśpienie.......

Posted

[quote name='Jaaga']Chyba łatwiej podjać taką decyzję, niż decyzję o tym, żeby skazać kolejne psy na bezdomność.[/QUOTE]

no i to jest najmádzrzejszy glos! na co ona czeka? 9 psów do schronu na poniewierke, to niech sobie sama do domu wezmie. a jak nie moze to niech pozwoli uspic, bo i tak je utopiá. to co ma za wybór?

Posted

Agata P , dzięki za ogłoszenia Lenki:). Jest jedna zainteresowana pani z Lublina, ale zobaczymy , czy coś z tego wyjdzie.
Bardzo prosze o ogłoszenia dla Teri:).

Posted

[quote name='emilia2280']no i to jest najmádzrzejszy glos! na co ona czeka? 9 psów do schronu na poniewierke, to niech sobie sama do domu wezmie. a jak nie moze to niech pozwoli uspic, bo i tak je utopiá. to co ma za wybór?[/QUOTE]

Nie mysle zeby chodzilo o pieniadze - gdyby tak bylo Ty i ja przekazalybysmy natychmiast ile trzeba. Przeciez uspienie to sa groszowe sprawy.
Trzeba tylko CHCIEC !
A tam chyba nie chca....
Skoro Linssi pisze
[QUOTE]Powiedzialam znajomej, ze jesli dadza szanse maluchom podrosnac do takiego wieku, ze bedzie mozna je oddzielic od matek, to pomozemy w adopcjach. [/QUOTE]to o czym my w ogole dyskutujemy ???

Posted

[quote name='wellington']Nie mysle zeby chodzilo o pieniadze - gdyby tak bylo Ty i ja przekazalybysmy natychmiast ile trzeba. Przeciez uspienie to sa groszowe sprawy.
Trzeba tylko CHCIEC !
A tam chyba nie chca....
Skoro Linssi pisze
to o czym my w ogole dyskutujemy ???[/QUOTE]

aaa, no to zmykam.

Posted

[quote name='wellington']Nie mysle zeby chodzilo o pieniadze - gdyby tak bylo Ty i ja przekazalybysmy natychmiast ile trzeba. Przeciez uspienie to sa groszowe sprawy.
Trzeba tylko CHCIEC !
A tam chyba nie chca....
Skoro Linssi pisze
to o czym my w ogole dyskutujemy ???[/QUOTE]

Wiem, ze jest to najrozsadniejsze wyjscie. Oczywiscie tylko w przypadku slepego miotu. Nie do mnie decyzja jednak nalezy - psy nie sa pod moja opieka.
Z calym szacunkiem wellington, ale nie spotkalam Cie wczesniej na tym watku (byc moze przeoczylam Twoje posty), a zjawiasz sie nagle i niespodziewanie, aby rzucic fochem, ze nie chce uspic psow. naprawde, nie trzeba nakrecac takiej dziwnej atmosfery - przewaznie rozmawiamy tu troche inaczej.

Posted

[quote name='Linssi']Wiem, ze jest to najrozsadniejsze wyjscie. Oczywiscie tylko w przypadku slepego miotu. Nie do mnie decyzja jednak nalezy - psy nie sa pod moja opieka.
Z calym szacunkiem wellington, ale nie spotkalam Cie wczesniej na tym watku (byc moze przeoczylam Twoje posty), a zjawiasz sie nagle i niespodziewanie, aby rzucic fochem, ze nie chce uspic psow. naprawde, nie trzeba nakrecac takiej dziwnej atmosfery - przewaznie rozmawiamy tu troche inaczej.[/QUOTE]

No to sobie rozmnazajcie kundle , w kieleckim widocznie jeszcze wciaz za malo bezdomnych ...
Dziwna atmosfera ?
Dziwna ?
Kwestionowanie dopuszczania do mnozenia bezdomniakow wydaje Ci sie dziwne ?
Pomoc polegalaby na tym zeby znajoma namowic na uspienie slepego miotu !

A teraz rozmawiajcie sobie znowu po staremu :diabloti:

Posted

Szkoda, że suki nie zostały wysterylizowane kiedy widoczna już była ciąża..zrobiłoby się aborcyjną i nie byłoby żadnego problemu.. :-(
ilu dniowe są te szczeniaki? chyba faktycznie byłoby to rozsądniejsze wyjście..jest problem ze znalezieniem domów dla ślicznej kilkumiesięcznej suni Malinki czy jamnikowatej Mili..a co dopiero z kolejną 9 zrobimy. nie ma ich nawet gdzie umieścić po ew czasie 4 tyg

Posted

[quote name='wellington']No to sobie rozmnazajcie kundle , w kieleckim widocznie jeszcze wciaz za malo bezdomnych ...
Dziwna atmosfera ?
Dziwna ?
Kwestionowanie dopuszczania do mnozenia bezdomniakow wydaje Ci sie dziwne ?
Pomoc polegalaby na tym zeby znajoma namowic na uspienie slepego miotu !

A teraz rozmawiajcie sobie znowu po staremu :diabloti:[/QUOTE]

Nie kwestionuje sensownosci ograniczania bezdomnosci. Nie rozumiem tylko Twojej postawy. Jestes zaczepna w stosunku do mnie, prowokujesz do klotni. o co Ci tak wlasciwie chodzi? Foszysz sie, oglaszasz zabranie swoich zabawek naszej piaskownicy. Skoro tak to :bye: EOT

Posted

[quote name='ewelinka_m']Szkoda, że suki nie zostały wysterylizowane kiedy widoczna już była ciąża..zrobiłoby się aborcyjną i nie byłoby żadnego problemu.. :-(
ilu dniowe są te szczeniaki? chyba faktycznie byłoby to rozsądniejsze wyjście..jest problem ze znalezieniem domów dla ślicznej kilkumiesięcznej suni Malinki czy jamnikowatej Mili..a co dopiero z kolejną 9 zrobimy. nie ma ich nawet gdzie umieścić po ew czasie 4 tyg[/QUOTE]

Wlasnie problem w tym, ze znajoma chciala wysterylizowac suki za wlasne pieniadze, zanim te zaciazyly. Niestety, reszta ludzi z zakladu pracy nie widziala takiej potrzeby i doszli do wniosku, ze lepsze zastrzyki hormonalne. Nikt, lacznie z nia, nie zna sie tam na psach, nie wiedzieli nawet ze suki sa szczenne. Nie potrafia okreslic wieku szczeniat, oprocz tego, ze urodzily sie kilka dni temu (te mlodsze).

Posted

Wklejam z innego watku:

"Dobry dom w okolicach Wrocławia / Obornik Śl. czeka na owczarka niemieckiego lub podobnego. Pies musi mieć 3-4 m-ce. Będzie mieszkał na wsi, są tam także konie. Gdyby ktoś coś wiedział, proszę o kontakt: 600 947 108."

Posted

[B]Potrzebny transport Kielce-Kraków 6sierpnia dla dymińskiegio Egona terierkowatego.Bardzo proszę wszelkie info bezpośrednio do opiekunki Egona: tel.698 681 714[/B]

Posted

Ewelinka_m, czy nie ogłosiłabys Albinki? Ostatnio miała robione ogłoszenia 2 lipca przez Agatę P , trzeba by odnowić. Jak teraz w lecie nie znajdzie domu, to potem juz bedą małe szanse:(.
Sunia z Marzysza, która miałysmy teraz sterylizować dostała cieczki i trzeba będzie odczeka z 3 tyg.

Wczoraj byłam na Świętokrzyskim szukać dużego kudłacza, ktory tam koczuje, ale nie udało mi sie go spotkac. Podobno pojawił sie wieczorem, bardzo wygłodzony. Mam miec jakąs fotke.

Małą rudą sunię, która leżała tam na przystanku , teraz ktos widział na przystanku na przeciwko Reala. gdybyscie ja widzieli, dajcie znac.

Posted

Erko właśnie zastanawiałam się nad jej ogłoszeniami..tylko nie wiem co pilniejsze ona Malinka czy Mila..
aż dziwne, że takie urocze suczynki i zero zainteresowania..już nie wiem może to przez tą cholerną pogodę i ludziom się z domów nie chce ruszyć :(

Posted

Erka czy były jakies tel. o Lene?
za dwa dni kończy się to wyr. allegro,Lenka ma dość duzo wejść (więcej jednak na Krakowie 170) 2 obserwatorów na Krak. 1-go na Wa-we.

Posted

[quote name='Agata P']Erka czy były jakies tel. o Lene?
za dwa dni kończy się to wyr. allegro,Lenka ma dość duzo wejść (więcej jednak na Krakowie 170) 2 obserwatorów na Krak. 1-go na Wa-we.[/QUOTE]

Agata P, był tylko jeden tel, o którym pisałam, pani z Lublina wstępnie pytała, ale juz więcej sie nie odezwała, więc nie wiem. Mozna jej więc powtórzyć, jakbys mogła:).

Mshume , ja prawdopodobnie wyjeżdzam w tym tyg. , ale pewnie ktos sie zgłosi na wizytę:).

Zajrzyjcie na ten watek, jak chcecie zobaczyc szczyt bezczelności w wykonaniu użytkowniczki Anja2210:diabloti:.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/211885-Śliczna-terierrkowata-sunia-dziś-może-jutro-urodzi-na-ulicy-!!-PILNIE-DT[/URL]-!!!!!!!

Zaraz zareklamuję jej "hotel? na dogo.

Posted

[B]Czy ktoś z Kielc,okolic KSM nie słyszał o zaginionej czarnym/dymnym kocurze w czerwonej obroży?[/B]
Kot zadbany,rozmruczany,straszna przylepa.Jedynie nieco wychudzony,ale to zapewne dlatego,że krążył po osiedlu ok.4dni i dziś w końcu udało się go złapać.

Posted

Trzeba by zobaczyć w lecznicy na Prostej, czy tam nie ma jakiegos ogłoszenia o zaginięciu kici.

Wklejam fotki nie najlepszej jakości tego kudłacza ze Świętokrzyskiego, podobno psiak młody, ok.roku, spory, wielkości ON-ka.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/110730kudatyzewitokrzys.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/7392/110730kudatyzewitokrzys.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/847/110730kudaty1.jpg/][IMG]http://img847.imageshack.us/img847/4928/110730kudaty1.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Koczuje tam pod blokami, bo jest troche dokarmiany, ale większość oczywiście go przegania.