Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Ogłoszenia [/B]szczeniaków i suni z Mniowa właściwie zrobione. Na małopolskie poszły, bo mnie(a właściwie kociakowi) Kraków przyniósł szczęście.:p
Jeszcze im kilka serwisów dostukam w wolnej chwili, ale przyjąć mozna ,że komplet.;)
EDIT:dostukałam. A jak nic z tego by nie było to moze nowe zdjęcia jakies...:roll: Szczeniaczki to pewnie urosły.A ile one maja, bo pisałam,że 9 tyg.

Posted

No niestety-los suki z Massalskiego jak myślałam-tragedia.Rano dostałam telefon z groźbami od jakiejś furiatki,że pies jej do domu nie chciał wpuścić i mam się psem zajmować u siebie w domu,bo ona tego żąda albo wzywa policję dziś.Kazałam jej na ten temat rozmawiać z suczką,bo ona jest nie moja.Nie wiem o co wariatce chodzi-może pies waruje pod jej drzwiami i to zinterpretowała jako że nie dał jej do domu wejść.Te ślichowickie pseudoelity mnie doprowadzają do pasji.:angryy:
Musiało się oberwać mnie,bo po co podaję swój nr.Idiotka nie rozumie,że pies telefonów w swojej sprawie nie umie odbierać.
Jeszcze tak bezczelnie usnuła intrygę,że to niby jej piesek itd.A jak wyczuła temat,to atak.Chyba będę się włóczyć po posterunkach:cool3:

Posted

[QUOTE=ewab;16030681

I jeszcze jeden psiak, który trafił pod naszą opiekę. Młody pies w typie amstafa, zadbany, w obroży, prawdopodobnie efekt sylwestrowej nocy, znaleziony na os. Na Stoku, czeka na właściciela w hoteliku na Kaczowej.

[IMG]http://img600.imageshack.us/img600/4738/imgp2245.jpg[/IMG]][/QUOTE]

Proszę niech ktoś napisze jakiś krótki tekst do ogłoszeń bo ja nie umiem i wykupię temu psiakowi ogłoszenia.

Posted

[quote name='Zuzka2']No niestety-los suki z Massalskiego jak myślałam-tragedia.:cool3:[/QUOTE]
Polska rzeczywistość niestety.Wrażliwość na poziomie neandertalczyka:angryy:
Żal tych bid...:shake:

Posted

O czym tu mówić,skoro kieleckie elity,które powinny prezentować wyższe stadia rozwoju moralnego niż ludzie po podstawówce,są bezuczuciowcami.Takim się wydaje,że postraszą policją i prokuratorem i każdy ze strachu będzie tańczył jak oni zagrają;ludzie,którzy uważają,że im się wszystko należy,inni są do spełniania ich żądań i kaprysów.A tu padła kosa na kamień:evil_lol:Powiedziałam babce do słuchu;myślę,że ją nawet uszy zabolały:evil_lol:Nie mam szacunku do bezuczuciowców i raczej nie ręczę za siebie jak ją spotkam na żywo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: (oczywiście żartuję;-))
Już prędzej prosty człowiek się pochyli nad kimś w potrzebie niż takie elity i pseudointeligenci.U mnie w bloku prości ludzi,niektórzy prymitywni,ale każdy ma jakieś ludzkie odruchy przynajmniej.
Ja rozumiem nie pomagać,ale chociaż nie przeszkadzać.

Posted

Obkleiłam w okolicy plakaty na śmietnikach,przystankach-tam setki ludzi bywa.Nic,zero.Suka jakby zna rozkład nawet mieszkania,bo jak wpadła do siostry,to pędem do pokoju,potem do kuchni,żadnego zahamowania.Ale może to tylko takie moje wrażenie.Ewidentnie do domu wpadła tylko po to,żeby szukać tam "swoich".Nie znalazła-i znów do nas podeszła z błagalnym wzrokiem,żebyśmy jej pomogli znaleźć "swoich".Ona nie jest wcale chętna do innych ludzi,ona błaga,żeby wreszcie ją zaprowadzić do jej domu i rodziny.Patrzy tak wymownie.Nie stara się jakoś lepić do ludzi,tylko prosi o pomoc.Naprawdę wzruszająca historia.
Teraz to się boję tam jechać,bo nie chcę się przyczynić do eksmisji mojej siostry (wynajem)-znów nagadają głupot właścicielce,wymyślą 99%,że siostra bezdomne zwierzęta znosi do domu,że terroryzuje sąsiadów i zanim ta się wytłumaczy-stanie się bezdomna.Wynajem ma swoje uroki-człowiek sam nie jest pewny jutra:shake:
Poza tym wezmę sunię na spacer,nie znajdziemy domu i już jej nie zaprowadzę tam z powrotem.Zostanę z psem na ulicy:-(
Dzwoniłam do schroniska.Kobietka obiecała szukać hotelu.Ale to nie tak szybko się przecież uda.

Posted

[quote name='Zuzka2']
U weta na Dewońskiej 2a jest ogłoszenie o zaginięciu yorka,chyba suczki.Nie wiem,bo byłam też w4łapach,u Steinhoffa i na Kowalczewskiego i mi się już plączą te ogłoszenia gdzie które.Być może nawet o 2yorkach było.[/QUOTE]

Tak, na Dewońskiej jest ogłoszenie o tym yorku :)
Może trzeba zacząć tej suce domu szukać? Ja mogę podejść jak coś i zdjęcia zrobić jeśli to jest na Massalskiego.

Posted

Co Ty,nie idź tam,bo Cię zlinczują czubki:angryy:Szukają ofiary.Pewnie by chcieli się wyładować na suczce,ale sunia nie mała,to się boją:angryy:Ja oberwałam za to,że "po co swój nr podaję,jak Pani ma życzenie rozmawiać z kimś ze Ślichowic ws tego psa;konkretnie żąda telefonu do sąsiadów,którzy mi zgłosili sprawę tej suni:crazyeye:Mówię Ci,tam to tylko z porządną pałą i mechanicznie z nimi wyjaśniać tematy.Babka sugerowała,że pies sam powinien odbierać telefony w swojej sprawie.Oszołomka:angryy:A pod moją siostrą mieszkają też nie lepsi emeryci antyzwierzęcy:mad:
Adres: Massalskiego 17;klatka narożna - mieszkania od 60 do 70.

Zdjęcie wkleiłam wcześniej.
Tutaj są jeszcze 2:[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/9397/p1010255ek.jpg[/IMG][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/6196/p1010258j.jpg[/IMG]
Na mój rozum jeśli ktoś zgubił psa,to rozwiesza plakaty,zostawia info w sklepach,zgłasza się do wetów okolicznych,do TOZ-ogólnie coś robi.A tu nic-plakaty i zero odzewu.Wg mnie suczka została podrzucona.Ciekawe kto ją wpuścił do klatki,bo brat ją zastał w ndz o 20 na swojej wycieraczce.

Posted

Dalej nie ma żadnego odzewu w sprawie psiaków. Był co prawda tel o Fuksika, ale on niestety nie nadaje się w tym momencie do adopcji, nie było to tez miejsce dla niego, potrzebuje bardziej doświadczonego domu.
Fuksik nie dość, że psychicznie nie doszedł całkiem do formy, to jeszcze coś szwankuje mu zdrowie, czasami ma biegunkę, nie chce jeść , potem to przechodzi. P.Ewa była juz z nim u weta, niby nic nie stwierdził, ale to sie powtarza i trzeba zrobic dokładne badania.

Jutro Oskarek jedzie do Ustronia do specjalisty dermatologa, zeby w końcu znaleźc przyczynę tych odnawiających sie ran.

Czy możecie mi powiedzieć , od czego zależy czy na FB jest zaintersowanie jakimś psiakiem?
Albinka miała tam założone wydarzenie przez Basię1968 i zero odzewu.
A na niektórych wątkach czytam,że psiaki uzyskały dużą pomoc właśnie na FB.
Albince wkrótce skończą sie pieniądze na utrzymanie, zupełnie nie wiem, co z nia będzie dalej?:(:(:(

Dzwoniłam do tej kobiety ze wsi, aby wpuściła na podwórko tą jasną sunię i powiedziałam,że ją zabierzemy, ale gdzie?

Posted

Na wątku schronu wyczytałam,że ok.czwartku-piątku zwolni się miejsce w hoteliku w Krakowie.Doba 15zł to raczej niezbyt atrakcyjna cena.Kwota niewyobrażalna:shake:

Posted

Na utrzymanie tych psów, które juz sa pod naszą opieką potrzebujemy 1400 zł mies./ bez kosztów wet, a Oskarek, Albinka, inne też wymagają opieki wet cały czas/ , nie możemy sie podejmowac kolejnych zobowiązań finansowych.
Najlepiej by było, gdyby znalaz sie dom docelowy i zrobic sterylkę przed wydaniem suni.

Posted

[quote name='baster i lusi']Proszę niech ktoś napisze jakiś krótki tekst do ogłoszeń bo ja nie umiem i wykupię temu psiakowi ogłoszenia.[/QUOTE]

Psiaka dzisiaj odebrali właściciele:multi::multi::multi:

Suczka z masalskiego juz w hoteliku;)

za to rozglądajcie się za ogłoszeniami o zaginięciu suni owczarka szkockiego - ok. 6 - 8 mies:(

[IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/7966_1_1294134515.jpg[/IMG]

W dniu 03-01-2011 znaleziono psa-sukę młodą rasy Owczarek Szkocki Collie. Suczka ma na sobie czerwoną obrożę, jest zadbana.

zaginęła też starsza sunia o wyglądzie jamnika ruda z dłuższym włosem:-(

znaleziona jamniczkowata ruda sunia:-(

pies uwiązany w lesie:-(

młody czekoladowy psiak w wieku. ok. 5-6 mies, będzie dużym psiakiem...

i wiele, wiele innych:placz:

i kolejnych cała masa:(

Posted

andzia69,bardzo Ci dziękuję!!!:-)
Ile trzeba wpłacać na nią co miesiąc?Chcemy z bratem w miarę możliwości dopłacać do jej hoteliku.
Gdzie się znajduje?Bo chcę już ruszyć z ogłoszeniami.Na kogo mogę namiary podawać?

Posted

Erka, nie mam pojecia od czego zalezy popularnosc wydarzenia na fb. Dziewczyny z Szydlowca maja bardzo duza skutecznosc, duzo odwiedzajacych... Nie wiem, jak mozna zachecic ludzi do odwiedzania naszych psiakow. Moze to kwestia tego, ze one pokazuja psiaki jako fundacja, a my jako osoby prywatne?

Posted

[quote name='andzia69']
za to rozglądajcie się za ogłoszeniami o zaginięciu suni owczarka szkockiego - ok. 6 - 8 mies:(

[IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/7966_1_1294134515.jpg[/IMG][/QUOTE]

[B]Andziu, na którymś z Waszych wątków czytałam chyba o zaginięciu collaka w tym wieku, gdzieś z okolic Morawicy, Nowin (???). W tej chwili już nie pamiętam, ale na bank gdzieś o tym było pisane. [/B]

Posted

Dokładnie,ja też słyszałam o suczce 8mies.Collie zaginionej w Nowinach chyba nawet z czerwoną obrożą.Ale ona z tego co kojarzę z wątku-znalazła się w końcu.
andzia69,gdzie tyle psów umieścicie znalezionych???Jedna sunia z Masalskiego i młynek z hotelem itd.A tu całe stado w tym samym czasie:shake:
Jak by były fotki,to ja poogłaszam jako znalezione.Collie to nawet zaraz.
[B]Namiary podaję: mail andzi69,tel.schroniska.W razie potrzeby zmienię.[/B]

Posted

No dokladnie rok temu byla sytuacja z koaczka, ale ona 8 letnia, teraz 9 letnia wiec chyba nie ta...Probowalam dodzwonic sie do kobiety, ale narazie nie odebrala. Ta "moja" wlansie z Nowin byla.
A to ten watek byl:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/178765-Nast%C4%99pna-sunia-collie-wyrzucona-pod-Kielcami%21-Wr%C3%B3ci%C5%82a-do-swojego-domu./page2"]http://www.dogomania.pl/threads/178765-Nast%C4%99pna-sunia-collie-wyrzucona-pod-Kielcami!-Wr%C3%B3ci%C5%82a-do-swojego-domu./page2[/URL]

Diana ma na pyszczku inaczej ulozone umaszczenie:
[CENTER][IMG]http://i2.fmix.pl/fmi710/dbda6140002c6bde4d2430f7[/IMG]

[IMG]http://i1.fmix.pl/fmi905/ad12d645000297974d2430ff[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Zuzka2']
Jak by były fotki,to ja poogłaszam jako znalezione.Collie to nawet zaraz.[/QUOTE]

tu jest wątek znalezionej suni [url]http://www.dogomania.pl/threads/199264-Mix-owczarka-Collie-znaleziony-w-Tomaszowie-Maz[/url].

Posted

[quote name='Zuzka2']Dokładnie,ja też słyszałam o suczce 8mies.Collie zaginionej w Nowinach chyba nawet z czerwoną obrożą.Ale ona z tego co kojarzę z wątku-znalazła się w końcu.
andzia69,gdzie tyle psów umieścicie znalezionych???Jedna sunia z Masalskiego i młynek z hotelem itd.A tu całe stado w tym samym czasie:shake:
Jak by były fotki,to ja poogłaszam jako znalezione.Collie to nawet zaraz.
[B]Namiary podaję: mail andzi69,tel.schroniska.W razie potrzeby zmienię.[/B][/QUOTE]

ja nie wiem, o której colie piszecie:( mnie już głowa boli od tych zaginionych psiaków, znalezionych...nie mam pojęcia gdzie niedługo będziemy umieszczać te piesy:(
wczoraj późnym wieczorem tz EwyB jechał do Łabędziowa, bo dostali zgłoszenie o psie uwiązanym w lesie do drzewa...sunia onka z tatuażem!!!:( świat się kończy...

Posted

To było zgłoszenie o suni collie:

26.12 - Linssi pisała:

[I]Eruane na fb napisala:[/I]
[I]"W okolicach Nowin, przestraszył się wystrzałów i uciekł owczarek collie. Psiak nie mieszka w tych okolicach, przyjechał w odwiedziny, nie zna terenu. W tej chwili trwaja intensywne poszukiwania. Każdego, kto zauważy psa, proszę o zawiadomienie właściciela te. 531 414 565. Z góry dziękuję za przekazanie informacji dalej."[/I]

a potem andzia:

[I]To sunia colie 8-mies. tricolorka:-( dzisiaj rano pani dzwoniła do mnie:-( porozwieszali plakaty, poradziłam jeszcze radio i echo dnia...sunia ma obrożę z nr telefonu

[/I]
Ale potem było info, że właściciele sunię odnaleźli, no ale może to sprawdzić na wszelki wypadek.