Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siekowa napisał(a):
Podobno do azylu ma przyjechać ktoś zainteresowany adopcją Lali :)

To ja trzymam z całych sił kciuki. Oby i jej się udało tak jak Dusi. Siekowa pisz proszę jak będziesz coś wiedziała ;););)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

zafunduję suniom pakiet ogłoszeń, bo chyba za wiele ich nie mają...

może się poszczęści :)

bo rozumiem, że obie nadal szukają domów?
a może jakiś lepszy niż na stronie opis?

Posted

gosia1701 napisał(a):
czy Dudzia była w 100% wysterelizowana?

edit: dudzia została wysterelizowana dopiero w azylu

Jak to dopiero w azylu? Przecież tyle czasu były w hoteliku, a mi fundacja przekazała, że obie tam ciachneli. :-o

polubek napisał(a):
o boże jakie puchy

gdzie wszystkie ciotki i wujkowie?
wstawić dziewczynki do siebie na nk?

Bardzo prosimy o wstawienie ich na NK :)

wiq napisał(a):
zafunduję suniom pakiet ogłoszeń, bo chyba za wiele ich nie mają...

może się poszczęści :)

bo rozumiem, że obie nadal szukają domów?
a może jakiś lepszy niż na stronie opis?

Wielkie dzięki! Chyba trzeba najpierw znaleźć kogoś kto napisze im lepszy tekst.
Znalazłam tylko allegro Dudzi, Lala pewnie nie ma żadnych ogłoszeń :(
http://allegro.pl/dudzia-mix-sznaucer-terier-kochana-suczka-pilnie-i1352582960.html

Posted

żeby napisać tekst trzeba mieć najpierw trochę informacji ;)
czy zdrowe, odrobaczone, poszczepione, wycięte, jak do psów, jak do kotów, jak do dzieci, czy wesołe i żywiołowe, czy raczej spokojne, czy do mieszkania, itp, itd ;) ale pewnie to doskonale wiecie ;)
tekst mogę ja napisać, chociaż raczej gustuję w konkretnych i niezbyt rzewnych ;)
przykłady:

Franek to kilka kilogramów psiej niedoli, melancholii i szczerozłotego serca.
Ten ok. 11-letni piesek został znaleziony w lesie, zagubiony i niechciany. Pobyt w schronisku znosił bardzo źle, wciąż tęsknie wypatrując swego właściciela. Zamykał się w sobie, nie wychodził z budy, czekał na koniec swoich cierpień.
Koniec schroniskowego żywota okazał się początkiem nowej drogi – został poddany operacji, dochodzi do siebie w domu tymczasowym, gdzie jest wzorowym mieszkańcem. Dogaduje się z kotami, psami, nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi.
To psi ideał, który odzyskał nadzieję na swój dom. Może to właśnie na Ciebie czeka?
Jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Niestety, prawdopodobnie jest głuchy.
Jeżeli chcesz go zaadoptować – zadzwoń lub napisz maila:
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Ares to psi wojownik. Nie wojuje jednak przemocą, a sercem i hartem ducha.
Chociaż spotykają go w życiu same przeciwności, jego optymistyczne nastawienie do życia nie pozwala mu się załamać. Inne psy w jego sytuacji popadają w depresję, jednak nie on. Ares wciąż czeka na Kogoś, kto pokocha go bezwarunkowo i po kres jego psiego żywota.
A obdarzenie go uczuciem nie jest trudne! Jest przyjazny, żywiołowy, nieagresywny, kontaktowy, doskonale dogaduje się z innymi psami. Będzie niezmordowanym kompanem aktywnej rodziny, najlepszym kumplem osób samotnych.
Niestety, nikt tych zalet nie dostrzega. Raz porzucony, został adoptowany ze schroniska.
Nowa rodzina nie okazała się jednak jego ostatnią przystanią – po roku został zwrócony, gdyż nie spełniał wymagań...
Pies przebywa w hotelu, gdzie pod odpowiednią opieką ujawnił swój wspaniały charakter.
Jest średniej wielkości, zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Ma ok. 2 lat i całe życie przed sobą, a spędza je na czekaniu... Może czeka właśnie na Ciebie?
Jeśli chcesz zyskać wspaniałego przyjaciela napisz: lub zadzwoń: .....
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Nie wydajemy psów na łańcuch.

Jeżeli takie coś może być, to tekst sklecę, ale bez konkretów ani rusz :)

Posted

Jak to dopiero w azylu? Przecież tyle czasu były w hoteliku, a mi fundacja przekazała, że obie tam ciachneli.

jak Dex ją zaczął gwałcił to dopiero wyszło :(
chociaż teraz Dudzia ma spacery 2 razy dziennie :)

• 1 month later...