Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

wczoraj do adopcji poszła Dudzia,
przed chwilą dzwoniłam Państwo są z niej b. zadowoleni. trochę warczy na Pana ale smakołyki ją do niego przekonują.
już po kąpieli, zaczepia kota do zabawy.
zdjęcia mają być w tym tyg po wizycie u fryzjera:smile:

:multi: Zdziwiłam się dziś kiedy jej nie zobaczyłam w azylu.
O Laleńce niestety nic nie wiem, muszę napisać do tej pani.
Wspaniale, że nasze dziewczynki wreszcie szczęśliwe, tylko Dexio znowu został sam. :(

Posted

Witam:)
Koniec końców Laleczka jest u mnie na stałe.
Podróż pociągiem do Poznania zniosła zadziwiająco dobrze, bez najmniejszych komplikacji. Oczywiście kilka pierwszych dni w domu to był stres, widać było po niej że tęskni, do Dudzi i do kojca. Dom był czymś nowym,za każdym razem gdy przechodziła koło lustra lub szyby - podziwiała swe odbicie. Z pewnością brakuje jej psiego towarzysza, na każdego psa spotkanego na spacerze reaguje przesadną radością i chęcią kontaktu. Koty chciałaby ganiać. Nie ma w niej cienia agresji, ani do ludzi ani do zwierząt.
Kilka dni po przyjeździe dokładnie ją wykąpałam i obcięłam. Można przy niej robić co się zechce, nie zwraca uwagi ani na szczotkę ani na nożyczki. Po obcięciu zupełnie zmieniła umaszczenie, już nie jest solą z pieprzem;)
Lala w domu jest bardzo grzeczna.
Poza domem bywa różnie. Na spacerach przez pierwsze dwa tygodnie ciągnęła niesamowicie. Z pomocą smacznych nagród, póki co udało się nam dojść do jakiegoś kompromisu, choć jak na horyzoncie pojawi się czworonóg to cały świat jest nieważny.
Dziś był wielki dzień- pierwszy raz bez smyczy. Jest takie miejsce gdzie kawałek polany w lesie jest ogrodzony i przygotowany na wybieg dla psiaków. Muszę przyznać,że z radością przybiegała jak się ją wołało. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z tej wyprawy i nie tylko.

Cieszę się, że Dudzieńka także znalazła domek. Mam nadzieję, że już nigdy nie zaznają odrzucenia i samotności.
Pozdrawiam- Marta

Posted

salviae napisał(a):
Witam:)
Koniec końców Laleczka jest u mnie na stałe.
Podróż pociągiem do Poznania zniosła zadziwiająco dobrze, bez najmniejszych komplikacji. Oczywiście kilka pierwszych dni w domu to był stres, widać było po niej że tęskni, do Dudzi i do kojca. Dom był czymś nowym,za każdym razem gdy przechodziła koło lustra lub szyby - podziwiała swe odbicie. Z pewnością brakuje jej psiego towarzysza, na każdego psa spotkanego na spacerze reaguje przesadną radością i chęcią kontaktu. Koty chciałaby ganiać. Nie ma w niej cienia agresji, ani do ludzi ani do zwierząt.
Kilka dni po przyjeździe dokładnie ją wykąpałam i obcięłam. Można przy niej robić co się zechce, nie zwraca uwagi ani na szczotkę ani na nożyczki. Po obcięciu zupełnie zmieniła umaszczenie, już nie jest solą z pieprzem;)
Lala w domu jest bardzo grzeczna.
Poza domem bywa różnie. Na spacerach przez pierwsze dwa tygodnie ciągnęła niesamowicie. Z pomocą smacznych nagród, póki co udało się nam dojść do jakiegoś kompromisu, choć jak na horyzoncie pojawi się czworonóg to cały świat jest nieważny.
Dziś był wielki dzień- pierwszy raz bez smyczy. Jest takie miejsce gdzie kawałek polany w lesie jest ogrodzony i przygotowany na wybieg dla psiaków. Muszę przyznać,że z radością przybiegała jak się ją wołało. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z tej wyprawy i nie tylko.

Cieszę się, że Dudzieńka także znalazła domek. Mam nadzieję, że już nigdy nie zaznają odrzucenia i samotności.
Pozdrawiam- Marta

strasznie się cieszę !!! :sweetCyb:

• 1 month later...
Posted

Przepraszam za off.. Zapraszam wszystkich na wątek Kluska, który po 11 latach stracił dom. Teraz nie ma nic :(
Był dla niego awaryjny tymczas. Kiedy Klusek jechał już do Warszawy niestety okazało się, że szybko musimy mu znaleźć inne miejsce. Trafił do płatnego domu tymczasowego w Wołominie. Miesięczny koszt to 300 zł, na tą chwile nie mamy nawet złotówki.
http://www.dogomania.pl/threads/207832-Klusek-po-11-latach-straci%C5%82%C5%82-dom-%28-Potrzebne-deklaracje-i-pomoc-w-szukaniu-domku!