kora78 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 no to w tytule zmieńmy transporter na dt na śląsku na tydzięn, dwa Quote
kora78 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 byłąm dziś w odwiedzinach u jamniora, przy okazji zabierania jego kolegi spaniela, któy wcale dobrym kolegą ne był, bo w całym kojcu właśnie spaniel jamniczka gryzł, zwłąszcza przy karmieniu. Pewnie dlatego jamniś wychudł. Wg opiekunki jamniś grzeczny, spokojny, nie skacze z radości, nie rzuca się na człowieka, na kraty, itp. biedny jest i smutny pogłąskałąm, ale, gdy inne psy rzucały się do krat, by je głąskać jamniś zazwyczaj chodził do tyłu, kręcił się, nie przepychał się przy psach. Mam fotki- komu wysłać, by tu wstawił?? Zapewne leszpe od tych, któe mamy, ale też nieidealne, bo on tak z tyłu, a przy kratach to z bliska i też tylko dzioba widać Quote
kizimizi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 dziewczyny juz po wizycie chetnych spod Nowego Sacza. Państwo bardzo fajni... ach zacytuje: byłam tam dzisiaj i powiem ci, że bardzo sympatyczni ludzie. Ogladałam zdjęcia ich byłego pieska, przy których panu popłyneły łzy. Opowiadał o nim z taka czułoscia, miłoscia, jak woził go w koszyczku w rowerze, itd... Syn jest juz dorosły i tez bardzo dobry człowiek-tak mi sie wydaje przynajmniej. Co do kastracji-wola abycie same to zrobiły (nie chca na razie tego psu robic, bo sie boją, że nie bedzie ich lubiał, a poza tym boja sie ogromne koszty, razem z paliwem dla was, ze ich za duzo wyjdzie, a to raczej nie zamozni ludzie, taka normalna rodzina). Rok juz szukaja pieska podobnego do waszego, ich był baaaardzo podobny, tylko miał biała krawatke. Syn drugi jest w Anglii i nawet on szukał dla nich pieska. I z tym jest problem. Jutro powiem im ze wszystko wypadło ok ale ta kastracja musi byc! Dla nich to koszt dosc duzy bo zdaja sobei sprawe ze transport bedzie kosztowal. Mowili ze 100zł do transportu doloza ale wiecej to juz problem. Quote
kora78 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Albo masz takie skróty myślowe, albo tak mieszasz wszystkie psy i głupoty piszesz. Jaki koszta transportu? co Ty gadasz? przecież na śląsk ma za free, potem z Bonsai, jak zrozumiałąm też za free do Krakowa. Więć jakie 100zł? za co? Quote
kizimizi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 kora78 napisał(a):Albo masz takie skróty myślowe, albo tak mieszasz wszystkie psy i głupoty piszesz. Jaki koszta transportu? co Ty gadasz? przecież na śląsk ma za free, potem z Bonsai, jak zrozumiałąm też za free do Krakowa. Więć jakie 100zł? za co? nic nie mieszam. Pzreciez PAństwo są z wsioki pod N.Saczem a z Krakowa tam jest jakies 80-100 km. JAk do mnie dzwonili to nie było mowy jeszcze o tymczasie w Krakowie dlatego powiedziawszy ze moze byc problem z transportem na calej trasie. Powiedzieli ze w miarę możliwości sie doloza. To sa ludzie z ogłoszenia na ds a nei dt dogomanki. Quote
kizimizi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 to sa dwie odrebne sprawy: kizimizi napisał(a): Ludzi z Sacza maja jutro wizyte ale mamy transport do Katowic za free (na niedziele) i jamnik mogłby pojechać bo ktoś mu tymczasiktu na wątku oferował. Tylko klatka potrzebna bo jechałby z 2 psem i któryś musi być w kenelu. Zuzaneczka napisał(a):w Krakowie mógłby zatrzymać się u mnie :) Ludzie z Sącza sa potencjalnym (sprawdzonum juz ds) a Zuzaneczka oferowała dt w Krakowie. Quote
kora78 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 ale już od dawna wiadomo,że ktoś oferował dać mu dt w krakowie na parę dni 100zl za 100km? coś ty pkp to 15zł w jedną stronę,jak sami do kraka dojadą nieistotne ciotki, kto da dt na parę dni na śląśku??? kto ze śląska jest w ogóle? trzeba wątek tam założyć. ja już robię Quote
kizimizi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Cioteczki jesli znacie kogos kto do 9 kwietnia moze w Katowicach przetrzymać jamniora to proszę pilnie o wiadomosc. Quote
kora78 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 i to na kilka dni zaledwie. 3-4 dni zrobiłąm wątek w dziale psy do adopcji-śląskie pewnie bana za to dostanę jakiegoś Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 no to d... jamniś nie jedzie nikt nie chce dać dt na śląsku na 3 dni :( za 2 godz wyjazd, już nie zdążymy :( kolejna szansa po świętach Quote
kizimizi Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Marta a wiesz jak z wyjazdem Pana Tomka po Świętach? Czy sie zgodzi jamniora wziac? Quote
marta0731 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Zgodzi się na pewno. Nie wiem co nim kieruje, bo ma "porządne" auto;) i wozi nim psiaki ze schronów itp. W szoku lekkim jestem, bo wiadomo jak faceci chuchają na swoje cacuszka...;) Jak o to spytałam, to powiedział, że sam nie wie;):) Pytać trzeba na bieżąco, bo mu się wszystko teraz przestawia w podróżach Quote
bakteriakoli Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 słuchajcie, gdzie jest ten jamnik i czy ma już ds? znam kogos kto rozważa go jako jednego z dwóch kandydatów do adopcji. pilne :) Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 on jest w schronie ma kogoś chętnego na ds ale ciężko z transportem,bo cały kraj musi tam przejechać Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 pan tomek na bank weźmie jamnisia jakby co, bo już dziś myślał, że będzie z nim jechał nie jest pewne,czy będzie jechał we wt po świętach. trza dzwonić. ale dzwonić w święta do niego nie będziemy. trzeba max do soboty coś już ustalić proszę o zmianę tytuł€ wątku- nie 1-2 ty a 3-4 dni dt szukamy Quote
dineh Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 i jestem tu :)...śliczny dobrze że ma już pewny DS Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 i wyszło teraz tak: dineh zaoferowała się, że te 3 dni jamnisia u siebie w akademiku przetrzyma może też zamieszkać na ten czas u Blood, któa będzie brała buliego astowatego i prawdopodobnie psy będą jechały tym samym transportem,ale to jeszcze niepewne to mamy tymczasik na śląsku mamy tymczasik w krakowie kizimizi, czy państwo sobie go z krakowa odbiorą?? Quote
Ingrid44 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 marta0731 napisał(a):Zgodzi się na pewno. Nie wiem co nim kieruje, bo ma "porządne" auto;) i wozi nim psiaki ze schronów itp. W szoku lekkim jestem, bo wiadomo jak faceci chuchają na swoje cacuszka...;) Jak o to spytałam, to powiedział, że sam nie wie;):) Pytać trzeba na bieżąco, bo mu się wszystko teraz przestawia w podróżach Ciesze sie ze mozemy pomoc w transporcie. Tomek wozi pieski bo ma tak odemnie" przykazane". Zywe zwierze jest wazniejsze niz jakis tam samochod. Samochod to on sobie zmienia co 2 lub 3 lata - to jest tylko rzecz materialna. Zwierzeta sa dla mnie bardzo wazne i on to wie . Pozatym nie bedzie sprzeciwial sie starszej sistrze:evil_lol: Gdybym mogla sama wozilabym psiaki ale mieszkam za granica . Ostatnio wiozl bardzo brudna i bardzo duza Sunie Onka z Katowic do wroclawia to musial 2 dni samochod wietrzyc:evil_lol: Dlatego prosilam o jakies koce na siedzenia. On bardzo lubi pieski wiec nie krepujcie sie dzwonic i umawiac na transpot. Poniewaz ma bardzo odpowiedzialna prace i mase ludzi do zarzadzania trzeba mu przypominac bo chlopak ma naprawde duzo na glowie. Na watku Spanielka bylam i ogromnie sie ciesze ze juz jest bezpieczny. Sliczny piesek :) Quote
kora78 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ingrid na pewno nie raz wykorzystamy Twojego barata, bo to dla nas żywy skarb! od nas wiele psó jeździ do krakowa, a to już połowa drogi. potem,jak się okazuje też regularnie jeździ Bonsai, no i jak się okazuje mamy chyba stał dt kilkudniowy u Blood :) Tylko jej zawsze trzeba będzie coś na jedzonko wspomóć, jak to będzie często. Ingdrid, zgadzam się w pełni i super, że brat się zgadza, bo mój TZ bardzo dużo jeździ po całym kraju,ale nie chce dać się przekonać i wciągnąć w transporty, bo on mnie nie rozumie i dla niego auto to sanktuarium :( nic nie poradzę, może kiedyś będzie innym człowiekiem i zmieni pogłady. kizi czyli trans z krakowa do nowego sącza też jest? i to tak z marszu, czy dt w krakowie go trochę pootrzymać będziemusiał? bo im mniej dt tym lepiej dla psa w czw terazjest trans z wrocka? czyli w czw trzeba go brać i wieźć do wrocka?" ja może powieźć pkp bym mogłą, ale trzeba kasę na bilety dla nas a wyciąganie to Ty już wiesz. pm Quote
Zuzaneczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 kizimizi napisał(a):i ja mam tymczas w Katowicach tylko nie jestem pewna zcy bezpłatny. Z katowic na 9 jest trans juz do tych ludzi bo dziewczyna od wizyty chce pomoc. Tylko psa brac. W czwartek przed Swietami jest znow trans z Wrocka do katowic. Ja mogłabym pojechac z nim ale nie moge go juz teraz zabrac ze schronu bo nie mam gdzie trzymac. A inna sparwa to czy wydadza go. Czyli jest bezpośredni transport z Katowic pod Sacz? Quote
kizimizi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 wszytko załatwione -Julek pojedzie do domu :) Quote
kora78 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 a z kim ten trans?? za darmo? cholera, nie pisz- na dowó, bo zaraz znowu ludzie będą się dziwić, o co chodzi. tego nie wolno pisać Quote
Recommended Posts