Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diabołek - sznaucerek mini lub mix :niewiem: ma około 8 lat, nie wiadomo jak długo jest już w Boguszycach w tym ogromnym molochu, gdzie do niedawna psy były latami więzione bez szans na adopcję - to się na szczęście zmieniło, ale nadchodzi ciężki czas dla psów z Ostatniej Szansy - psy już nie należą do BW - należa do Fundacji Ostatnia Szansa i muszą opuścić Boguszyce latem tego roku - im więcej ich opuści schronisko teraz, tym łatwiej będzie potem z całą resztą.
Sytuacja jest nakreślona na ogólnym wątku OS - jest tam bardzo ciężko, nerwowo i ciasno... nikomu nie służy pobyt w tym miejscu - ludzie mają wybór - psy nie...
http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wciAE-A-potrzebna

Proszę o pomoc dla Diabołka - Wykastrowany samczyk, sznaucer miniaturowy, 8 kilo, zaszczepiony, zaczipowany. Bardzo śmieszny. Chodzi, rozgląda się, podchodzi nieśmiało. Potem postawia główkę do pogłaskania i im mocniej głaszczesz, tym bardziej na Ciebie napiera i szczerzy gębule wielce zadowolony. Z innymi psami ok, ale broni jedzenia, kiedy inny podchodzi - nic dziwnego w takiej gromadzie psów

różne odsłony Diabołka:

po ogoleniu

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak wyglądał niedawno - to najbardziej aktualne zdjęcia, niestety tylko na rękach:

PROSZĘ POMÓŻMY MU WRESZCIE OPUŚCIĆ TEN DZIKI TŁUM :modla:

Proszę o deklaracje na hotelik, może ktoś dałby mu DT?

Posted

Diabołek przejmuje pieniążki po Koreczku

ROZLICZENIA:

wpływy
15 zł z bazarku Elitesse który był na kastracje Dropsa, ale zostało
112 zł z mojego bazarku
60 zł Irvier's
20 zł migdalena
30.03
100 zł Katarzyna K. W-wa
250 zł Władysław J.
50 zł ashley e-sznaucery
50 zł Asher
01.04
147 zł bazarek zabawkowy
25 zł Paula Ch.
30 zł kaho
25 zł Izabela29
25 zł Paulina M
50 zł Harnaś z Czartowego Pola
35 zł BrygidaKuźniak
50 zł Czarne Gwiazdy e-sznaucery
06.04
25 zł Pokladziu
07.04
25 zł Cezary K.

SUMA WPŁYWÓW:

1094 zł

wydatki:
hotel 195 zł
fryzjer 40 zł
__________________ Diabołek już w domu
200 zł DT NINKI z Palucha
150 zł Hotel FRODA z Zamościa (3x50 zł)
245 zł zakup klatki kennelowej dla Julki i kolejnych tymczasów http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1053323174
35 zł odrobaczenie i frontline Dropsa

SALDO:
229 zł

Posted

Diabołek o wielu twarzach :)
Skoro Korek podbił hotel i kasa mu niepotrzebna to ja przerzucam swoją deklarację na tą sierotkę. A miałby gdzie pojechać? Może mógłby tam gdzie farciarz Korek?

Posted

Jestem :) Śmieszny facecik jest. To chyba nawet nie jest maść czarno-srebrna ;) Waszka, ja jak już mówiłam na topiku Korka - skoro Korek w domku, to jeśli finanse pozwolą to też coś dam.

Posted

zerduszko napisał(a):
Kochana mordka. Cy go można proponować zamiast Bimsa, czy nie bardzo?

no to jeszcze ja sie wypowiem - można, ale z zaznaczeniem, że nie wiemy czy będzie on takim ideałem jak Bims - przynajmniej na początku :)

Posted

Wykastrowany samczyk, sznaucer miniaturowy, 8 kilo, zaszczepiony, zaczipowany. Bardzo śmieszny. Chodzi, rozgląda się, podchodzi nieśmiało. Potem postawia główkę do pogłaskania i im mocniej głaszczesz, tym bardziej na Ciebie napiera i szczerzy gębule wielce zadowolony. Z innymi psami ok, ale broni jedzenia, kiedy inny podchodzi - nic dziwnego w takiej gromadzie psów
Taki jest opis pieska. Ja miałam Nuagcika z OS na Dt i ze smycza zero problemów natomiast z zachowaniem czystości był problem , na początku bardzo duzy , z czasem się zmniejszył . A póxniej to juz tylko po złości sikał . Więc myśle ze jakby się znalazło dt dla diabełka to ma szansę szybciutko na domek . Trzeba by było go lepiej poznać . Ja juz niesety nie moge sobie pozwolic nawet na taką maliznę na Dt , a chętnie bym cos przygarnęła . Biję się sama z sobą a na szczescie wygrywa rozsądek :)

Posted

no ten opis to jest taki wiecie - chwilę pieska dziewczyny z OS widziały i tyle mi podały, ja mialam tez z OS psiaka Hipcia, problemów ze smyczą faktycznie nie było, o sikaniu już w sumie zapomniałam bo Drops znaczy gorzej, ale weźmiemy go do Agi i raz dwa będzie wiadomo jaki jest - z czym sobie radzi a z czym nie, szkoda, że nie ma jak sprawdzić ile czasu on tam siedzi

Posted

malawaszka napisał(a):
no ten opis to jest taki wiecie - chwilę pieska dziewczyny z OS widziały i tyle mi podały, ja mialam tez z OS psiaka Hipcia, problemów ze smyczą faktycznie nie było, o sikaniu już w sumie zapomniałam bo Drops znaczy gorzej, ale weźmiemy go do Agi i raz dwa będzie wiadomo jaki jest - z czym sobie radzi a z czym nie, szkoda, że nie ma jak sprawdzić ile czasu on tam siedzi

Malawaszka czyli co zabieracie Diabełka ??? Do jakiej Agi ??? dzis mi ise strasznie ciężko myśli .

Posted

marlenka napisał(a):
Malawaszka czyli co zabieracie Diabełka ??? Do jakiej Agi ??? dzis mi ise strasznie ciężko myśli .

tak zabieramy do hoteliku u Agi_Czarkowianki niedaleko Tarnowskich Gór, tzn zabieramy jak się zmieści teraz do transportu z Haśko :kciuki: