Jump to content
Dogomania

Tyskie Weteranki - Abra i Magnatka za TM [*],.. Żegnajcie kochane...

Recommended Posts

Posted

[quote name='AlfaLS']Magda bardzo dziękujemy za wydarzenie!!!

Furciaczek mówiła, że ma nowe fotki tylko czasu brak na zgranie i wstawienie. Może jednak troszkę znajdzie i pokaże nam nową, uspokojoną Abrę :lol:.[/QUOTE]

Rozumie :) Tylko bez fajnych zdjęć w dalszym ciągu nie możemy ogłaszać Abruni.
Furciaczku czekamy z niecierpliwością!!! :)

Posted

Abra dziś coś źle się czuła...Nie miała apetytu na jedzenie, wymiotowała... Jutro rano jedzie do weta, zobaczymy co to jest... Mam nadzieję, że zabieg nie będzie odwołany...

Posted

Od ostatniego rozliczenia wpłynęło na konto Weteranek:
- od Magdy222 40 zł. / za dwa miesiące/,
- od Tymotei 50 zł. / za dwa miesiące/,
- od Malibo57 60 zł.,
- od NINKI1 60 zł.,
- od Nikusia 15 zł.,
- od Livki 10 zł.,
- od Agaty51 80 zł. / za dwa miesiące/,
- od Randy 120 zł. / muszę jeszcze wyjaśnić z Randą te wpłaty - bo coś mi tu jest za dużo...../
Razem:435 zł.[B] Bardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!!!
[/B]W tym czasie zapłaciłam a właściwie dopłaciłam 180 zł. do hoteliku dla Meggi - przypominam, że 170 zł. Meggi dostała w prezencie od Kory, która odeszła za TM (*) oraz 400 zł. za hotelik dla Abry. Dziś sunie mają na koncie 481,17 zł.

W tym tygodniu jeszcze musimy zapłacić za hotelik Meggi - 350 zł. i kupić karmę wątrobową dla Abry - ok. 230-250 zł. W przyszłym tygodniu musimy zapłacić za hotelik Abry 400 zł. :shake:

Posted

Zrobilismy USG, morfologie i biochemie. Po poprawie niestety znowu sie troszke pogorszylo, bedziemy zlogi w woreczku rozpuszczac farmakologicznie dalej. Wyniki watrobowe niestety gorsze jak przy ostatnich badaniach krwi. Skan wrzuce jak odbiore, nie zapamietalam dokladnie wszystkiego...w ostatnich miala 46 a teraz 72 a wiec spora roznica.
Musi przejsc na karme watrobowa niestety. Wetki proponuja RC, ale mysle ze jak znajdziemy nieco tanszy odpowiednik to nic sie nie stanie...mam nadzieje ze bedzie chciala jesc, ja jej dodatkowo kupie puszki z tej samej linii zeby podosmaczac bo jak ja znam to bedzie nochem krecic.
Jesli chodzi o guz...to sie zmnejszyl:crazyeye:

Posted

[quote name='majku33krakow']royal canin jest dobry smakowitość ma dobrą,furciaczku damy rade[/QUOTE]

[quote name='magda222']Rozumiem, że to Ty zakupisz tą karmę?[/QUOTE]

Na tą chwilę[B] PEWNE[/B] / tzn. płacone/ deklaracje na Weteranki to:

[COLOR=#0000ff]Magda222 20 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Agata51 40 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Tymotea 25 zł., [/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Livka 10 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Nikus 15 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Randa 30 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Taks 100 zł., [/COLOR]
[COLOR=#0000ff]UBOCZE 10 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Figa33 10 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Malibo57 60 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]NINKA1 60 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Sabina02 25 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Grosziwo 15 zł.,[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Diana79 10 zł.

Razem: 430 zł.[/COLOR]

Czekam na informację potwierdzającą deklarację od Ankity, bo ona zawsze solidnie płaciła a teraz jest jakaś przerwa. Myślę, ze to spowodowane wakacjami...
Jeśli Ankita potwierdzi swoje 24 zł. to [B]PEWNYCH [/B]deklaracji mamy na 454 zł.

Łączna opłata za obie sumie w hotelikach to teraz 750 zł./m-c - zaczynam szukać intensywnie BDT lub DT za karmę i weta....

Posted (edited)

[quote name='magda222'][B]Rozumiem, że to Ty zakupisz tą karmę?[/B][/QUOTE]

NIE ciocia AlfaLS a ja wyśle kasę,najpierw dług chce spłacić magda,bo mam spory

Moje deklaracje też są pewne(tzn będą pewne)tylko dług swój muszę spłacić,ja wypłaty jeszcze nie dostałem,jak dostane to chce 500wysłać,NO MUSZE.nie mogę staruszek zawieść,

Edited by majku33krakow
Posted

Napisałeś:

[quote name='majku33krakow']royal canin jest dobry smakowitość ma dobrą,furciaczku [B]damy rade[/B][/QUOTE]

Czyli kto [B]da radę[/B]?
Zrozumiałam przez to, że zakupisz karmę, bo [B]my nie damy rady.
[/B]Za hoteliki trzeba płacić a deklaracje się wykruszają.

Posted

[quote name='magda222']Napisałeś:

Czyli kto [B]da radę[/B]?
Zrozumiałam przez to, że zakupisz karmę, bo [B]my nie damy rady.
[/B]Za hoteliki trzeba płacić a deklaracje się wykruszają.[/QUOTE]

albo 500zł wyśle albo wyśle 250 zł i kupie rc royal karme,bo 750zł chyba nie dam rady

Posted

[quote name='majku33krakow']albo 500zł wyśle albo wyśle 250 zł i kupie rc royal karme,bo 750zł chyba nie dam rady[/QUOTE]

Kiedy?

[quote name='majku33krakow']wpiszcie ludzi na czarne kwiatki deklarowiczów,nie może tak być że sie wykruszają deklaracje cholerka(trzeba będzie spisywać umowy i zbierac deklaracje jak nie bedziemy mieli chonoru.)[/QUOTE]

Wszystkich którzy nie wpłacają wrzucić na czarne kwiatki?
Bo w takim razie i Ciebie trzeba będzie tam wpisać...

Posted

[quote name='magda222']Kiedy?

[B]Wszystkich którzy nie wpłacają wrzucić na czarne kwiatki ?[/B]
Bo w takim razie i Ciebie trzeba będzie tam wpisać...[/QUOTE]

[B]czarne kwiatki deklarowiczów po to powstały żeby tam wpisywać ludzi[/B],ja jak nie wpłace teraz to jasne że tez mnie wpiszesz,ale z tamtąd się ludzi ściąga jak wpłacą(uregulują),kobieta po to je stworzyła żeby tam wpisywać.

Posted

nie mam kasy żeby wpłacić 800zł,bo jeszcze nie dostałem całej wypłaty a biorę po trochu co jakiś czas ,więć mało może zostać,trzeba abrze zrobić nowy wątek i zacząć zbierać deklaracje,ja myślę ze teraz karma jest ważniejsza dla niej jak pieniądze które nie da się wpłacić,ale tak jak mówiłem nie da się dyskutować nie mając pieniędzy w ręce,ja nic na to nie poradzę że dostaje na raty je,i tak teraz jestem na pensji a nie na dziennej stawce.

po za tym Lidia nie potrzebnie pisze o mnie publicznie że jestem winny pieniądze,kazdy jak chce to zobaczy na pierwszej stronie,to upokażające,poza tym wstyd mi że nie płace ,a po za tym wstyd mi że nie płace ,nie moge sobie z tym poradzić,wszystko można pisac na meila a nie publicznie.

Posted

spróbuje poprosić fundacje jakąś żeby mi pożyczyła 1000zł,bo przykro mi ale kasy nie mam,kupiłem psom jedzenie i takie tam zakupy.

jak by co to fakturę może wystawić furciaczek lub kasiaprzystał na jakąś kwotę co?

nie zmieniajcie abrze hoteliku od furciaczek,nie tylko ona ma długi(abra),wyjdziemy z tego razem

Posted (edited)

Na razie nie kupujemy jedzenia dla Abry. Furciaczek była tak dobra, ze jej kupiła suchą karmę dla wątrobowców:lol:. Tylko jest problem bo Abra tej suchej.... nie chce jeść :shake:. W związku z tym Furciaczek poszła na całość i pojechała do weta po puszeczki dla naszej Królewny :multi:. Sucha będzie mieszana z puszkami i może dzięki temu ta karma wątrobowa nie będzie dla suni taka beeee. Trzymajcie kciuki żeby Abra doceniła te wysiłki :lol:.

Majku, nie zawracaj głowy fundacjom, oni naprawdę mają dużo spraw... Zresztą nie po to zbierają kasę żeby sponsorować psy w Hotelach. To jest nasza sprawa i nasz problem...

I chciałam zauważyć Majku, że ja nigdzie nie napisałam, że nie płacisz. To Ty to ciągle podkreślasz. [B]Ja wstawiłam tylko listę tych, którzy płacą[/B]. A że ludzie tzn. dogomaniacy sobie ją czytają po swojemu, to już inna sprawa. To z postu rozliczeniowego wynika kto nie płaci ale ja tego postu przecież nie cytuję...

Edited by AlfaLS
Posted

[quote name='AlfaLS']Kochani, przepraszam, że ja tu ostatnio tak mało bywał ale po prostu czasowo nie wyrabiam :oops:. Jednak postaram się jakoś zorganizować i poprawić...

Od ostatniego rozliczenia na konto naszych Weteranek wpłynęło:
- od Magdy222 20 zł.
- od Tymotei 25 zł.,
- od Figi33 20 zł. - dwa przelewy po 10 zł.
- od Randy 30 zł.
- od Sabiny02 50 zł. / za dwa miesiące/,
- od Malibo57 60 zł.,
- od Ankity 24 zł.,
- od Ubocza 30 zł. / za trzy miesiące/,
- od NINKI1 60 zł.
- od Nikisia 15 zł.,
- od Livki 10 zł.,
- od Agaty51 40 zł.,
- od Grosziwa 30 zł. / za dwa miesiące/,
Razem:414 zł. [B]Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie wpłaty!!!! [/B]Ponieważ w tym czasie zapłaciłam za Hotelik Meggi 350 zł. / od 9.06. do 8.07.2012r./ i Abry 400 zł./ od 18.07.do 17.08.2012r./ to dziś nasze suczki mają na koncie 626,17 zł.

[B][COLOR=#ff0000]Majku, nie bardzo wiem o co Ci chodzi...:niewiem:
Na razie to od pół roku mimo deklaracji nie wpłacasz nic, nawet jakoś tak symbolicznie :shake:. Czyli Twoja deklaracja jest tylko na wątku a nie w realnym świecie... Sądzę, że nie mamy co liczyć na jakieś wpłaty od Ciebie i muszę się zabrać za solidne szukanie nowych ewentualnych sponsorów dla suczek bo inaczej to będę musiała je chyba zabrać do siebie bo na hoteliki absolutnie nam braknie.[/COLOR][/B]...:wallbash: Co mi z tego, że deklarujesz 100 zł./ m-c jak ostatnia wpłata jest za listopad 2011r. czyli od samego Ciebie nam brak 800 zł....

Na dniach zrobię aktualne na dziś rozliczenie deklaracji i będzie wiadomo dokładnie na czym stoimy...

[B]Kochani bardzo proszę - napiszcie co myślicie o ewentualnej operacji Abry. Ja to mam taką naturę, że bym wycinała wszystko co jest ewentualnie do wycięcia. Jednak sądzę, ze tu są osoby bardziej doświadczone ode mnie i bardzo liczę na Wasze podpowiedzi. Musimy się w jakąś stronę zdeklarować żeby Furciaczek wiedziała co ma robić: umawiać zabieg czy nie... A ja przy tym muszę wiedzieć czy robić na ekspres bazarek na operację czy mogę go rozbić troszkę wolniej... Bo przecież za operację musimy zapłacić a zapas kasy jest taki, że na kolejny miesiąc hotelikowania obu suczek nie wystarczy... [/B][/QUOTE]

o to mi chodziło,ale to są drobiazgi.nie ważne.

Posted

[quote name='AlfaLS']Na razie nie kupujemy jedzenia dla Abry. Furciaczek była tak dobra, ze jej kupiła suchą karmę dla wątrobowców:lol:. Tylko jest problem bo Abra tej suchej.... nie chce jeść :shake:. W związku z tym Furciaczek poszła na całość i pojechała do weta po puszeczki dla naszej Królewny :multi:. Sucha będzie mieszana z puszkami i może dzięki temu ta karma wątrobowa nie będzie dla suni taka beeee. Trzymajcie kciuki żeby Abra doceniła te wysiłki :lol:.
[/QUOTE]

FURCIACZKU :loveu: :loveu: :loveu: Bardzo bardzo dziękujemy!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Sabina02']AlfaLS, a moja deklaracja za wrzesien i pazdziernik nie doszla? Wyslalam ja na poczatku wrzesnia.[/QUOTE]
Wpłynęła - bardzo dziękujemy!
Jutro uzupełnię post rozliczeniowy, przepraszam za opóźnienia - czasowo nie wyrabiam :oops:.

Posted

To pozwalam sobie na mały raport finansowy :lol:. Na konto Weteranek wpłynęło:
- od Diany79 30 zł. / za trzy miesiące/,
- od Sabiny02 50 zł. / za dwa miesiące/,
- od Taks 300 zł. / za trzy miesiące/,
- od Figi33 10 zł.,
- od Malibo57 60 zł.,
- od Nikusia 10 zł.,
- od Livki 15 zł.
- od Grosziwo 30 zł. / za dwa miesiące/,
- ze Skarpety Talcott całe 240 zł. dla obu suczek - a to dzięki Magdzie222, która poprosiła Skarpetę o pomoc.
Razem: 745 zł. Bardzo, bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty!!! Ponieważ 10.09. zapłaciłam 350 zł. za Hotelik Meggi a dziś, 17.09. 400 zł. za Hoteli Abry to suczki mają dziś na koncie 476,17 zł.

Ostatnio się zastanawiałam tu na wątku nad wpłatami Randy, która przekazała nam 2 razy po 60 zł. choć jej deklaracja miesięczna to 30 zł. Randa zdecydowała, że - choć ona pomyłkowo zrobiła dwa przelewy - to cała kasa zostaje dla Weteranek. Bardzo dziękujemy!!!! Dla nas każdy grosz się liczy, tym bardziej aż tyle!!!!
I bardzo dziękuję Dianie79, która szybko zareagowała na moje PW i jest nadal z nami!!!

I oczywiście bardzo dziękuję tym wszystkim, którzy pomagają w utrzymaniu tych dwóch starszych suczek, jesteście wszyscy kochani i wspaniali!!!

Posted (edited)

ja wpłacał będę alfaLS i powoli wychodził z długu,czyli na razie skupie się na 100zł co miesiąc,powoli dług będę zwracał,życie czasami nie współpracuje z człowiekiem tak jak się chce.

te nasze weteranki i tak są bardzo ładnie finansowo prowadzone bo większośc psiaków zadłużona jest.

Edited by majku33krakow