Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='polubek']******************

Proszę banerki. jeżeli można wrzućcie ja na pierwszą stronę żębt nie trzeba było szukać

Bannerki pierwsza klasa!
Dziękujemy w imieniu psiaka.

Jak tylko Molli przyjdzie , na pewno od razy wklei na 1-szą.

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Banerki już w pierwszym poście. Odpowiedzi na pytania udzieli Weronia ;) W dalszym ciągu prosimy o pomoc. Mile widziane ogłoszenia, allegro ;)

Posted

dostalam wczoraj maila od " papryka" z prosba o pomoc Amsafowi ,
przetlumaczylam to co o nim wyczytalam na DOGO i wyslalam do znajomych , i roznych fundacji na ktorych moge polegac.
[FONT=Helvetica, Arial, sans-serif]
Chcialabym tylko wiedziec czy ma ktos cos przeciwko temu zeby szukac mu domu za granica czy nie , bo nie bede sobie zadawala dodatkowej pracy jezeli adopcja zagraniczna nie wchodzi w rachube
[/FONT]

Posted

Polubek, Ada-jeje ma rację, bo zna przepisy.

Dzięki Ada-jeje, że odpowiedziałaś userowi Dalmibea, bo już naprawdę trudno słowa dobrać, a gdyby głupota umiała fruwać ...

Posted

To ze mieszkam w Niemczech nie swiadczy od razu o tym ze mialam Niemcy na mysli , nigdzie tego nie napisalam ,wiem ze do Niemiec nie moga wjezdzac , do Francji , Szwecji itd. tak samo, ale do Austri moga, a do Szwajcari nie moga wjezdzac psy z kopiowanymi uszami i ogonami, Amstaffy nie sa zabronione .
tu jest link jezeli chodzi o takie rasy , do jakich panstw i na jakich warunkach , tylko po niemiecku , nie bede tlumaczyc tego , bo napewno ktos sie w Polsce znajdzie kto rozumie niemiecki.
Austria bez problemu i Szwajcaria tez
http://www.hundeinfoportal.de/einreisebestimmungen_hunde.php

http://www.tierpro.de/einreisebestimmungen.htm

Posted

[quote name='Odi']Polubek, Ada-jeje ma rację, bo zna przepisy.

Dzięki Ada-jeje, że odpowiedziałaś userowi Dalmibea, bo już naprawdę trudno słowa dobrać, a gdyby głupota umiała fruwać ...

Piszesz w tym przypadku o swojej glupocie ??? czy papryki ze do mnie napisala???
Nigdzie nie wspomnialam o Niemczech tylko o zagranicy!

Tyle na temat , gdyby glupota umiala fruwac ........
Odi Mysle ze twoja inteligencja pozwoli ci na przeczytanie tego po niemiecku ,jaki pies i do jakiego kraju nie moze wjezdzac

Ja znam warunki wjazdow psow do poszczegolnych panstw

Posted

Tak, jest zamykany na noc w takiej wielkiej klatce, ze względu na bezpieczeństwo. Oczywiście nie siedzi w niej ciągle. W Przyborowku psy w takim stanie nie są umieszczane w boksie na dworze, dopóki nie dojdą do siebie są we wnętrzu, regularnie wypuszczane na dwór. Mają swoje wybiegi itp.

Pieska chyba nie oglądał psi okulista. Możliwości przytuliska są ograniczone.
Chyba jeszcze nie ma imienia, zostanie mu nadane prawdopodobnie w weekend..
Macie jakieś propozycje?

Posted

Jestem ogłuszona tym bezmiarem ludzkiego okrucieństwa. Nie wiem jak moglabym pomoc, bo niestety finansowo juz ledwo dyszę... Ale dziekuje za zaproszenie, bede wspierac wątek.

Posted

Dopóki nie będzie obowiązku chipowania i rejestracji zwierząt, takie bestialstwo będzie anonimowe i bezkarne!!
Niestety daleko nam do tych standardów.
Ubolewam.
Jak się czuje Astek? Ma już jakieś imię?

Posted

ilon_n napisał(a):
Dopóki nie będzie obowiązku chipowania i rejestracji zwierząt, takie bestialstwo będzie anonimowe i bezkarne!!
Niestety daleko nam do tych standardów.
Ubolewam.
Jak się czuje Astek? Ma już jakieś imię?

Wcale nie tak daleko, u nas jest taki obowiazek dla ludzi zameldowanych w Poznaniu posiadajacych psa.

Posted

Nic nie jest w stanie uchronic przed ludzkim okrucieństwem.Chyba tylko drakonkie kary. Czy pamietacie wątek Patuni z obcietym uchem. Miała tam tatuaż...:-(. Na szczęście znalazła kochający domek.