agnieszka24 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Zadzwonię do mamy i zapytam . Postaram się jak najwięcej dowiedzieć o psiaku w typie malamuta. Jak będe w domu na święta, to postaram się sprawdzić jego zachowanie do obcych. Nie wiem jak do innych psów, ale z tym psem w typie pointera i z boksiowym się kumpluje. Jak ich widziałam ostatnio, to leżały obok siebie na trawniku pod blokiem. Wiem, ze Aza pokazywała się na osiedlu od grudnia. Quote
go-ja Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Bez względu na to czyja to Pani Mama jest wspaniała! :) A Wy dziewczyny jesteście mega dzielne w opiece nad maluchami :) Quote
Maada Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jest kolejna wpłata: Havanka 15zł. Dziewczyny, można rudą sunię przysyłac jak tylko skonczy brac antybiotyk. Cytuję: [FONT=Arial][SIZE=2]"Sunia moze przyjechac w kazdej chwili, czekamy na nia niecierpliwie :-)". [/SIZE][/FONT]Pani już zamówila dla niej karmę. Ktoś coś pisał, że jest możliwy transport do Krakowa tylko już nie pamiętam kto i gdzie. Dajcie znać. I jeszcze kwestia umowy adopcyjnej. Czy te psiaki formalnie bierze pod opiekę jakas fundacja? Aga, Owieczka myślałyscie nad tym? Ja do tej pory wydawałam psiaki z umowami STOZu z Kielc ale to były psiaki z Kielc. No i ostatnia sprawa - przepraszam, ale muszę sie wycofać jeśli chodzi o DT dla maluchów. Mam od czwartku na DT sunię zwróconą z moich styczniowych adopcji :(. A do tego zdrowie mi nawala i to ostro ostatnio.. :( Quote
agnieszka24 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Co do transportu, to Owieczka pisała, że ma kogoś kto często jeździ na trasie Wawa -Kraków :) Co do umów adopcyjnych zapytam, czy Owieczka nie mogłaby maluchów podciągnąć pod to stowarzyszenie, które wzięło na swoją fakturę zastrzyki dla maluchów. Aza wróciła na osiedle :) Jest bidulka wychudzona, ale cycuszki ładnie się wciągnęły. Mama będzie jutro jej szukać, żeby ją nakarmić. Niestety teraz może być problem ze złapaniem jej, bo jest bardzo nieufna i nie chce podejść :( Co do psiaka w typie malamuta: razem z pozostałymi błąkają się po osiedlu od grudnia. Biedaki przetrwały zimę i najgorsze mrozy, dzięki temu że spały w pobliżu rur grzewczych. Ludzie ich dokarmiali. Pewien pan doktor wieszał im na siatce przy swoim domu worek karmy. Aza też chodziła z nimi na stołówkę. Psy są bardzo łagodne, zarówno do ludzi jak i do psów. Cały czas trzymają się razem (trzech kumpli - samców). Są przyjaźnie nastawione do dzieci. Mama widziała jak radośnie przybiegły do Wiktorii, która wyszła na spacer ze swoja suczką (nota bene ich koleżanką z ulicy, młoda sunią w typie ONka, którą przygarnęli rodzice dziewczynki) - była wielka radość i szaleństwo. Maado, wracaj szybko do zdrowia, bo jeszcze tyle psiaków będzie Cię potrzebować! Żałuję, że nie możesz wziąść maluchów, bo masz szczęśliwą rękę do adopcji. Dzięki Tobie już tyle psiaków znalazło dom :) Niestety ludzie sa nieprzewidywalni - mam nadzieję, ze już żadnego zwrotu nie będziesz miała. Quote
agnieszka24 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 [B]Czy któraś cioteczka mogłaby napisac łady tekst do ogłoszeń?? [/B]Bardzo proszę !! Ja nie ma zupełnie pomysłu.. :roll: Quote
andzia69 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 kupię pakiecik na 74 portale...tylko: [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Do ogłoszeń potrzebuję:[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER]>zdjęć (w ilości od 1 do max 6) >opisu (najlepiej jeden dłuższy do 1000 znaków- może być więcej; drugi krótszy do 300 znaków) >kontakt (mail- na który będą linki do aktywacji oraz numer telefonu) >informacje o dowozie, szczepieniach, kastracji itp.[/CENTER] może by ponazywać jakos te maluchy...bo jak będzie ktoś dzwonił to jak bedzie je opisywac? o ile mamucik i rude jest rozpoznawalne to reszta może się mylić... więc proponuję imię dla czarnego - Mamucik:) Quote
agnieszka24 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Andziu już zamówiłam maluchom pakiet ogłoszeń. Jestem w kolejce i cierpliwie czekam ;) Robię ten bazarek imieninowy i zrobić nie mogę :oops: , a pieniążki potrzebne.. Potrzebujemy ładnego tekstu do ogłoszeń. Poproszę też Owieczkę o nowe ładne, fotki. [COLOR=DarkOrchid][B]Potrzebujemy tez tymczasu dla szczeniorków[/B][/COLOR], bo Maada nie może ich wziąść do siebie :( Quote
andzia69 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 no to jak zamówiłaś dla maluchów to ja wykorzystam ten "mój" pakiet dla Lolka:) Quote
Szarotka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Owieczka']Deklaracje stałe na hotelik są w pierwszym poście[/QUOTE] Mnie chodzilo o to, ze ja mialam dac 10 zl na hotel suni, ale suni niet ??? Quote
Sylwia M. Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Tu następne maluchy potrzebują pomocy zobaczcie. [url]http://www.dogomania.pl/threads/182608-A-A-dA-pluszowe-szczeniAE-ta-bardzo-pilne-DT-DS[/url] Quote
agnieszka24 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Maado, ruda suczka może pojechac do domku już po niedzieli, bo wtedy maluchy skończą brać antybiotyk i będą po kontroli u weta :) Sunia rośnie jak na drożdżach i jest już prawie taka duża jak największy ze szczeniaków. Zaczyna się powoli otwierać na ludzi. DS to najlepsze co mogło się malutkiej przytrafić. Napewno w domu szybciej się otworzy :) Kago miałabyś możliwość zorganizowania transportu z Wawy do Krakowa?? Maluchy będzie można wydawać do domków na umowę adopcyjną stowarzyszenia NICZYJE. Quote
agnieszka24 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 [I][SIZE=3][COLOR=Magenta][B]Zapraszam na bazarek imieninowy dla maluchów:[/B][/COLOR][/SIZE][/I] :) :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182641-Chcesz-chrzeA-niaka-WejdA-i-wybierz-imiAE-dla-szczeniaka-Edycja-II-do-8-kwietnia?p=14373623#post14373623[/URL] :loveu: Quote
wojtuś Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Dzięki Agnieszko za informacje:-) Aza wróciła na osiedle, maluchy rosną i ruda sunia może juz w przyszłym tygodniu pojedzie do DS:-) Czekamy tez na wieści od Owieczki o maluchach:-) Quote
divia_gg Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 A ja oficjalnie "zwalniam" wojtusia z deklaracji na Mitzi - malej wiedzmy ktora od wczoraj na DS:) wojtus jeszcze raz dzieki;) Quote
Kago Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='agnieszka24']Maado, ruda suczka może pojechac do domku już po niedzieli, bo wtedy maluchy skończą brać antybiotyk i będą po kontroli u weta :) Sunia rośnie jak na drożdżach i jest już prawie taka duża jak największy ze szczeniaków. Zaczyna się powoli otwierać na ludzi. DS to najlepsze co mogło się malutkiej przytrafić. Napewno w domu szybciej się otworzy :) Kago miałabyś możliwość zorganizowania transportu z Wawy do Krakowa?? Maluchy będzie można wydawać do domków na umowę adopcyjną stowarzyszenia NICZYJE.[/QUOTE] Jasne, moja deklaracja transportowa aktualna. Jutro zabieram wszystkie sierotki do weta na sprawdzenie stanu "po" antybiotyku i jeśli będzie OK, Ruda może jechać do Krakowa w poniedziałek wielkanocny. Jeden warunek : jedzie też inny piesek tego dnia, więc potrzebny jest transporterek i bezwzględny odbiór wieczorkiem spod IKEA w Krakowie. Quote
agnieszka24 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Owieczko jak tam żyją maluszki? Masz jakieś nowe zdjęcia? Zamówiłam dla maluchów jeszcze jeden komplet ogłoszeń + tekst :) Quote
Owieczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='agnieszka24']Owieczko jak tam żyją maluszki? Masz jakieś nowe zdjęcia? Zamówiłam dla maluchów jeszcze jeden komplet ogłoszeń + tekst :)[/QUOTE] Zdjęcia mam i zaraz Ci prześlę na e-meila ale maluchy... :( Chyba nie jest dobrze... Kago zaraz ma przyjechac i je zabrać do weta . Ruda sunia ma strasznie zaropiałe oczy... Boje się że to moze być nosówa :( Zobaczymy co powie wet. :( Ogólnie maluchy maja apetyt i całkiemładnie się załatwiaja ale wczoraj jedna qpa była luźniejsza :( Nie wiem czy nie rudej. Błagam zeby tylko nic im się nie przypałętało.... :( Quote
Owieczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Szarotka']Mnie chodzilo o to, ze ja mialam dac 10 zl na hotel suni, ale suni niet ???[/QUOTE] A nie mogła byś wesprzec maluchów :( ?? Quote
agnieszka24 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Mam nadzieję, że to nic poważnego :( Rudasko, nie choruj, bo domek już na ciebie czeka! Quote
Owieczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ja tylko wstawie pare fotek dla jasności który psiak a która sunia. Z lewej sunia z prawej psiak. Psiak ma większe plamki na pysku i bardziej kostropaty nosek. Ogólnie wyglądaja prawie jak bliźniaki... [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/3656/dscn0909r.jpg[/IMG] [B]Sunia[/B] jest bardzo kontaktowa , sama zaczepia Izę do zabawy, pierwsza podchodzi i bardzo płacze jak Iza jej ginie z oczu. Jest kontaktowa , cieszy sie jak Iza przychodzi i ogólnie reaguje merdaniem ogonka nawet na mnie. Nie gryzie przy braniu na ręce, nie sika pod siebie itp. Będzie super psinką... [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/5760/dscn0885j.jpg[/IMG] [B]Psiak[/B] jest ciut bardziej wycofany ale już nie gryzie przy braniu na ręce i nie sika, cieszy się na widok Izy . Ogólnie jest leniem i łasuchem. Lubi sobie napchać brzusio, przysiąść i w spokoju wszystko obserwować. Jak nie jest obżarty to chętnie się bawi. [IMG]http://img260.imageshack.us/img260/9274/dscn0886o.jpg[/IMG] [B]Psiak[/B]- największy i najbardziej dominujący. Troche złagodniał ale lubi porządzić. Cieszy się na widok Izy ale dystansuje się do obcych w pierwszym momencie, potem podchodzi. Jest troche taka większą pierdołą życiową i zapowiada się na pieszczocha. jeszcze potrafi złapać przy próbie brania na ręce jednak już nie sika pod siebie. :) [IMG]http://img37.imageshack.us/img37/1927/dscn0889f.jpg[/IMG] Quote
agnieszka24 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ależ maluchy ślicznie wyrosły :loveu: Quote
agada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Piękne wszystkie, oby szybko domki się pojawiły, bo one rosną jak na drożdżach... Quote
Owieczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Sunia - ta najbardziej łaciata. Juz się trochę oswoiła ale nadal jest troszkę z tyłu... Cieszy się na widok Izy, czasem ja zaczepia do zabawy ale z dystansu. Jest taką skromną, cichutką sunią... Psiaki raczej nad nia dominują, ogólnie jest ciekawska ale z dystansu. Jak jest niepewna chowa sie za budke lub do niej włazi. Izie spokojnie zjada z ręki, nie gryzie przy braniu na ręce. Nie sika pod siebie ze strachu. Moze być fajną sunieczką. [IMG]http://img39.imageshack.us/img39/3599/dscn0898e.jpg[/IMG] Czarny psiak - jest bardzo wycofany, ciągle jest z tyłu , zdominowany przez stado :( Do Izy juz troszke podchodzi ale na dużą odległość. Jak Iza go przydybie w kącie to daje się głaskac bez gryzienia i ucieczki. Nie gryzie też przy braniu na ręce i nie sika pod siebie. Wtula się w Ize wtedy jak by chciał się schować. [B]ON priorytetowo potrzebuje tymczasu !!![/B] [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7305/dscn0903eh.jpg[/IMG] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/5466/dscn1032v.jpg[/IMG] Sunia - ruda. Podobnie jak Czarny " mamutek" jest bardzo wycofana. Urosła i wzrostem trochę nadgoniła tego największego psiaka. Przy braniu na ręce potrafi jeszcze próbować gryźć, jest zdominowana przez stado i na widok obcych ucieka w najciemniejszy kącik :( Ruda sunia czuje się źle :( Wczoraj rano miała ładne oczy ale po południu... Sami zobaczcie [IMG]http://img40.imageshack.us/img40/2476/dscn0892u.jpg[/IMG] I tak się chowam... nie ma mnie... ;( [IMG]http://img532.imageshack.us/img532/2484/dscn1057.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ojoj:( niedobrze, bardzo niedobrze:(:( ruda bardzo źle wygląda:(:( Quote
Recommended Posts