Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

Posted

Biedny marznący Zuzek a buciki gdzie?;)
a mój jurek przy tych ok -20 normalnie sobie chodzi:turn-l:bez domagania się o wzięcie na rączki ale jemu nie przystoi...:evil_lol: nigdy w całym swoim życiu nie domagał się brania na ręce a jak z własnej inicjatywy go wezmę jest obrażony jakiś dziwny pies mi się trafił chyba:-(

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201201/1328028024_by_unkiel_500.jpg[/url]

To wyjaśnia zaistniałą sytuację :lol:.

[url]http://img215.imageshack.us/img215/4014/sdc110891.jpg[/url]

"Zbliża się obcy" :evil_lol:

Posted

sorki za to krakanie..... upsss dziś o 7 rano -20..... i pokopytkowalam przez łąki i mostek na rzece na przystanek pks.... jutro powtórka a w czw do wawy do ministerstwa - a ma być nie wiem jak cholernie zimno. A mnie juz telepie....
fajne foty :)
a moje czarnuchy przeszły same siebie - wczoraj pognały sie kąpac w rzece!!!!! dziś pewnie by zrobily to samo ale ja nie mialam ochoty iśc z nimi nad rzekę. Pirania z resztą 2 lata temu na tydzien przed porodem też biegała do rzeki się kąpać a mróz był chyba z -30.... mam świrnięte psy.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']wymień:diabloti::diabloti:[/QUOTE]
oj nie :) za to je lubię.
a dziś spotkalam chyba nieźle stuknietą właścicielke jurka - tu na wsi w Piaskach - pani tłumaczyla drugiej pani, że jurki choć wyglądają jak maskotki sa wredne i wymagające i na pewno nie są dla dzieci. dziwna kobieta.

Posted

[quote name='panbazyl']i na pewno nie są dla dzieci[/QUOTE]

[quote name='Yorkomanka']cóż to za dz9iwaczne poglądy?:diabloti: przecież jurek to taki słitaśny milutki maluszek:diabloti:[/QUOTE]

przecież yorki, to urodzone dziecięce zabawki! Towarzysze dziecięcych zabaw w przebieranki:-)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']przecież yorki, to urodzone dziecięce zabawki! Towarzysze dziecięcych zabaw w przebieranki:-)[/QUOTE]
tak jak labki to takie milutkie przytulanki :eviltong:

Posted

[quote name='panbazyl']tak jak labki to takie milutkie przytulanki :eviltong:[/QUOTE]

nooo bratowa mojego TZta wlasnie sobie wzieła takiego "labka" dla dziecka (dzieciak 3,5 roku)...pies ma 2.5 miesiaca, waży 15kg, podgryza straszliwie dzieci(rwie ubrania itp), nie wie jeszcze co to odrobaczenie, kapanie, szczepienie, smycz...ogólnie szykuje sie idealny pies rodzinny;-)

a i pies jest czarny z białymi koncowkami łapek i białym krawatek;-)
panBazyl ile labek w wieku 10tyg powinien wazyc mniej wiecej?;-)

Posted

kurcze - nie pamietam ile.... ale nie 15 kg na pewno!!!!! Ja swoje jak robilam im przegląd hodowlany w ZK w wieku ok 8 tyg to spokojnie podnosiłam je do pokazania na stole. Roczny ważył mi 29 kg - ale moje sa mocnej kości, więc duzo ważą. Przeszukam potem swoje notatki ile ważyły szczylki. ale musze się pzrenieść z kompem an strych - tam mam notatki. z resztą za chwilę skonczy mi sie bateria i będe musiala tam pójśc :)
a to ze ma białe znaczenia na lapkach mówi mi juz skąd jest ten "labek"

Posted

znalazłam swoje zapiski, ale sa one niezbyt dokładne, bo mialam wagę tylko do 5 kg czyli wszystko co ponad już nie mam w zapiskach...
Urodzily się 9 lutego i 22 marca waga osiągneła te 5 kg u mojego Panbazyla a u najmniejszej wagowo suni z miotu było 4 kg. Czyli miały wtedy jakies 6 tyg. Jeśli dobrze liczę. Potem już nie mialam na czym ważyć.

Posted

[url]http://img577.imageshack.us/img577/5769/sdc10942q.jp[/url]
jaki diabełek :loveu: i podpalania na łapkach ma identyczne jak moja ;)

a ja utwierdzam się w przekonaniu, że czarny to chyba jednak jedyna właściwa maść dla psa :diabloti:

Posted

[quote name='Agathee'][url]http://img577.imageshack.us/img577/5769/sdc10942q.jp[/url]

a ja utwierdzam się w przekonaniu, że czarny to chyba jednak jedyna właściwa maść dla psa :diabloti:[/QUOTE]
i moja :evil_lol: chciałaś powiedzieć czarne podpalane :diabloti:

Posted

no to "labradorek" szwagierki, waży 15 kg hihii ciekawa jestem jaki będzie ostatecznie:-)

Dziś wstałam rano do psów, na termometrze minus19....od razu mi się odechciało wychodzić...ehh może ja je jednak przestawie na kuwetkowanie:diabloti:

Posted

No wiecie, ja mam po sąsiedzku BIGLA, co ma jakieś 50cm w kłębie :lol: A kilka bloków dalej mieszka YOREK, który jest wielkości Zu :lol: Ale kokardka na czole obecna, między jednym uchem stojącym a drugim kłapciatym! :cool3:

[quote name='Agathee'][URL]http://img577.imageshack.us/img577/5769/sdc10942q.jp[/URL]

a ja utwierdzam się w przekonaniu, że czarny to chyba jednak jedyna właściwa maść dla psa :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='gops']i moja :evil_lol: chciałaś powiedzieć czarne podpalane :diabloti:[/QUOTE]

O to to! I jeszcze pręgowane, wilcze i niebieskie :loveu: I czekoladowe... I może merle, ale ładne musi być ;) Hahaha, ale czarne najlepsiejsze ;)

Posted

[quote name='evel']No wiecie, ja mam po sąsiedzku BIGLA, co ma jakieś 50cm w kłębie :lol: A kilka bloków dalej mieszka YOREK, który jest wielkości Zu :lol: Ale kokardka na czole obecna, między jednym uchem stojącym a drugim kłapciatym! :cool3:

O to to! I jeszcze pręgowane, wilcze i niebieskie :loveu: I czekoladowe... I może merle, ale ładne musi być ;) Hahaha, ale czarne najlepsiejsze ;)[/QUOTE]
a ja myslałam że beagle takie powinne być :lol: wszystkie samce jakie spotykamy są mniej więcej jak moja suka czyli właśnie +/- 50cm i 17kg , suczki są zazwyczaj mniejsze trochę ,jak widać pewnie nie spotkałam jeszcze żadnego z rodo :lol: .
co do umaszczenia to jeszcze lubię czekoladowe :loveu:

Posted

Też myślałam, że bigle są większe... A na wystawie z kolei wydawało mi się, że otaczają nas szczeniaki albo same młode osobniki... Ale jak zobaczyłam posiwiałą suczkę wielkości Zu to postanowiłam zweryfikować i voila:

[quote name='"Wikipedia rzecze"']Wysokość 33-40 cm
Masa ok.15 kg[U][/U]
[/QUOTE]

:lol:

To coś jak z husky'mi. Te rasowe, wystawowe są maleńkie w porównaniu z tymi wielkimi mutantami, które zwykle chodzą po ulicach :eviltong: Ale pseuduchy rozmnażały SH, AM i bóg wie, co jeszcze pewnie ;)

Posted

że haskie to zauważyłam bo widziałam parę z rodo i faktycznie były nie dużo większe niż moja , jakieś +/- 25kg , za to te z pseudo to i do 50kg dobijają a norma to taki 40kg .

yurków u nas jest z 10 w kilku blokach ale wszystkie to takie mikro psy max 3kg .

Posted

ja mam sąsiadke, której Dżek waży 10kg ...przy moim Ayusiu (2,5kg) wygląda jak zupełnie inna rasa po prostu.
W schronisku jak sie trafiają "małe" huskie to każdy mowi ze to jakis mix a jak są "duże" huskie, to racownicy mowią dopiero wtedy, ze to huskie:-)
tak duzo tych psow w typie, że nie wiemy jak wyglądać naprawde powinna dana rasa;-)

Posted

[quote name='panbazyl']porownajcie sobie boksie na wystawach i te osiedlowe - jak dwie rasy...[/QUOTE]
oo moja ciocia 3 lata temu kupiłam boksera , piękny samiec ,piesek rósł i rósł (dali za niego 600zł) i dziś jako dorosły pies waży 56kg ! i wcale nie jest gruby , ma żeberka widoczne , a łeb to ma jak koń :lol:
poprzednią suczkę boksera też mieli z pseudo ale ona była idelanej wielkości jak psy wystawowe k.30kg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...