a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 kurde na ten weekend to chyba towarzystwa nie bedzie!!!! bym musiala pozyczyc od kogos psa:)))
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='LadyS']O, to jednak mamy zabawkę pływającą :lol:[/QUOTE] ja tylko ich używam do pływania bo nawet jakby suka nie miała ochoty pójść po niego to mi nie szkoda 6zł :lol: na sezon robie zapas w cerfurze i zawsze do końca sezonu mi starcza .
BBeta Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Najlepsza wodna zabawka to zwykły patyk znaleziony gdzieś na brzegu :eviltong: :diabloti:
LadyS Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='BBeta']Najlepsza wodna zabawka to zwykły patyk znaleziony gdzieś na brzegu :eviltong: :diabloti:[/QUOTE] Nie wtedy, kiedy pies patyki mieli :diabloti:
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 tak, to prawda. patyk jest spoko. tylko ze u nas nad rzeka juz jest teraz dosyc ciezko o patyk. ostatnio zapomnialam sprzetu, to rzucalam plastikowa butelke jak smiecierz.
evel Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 [quote name='BBeta']Najlepsza wodna zabawka to zwykły patyk znaleziony gdzieś na brzegu :eviltong: :diabloti:[/QUOTE] Chyba, że piesek jest terroryzowany i ma zakaz nawet spoglądania na patyki, nie mówiąc o ich noszeniu czy memłaniu :diabloti: Zu w ogóle nie przejawiała zainteresowania patykami, inne psy ją nauczyły :mad: i potem nimi haftowała albo jeszcze gorzej, więc ban na patyki :diabloti:
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 ale z ciebie terrorysta kuuurde. u mnie to patyk to jest zajebista rzecz. moja siora tez nie pozwala swojemu gnojowi nosic patykoq. i zawsze sie wkurza, bo po jednym spacerze z moimi malpami juz chce je nosic:))) do wody to ja tez lubie koziolki drewniane, ale wtedy sa zwykle jednosezonowe. ooo koziolek to jest wlasnie przedmiot, ktorym nigdy sie nie dzielimy.
BBeta Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Zniszczenie aportu oznacza koniec zabawy, więc moje kundle wolą oddać patyk niż go zjeść :eviltong:
evel Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Heh, ja nie uznaję aportowania patyków z lądu, po tym, jak jedna suka się nadziała - Zu jest taką sierotą, że na 99% by się zabiła takim lecącym patykiem :diabloti: A koziołek to inna bajka, mieszka sobie w pudle "obedience", razem z dławikiem :evil_lol: A jeśli chodzi o dzielenie się zabawkami... Ostatnio pewien ratlerek został wgnieciony w glebę, bo nie zaczaił, że zjeżona jak szczota Zu z zębami na wierzchu wisząca nad swoją piłką oznacza, że [B]nie można[/B] spróbować się nią pobawić :grins: Ten mój pies to w ogóle jest aspołeczny trochę :oops: Rozwydrzona jedynaczka :evil_lol:
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 moj pies jak ma w mordzie koziol to reaguje histerycznym wrzaskiem na kazdego, kto chce jej go odebrac. ale niestety...u nas skonczyl sie rzut aportem pod nogi. odkad mlode czeka, zeby odebrac, to trzeba wypruc z zawartoscia mordy gdzies dalej, w bezpieczne miejsce. jak mlodego nie ma to na wszelki wypadek tez:))
BBeta Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Ja na lądzie też nie rzucam psom patyków, tylko w wodzie są niezastąpione ;)
evel Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Cholera, wszystko wskazuje na to, że będę musiała uzbierać na dwie obroże... Jedną czarno-czarną, a drugą różową z czarnym podszyciem. Konstrukcji takiej: [url]https://lh3.googleusercontent.com/-ZeLMG3e4MhY/T9ciKPjX0PI/AAAAAAAAC80/ok02SUaawHU/s512/P6120026.JPG[/url] albo takiej: [URL]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00203-1.jpg[/URL] Tylko nie mam pojęcia, jaki typ zacisku, może ktoś się chciałby uzewnętrznić i napisać, co jest fajne, na jakiego psa itd.? ;) Zu ma wąski łeb i uszy, które chyba wsysa do środa czaszki jak chce się oswobodzić, więc obroży z klipsem chyba nie będziemy ryzykować, jakby się mocno chciała uwolnić czy coś ;)
panbazyl Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 ja się zraziłam do tych obroży klik klik, bo się dziadostwo posypało mi. Jestem stała w uczuciach do zacisków :) (półzacisków)
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='evel']Cholera, wszystko wskazuje na to, że będę musiała uzbierać na dwie obroże... Jedną czarno-czarną, a drugą różową z czarnym podszyciem. Konstrukcji takiej: [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-ZeLMG3e4MhY/T9ciKPjX0PI/AAAAAAAAC80/ok02SUaawHU/s512/P6120026.JPG[/URL] albo takiej: [URL]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00203-1.jpg[/URL] Tylko nie mam pojęcia, jaki typ zacisku, może ktoś się chciałby uzewnętrznić i napisać, co jest fajne, na jakiego psa itd.? ;) Zu ma wąski łeb i uszy, które chyba wsysa do środa czaszki jak chce się oswobodzić, więc obroży z klipsem chyba nie będziemy ryzykować, jakby się mocno chciała uwolnić czy coś ;)[/QUOTE] łańcuszek lepszy według mnie , szybciej sie zaciska, możesz dać nim nawet korekte jak dławikiem . no i ładniej wygląda według mnie
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 to bez roznicy. tylko lancuszek jak sie pociagnie to wydaje odglos, co nie kazdemu odpowiada.
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='a_niusia']to bez roznicy. tylko lancuszek jak sie pociagnie to wydaje odglos, co nie kazdemu odpowiada.[/QUOTE] odgłos jak dławik i działa to jak korekta właśnie, sam dźwięk potrafi działać na psa, ale jak ktoś nie ma potrzeby takiej to bez różnicy :lol:
evel Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Zu jest tak czy siak "dzwoniąca", adresówka i lissetka na stałe, ale jak łańcuszek szybciej "zaskakuje" to może się skuszę na niego... Aaaaa, nie wiem sama :placz:
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 ja bym wziela zacisk standard. dla mnie lancuszek to jest troche taki gadzet-elegancko wyglada.
Vectra Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 wole te zaciski nie łańcuszkowe , bo szlag mnie trafia z tym dzwonieniem ....
LadyS Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Trochę się wproszę z zaproszeniem na bazarek, ale evel wie, jak bardzo mi zależy na utrzymaniu Cinka w hotelu - zapraszam wiec po ręcznie robioną bransoletkę z pudelkiem :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-40c4uFWXWbo/T9dPCsdM0RI/AAAAAAAAC_Y/F4FshkJUKoA/s512/P6120028.JPG[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228213[/url]
dorka1403 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 a dziękowac za odwiedzinki. ja tu do was to juz troche zagladam... nawet historyje wasza poczytalam
evel Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='dorka1403']a dziękowac za odwiedzinki. ja tu do was to juz troche zagladam... nawet historyje wasza poczytalam[/QUOTE] Miło nam :) [quote name='LadyS']Avatar miszcz :diabloti:[/QUOTE] A weź, musiałam skleić aussie, bordera, stuningować, ogon wykręcić do góry, jeszcze chyba muszę trochę futra obciąć :evil_lol: Posiadanie mieszańca jest tak niepraktyczne, chyba se wymienię na nowy model, akurat 2 lata minęły niedawno :diabloti:
evel Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Ufff, chyba koniec, nie wiem, czy ten twór przypomina Zu, ale lepiej nie będzie :evil_lol:
Recommended Posts