zuziaM Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Byloby swietnie, jakby niunia znalazla szybko domek .... plakala dzisiaj od rana troszke..... Jest naprawde kochaniutka ..... Spokojniutka taka stoi i czeka, az przypne jej smyczke ..... Na spacerze nie ciagnie , jest taka drobniutka i naprawde bardzo grzeczna. Malenstwo z niej naprawde ........ Przytula sie i lasi .... patrzy proszaco , zeby pospacerowac jeszcze. Na moje suki powarkuje troszeczke, ale nie rzuca sie do gryzienia .... po rostu ich nie zna, a one sa takie duze , ze musi sie troche bac ....... stad to odstraszanie ..... Quote
leni356 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Wstawiłam banerek do pierwszego postu, poczęstujcie się. Próbuję pozbyć się bólu głowy :-( Quote
Mantis Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Jaka ona piękna :loveu: Na poprzednim banerku niewiele widać. Zrobiłam nowy :) [url=http://www.dogomania.pl/threads/181668-KudA-ata-Mia-juA-w-hoteliku-prosi-o-wsparcie][IMG]http://i42.tinypic.com/5a28li_th.jpg[/IMG][/url] Quote
leni356 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Zrobiłam 2 ogłoszenia na razie dla Mii i uświadomiłam sobie że ona chyba nie ma sterylki. Dziewczyny, czy w schronie ją ciachali może? [URL]http://www.psydoadopcji.pl/2010/03/dlugowlosa-cudna-sunia-mia-szuka-domku/[/URL] [URL]http://allegro.pl/item969663072_dlugowlosa_cudna_sunia_mia_szuka_domku.html[/URL] Quote
polubek Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ciotki zgodnie z obietnicą pomogę w ogłoszeniach. codzienni będzie po kilka robionych. będę to wszystko wrzucać do jednego postu. Quote
leni356 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 [quote name='polubek']ciotki zgodnie z obietnicą pomogę w ogłoszeniach. codzienni będzie po kilka robionych. będę to wszystko wrzucać do jednego postu.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy :loveu: Quote
Onaa Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ja Mii zrobiłam: [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4425797_mala_i_drobna_kudlata_w_typie_yorka_mia.html[/url] i gumtree.katowice Quote
leni356 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 [quote name='Dogo07']Ja Mii zrobiłam: [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4425797_mala_i_drobna_kudlata_w_typie_yorka_mia.html[/URL] i gumtree.katowice[/QUOTE] Świetnie :multi: Dzięki Quote
zuziaM Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Z ta sterylka moze zrobmy tak, ze jak sie znajdzie domek dla Mii, to szybciutko ja zrobimy u mojej pani doktor i po 2-3 dniach bedzie mogla pojechac do domciu. Szwy juz jej zdejma nowi opiekunowie. Quote
leni356 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Byłoby super. A czy znasz mniej więcej koszt sterylki u pani doktor? Quote
zuziaM Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 W sobote sterylizowalam dalmatynke za 200 zl. A Mia jest polowe mniejsza. Jejciu, jaka ta Mia jest delikatniutka ..... jaka przytulanka ..... Kiedy wchodze do kojca po nia ... na spacerek, to stoi na tylnych lapinkach i czeka az ja przypne .... A taka jest wtedy slodziutka, patrzy oczkami slicznymi .... Uwielbia spacerowac, idzie ladnie i chodzimy zawsze razem z Rumeczkiem i Tibbim. Lubi towarzystwo chlopakow, ale nie trzymaja sie razem. Kazde biega w innym kierunku i czasami sie spotykaja przy jednej kepce trawy .... Musze wtedy Mie odciagac, bo chlopaki jak nogi podniosa to siusiaja na wszystko czego dosiegna ...... Zabawne te maluchy sa. A Mia naprawde cudowna ....... i daje jej 2 - 3 latka. Zabeczki bielusie i sliczne. Wesola i zywiutka taka jak iskierka. Quote
leni356 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Dziękuję, Małgosiu. No to zbieramy na sterylkę. Za hotelik wysłałam na razie 200 zł, doślę resztę za jakiś czas. Zapraszam na bazarek dla naszych kudłaczy: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182375-Ciuszki-Abercrombie-Zara-ksiAE-A-ki-smycze-przysmaki-Dla-KudA-aczy-Do-31-III[/URL] Quote
Andzike Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Mia jest prześliczna... Musi szybko znaleźć domek ! Quote
GrubbaRybba Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Przepiękna dziewczyna. :) :) :) A gdzie ona przebywa? Quote
leni356 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Mia jest w hoteliku u ZuziM w Zgorzelcu (dolnośląskie) Quote
leni356 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Dostałam takiego maila w sprawie Mii. Małgosiu, co sądzisz? "Witam chcielibysmy zaadoptowac psa o imieniu Mia, prosze powiedziec jak pies reaguje na dzieci poniewaz mamy jedno w wieku 9 lat a drugiego dziecka spodziewamy sie w maju. mamy dom z ogrodem na wsi, na zime zdechla nam suczka owczarek kaukaski, ktora po adopcji byla u nas 10 lat. teraz chcielibysmy podobnego ale mniejszego psa.Czy Mia jest przyzwyczajona do kąpania i czesania sierści? Czy na spacerze bedzie sprawiala klopoty dziecku w wieku 9 lat, poniewaz gdy urodzi sie drugie dziecko starsze bedzie musialo nam troche pomoc." Quote
magda z. Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 najlepiej od sąsiadów pożyczyć na próbę jakąś pociechę;) a tak na powaznie to domek wyglada ciekawie. Jeśli psiak pprzedni wychowywał się z dzieckiem i rodzice potrafi to wszystko ułozyć, to warto próbowac:) Quote
zuziaM Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja decyzji nie podejme, ale wiem , ze leni ma super nosa do domkow !!! Wybierze dobrze. Mia jest strasznie delikatniutka. Kiedy do niej ide, to staje na tylne lapki i tancuje tak, poki jej nie zapne .... Rozdaje calusy stale, bez przerwy siega mi do ust zeby calowac..... Jest drobniutka i malutka, wiec dziecko sobie z nia poradzi. Na spacerkach troszke ciagnie ale tylko na poczatku ... dalsza czesc spacerku juz jest zawsze spokojna. To maluszek ... latwo ja mozna utemperowac. Nie probuje nigdy gryzc, nawet jak na nia krzykne ( kiedy kocyk z budki wyciagnie ), to kuli sie ze strachu bidunia ...... Ona naprawde jest spokojniutka. I stale chce byc kolo mnie. W kojcu placze ..... Do moich suk potrafi skoczyc z zabkami, ale tylko jak one sa natarczywe, sama nie. Zabiegi pielegnacyjne znosi dzielnie i lubi w ogole jak cokolwiek sie przy niej robi. Z kapiela ... nie wiem, ale pewnie taki maluch to da sie wykapac bez problemu. Fajnie by bylo, jakby znalazla dobry domek...... Acha ... jest sprytna i bardzo skoczna. Musialam zalozyc dodatkowa siatke nad wejsciem, bo mi w narozniku kojca po siatce sie wspinala i wyskakiwala Raz nawet probowala przez plot ( ale tylko dlatego, ze ja bylam akurat poza ogrodzeniem z innym psem na spacerku ). Koniecznie chciala do mnie. Quote
Onaa Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja osobiście uważam że to nie jest dobry pomysł żeby łączyć poród dziecka z adopcją psiaka. Bowiem i jedno i drugie wymaga przez początkowy czas maximum troski, uwagi, miłości. Jest tam już jedno dziecko, i rodzice będą musieli jakoś je z nowym rodzeństwem połączyć, chodzi mi o więzi uczuciowe. A jeśli chodzi o inne aspekty to sami piszą że starsze dziecko będzie im musiało pomóc. To jak znajdą jeszcze czas na nowego domownika, psiaka ? Jeśli jest już psiak w domu to podczas ciąży stopniowo można go przyzwyczaić do pojawienia się dziecka w rodzinie. Ale dla mnie bez sensu jest brać nowego psa akurat w momencie gdy lada moment ma się pojawić na świecie dziecko. No chyba że rodzina chce aby to był piesek dla dziecka starszego, aby mogło się nim zająć i nie czuło że teraz młodsze dziecko absorbuje rodziców bardziej niż ono. Ale to tym gorszy powód brania psiaka, bo wg mnie psiaka powinno się adoptować dla niego samego. Quote
mshume Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 W kochającym domu, jest miejsce i dla psa i dla nowego dziecka. Dziecko ma urodzić się dopiero w maju. Mia nie ma jakis specjalnych traum, w kochającym domku poczuje się dobrze w tydzień, dwa. Ludzie szukają psa, bo ich poprzedni,adoptowany odszedł. Powinno się odwiedzić ten domek, pogadać. Quote
leni356 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Pani nie podała swojego numeru telefonu, ja zawsze przepytuję dokładnie przez telefon najpierw. Napisałam do niej, zobaczymy co odpisze. To dopiero pierwsza zainteresowana osoba, myślę że jeszcze będzie trochę zainteresowanych, ale każdy domek warto sprawdzić. Ja to w ogóle jestem przeciwniczką brania psa dla dziecka, co innego dla rodziny z dziećmi, bo wtedy i rodzice w tym uczestniczą (a pies to głównie obowiązki jednak). No zobaczymy Quote
zuziaM Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No czasem roznie z tym bywa ...... Lupi byl wziety specjalnie dla Przemka ... syna panstwa ... I to byl strzal w 10 !!!!! Zreszta napisze zaraz na watku Lupinka. Quote
Andzike Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 No właśnie, oby w tym wypadku piesek nie był tylko dodatkiem... Mia zasluguje na najlepszy domek ! :) Quote
leni356 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Pani się na razie nie odezwała i jakoś mi się wydaje że to nie jest ten dom dla Mii Quote
Andzike Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='leni356']Pani się na razie nie odezwała i jakoś mi się wydaje że to nie jest ten dom dla Mii[/QUOTE] Bedzie nastepny.... najlepszy!!! :D Quote
Recommended Posts