Aneta Z Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witam wszystkich. Oto Mia w naszym domu z nową fryzurą. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Więcej opowiem wieczorem Quote
leni356 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Mia jak laleczka :loveu: Taki kochany słodki pysio Chyba trzeba zmniejszyć zdjęcia, bo nie mieszczą się na stronie Quote
Andzike Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Cudeńko !!!!:loveu::loveu::loveu: Ale zdjęcia to koniecznie do zmniejszenia... ;) Quote
Aneta Z Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 witam serdecznie! Miję musiałam tak obciąć bo miała straszne kołtuny na brzuszku nie do roszczesania a po co ją stresować, w końcu dorwałam komputer i zasypię was informacjami Mija to taka dama jak nie musi to na trawkęnie nie wchodzi bo mokro i nie skoszona dumnie idzie po chodniku troszeczkę boi się męszczyzn nawet szczekała na mojego teścia hi hi ale myślę ze to ze strachu z moją kicią dalej ustalają kto tu jest panią ale wszystko na dobrej drodze mam nadzieję:cool3:kicia niestety musi jeść na parapecie bo zawsze była nauczona że nie musi się spieszyć no a Mia czeka tylko na okazję a ta na nią syczy i już dym,myśli że ona dostała coś lepszego i musi sprubować jest troszkę zła bo nie może tak tyrać po domu się bawić ze mną w ganianego ale się przyzwyczaji i będzimy biegć ja i dziewczyny Mia za mną chodzi po domu prawie krok w krok jak się upewni ze się nigdzie na pewno nie wybieram bez niej to przycupnie u siebie ma legowisko wkuchni w pokoju jest grzeczna jeszcze czasami się boi siada wtedy i daję łapkę jest bardzo delikatna no taka dama no i uwielbia piłeczkę którą dostała od mojęj siostry no i mogła bym tak cały wieczór oczywiście martwię się czy się dogadają ale myślę ze tak:lol: zanudziłam was węc kończę znowu napiszę Quote
leni356 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 witamy i dziękujemy za informacje o Mii :multi: z kotką na pewno się przyzwyczają do siebie z czasem kudełki mają to do siebie że odrastają :lol: Mia wygląda teraz jak siostra Czapiego, tak samo są obcięci :) Quote
magda z. Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 fajnie wyglada, laseczka jak nie wiem co - ciepło się zrobiło to czas figurę pokazać;) Witamy na forum:) Quote
Andzike Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Aneta, super, że się zalogowałaś i będziesz nas uszczęśliwiać wieściami o ślicznotce :D Zmniejszyłam zdjęcia, jak możesz to usuń je z postu, zanim się mod przyczepi ;) Quote
Andzike Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='leni356'] Mia wygląda teraz jak siostra Czapiego, tak samo są obcięci :) Dokładnie !!!! dla porównania Czapi - kiedyś kudłacz, obecnie golas ;) Quote
Poker Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Śliczna dziewczynka :loveu:, a z tą palemką odbitą na łebku bardzo jej do pysia. Quote
Aneta Z Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 sorki za te wielgachne zdjęcia i dziękuję za zmniejszenia dziś je mąż usunie mija jest po prostu super nie mogłam sobie lepiej wymarzyć dziś nawet spuściłam ją ze smyczy z bijącym sercem ze smakołykami i ulubioną piłeczką w dłoni nawet nie musiałam dwa razy wołać zaraz wracała jest bardzo grzecznym pieskiem oj mały wstał wieczorem napiszę więcej Quote
zuziaM Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No kurcze !!!! Ja wlasnie na takie wiadomoci najbardziej czekalam !!! Z zapartym tchem ! I sie wreszcie doczekalam ...... To prawda ! Mijunia od poczatku i u mnie tez przybiegala zawsze na zawolanie. Jest bardzo posluszna kruszynka. Taki psiak to najwiekszy skarb !!!! A to jej podawanie lapek ...... boziuniu .... jest urocze !!!!! Quote
Aneta Z Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 no choć pod blokiem już się wycwaniła no i jakto piesei po przejściach uwielbia śmietniki mój wcześniejszy piesek po czasie się oduczył i oan z czasem załapie ze wdomu jest pełna miska drapała się czesto po uszkach i nimi trzepała więc bałam się ze ma zapalenie uszu nie bardzo wto jedno dała sobie zajzeć więc ją wziełam do lek ma lekkie zapalenie skóry ale już ma maść panolog i widzę że zładodziło ale musiałam jej z wewnętrznej strony zgolić włosy aby się skorópa z maści nie zrobiła no i zeby głupio nie wygłądała jej kudełki na głowie obciąć na sznaucera ale jak to takim pieską we wszystkim ślicznie więc nawet czasami mnie zaczepiają na spacerach psiakowi właściciele dziwiąc się ze takiego ładnego brązowego sznaucera to jeszcze nie widzieli od pon wracam do pracy więc mam nadzieję że dziewczyny dadzą radę kicia zamieszkała na szafie woli mijunię ogłądać z góry mja czsami ją łapnie ale mam nadzieję że w końcu się porozumieją teraz na w kuchni kicia na krześle a mija pod stołem Quote
Aneta Z Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 i spokój zawsze jak gdzieś wychodzę daję jej smakołyka kość prasowaną albo ucho więc myślę że bedzie ok no i babcie będą mam pytanie do pani z hoteliku mijuśka warczy na wszystkie psy ale tak se burczy na a ludzie się boją tylko na jedną suczkę nie warczy ale ta zaraz się przed niąpołozyła na brzuszku no i nie bardzo chce się bawić za zwyczaj warczy na kazdego może teraz sobie myśli jamam panią ha ha jak jechaliśmy do rodziców samochodem na obiad nie chciała wsiąść biduśka chyba się bała że znowu gdzieś ją wiozątrzęsła się jak galareta ale się uspokoiła czasmi się czegoś boi widzę po minie ale jak ją uspokoję jest ok bardzo proszę panią zhoteliku o jak najwięcej informacji już kończę bo was zanudzę a mogła bym o niej mówić i mówić Quote
zuziaM Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ja sie strasznie ciesze z tych opowiadan. I ja tez moge caly czas o psiakach mowic. Mia rzeczywiscie ma taki zwyczaj obwarkiwania innych psiakow, ale nigdy nie widzialam, zeby sie do ktoregos rzucila. A biegalo tu u mnie zwykle z Mią 11 innych psiakow. Do rytualu nalezalo to, ze Mia zaraz po wypuszczeniu z kojca, biegla pod kojec dwoch malych kolezanek i z warczeniem czekala, az je otworze. Od razu te dwie male niunie wyskakiwaly , a Mia gnala obok nich i sie scigaly chwile po ogrodzie, warczac na siebie nawzajem. Trwalo to doslownie kilkanascie sekund, a potem juz kazda szla w swoja strone. Nigdy Mia nie byla agresywna w stosunku do jakiegokolwiek psiaka. Ona nawet jak do mnie biegla, zeby sie wreszcie przywitac, to tez na mnie warczala i lapala mnie delikatnie zabkami za rece. Ale jednoczesnie podskakiwala , zeby dac mi buziaka. Bralam tez Mie do domu, gdzie mam 2 kocice. Nie zdradzala nawet zainteresowania nimi. Jedna z nich sie do Mii lasila, ale ona po prostu odchodzila sobie. Ale mozliwe, ze Mia poczula sie bardzo juz pewnie i byc moze , ze zacznie byc zazdrosna. Trzeba ja koniecznie tego oduczac. Bo mimo, ze z pewnoscia nigdy nikogo nie pogryzie, to jednak to warczenie moze jej zostac. Pozdrawiam serdecznie i bardzo sie ciesze, ze Mia ma naprawde wspanialy domek. Quote
Aneta Z Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 no właśnie najczęściej warczy na smyczy dziś na ten przykład obwąchała pieska i poszła ale była puszczona z tą moją kicią to wina po obu stronach bo ta waryjatka jak mija ją troszkę pogoni to syczy a ta powarkuje albo omija ale daję im smakołyki sąblisko siebie i nie warczą więc może w końcu do siebie przywykną no nie mają wyjścia stacha tak ma na imię pewnie jest zazdrosna nigdy nie była wylewna ale miziani muszę dzielić mija czasami biegnie do obcej klatki i niucha tak jakby jej się jeszcze myliło lecz jak ją wołam jakby mówiła ah i biegnie to taka moja psina jak jestem w kuchni za długo to przychodzi i kładzie się pod stołem na wszelki wypadek ale już coraz częściej zostaje np w dużym pokoju po mału nabiera pewności mój syn uwielbia ją karmić z ręki i nasypywać jej jedzenie już się nie mogę doczekać kiedy pojedziemy na działkę do teściów i tam będzie biegać ile będzie chciała dziękuję serdecznie za informację znowu napiszę jakieś ciekawostki jak dorwę komputer Quote
TERESA BORCZ Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 spotkałam Mię z Panią i z jej nowym cudownym przyjacielem Tomaszkiem. widać sunia trafiła na swoje wspaniałe miejsce, jest prześliczna i budzi zachwyt. Wielka to radość że pani ANETA znalazła taką sunię o jakiej marzyła. Jakże chętnie zagląda sie na taki szczęśliwy wątek!!! Quote
Poker Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Jakie cudowne wiadomości o Mii, aż serce skacze z radości .Widać,że pańcia podchodzi świadomie do sunieczki i zna się na piesach. Quote
Aneta Z Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 wychodzę z mijeczką dość póżno wieczorem na ostatni spacer wtedy może się wybiegać swobodnie cwaniara wraca do mnie no i oczywiście czeka na smakołyczek wróciłam do pracy ale jest ok mija fajnie wytrzymuje w domu nie ma problemu czasami wskoczy mi na kolana i się przytula jak mały york hi hi Tomus rano się cieszy strasznie jak ją widzi a i ona macha ogonem pokazuje zebym wzieła jej piłkę zabieram a on zuca jak tylko trafimy z mężem jakieś wolne zabieżemy j a na działkę to będzie biegać ile tylko będzie chciała coraz bardziej jest pewna siebie czasmi jeszcze się troszkę boi ale myślę ze za niedługo to całkiem minie nawet dziś wieczorem szczekneła sobie na jakiegoś pana ale nie szkodliwie i tak na zapas woli kobiety większych męszczyzn nieznajomych czasami się boi ale mi to wogóle nie przeszkadza nawet lepiej my baby musimy się trzymać razem mam nadzieję że kicia za niedługo to zrozumie pozdrawiam napiszę znowu niebawem Quote
dorota k. Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Trzymam z Wami Babkami :) A Niunia to bardzo mądra Psica:) I super trafiła:) Pozdrowionka! Quote
Jula K. Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Mija to fajna sunia. Aneta Z to moja ciocia a Mija, chyba mnie lubi;).Czasem się boi ,ale jest bardzo miła(To było o psie ale i ciocia jest miła).Pozdrawiam całą twoją rodzinę i zwierzaki. Julia welbicielka zwierząt. Quote
Aneta Z Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Juleczko mój kochany aniołku dziękuję ci za wspaniały wpis myślę że jak Bartuś podrośnie będziesz miała swojego pieska to oczywiście rodzice zadecydują ja mogę pomóc wam go wybrać no i oczywiście będziesz wspaniałą panią całuję was wszystkich u Mijeczki wszystko ok poza tym że miała stłuczoną łapkę bo szalała z piłką dostała jedynie tabletki przeciwbólowe ale już jest ok i szaleje znowu warczenie na psy się nie skończyło ubezpiecza się i warczy na zapas jest o mnie strasznie zazdrosna uwielbia pchać się na kolana rano jak wstanę musi odtańczyć taniec powitalny jest bardzo mądra i czeka aż otworzę choć jedno oko polecenia lezeć nauczyłam ją w jeden dzień ze smakołykami oczywiście za niedługo zamieszczę zdjęcia z wakacji jak pojechaliśmy na działkę do teściów oczywiście pilnowała terenu szczekając za bramą conajmniej jak doberman i kulturalnie załatwiała się za bramą jest bardzo mądrą sunią boi się jeszcze troszkę wtedy się t5rzęsie czasami ją coś wystraszy ale jest coraz lepiej wystarczy ją wziąć na kolana i uspokoić. Chodzi za moim synkiem i daje mu łapkę a Tomuś uwielbia ją karmić napiszę znowu co tam u nas pozdrawiam Quote
dorota k. Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Dzięki za super wiadomości :) Mia to taka kochana psica:) Niecierpliwei czekam na zdjęcia:) Bardzo serdecznie pozdrawiam i wielkie buziole dla Dziewczyny :) I ogromne całuski dla Tomusia :) Quote
Recommended Posts