Ajula Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Czy ja dobrze rozumiem, że psiak jeszcze nie pojechał? Jeśli jeszcze nie pojechał, to czy mogę się wtrącić? Ja na Waszym miejscu wysłałabym Budynia do hoteliku Dzika Kępa k. Człuchowa do Magdy. [U]Ona jest bardzo dobra w pracy z pokręconymi psami.[/U] Również z agresywnymi (agresja z różnych powodów). Mogę tu zaprosić kilka osób, które ją znają i mogą dać rekomendację. My mieliśmy tam psa za 300 zł miesięcznie (z karmą). Nie wiem, ile kosztuje pobyt u niej teraz, ale na pewno dużo mniej, niż 600 zł. Dużym plusem jest też to, że Magda sama jeździ po psy, czyli sprawa transportu byłaby załatwiona. Może ma wolne miejsca. Quote
beataczl Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 [quote name='Ajula']Czy ja dobrze rozumiem, że psiak jeszcze nie pojechał? Jeśli jeszcze nie pojechał, to czy mogę się wtrącić? Ja na Waszym miejscu wysłałabym Budynia do hoteliku Dzika Kępa k. Człuchowa do Magdy. [U]Ona jest bardzo dobra w pracy z pokręconymi psami.[/U] Również z agresywnymi (agresja z różnych powodów). Mogę tu zaprosić kilka osób, które ją znają i mogą dać rekomendację. My mieliśmy tam psa za 300 zł miesięcznie (z karmą). Nie wiem, ile kosztuje pobyt u niej teraz, ale na pewno dużo mniej, niż 600 zł. Dużym plusem jest też to, że Magda sama jeździ po psy, czyli sprawa transportu byłaby załatwiona. Może ma wolne miejsca.[/QUOTE] raczej ma miejsca ja odebralam tydzien temu swoje dwa, a w poniedzialek ds odbiera Kodisia. ostatnio bylo 400 zl za hotelikowanie a 500 zl za hotel+szkolenie ./w tym karma/ Quote
mari23 Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='beataczl']raczej ma miejsca ja odebralam tydzien temu swoje dwa, a w poniedzialek ds odbiera Kodisia. ostatnio bylo 400 zl za hotelikowanie a 500 zl za hotel+szkolenie ./w tym karma/[/QUOTE] Budyń jeszcze nie pojechał, nie udało się zgrać transportu z odbiorem, transport planowany jest za tydzień ( taki "przy okazji") zaraz zobaczę na mapie, jak daleko jest Człuchów Quote
beataczl Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 [quote name='mari23']Budyń jeszcze nie pojechał, nie udało się zgrać transportu z odbiorem, transport planowany jest za tydzień ( taki "przy okazji") zaraz zobaczę na mapie, jak daleko jest Człuchów[/QUOTE] troche jest tych km. z tego co wiem to w Katowicach tez juz byla z psem a to kawal drogi. tylko nie wiem ile kosztuje transport u Magdy jesli przyjedzie. Quote
mari23 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [quote name='beataczl']troche jest tych km. z tego co wiem to w Katowicach tez juz byla z psem a to kawal drogi. tylko nie wiem ile kosztuje transport u Magdy jesli przyjedzie.[/QUOTE] Z Poznania do Człuchowa i z Poznania do Wrocławia, patrząc na mapę - odległość podobna, tyle, że kierunek zupełnie przeciwny muszę porozmawiać z "główną sponsorką" Budynia, to osoba, która razem ze mną zabierała go z ulicy, pewnie wolałaby, żeby tutaj do nas wrócił Quote
Ajula Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 jasne, skoro macie tam u Was dla niego miejsce, to lepiej, żeby był pod ręką Quote
beataczl Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='mari23']Z Poznania do Człuchowa i z Poznania do Wrocławia, patrząc na mapę - odległość podobna, tyle, że kierunek zupełnie przeciwny muszę porozmawiać z "główną sponsorką" Budynia, to osoba, która razem ze mną zabierała go z ulicy, pewnie wolałaby, żeby tutaj do nas wrócił[/QUOTE] jesli to dobre miejsce to pewnie ,ze tak :) Quote
Maciek777 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Zaglądam:) Możecie jeszcze się zorientować w hotelu u p Magdy Bartoszewskiej (chyba pod Radomiem). Świetnie sobie radzi z psami:) Quote
sleepingbyday Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 i jest b. droga, niestety, ale fakt, że jest świetna. Quote
mari23 Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='sleepingbyday']i jest b. droga, niestety, ale fakt, że jest świetna.[/QUOTE] z kasą u Budynia niestety krucho :( deklaracji niewiele :( moja koleżanka wpłaciła dla niego 50 złotych, wciąż szukam transportu, choć decyzja o powrocie zapadła - nikt nie "pogania", Budyń może poczekać na transport w swoim dotychczasowym domu tyle, ile będzie trzeba, choc dla dobra i psa, i jego pani - im szybciej, tym lepiej Quote
mari23 Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 (edited) wczoraj około godziny 23 Budyń dotarł do swojego hoteliku, pierwsze wrażenie zrobił bardzo dobre! to był transport "przy okazji", koszty paliwa to tylko 100 złotych ( miało być 80zł, ale sponsorka transportu zdecydowała, że stówa dla "Rotków" :)) Budyń wsiadł bardzo grzecznie, w podróży też było super, u nowej "tymczasowej pani" również super... Budyń jest bardzo grzeczny, kiedy czuje się niepewnie, jego złe zachowania ujawniają się dopiero, kiedy się "zadomowi" teraz pozostaje mi prosić o pomoc finansową na koszty pobytu Budynia i jego szkolenia konto: Stowarzyszenie Help Animals ul. Sienkiewicza 10A 55-320 Malczyce BS Środa Ślaska 85 9589 0003 0007 2023 2000 0010 ______________________ post rozliczeniowy ma numer 2 kopiuję stamtąd aktualny stan rozliczeń Budynia: [B]deklaracje stałe:[/B] 10,- Bjuta 10,- mari23 [B]wpłaty:[/B] 50,- Joanna K. ze Środy Śląskiej (27.01.) 20,- mari23 (03.02.) 100,- Anita G. na transport (08.02.) 20,- sharka (05.02.) [B]wydatki:[/B] 100,- transport Poznań - Wrocław (08.02.) Edited February 11, 2014 by mari23 Quote
mari23 Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 nikt nie zagląda do Budynia? byłam dzisiaj u niego, zrobiłam kilka zdjęć - bardzo sie zmienił, wydoroślał, ale kochane psisko z niego a jak lubi biegać :) niestety za jadącymi ulicą autami też ( wzdłuż płotu), ale dostaje smaczki za każde nie pogonienie samochodu, to działa - sama widziałam [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/638/6309da8e713cd5ccmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images63.fotosik.pl/639/f05150c62b5ad132med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/638/b2fcc683befc9053med.jpg[/IMG][/URL] obserwując dzisiaj Budynia doszłyśmy obie z jego opiekunką do tego samego wniosku - Budyniowi człowiek wcale do szczęścia potrzebny nie jest... przywitał mnie radośnie, prawie się popłakałam, ale jak mi się smakołyki skończyły - pobiegł w ogród i tyle było czulości ;) nawet na swoje imię nie zawsze reaguje, przybiega, jak ma ochotę, słucha, jak ma ochotę, nie prosi o pieszczoty, patrzy, co ma człowiek w rękach dla niego... jest bardzo energiczny, uwielbia biegać Quote
beataczl Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 piekny :) i wcale nie teskni za swoim Panciostwem jak widac.;) to byla dobra decyzja przeniesienie do hoteliku. a tam jest jakis szkoleniowiec tak i to blisko od Ciebie mari? Quote
mari23 Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 [quote name='beataczl']piekny :) i wcale nie teskni za swoim Panciostwem jak widac.;) to byla dobra decyzja przeniesienie do hoteliku. a tam jest jakis szkoleniowiec tak i to blisko od Ciebie mari?[/QUOTE] nie widać po nim tęsknoty, jego radość w biegu jest tak widoczna, aż sie serce cieszy na taki widok :) rozstanie przeżyła jego pani, on od poczatku jakoś zachowywał sie tak, jakby wiedział, że chodzi o jego dobro - pieknie wsiadł do auta, które po niego przyjechało, w hoteliku tez sprawuje sie dobrze, pilnie "pobiera nauki" :) w tej pięknej rudej głowie mieści się niezwykła inteligencja :) uwielbia biegać, cieszy się przy tym tak bardzo, że chyba domek dla niego powienien mieć duży teren wokół, ogrodzony oczywiście :) Budyń dostał pieniążki: 20,- sharka (05.02.) Dziękuję w imieniu Budynia!!! a hotelik jest tuż pod Wrocławiem, ok. 30km ode mnie, u szkoleniowca, właśnie otwarty, choć dziewczyna psami od dawna się zajmuje Quote
Ajula Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mari23'] uwielbia biegać, cieszy się przy tym tak bardzo, że chyba domek dla niego powienien mieć duży teren wokół, ogrodzony oczywiście :) ... a hotelik jest tuż pod Wrocławiem, ok. 30km ode mnie, u szkoleniowca, właśnie otwarty, choć dziewczyna psami od dawna się zajmuje[/QUOTE] To super, że jest niedaleko Ciebie, będziesz miała wszystko na oku. Może Budyń po prostu nie miał gdzie spalić energii, którą ma w sobie i to było częściowo przyczyną jego frustracji i złego zachowania. A swoją drogą to imię to tak sobie do niego pasuje ;) Budyń kojarzy mi się z czymś miękkim, rozmamłanym, a ten pies to strzała - błyskawica :D ma w oczach wiatr :) Quote
mari23 Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 [quote name='Ajula']To super, że jest niedaleko Ciebie, będziesz miała wszystko na oku. Może Budyń po prostu nie miał gdzie spalić energii, którą ma w sobie i to było częściowo przyczyną jego frustracji i złego zachowania. A swoją drogą to imię to tak sobie do niego pasuje ;)[/QUOTE] tak też mówi opiekunka z hotelu, ale woła go tym imieniem, mówi, że domek może sobie zmienić imię, dźwiękowo ( i nie tylko) pasowałoby: Rudy Quote
Ajula Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='Ajula'] Budyń kojarzy mi się z czymś miękkim, rozmamłanym, a ten pies to strzała - błyskawica :D ma w oczach wiatr :)[/QUOTE] to jeszcze się powtórzę, bo dopisałam to później Quote
mari23 Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 [quote name='Ajula']to jeszcze się powtórzę, bo dopisałam to później[/QUOTE] masz rację - on ma wiatr w oczach ( i w pięknym, puszystym ogonie ;)) Rudy to było jego pierwsze imię po znalezieniu, post 3 tego wątku znalazlam, tak mi się wydawało, ale po 4 latach nie byłam pewna może rzeczywiście zostawić tą decyzję nowemu domkowi? Quote
Maciek777 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mari23']nikt nie zagląda do Budynia?[/QUOTE] Jak to nikt? Przecież ja zajrzałem:eviltong: [quote name='mari23'] [url]http://images63.fotosik.pl/639/f05150c62b5ad132med.jpg[/url] [/QUOTE] Ale on piękny:) [quote name='mari23']obserwując dzisiaj Budynia doszłyśmy obie z jego opiekunką do tego samego wniosku - [B]Budyniowi człowiek wcale do szczęścia potrzebny nie jest...[/B][/QUOTE] Powiedziałem na pewnym wątku to samo o psie, który absolutnie nie miał ochoty na żaden kontakt z człowiekiem i dobrze czuł się tylko w towarzystwie psów. Nikt nie protestował, ale gdy pewna behawiorystka powiedziała, że on BARDZO pragnie towarzystwa człowieka to miałem co słuchać:roll: [quote name='mari23']masz rację - on ma wiatr w oczach ( i w pięknym, puszystym ogonie ;)) Rudy to było jego pierwsze imię po znalezieniu, post 3 tego wątku znalazlam, tak mi się wydawało, ale po 4 latach nie byłam pewna może rzeczywiście zostawić tą decyzję nowemu domkowi?[/QUOTE] Ja myślę, że do szkolenia potrzebne by mu było imię. Najlepiej takie, które spodoba się przyszłemu DS. Budyń to bardzo fajne imię, ale może bardziej dla mopsa;) Więc jest większa szansa, że DS mu je zmieni:roll: Quote
mari23 Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 [quote name='Maciek777']Jak to nikt? Przecież ja zajrzałem:eviltong: Ale on piękny:) Powiedziałem na pewnym wątku to samo o psie, który absolutnie nie miał ochoty na żaden kontakt z człowiekiem i dobrze czuł się tylko w towarzystwie psów. Nikt nie protestował, ale gdy pewna behawiorystka powiedziała, że on BARDZO pragnie towarzystwa człowieka to miałem co słuchać:roll: Ja myślę, że do szkolenia potrzebne by mu było imię. Najlepiej takie, które spodoba się przyszłemu DS. Budyń to bardzo fajne imię, ale może bardziej dla mopsa;) Więc jest większa szansa, że DS mu je zmieni:roll:[/QUOTE] super, że zajrzałeś !!!!! Budyń jest na żywo jeszcze piękniejszy, niż na zdjęciach :) on bardzo lubi kontakt z człowiekiem, lubi pieszczoty ( i smakołyki! ;)) ale jeśli ma "wolność" - biega radosny, nie ogląda się czy człowiek jest i nie zawsze na wołanie reaguje ( a właściwie to udaje, ze nie słyszy ;)) to wspaniały owczarek, dość masywny i silny, pełen energii i radości umaszczenie nietypowe dla owczarka, ale tym piekniejszy jest! Quote
Maciek777 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mari23']super, że zajrzałeś !!!!! Budyń jest na żywo jeszcze piękniejszy, niż na zdjęciach :) on bardzo lubi kontakt z człowiekiem, lubi pieszczoty ( i smakołyki! ;)) ale jeśli ma "wolność" - biega radosny, nie ogląda się czy człowiek jest i nie zawsze na wołanie reaguje ( a właściwie to udaje, ze nie słyszy ;)) to wspaniały owczarek, dość masywny i silny, pełen energii i radości umaszczenie nietypowe dla owczarka, ale tym piekniejszy jest![/QUOTE] Przyjemność po mojej stronie:p Tylko pozazdrościć nowemu DS:) Po szkoleniu może będzie bardziej usłuchany;) Quote
mari23 Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 [quote name='Maciek777']Przyjemność po mojej stronie:p Tylko pozazdrościć nowemu DS:) Po szkoleniu może będzie bardziej usłuchany;)[/QUOTE] mam nadzieję, że będą efekty szkolenia :) dzwoniła dzisiaj opiekunka z hotelu - mówi, że pies sprawuje się świetnie, uwielbia biegać, w tym za samochodami ( wzdłuż płotu), ale już reaguje na odwołanie od "akcji pościgowej" czyli uczeń robi postępy :) Quote
Ajula Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mari23'] ale jeśli ma "wolność" - biega radosny, nie ogląda się czy człowiek jest i nie zawsze na wołanie reaguje [/QUOTE] więc powinien nazywać się Freedom :D Quote
Maciek777 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mari23']mam nadzieję, że będą efekty szkolenia :) dzwoniła dzisiaj opiekunka z hotelu - mówi, że pies sprawuje się świetnie, uwielbia biegać, w tym za samochodami ( wzdłuż płotu), ale już reaguje na odwołanie od "akcji pościgowej" czyli uczeń robi postępy :)[/QUOTE] Tak trzymać :thumbs: [quote name='Ajula']więc powinien nazywać się Freedom :D[/QUOTE] "Bezpłatny dom"?:hmmmm:;) Quote
Recommended Posts