Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Wspaniale! Oby Cekinka szybko zrozumiała i przestała się bać - przy Zenku, mam nadzieję, przyjdzie jej to łatwo...[/QUOTE]

Cekinka / teraz Jenny/ dalej przestraszona mocno i wynoszona na rączkach na zewnątrz. Po drodze potrafi sie wysikać ze strachu ale na szczęście trafiła na cudownych i wyrozumiałych ludzi którzy pomagają jej przebrnąć przez ogromną traumę.
Pani Ilona cały czas mnie uspakaja że będzie dobrze i żeby sie nie martwić. Taki to Jenny ma domek.

Posted

Beciu wielkie dzieki za wszystko, strasznie to przeżywałaś, ale takie wieści chyba wszystko wynagradzają...
Trzymama mocno kciuki za te nasze dwa kochane psiaki i bardzo dziękuje równiez p. Ilonie za cudowna opiekę, oczywiście ogromne ukłony w strone Reksiu i Demi, bez Was cała misja nie udałaby się tak łatwo:loveu:

Posted

Dostałam wiadomośc przed chwileczką od p.Ilony, że wchodzi do pokoju i co widzi ? Cekinka / Jenny/ leży na poduszce na kanapie i merda ogonkiem.....:multi:
Mało tego, - zaczęła chodzić po schodach i daje się prowadzić na smyczy i coraz chętniej wychodzi na zewnątrz.
Trzymaj tak psinko.....

Posted

Normalnie łzy mam w oczach jak czytam te wieści.
Cieszyć się z tego, że jakiś tam nieznany mi pies znalazł dom...
Chyba nie mam nic z głową?

Posted

W schronie jest to nie do zrobienia...chyba zobaczyłą, że Zenuś korzysta z nowego życia i zaczęła brać z niego przykład:) Zresztą może jej tam Zenulo szepcze różne fajne rzeczy na uszko jak nikt nie słyszy i zachęca do odwagi:)

Posted

Wykorzyrzystujemy w podobny sposób juz zsocjalizowane psiaki u nas w schronisku.Te które boja sie widza ,ze inne z boksu wracaja radosne ze spacerów i tez powoli zaczynaja sie otwierac.Ale są takie,ze trzeba wyciagnąć je poza schronisko(hotelik )bo inaczej nic z tego.

• 2 weeks later...
Posted

Cekinka była w klinice weterynaryjnej. Panią Ilonę zaniepokoiło jej charczenie i cięzki oddech. Po dokładnym badaniu, zdjęciu rtg i tomografii okazało sie , że malutka ma niewydolnośc krążenia.. Serce wielkie, o nierównym obrysie, bijące niemiarowo, a do tego jeszcze zwężenie tchawicy - dlatego tak charczy.
Dostała leki na serduszko i antybiotyk bo okazało sie też, że ma przewlekle zapalenie oskrzeli i dużo śluzu w drogach oddechowych. Wet mówi że to przedawniona sprawa. Wizyta kontrolna za tydzień.

• 11 months later...
Posted

To już własnie mija rok kiedy nasze kochane staruszki pojechały do pani Ilony do Niemiec. Dostałam maila z życzeniami światecznymi i parę fotek naszych skarbów.

[B][COLOR=red]Droga Beatko nic od ciebie nie slychac, ,jesli masz ochotę ucieszylabym sie z jakiejs wiadomosci. Zenkowi i Cekince idzie bardzo dobrze,Cekinka dostaje medykament na serce ,ale jest bardzo wesola i szczesliwa, Już się tak nie boi , siedzi przy nas cały czas, a z Zenkiem dalej sie tak kocha. Zenek niestety utył i musimy go pilnowc bo by jadł wszystko co leży na widoku. 27 kwietnia jade z nim do Wroclawia ,moze bedzie operowane jego chore kolano.[/COLOR] [/B]Potem są już prywatne wiadomości. :lol:
Widać że psiaki bardzo zadbane, piękna błyszcząca sierśc, spokój w oczach ....łza sie kręci ze wzruszenia, przynajmniej ja tak mam jak wspomnę ich z przytuliska.

[IMG]http://img821.imageshack.us/img821/1970/unserex.jpg[/IMG]

[IMG]http://img806.imageshack.us/img806/9782/2010111534.jpg[/IMG]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/7530/2010111535.jpg[/IMG]

[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/3310/unsere.jpg[/IMG]