terenia1 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Następna kotka chyba - jak przyszłyśmy to siedziała w tym miejscu gdzie jej zrobiłam zdjęcia, i niemiłosiernie płakała :cry: potem schowała się w budce na zewnątrz nie wchodzi do kociarni :cry: kociak przepiękny o niebywale nietypowym umaszczeniu widziałam bardzo dużo kotów ale takiego kota po raz pierwszy w życiu, niestety zdjęcia nie oddają urody kociaka - kociak musi być domowy bo jest łagodna daje się miziać bez problemu, ale biedna płacze niemiłosiernie :cry: Quote
terenia1 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Kot dorosły czarny typowy domowniak przepiękny 8O spokojny i dostojny z pomarańczowo-żółtymi oczami prawdopodobnie kotka Quote
terenia1 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Następny kociak, no dorosły kot też nie wiem kotka czy kocurek ale chyba kotka - kotka o niesamowitym umaszczeniu normalnie szczęka opada 8) niestety kicia coś ma na uchu guzek ranę nie wiem co to jest - w każdym bądź razie otwarta krwawa rana :cry: Quote
terenia1 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 I na koniec Czitka kotka 6 letnia domowa oddana do schronu z powodu alergii :twisted: kota jest niesamowita o niezwykłym charakterze normalnie na nogi mnie powaliła jej postawa z jaką godnością znosi tą sytuację, po prostu jej zachowanie jest tak wzruszające że :twisted: normalnie nie mogę - tylko ten jej wzrok pytający dlaczego się tu znalazłam co zrobiłam, a jej właścicieli niech szlag trafi że po 6 latach tak po prostu jak śmiecia kotkę wywalili do schronu nic nie robiąc żeby jej choć domu poszukać - normalne skur...yny :evil: zrobiłam jej dużo zdjęć bo jak to mówią jej historia powaliła mnie na nogi - przy tym kotka super łagodna, miziasta, spokojna... normalnie szlag mnie trafia i jakoś zapadła mi w serce wyjątkowo :cry: Quote
halbina Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 domy musiałyby być z gumy... te tymczasowe i kociolubne... Quote
Isabel Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Koty przepiękne:loveu: Ale cóż z tego, jak u mnie już teraz ciasnota niemiłosierna :( Quote
sosiczka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 W schronie są teraz maluch, są też 3 piękne i wystraszone podrostki- rudaski... Quote
korek221 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 a ja miałabym fajny domek w Kozach dla smarkatej panienki (3-6 miesięcy)najlepiej czarnej jak noc lub rudej. Domek ma duuuuży , ogrodzony ogród w tej chwili panuje żałoba po kici która zginęła tragicznie...:( do końca nie wiadomo co się jej stało..:( została koteczki siostrzyczka , ma 7 miesięcy ,jest bardzo smutna, szuka siostry,płacze...jak zresztą cała rodzina...:(:( Jeśli ktoś wie o takiej smarkulce najlepiej z okolic Bielska , Kęt , Żywca to bardzo proszę o wiadomość:) Quote
DW1 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Witam. Pomału w schronisku sytuacja kotów się poprawia. Jest już pomieszczenie z boksami i w poprzednią sobotę wprowadziliśmy koty do wyremontowanej woliery. Spróbuję wkleić zdjęcia ale nie wiem czy mi sie uda bo w dogo jeszcze nie wklejalam ++ Quote
DW1 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Bardzo zapraszamy chętnych do wolontariatu. Teraz bardzo potrzeba rąk do myziania, ogłoszeń adopcyjnych. Staramy się być w każdą sobotę ok godz. 10-tej. Przyjdźcie poświęćcie chociaz godzinkę. Dla zwierzaków to nieoceniona pomoc w ich trudnej życiowej sytuacji Quote
DW1 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Pamiętacie przestraszonego Plamka Otóż Plamek po zabraniu go do Kociej Chatki "wyprostował się", okazał się byc pięknym dłuuuugonogim dostojnym kocurkiem i ma już swój upragniony domek Quote
halbina Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wykonujecie ogrom pracy! Tylko brać przykład! Gratulacje, Dziewczyny! Quote
sosiczka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No i dobra wiadomość, że schronisko zaczyna kastrować :) Quote
zapka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wszystko zmierza w dobrym kierunku :multi::multi: Kociarnia faktycznie przeszła metamorfozę. Gratuluje dziewczyny i trzymam kciuki za wasze kociaki. Quote
CatAngel Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Także trzymam kciuki oby było już tylko lepiej :) Dziewczyny kiedyś was odwiedze, ale jeszcze nie pora dla mnie :-( Quote
sosiczka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 "APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " Quote
mar_tika Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='sosnowieckie schronisko'] "APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " W ciągu trzech ostatnich dni na kociarni w sosnowieckim schronisku odeszły dwa koty.Czarny domowy dorosły kocurek i 12.01 pręgowana domowa dorosła koteczka Kocurek w schronisku przeżył ok 1 tyg kotka kilka dni.Sekcja pozwoli (przynajmniej połowicznie )wyjasnić przyczyne zgonów.Bardzo prosimy o pomoc finansową Quote
MartynaP Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 bazarek na kocia chatke http://www.dogomania.pl/threads/201803-Kartki-walentynkowe-na-Kocią-Chatkę-KUP-TERAZ*do-14.02.-g-20-0*?p=16268089#post16268089 Quote
terenia1 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Stan kotów w schronisku z dnia 27.02.2011 ADOPCJE Rezyduje Mecenas. KWARANTANNA BOKS NR 1 kocurek ok 6 mies przyjęty wczoraj BOKS NR2 Przesliczna domowa,czyściutka koteczka .Taka Bianka II.Narazie wystraszona przyjęta wczoraj BOKS NR 3 Kotka po zmarłym właścicielu.Od wczoraj nic nie zjadła.Miseczka po wodzie była pusta,wręcz wylizana.Kotka przyjęta do Kociej Chatki BOKS NR 4 Koteczka znajda .Bardzo sympatyczna ok 1 roczna BOKS 7 Czarny pelnojajeczny kocur.EFIŚ. BOKS NR 8 koteczka znajda.Kotka w zaawansowanej ciązy.Jutro jedzie na ciach Zdjęcia robiła Marta Quote
terenia1 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 W szpitaliku 2 kociaki: biało bura kicia Ozdrowieniec po pp. czarno biały kociak Bardzo wystraszony, uszy po sobie i syczy. Ale jak bylo spokojniej to wsunął całą michę mokrego. Zdjęcia robiła Dorotka Quote
terenia1 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Koteczka po zmarłej od chyba niedzieli była już w Kociej Chatce, dziś rano miała zrobione badania, dałyśmy jej na imię Mery dziś ją zawiozłam do Almavetu do szpitalika, Pani Doktor obejrzała wyniki morfologii i inne - i tak morfologia w normie, wyniki wątrobowe w normie, natomiast przekroczone normy kreatyniny i mocznika w tej chwili przyczyna nieznana. Prawdopodobnie zostaną podane kroplówki i antybiotyk, niestety kotka dalej nie je. Niestety nie udało się jej dziś założyć welfronu :( kotka mało powiedziane że jest wystraszona jest kosmicznie przerażona i stąd niesamowita agresja, drze się niemiłosiernie, gryzie i drapie :( ja niestety jako mało fachowa pomoc nie dałam rady przytrzymać kotki nie było szans. Tak że jutro będzie zakładany welfron i zobaczymy co dalej, jak kotka nie zacznie jeść to nie co marzyć, że będzie ją można karmić strzykawą nie da rady :cry: Pani Doktor stwierdziła że kotka ma około 8 lat lub wiecej. Czekamy i zonaczymy co będzie dalej KOTCE POTRZEBNY JEST DOM TYMCZASOWY Quote
terenia1 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ta kicia też została zabrana ze schroniska do Kociej Chatki, koteczka była w zaawansowanej cąży już po sterylce aborcyjnej - czuje się już dobrze ładnie je. Imienia jeszcze nie ma. Quote
Recommended Posts