terenia1 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Dwie nowe lokatorki Kocie Chatki, zgarnęłam je dosłownie na odcinku 200 m przed schroniskiem chyba w środę 05 maja jechałyśmy po pieska, z naszego sosnowieckiego schronu i wyszłyśmy z pieskiem i dwoma kotami 8O PRĘGUSKA dziewczyny nazwały ją Dunia-kotka prawdopodobnie sterylizowana?.Oddana do schroniska bo........? no właśnie podobnież jej duża jest bardzo poważnie chora, ale czy to prawda sama nie wiem :( ale to nie jest istotne kicia szuka domku. Bardzo spokojna ,prawdopodobnie dlatego że jeszcze nie wiem co się z nia stało :roll: Dlaczego siedzi w boksie a nie na kolanach swojego dużego :( Spójrzcie na ej oczy ogromne i przerażone i tęskniące :( Pragnie leżeć na kolanach człowieka i być kochana , aż tyle i tyko tyle :( SZYLKRETKA-nazwana Tosią młodzież ,bardzo młoda mlodzież :mrgreen: Wesoła ,zabawowa ,bardzo kontaktowa .Myszka ,piłeczka lub byle co .Wszystko jej służy do zabawy :D Jechałam do schronu i patrzę idzie kobita z koszyczkiem no mówię sobie kurde jak nic pewnie niesie kota :( podobnież kotka przyplątała się jej na podwórko, kobieta starsza powiedziła, że ne da rady już ma 3 koty i psa co robić zgarnęłam - kontenerek przezornie zawsze woże w samochodzie, koteczka pojedzie w najbliższych dniach na sterylkę. Może ktoś zakocha się w dziewczynach :D Quote
Jaaga Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Tereniu, nie wybierasz sie znowu do schroniska? Andrzej powiedział, ze już mnie pewnie nie weźmiesz, bo miałas wcale nie jechac, a w końcu wróciłas z dwoma kotami. We wtorek chyba jedzie do nowego domu Bary, więc chciałabym wziąć tamtą, po którą wtedy jechałam. Jakbyś się wybierała, to proszę pamietaj o mnie. Quote
halbina Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 mam chętnego na whiskasową koteczkę, taką do roku... Quote
terenia1 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Jaga jak będzie trzeba to podjadę miałąbym wyrzuty sumienia, że przez moje lenistwo psiak będzie siedział w schronie bo mnie się nie chce podjechać, tylko zadzwoń kiedy bedziesz chciała ją zabrać Quote
Jaaga Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Tereniu, jesteś jedyna osoba, na którą mogę zawsze liczyć, więc jak mogłabyś mieć wyrzuty sumienia. Tą czarną, z boksu 7 wzięłabym w każdej chwili, jak tylko sie da. Quote
terenia1 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Jaga jak coś mogę jutro, ale gdzieś koło 18 lub 19 przy okazji zabiorę ze dwa kociaki. Quote
terenia1 Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 mercy napisał(a):to maleństwo rude jeszcze jest? rude maleństwo jest tylko jedno, ale jeszcze z mamuśka wyciągnełysmy kotkę ze schronu z 3 albo 4 maluszkami jedno czarne, jeden tygrysek i jeden rudy, ale są jeszcze za mamuśką Quote
Olga7 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 A macie może kontakt do Caragh i Doda_ ?? One chyba zajmują się takze pomocą kotom i są ze Sląska .Jesli się nie mylę . Quote
diuna_wro Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 mam dom z ogrodem we Wrocławiu dla rudego kociaka, samczyka. Jakby co - piszcie PM Quote
Doda_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 olga7 napisał(a):A macie może kontakt do Caragh i Doda_ ?? One chyba zajmują się takze pomocą kotom i są ze Sląska .Jesli się nie mylę . ja pomagam wszystkim zwierzętom :) Jaka pomoc osobiście jest potrzebna? Oprócz oczywiście finansów, jedzenia i rzeczy.. Jestem z Sosnowca Quote
Olga7 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 To teraz wiemy,że Doda_ pomaga nie tylko wszelkim bezdomnym czy zle traktowanym psom i kotom -ale innym zwierzakom także.:p Wysylam Ci wczesniej na pw link do tego wątku z zapytaniem,czy możesz w czymś pomoc dziewczynom z Sosnowca ,ale chyba nie zauwazylaś tego pw z tym wątkiem i trudno się dziwić ,bo wiem ,że b.aktywnie pomagasz ,gdzie tylko dasz radę . Podobnie chyba Caragh -też zwrócilam się z taką prośbą do niej -pewnie dac znać choćby ,czy coś doradzi -a to też pomoc .Ja -nie jestem ze Sląska-zatem tylko tak podsuwam temat/prośbę. Quote
Caragh Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Witam :) Olga7, dostałam linka, jestem, ale niedużo mogę obecnie zrobić. Jedynie gdyby trzeba było jakieś kocie przetrzymać kilka dni, mogę udzielić awaryjnego TDT. Niestety tylko tyle :( Quote
Doda_ Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 caragh - awaryjny dt to bardzo wiele! olga tak dostalam pw i dziekuje :) ale mialam problemy z internetem i nie moglam odpisac. tak jak napisalam wyzej moge pomagac osobiscie, neich dziewczyny napisza jaka pomoc jest potrzebna teraz? Quote
Jaaga Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Może tu ktos cos poradzi. Nie kotek, ale ze Sosnowca: http://www.dogomania.pl/threads/185605-Maleństwo-sznaucerowate-z-umieralni-potrzebna-pomoc! Quote
zapka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Bazarek na psy z sosnowieckiego schroniska, piękna biżuteria złota i srebrna: http://www.dogomania.pl/threads/185633-Bi%C5%BCuteria-srebrna-i-z%C5%82ota-na-psy-z-sosnowieckiego-schroniska-do-30-maja-godz.20.00?p=14681002#post14681002 Quote
Olga7 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Caragh napisał(a):Witam :) Olga7, dostałam linka, jestem, ale niedużo mogę obecnie zrobić. Jedynie gdyby trzeba było jakieś kocie przetrzymać kilka dni, mogę udzielić awaryjnego TDT. Niestety tylko tyle :( Wybaczcie cioteczki obie ,że Wam podesłalam ten wątek,ale nawet kilka słow porad też pewnie przyda się dziewczynom w tej sytuacji. Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 I znów nowe kociaki wyciągnięte z naszego schronu teraz przebywają w Kociej Chatce Nasi nowi lokatorzy: Majeczka została oddana do schroniska bo się w domu urodziło dziecko koteczka około 3 -letnia sterylizowana: Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Czarny młody kocurek, straszny darciuch 8O do kastracji Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Też koteczka strasznie wychudzona, i potwornie wysraszona - piękna tygryska z rudymi odcieniami, już długo była w schronie, ale była w o wiele lepszej kondycji, ostatnio jej nie widziałam, myśałam że już jej nie ma, znalazłam ją zaszytą za koszykami Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Kostek przywiozłąm go troszkę wcześniej niż pozostałą piątkę, nie wygląda jeszcze dobrze, ale chłopak już je sam i myje swoje futerko :) jutro wizyta kontrolna u weta też do kastracji Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 I biedna mamuśka przywiozłam ją z 6 maleńtasami ślepakami, miot cały został uśpiony :( Quote
terenia1 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 W Kociej Chatce boksy wszystkie zajęte - opuściły już Kocią Chatkę dwie kotki po sterylkach, jeszcze oczekują dwie na wypuszczenie. Basia miała je dziś wypuścić, ale pogoda pod psem leje i leje :cry: jakaś masakra :mrgreen: Quote
Recommended Posts