Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='UBOCZE']Tu miałaby wiele do powiedzenia Romka z Łowicza. Ile ona ma wizyt poadopcyjnych. Nietrafione adopcje to częściej te ze schronu bezpośrednio, ale przecież i wolontariusz czasem nie jest w stanie prześwietlić człowieka adoptującego...
I co przy stwierdzeniu takiej nieudanej adopcji robi? Skrzykuje cioteczki łowickie i cała energia nie jest rozmieniana na drobne, a idzie w działanie...
Rozliczeń, o ile w ogóle nie są absurdalne, nie można dokonywać w chwili najbardziej krytycznej. Nie no, oczywiście można, tylko delikatnie mówiąc, jest to niemądre...

[FONT=Arial Black][SIZE=2]I dlatego, masz rację, Alfa, zajmijmy się na tym wątku Filipem, bo jego przyszły los jest teraz najważniejszy...[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]A Madzie, Grażynie, Tobie chwała za wiele psiaków, które już zdążyłyście uratować...[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
UBOCZE ja to zupełnie raczkująca w tej pomocy jestem:oops:. Inni pewnie wiedzą i potrafią o wiele więcej niż ja ale uważam, że po prostu trzeba działać.
A z takich sytuacji musimy wyciągać wnioski na przyszłość - choć nie mam złudzeń - nigdy nie będzie tak że 100 proc. adopcji będzie udanych. Nie ma co się rozliczać czy rozliczać kogokolwiek - ja wiem, ze Ci co wkładają serce w te akcje chcą jak najlepiej, nie wydają psa czy kota tylko dlatego że będzie o 1 sztukę mniej w schronisku. [B]Ta świadomość że chcą jak najlepiej i robią co tylko mogą - to mi wystarcza[/B]. Wiem, że oceniać, zwłaszcza z daleka jest łatwo a jeszcze łatwiej kogoś niesprawiedliwie ocenić.[B] Trudniej pomagać, nawet z daleka i dlatego bardziej cenię tych co wyciągają wnioski i działają niż tych co tylko oceniają. [/B]
Jak możemy konkretnie pomóc Filipowi i Chicowi - na ten moment to przede wszystkim ogłoszenia ale też szukanie choćby DT bo jak nam Grażynę wyrzucą z mieszkania to nie tylko ta dwójka straci dach nad głową.......:shake:

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego, co zrozumiałem teraz Grażyna ma sześć psiaków, w tym trzy na tymczasie.
Wiem, że chyba przez to nie mogła wziąć już wczesniej na DT Pysia z plakatów. Prócz Chica i Filipa jaki to jest psiak jeszcze? Jeśli nie ma wątku, to może go dołączyć do tego?
Pomóżmy Grażynie i jej psiakom - tymczasowiczom. Sytuacja krytyczna!!! - czy coś w tym rodzaju...
I może poprosimy Polubek o banerek?

Wtedy wspólny wątek oddałby w pełni dramatyzm sytuacji...

Posted

[quote name='agata51']UBOCZE zaprasza, więc jestem. Zwłaszcza, że o tyszaki chodzi. Nijak pomóc nie mogę - najwyżej grosik wysupłam jeszcze.
U zuziaM full?[/QUOTE]

Dzięki, że jesteś, agata51, zaraz raźniej:loveu:! Z hotelikowaniem będzie na razie ciężko, bo tyle tyszaków u Zuzi, że możemy nie udźwignąć deklaracji, już są luki - co będę pisał, sami wiemy...:-(:-(:-(
Sami nie wiemy, co robić. Spadło, jak grom z jasnego nieba. Ale bardzo cieszę się, że jesteś.:lol::lol::lol: Gdy będzie nas więcej, pewnie coś wspólnymi siłami wymyślimy...

Pieniążki na pewno się przydadzą i trzeba będzie zrobić jakąś zbiórkę, bo Grażyna tylu psiaków też finansowo nie ogarnie...:-(:-(:-(

Posted

[FONT=Arial Black]Przecież nie mogą wrócić do schronu!!!:placz::placz::placz::placz::placz:[/FONT]

Filip..............
[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200912/123425/433763/00000012.JPG[/IMG]

Chico............
[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200912/123425/433763/00000015.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='UBOCZE']Z tego, co zrozumiałem teraz Grażyna ma sześć psiaków, w tym trzy na tymczasie.
Wiem, że chyba przez to nie mogła wziąć już wczesniej na DT Pysia z plakatów. Prócz Chica i Filipa jaki to jest psiak jeszcze? Jeśli nie ma wątku, to może go dołączyć do tego?
Pomóżmy Grażynie i jej psiakom - tymczasowiczom. Sytuacja krytyczna!!! - czy coś w tym rodzaju...
I może poprosimy Polubek o banerek?

Wtedy wspólny wątek oddałby w pełni dramatyzm sytuacji...[/QUOTE]

tak, jest jeszcze Florek:

[URL]http://www.edano.schronisko.net/adopcja-id-42250.html[/URL]

Posted

chciałam coś jeszcze napisać, choć jest to trochę zbędne...

Dziewczynka przeżyła zabieranie psa, nic tu nie jest winna, że jest z takiej rodziny. Matka sprawia dobre wrażenie i ciężko się było domyśleć, że mają taką "historię". Wiemy, że złemu trakotwaniu jest podobno winny konkubent.
Filipka odebrałyśmy bez żadnych problemów, tylko dziewczynka była w szoku.

Bardzo szkoda dziecka.

Posted

Zgłaszam się na zaproszenie Ubocze.Jeśli myslałyście o hoteliku to daje namiary na nowy i bardzo dobry hotelik pod Łowiczem.Prowadzi sylwiaso,jest na dogomanii i ma psiaki ze schronisk.A oto nr tel:796 701 212.Powiedzcie ,ze namiary dostałyście ode mnie.
[url]http://hotel-dla-psow.prv.pl/[/url]
Może się przyda!Ja służę swoją pomoca i poratuję jednorazowa wpłata jak tylko znajdziecie hotelik.Może psiaki mogłyby byc razem?Tam chyba wystarczy miejsca!

Posted

Nie wracam do poprzednich stron, do Martecek, bo mam dość dogomaniackich wykłócanek i przegadywanek. Wiem tylko, że prosiliście mnie o tekst. Zaraz coś usklepię. ;)

Posted

Dzięki Szarotko!!!

Na wątku bazarku Paula poinformowała, że ogłoszenia dla Chica już są...

Ale zdrugiej strony wiem, że teraz odzew z ogłoszeń bardzo słaby...

Posted

[quote name='kaja555']tak, jest jeszcze Florek:

[URL]http://www.edano.schronisko.net/adopcja-id-42250.html[/URL][/QUOTE]

To jest ten trzeci tymczasowicz Grażyny. Bardzo ładny psiak...

[IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/normal/42250.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Mada:)']Tekst o Filipku:

[B]Człowiek ma władzę nad wszelkimi zwierzętami. Może zamknąć w klatce, może wyrzucić, zabić, okaleczyć, kontrolować ich rozród, głodzić. Człowiek może też przygarnąć, dbać, opiekować się, karmić, głaskać i udostępnić kawałek swojego tapczanu. Człowiek może nienawidzić, bądź kochać...[/B]
[B]Nie kochać Filipka się nie da! To uroczy piesek, pełen wdzięczności za okazane serce, bardzo kontaktowy, dojrzały, przesympatyczny przyjaciel na czterech łapkach![/B]
[B]Schronisko jest dramatem dla psa pełnego wrażliwości! Filipek spędził w nim ok. 4 lata. Pośród ponad setki psów, nasz Filip nie miał szans na dom... Nie miał, do czasu, kiedy doczekał się spacerków. [/B]
[B]Znalazł dom i wydawało się, że już wszystko będzie dobrze, pięknie, że Filipek będzie szczęśliwy przez drugą połówkę swojego życia.[/B]
[B]Niestety pozory mylą. Właściciele Filipka nie chcieli odebrać od nas telefonu, nie odpisywali na sms-y. Dostaliśmy sygnał, że to zły dom... Okazało się, że nasz kochany trafił do domu, gdzie panuje potworna atmosfera, gdzie zwierzęta traciły już życie. W mig pojechaliśmy po psa. Filip na nasz widok ogromnie się ucieszył! W tym domu nie miał nawet swojego posłanka, tylko kawałek szmaty... Piesek kuleje na łapkę, nie wiadomo co jest tego przyczyną... Czeka go rentgen i odpowiednie leczenie.[/B]
[B]Szukamy dla cudownego Filipka domu, nowego, prawdziwego, spokojnego domu, który szuka psa 'przytulanki', łagodnego i bardzo oddanego człowiekowi przyjaciela! Psa średniej wielkości, bez problemów behawioralnych, oraz pielęgnacyjnych. [/B]
[B]Na obecną chwilę sytuacja jest tragiczna, ponieważ nie mamy gdzie umieścić biednego Filipka! Poszukujemy chociażby domu tymczasowego![/B]
[B]Filip jest jednym z tych psów, który prezentuje psi, smutny los, jako przekochany czworonóg, który za okazaną miłość jest w stanie skoczyć za Tobą w ogień! Pomóż uwierzyć temu psu, że cuda się zdarzają również w jego przypadku...[/B]
[B]Filipek jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Łapka będzie leczona. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kochany Filip trafił w Twoje ręce. Pomóż![/B]
[B]Kontakt w sprawie adopcji: 601-294-064.[/B][/QUOTE]

Piękny tekst Mady o Filipie. Gdyby jeszcze ktoś napisał też wersję krótszą, kilkuzdaniową i wybrał kilka najlepszych fotek. Też podesłałbym na bazarek...
Wiem, że adopcje z ogłoszeń stoją, ale trzeba próbować...

Posted

tak bardzo ładny, ale Florek jest charakterny, już 2 razy został zwrócony ze względu na przejawy agresji, jak np. chce mu się coś z pyska zabrać

jest już coraz lepiej z jego charakterem, nie wolno mu ustępować, tylko gdzie znależć odpowiedni dom

a ogólnie psiak kochany i przyjacielski

Posted

Ogłoszenia Chica już zrobione, dostałam moc linków do aktywacji i wszystkie ogłoszenia już są aktywowane. Może wreszcie coś ruszy?

Przy okazji także tutaj już z góry zapraszam na wątek kociaków, które Grażyna ma na tymczasie - jest ich 17 :shake:. Wątek założę jeszcze dziś ale już teraz błagam wszystkich - nadstawiajcie uszu może gdzieś usłyszycie, że ktoś chce kota ;). Są małe i duże, młode i stare, z przeszłością i z przyszłością - do wyboru do koloru...
Link do wątku wstawię jeszcze dziś ;)

Posted

[quote name='UBOCZE'][FONT=Arial Black]6 psiaków i 17 kociaków w domu!!! Trzeba ratować nie tylko zwierzaki, ale i Grażynę![/FONT][/QUOTE]
[B]W mieszkaniu[/B] - dlatego pisałam o tych sąsiadach :shake:. Grażyna mieszka na drugim piętrze w bloku. Tam są takie długie korytarze z których wchodzi się do mieszkań. A obok sąsiedzi, którzy mogą mieć / i mają / po prostu dość szczekania, zamieszania i wszystkiego innego związanego ze zwierzakami :shake:. A wiadomo pies to pies - jeden szczeknie, drugi odpowie, trzeci się przyłączy.... Że już o spacerach i wyjazdach np. do lekarzy nie wspomnę.......:-( I w tym wszystkim Grażyna sama w dodatku jeszcze opiekująca się synem. Jak jej nie pomożemy teraz to w przyszłości "nie będzie co zbierać":-(:-(:-(. Bo ona nie potrafi względem siebie zastosować jakiejś taryfy ulgowej i np. nie jeździć pomagać do schroniska - ona musi, koty podwórkowe wozić na sterylki - też ona...Strona internetowa schroniska - Grażyna.......

Posted

no i dlatego wczoraj po akcji z policją żeśmy sobie poryczały z bezsilności, bo ktoby przypuszczał, że będzie taka czarna seria w adopcjach i wciągu tygodnia 3 dodatkowe psy

Posted

Podnoszę Chica i Filipa, bo sprawa przecież bardzo, bardzo pilna...

[quote name='kaja555']Filmik z Filipem i białym Chico, który też wrócił z adopcji i pilnie szuka domu:

[video=youtube;gqI_7kqFHW8]http://www.youtube.com/watch?v=gqI_7kqFHW8&feature=related[/video][/QUOTE]