AlfaLS Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='UBOCZE']Tu miałaby wiele do powiedzenia Romka z Łowicza. Ile ona ma wizyt poadopcyjnych. Nietrafione adopcje to częściej te ze schronu bezpośrednio, ale przecież i wolontariusz czasem nie jest w stanie prześwietlić człowieka adoptującego... I co przy stwierdzeniu takiej nieudanej adopcji robi? Skrzykuje cioteczki łowickie i cała energia nie jest rozmieniana na drobne, a idzie w działanie... Rozliczeń, o ile w ogóle nie są absurdalne, nie można dokonywać w chwili najbardziej krytycznej. Nie no, oczywiście można, tylko delikatnie mówiąc, jest to niemądre... [FONT=Arial Black][SIZE=2]I dlatego, masz rację, Alfa, zajmijmy się na tym wątku Filipem, bo jego przyszły los jest teraz najważniejszy...[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]A Madzie, Grażynie, Tobie chwała za wiele psiaków, które już zdążyłyście uratować...[/SIZE][/FONT][/QUOTE] UBOCZE ja to zupełnie raczkująca w tej pomocy jestem:oops:. Inni pewnie wiedzą i potrafią o wiele więcej niż ja ale uważam, że po prostu trzeba działać. A z takich sytuacji musimy wyciągać wnioski na przyszłość - choć nie mam złudzeń - nigdy nie będzie tak że 100 proc. adopcji będzie udanych. Nie ma co się rozliczać czy rozliczać kogokolwiek - ja wiem, ze Ci co wkładają serce w te akcje chcą jak najlepiej, nie wydają psa czy kota tylko dlatego że będzie o 1 sztukę mniej w schronisku. [B]Ta świadomość że chcą jak najlepiej i robią co tylko mogą - to mi wystarcza[/B]. Wiem, że oceniać, zwłaszcza z daleka jest łatwo a jeszcze łatwiej kogoś niesprawiedliwie ocenić.[B] Trudniej pomagać, nawet z daleka i dlatego bardziej cenię tych co wyciągają wnioski i działają niż tych co tylko oceniają. [/B] Jak możemy konkretnie pomóc Filipowi i Chicowi - na ten moment to przede wszystkim ogłoszenia ale też szukanie choćby DT bo jak nam Grażynę wyrzucą z mieszkania to nie tylko ta dwójka straci dach nad głową.......:shake: Quote
UBOCZE Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Z tego, co zrozumiałem teraz Grażyna ma sześć psiaków, w tym trzy na tymczasie. Wiem, że chyba przez to nie mogła wziąć już wczesniej na DT Pysia z plakatów. Prócz Chica i Filipa jaki to jest psiak jeszcze? Jeśli nie ma wątku, to może go dołączyć do tego? Pomóżmy Grażynie i jej psiakom - tymczasowiczom. Sytuacja krytyczna!!! - czy coś w tym rodzaju... I może poprosimy Polubek o banerek? Wtedy wspólny wątek oddałby w pełni dramatyzm sytuacji... Quote
agata51 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 UBOCZE zaprasza, więc jestem. Zwłaszcza, że o tyszaki chodzi. Nijak pomóc nie mogę - najwyżej grosik wysupłam jeszcze. U zuziaM full? Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='agata51']UBOCZE zaprasza, więc jestem. Zwłaszcza, że o tyszaki chodzi. Nijak pomóc nie mogę - najwyżej grosik wysupłam jeszcze. U zuziaM full?[/QUOTE] Dzięki, że jesteś, agata51, zaraz raźniej:loveu:! Z hotelikowaniem będzie na razie ciężko, bo tyle tyszaków u Zuzi, że możemy nie udźwignąć deklaracji, już są luki - co będę pisał, sami wiemy...:-(:-(:-( Sami nie wiemy, co robić. Spadło, jak grom z jasnego nieba. Ale bardzo cieszę się, że jesteś.:lol::lol::lol: Gdy będzie nas więcej, pewnie coś wspólnymi siłami wymyślimy... Pieniążki na pewno się przydadzą i trzeba będzie zrobić jakąś zbiórkę, bo Grażyna tylu psiaków też finansowo nie ogarnie...:-(:-(:-( Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [FONT=Arial Black]Przecież nie mogą wrócić do schronu!!!:placz::placz::placz::placz::placz:[/FONT] Filip.............. [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200912/123425/433763/00000012.JPG[/IMG] Chico............ [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200912/123425/433763/00000015.jpg[/IMG] Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 dopiero dotarłam na wątek, a Filipowi też założyłam osobny: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT[/URL]! Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Filip na pewno potrzebuje prześwietlenia tej nóżki, bardzo kuleje Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='UBOCZE']Z tego, co zrozumiałem teraz Grażyna ma sześć psiaków, w tym trzy na tymczasie. Wiem, że chyba przez to nie mogła wziąć już wczesniej na DT Pysia z plakatów. Prócz Chica i Filipa jaki to jest psiak jeszcze? Jeśli nie ma wątku, to może go dołączyć do tego? Pomóżmy Grażynie i jej psiakom - tymczasowiczom. Sytuacja krytyczna!!! - czy coś w tym rodzaju... I może poprosimy Polubek o banerek? Wtedy wspólny wątek oddałby w pełni dramatyzm sytuacji...[/QUOTE] tak, jest jeszcze Florek: [URL]http://www.edano.schronisko.net/adopcja-id-42250.html[/URL] Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 chciałam coś jeszcze napisać, choć jest to trochę zbędne... Dziewczynka przeżyła zabieranie psa, nic tu nie jest winna, że jest z takiej rodziny. Matka sprawia dobre wrażenie i ciężko się było domyśleć, że mają taką "historię". Wiemy, że złemu trakotwaniu jest podobno winny konkubent. Filipka odebrałyśmy bez żadnych problemów, tylko dziewczynka była w szoku. Bardzo szkoda dziecka. Quote
Romka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Zgłaszam się na zaproszenie Ubocze.Jeśli myslałyście o hoteliku to daje namiary na nowy i bardzo dobry hotelik pod Łowiczem.Prowadzi sylwiaso,jest na dogomanii i ma psiaki ze schronisk.A oto nr tel:796 701 212.Powiedzcie ,ze namiary dostałyście ode mnie. [url]http://hotel-dla-psow.prv.pl/[/url] Może się przyda!Ja służę swoją pomoca i poratuję jednorazowa wpłata jak tylko znajdziecie hotelik.Może psiaki mogłyby byc razem?Tam chyba wystarczy miejsca! Quote
Romka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Trzeba rozmawiać osobiście,bo dla psiaków z dogo są inne ceny. Quote
Mada:) Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Nie wracam do poprzednich stron, do Martecek, bo mam dość dogomaniackich wykłócanek i przegadywanek. Wiem tylko, że prosiliście mnie o tekst. Zaraz coś usklepię. ;) Quote
Szarotka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Przyszlam na zaproszenie Ubocze i Marteczki. Poczytam pozniej. Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Dzięki Szarotko!!! Na wątku bazarku Paula poinformowała, że ogłoszenia dla Chica już są... Ale zdrugiej strony wiem, że teraz odzew z ogłoszeń bardzo słaby... Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='kaja555']tak, jest jeszcze Florek: [URL]http://www.edano.schronisko.net/adopcja-id-42250.html[/URL][/QUOTE] To jest ten trzeci tymczasowicz Grażyny. Bardzo ładny psiak... [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/normal/42250.jpg[/IMG] Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Mada:)']Tekst o Filipku: [B]Człowiek ma władzę nad wszelkimi zwierzętami. Może zamknąć w klatce, może wyrzucić, zabić, okaleczyć, kontrolować ich rozród, głodzić. Człowiek może też przygarnąć, dbać, opiekować się, karmić, głaskać i udostępnić kawałek swojego tapczanu. Człowiek może nienawidzić, bądź kochać...[/B] [B]Nie kochać Filipka się nie da! To uroczy piesek, pełen wdzięczności za okazane serce, bardzo kontaktowy, dojrzały, przesympatyczny przyjaciel na czterech łapkach![/B] [B]Schronisko jest dramatem dla psa pełnego wrażliwości! Filipek spędził w nim ok. 4 lata. Pośród ponad setki psów, nasz Filip nie miał szans na dom... Nie miał, do czasu, kiedy doczekał się spacerków. [/B] [B]Znalazł dom i wydawało się, że już wszystko będzie dobrze, pięknie, że Filipek będzie szczęśliwy przez drugą połówkę swojego życia.[/B] [B]Niestety pozory mylą. Właściciele Filipka nie chcieli odebrać od nas telefonu, nie odpisywali na sms-y. Dostaliśmy sygnał, że to zły dom... Okazało się, że nasz kochany trafił do domu, gdzie panuje potworna atmosfera, gdzie zwierzęta traciły już życie. W mig pojechaliśmy po psa. Filip na nasz widok ogromnie się ucieszył! W tym domu nie miał nawet swojego posłanka, tylko kawałek szmaty... Piesek kuleje na łapkę, nie wiadomo co jest tego przyczyną... Czeka go rentgen i odpowiednie leczenie.[/B] [B]Szukamy dla cudownego Filipka domu, nowego, prawdziwego, spokojnego domu, który szuka psa 'przytulanki', łagodnego i bardzo oddanego człowiekowi przyjaciela! Psa średniej wielkości, bez problemów behawioralnych, oraz pielęgnacyjnych. [/B] [B]Na obecną chwilę sytuacja jest tragiczna, ponieważ nie mamy gdzie umieścić biednego Filipka! Poszukujemy chociażby domu tymczasowego![/B] [B]Filip jest jednym z tych psów, który prezentuje psi, smutny los, jako przekochany czworonóg, który za okazaną miłość jest w stanie skoczyć za Tobą w ogień! Pomóż uwierzyć temu psu, że cuda się zdarzają również w jego przypadku...[/B] [B]Filipek jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Łapka będzie leczona. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kochany Filip trafił w Twoje ręce. Pomóż![/B] [B]Kontakt w sprawie adopcji: 601-294-064.[/B][/QUOTE] Piękny tekst Mady o Filipie. Gdyby jeszcze ktoś napisał też wersję krótszą, kilkuzdaniową i wybrał kilka najlepszych fotek. Też podesłałbym na bazarek... Wiem, że adopcje z ogłoszeń stoją, ale trzeba próbować... Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 tak bardzo ładny, ale Florek jest charakterny, już 2 razy został zwrócony ze względu na przejawy agresji, jak np. chce mu się coś z pyska zabrać jest już coraz lepiej z jego charakterem, nie wolno mu ustępować, tylko gdzie znależć odpowiedni dom a ogólnie psiak kochany i przyjacielski Quote
Florentynka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 na razie zapisuję, wieczorem poczytam, zobaczę jak mogę pomóc... Quote
AlfaLS Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Ogłoszenia Chica już zrobione, dostałam moc linków do aktywacji i wszystkie ogłoszenia już są aktywowane. Może wreszcie coś ruszy? Przy okazji także tutaj już z góry zapraszam na wątek kociaków, które Grażyna ma na tymczasie - jest ich 17 :shake:. Wątek założę jeszcze dziś ale już teraz błagam wszystkich - nadstawiajcie uszu może gdzieś usłyszycie, że ktoś chce kota ;). Są małe i duże, młode i stare, z przeszłością i z przyszłością - do wyboru do koloru... Link do wątku wstawię jeszcze dziś ;) Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [FONT=Arial Black]6 psiaków i 17 kociaków w domu!!! Trzeba ratować nie tylko zwierzaki, ale i Grażynę![/FONT] Quote
AlfaLS Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='UBOCZE'][FONT=Arial Black]6 psiaków i 17 kociaków w domu!!! Trzeba ratować nie tylko zwierzaki, ale i Grażynę![/FONT][/QUOTE] [B]W mieszkaniu[/B] - dlatego pisałam o tych sąsiadach :shake:. Grażyna mieszka na drugim piętrze w bloku. Tam są takie długie korytarze z których wchodzi się do mieszkań. A obok sąsiedzi, którzy mogą mieć / i mają / po prostu dość szczekania, zamieszania i wszystkiego innego związanego ze zwierzakami :shake:. A wiadomo pies to pies - jeden szczeknie, drugi odpowie, trzeci się przyłączy.... Że już o spacerach i wyjazdach np. do lekarzy nie wspomnę.......:-( I w tym wszystkim Grażyna sama w dodatku jeszcze opiekująca się synem. Jak jej nie pomożemy teraz to w przyszłości "nie będzie co zbierać":-(:-(:-(. Bo ona nie potrafi względem siebie zastosować jakiejś taryfy ulgowej i np. nie jeździć pomagać do schroniska - ona musi, koty podwórkowe wozić na sterylki - też ona...Strona internetowa schroniska - Grażyna....... Quote
kaja555 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 no i dlatego wczoraj po akcji z policją żeśmy sobie poryczały z bezsilności, bo ktoby przypuszczał, że będzie taka czarna seria w adopcjach i wciągu tygodnia 3 dodatkowe psy Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Podnoszę Chica i Filipa, bo sprawa przecież bardzo, bardzo pilna... [quote name='kaja555']Filmik z Filipem i białym Chico, który też wrócił z adopcji i pilnie szuka domu: [video=youtube;gqI_7kqFHW8]http://www.youtube.com/watch?v=gqI_7kqFHW8&feature=related[/video][/QUOTE] Quote
Recommended Posts