Neczka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Bambo zupełnie jak nasz orzechowski Docent http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=152&Itemid=21 Quote
Saphira Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 paulinken napisał(a):Napiszcie jeszcze do LILUtosi, może ma miejsce. Napisałam, ale nie odezwała się. Quote
Agata69 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Saphira']Bo nikt go nie chce. Kilka razy Lara robiła mu allegro, w schronisku jest już prawie 2 lata. Efekt taki, że wet chce go uśpić. To ostatni dzwonek żeby załatwić chociaż tymczas. Nie wiem tylko czy ktoś się zgodzi na tymczas w zamian za zwrot kosztów. Wiekszość hotelików i tymczasów działa na zasadach komercyjnych. Nawet na dogo...... Sahpira, ale dla mnie to nie powód do uznania go nie adopcyjnym. załatwcie mu dt , ja go wyadoptuje. Tylko zeby był w moim zasięgu, zdjecia mojego kolegi czynia cuda. Watek jest długi, czy wiadomo cios o jego charakterze? Gdynbym wiedziała o nim 3 tygodnie temu, juz by był w dt... Na której stronie sa ładne zdjecia? Ile on ma lat? Quote
Saphira Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Zdjęcia robiła mu Kasia w zeszłym roku są na 8 str i w albumie http://picasaweb.google.com/1988kasienka/Bambo02#. Bambo to wulkan energii. Takie prawdziwe ADHD. Na spacerku to się z nim biega a nie chodzi, uwielbia zabawy z piłką. Nie wygląda na takiego co mu śpieszno na drugi świat. Co innego myśli wet schroniskowy bo tam liczy się kolejne miejsce dla kolejnego delikwenta. Psy nieadopcyjne z reguły czeka jeden los......Bambo żyje tylko dzięki litościwej kierowniczce schroniska, której udało się odwlec egzekucję. Quote
Randa Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mogę wspomóc jedynie finansowo jednorazowo, albo co jakiś czas Quote
Szarotka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Boje sie, ze on moze nie doczekac .......... Quote
Saphira Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 A ja właśnie wróciłam od Bambo. Poznał mnie i zaciekle próbował otworzyć kojec aby zaznać choć chwili spacerku. Nadal pomimo wieku jest psem bardzo ruchliwym. Szanse w schronisku na adopcję oceniam na znikome. Tym bardziej, że jest zamknięty w boksie na samym końcu przeznaczonym dla psów agresywnych. W tych samych boksach widziałam śliczną, przytulaśną młodziutką wyżlicę, przytulaśnego benka i prawdziwego bokserka. Quote
Szarotka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Okropne to wszystko .................:shake::shake::shake: Quote
Saphira Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Otrzymałam wyniki Bambo po wizycie w klinice weterynaryjnej u dr Tomasza Garsteckiego. Opis wywiadu : łojotok wilgotny, liczne przeczosy, strupy; badanie krwi- morfologia prawidłowa, biochemia-podwyższony ALAT; pies ogólnie w dobrej kondycji , po przeleczeniu skóry ze wskazaniami do adopcji. Jak widać zupełnie inne zdanie niż wet schroniskowy. Po podaniu leków też są duże efekty. Tylko leki trzeba było rzeczywiście psu podać a nie zapisać w karcie, że miał podane. Ech szkoda gadać:shake: Quote
Agata69 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Uploaded with ImageShack.us Zdjecia maja za mały format do ogłoszeń. Myślę o nim. Quote
Saphira Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Bambo dzisiaj pojechał do prawdziwego fryzjera. Będzie wykąpany i wypachniony.:lol: Nie miałam pojęcia, że zdjęcia są za małe:niewiem: I co teraz ? Może napisać do Kasi ? Quote
Agata69 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Saphira napisał(a):Bambo dzisiaj pojechał do prawdziwego fryzjera. Będzie wykąpany i wypachniony.:lol: Nie miałam pojęcia, że zdjęcia są za małe:niewiem: I co teraz ? Może napisać do Kasi ? Napisz niech mi wyśle na maila w oryginalnym formacie. Quote
Saphira Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Kasia się odezwała. Dostała do Ciebie adres meilowy i telefon. Mam nadzieję, że się odezwie. Quote
Agata69 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Saphira napisał(a):Kasia się odezwała. Dostała do Ciebie adres meilowy i telefon. Mam nadzieję, że się odezwie. Tak, odezwała się. Trzymaj kciuki. Quote
Saphira Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Co to:crazyeye:Wszyscy na wakacjach? Nikt wątku nie podnosi:mad: Quote
akrim Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Po wakacjach też trudno wskoczyć na stare tory :oops: Quote
mc_mother Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 I co słychać u chłopaka? Jest jakiś odzew z ogłoszeń? Quote
Saphira Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Niestety nie, a co gorsza nie udało mi się załatwić ani DT ani hoteliku. Quote
mc_mother Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 DT to towar deficytowy:( Biedny Bambo ma tak niewiele czasu... Quote
Recommended Posts