Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Saphira']Bo nikt go nie chce. Kilka razy Lara robiła mu allegro, w schronisku jest już prawie 2 lata. Efekt taki, że wet chce go uśpić. To ostatni dzwonek żeby załatwić chociaż tymczas. Nie wiem tylko czy ktoś się zgodzi na tymczas w zamian za zwrot kosztów. Wiekszość hotelików i tymczasów działa na zasadach komercyjnych. Nawet na dogo......

Sahpira, ale dla mnie to nie powód do uznania go nie adopcyjnym. załatwcie mu dt , ja go wyadoptuje. Tylko zeby był w moim zasięgu, zdjecia mojego kolegi czynia cuda.
Watek jest długi, czy wiadomo cios o jego charakterze?

Gdynbym wiedziała o nim 3 tygodnie temu, juz by był w dt...

Na której stronie sa ładne zdjecia? Ile on ma lat?

Posted

Zdjęcia robiła mu Kasia w zeszłym roku są na 8 str i w albumie http://picasaweb.google.com/1988kasienka/Bambo02#.
Bambo to wulkan energii. Takie prawdziwe ADHD. Na spacerku to się z nim biega a nie chodzi, uwielbia zabawy z piłką. Nie wygląda na takiego co mu śpieszno na drugi świat. Co innego myśli wet schroniskowy bo tam liczy się kolejne miejsce dla kolejnego delikwenta. Psy nieadopcyjne z reguły czeka jeden los......Bambo żyje tylko dzięki litościwej kierowniczce schroniska, której udało się odwlec egzekucję.

Posted

A ja właśnie wróciłam od Bambo. Poznał mnie i zaciekle próbował otworzyć kojec aby zaznać choć chwili spacerku. Nadal pomimo wieku jest psem bardzo ruchliwym. Szanse w schronisku na adopcję oceniam na znikome. Tym bardziej, że jest zamknięty w boksie na samym końcu przeznaczonym dla psów agresywnych. W tych samych boksach widziałam śliczną, przytulaśną młodziutką wyżlicę, przytulaśnego benka i prawdziwego bokserka.

Posted

Otrzymałam wyniki Bambo po wizycie w klinice weterynaryjnej u dr Tomasza Garsteckiego. Opis wywiadu : łojotok wilgotny, liczne przeczosy, strupy; badanie krwi- morfologia prawidłowa, biochemia-podwyższony ALAT; pies ogólnie w dobrej kondycji , po przeleczeniu skóry ze wskazaniami do adopcji.
Jak widać zupełnie inne zdanie niż wet schroniskowy. Po podaniu leków też są duże efekty. Tylko leki trzeba było rzeczywiście psu podać a nie zapisać w karcie, że miał podane. Ech szkoda gadać:shake:

Posted

Bambo dzisiaj pojechał do prawdziwego fryzjera. Będzie wykąpany i wypachniony.:lol: Nie miałam pojęcia, że zdjęcia są za małe:niewiem: I co teraz ? Może napisać do Kasi ?

Posted

Saphira napisał(a):
Bambo dzisiaj pojechał do prawdziwego fryzjera. Będzie wykąpany i wypachniony.:lol: Nie miałam pojęcia, że zdjęcia są za małe:niewiem: I co teraz ? Może napisać do Kasi ?

Napisz niech mi wyśle na maila w oryginalnym formacie.