Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Cudak napisał(a):
Co z psem? Udało się go wziąć na DT?

Niestety nie wiem. Chyba Aga1234 nie wzięła psiaka, bo czytałam że ma innego szczeniaka u siebie.

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Lucy* napisał(a):
Echhhh...no właśnie :-(, z tym innym schronem to może być jakiś pomysł.... dzięki Andzia ;)

Jeśli będziesz miała dowody znęcania się nad psem to możesz poprosić jakąś lokalną organizację pro zwierzęcą o interwencje. W Sosnowcu działa min. Emir, który pomagał mi odebrać bokserkę, nad którą znęcali się moi sąsiedzi. W lokalnych organizacji kojarzę jeszcze Fundację SOS z Dąbrowy Górniczej i Pro Animals z Chrzanowa.

Posted

Pod Bolesławcem znaleziono około 5 letnią brązową suczkę w typie asta. Foty dodam później, bo jesczze nie mam. Łagodna do ludzi, dzieci, bawiła się z rottweilerką. jutro być może uda się spróbować sprawdzić czipa, bo znajoma ma pożyczyć od weta i podjechać na tę wioskę. numer kontaktowy 666 05 41 92
Normalnie wyć się już chce, zrobiłam je ogłoszenie na lokalnym portalu, mam nadzieję, ze nie trafi do przechowalni i uda się cosik szybko znaleźć

Posted

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]Żory k/Rybnika - wyciągnięta z Azylu sunia w typie ASTa około 4 miesiące
w DT u chalimali [ chalimala]
[/FONT]

jeśli mąż się zgodzi to chetnie przyjmiemy i tą sunie :loveu: i tą z celestynowa.

Posted

mój znajomy chce bullowatego pieska, a raczej sunię. Dobrze by było gdyby była młoda - tak do 6-8 miesiecy. Jutro będziemy dzwonić w sprawie KIRY ze Świnoujścia (jest na stronie fundacji AST) ale może są jeszcze jakieś bidy szukające domu...?

Posted

BELISSA napisał(a):
jeśli mąż się zgodzi to chetnie przyjmiemy i tą sunie :loveu: i tą z celestynowa.

Belissa nie wiem, czy dobrym pomysłem jest wzięcie dwóch suk w typie amstaffa... zastanów się, bo w przyszłości może nie być tak kolorowo.

Życzę dobrego i przemyślanego wyboru.

Posted

[FONT=Arial]maleńka Lolka do adopcji będzie mogła iść dopiero za 2 tygodnie bo dostali ją z azylu warunkowo , żeby nie siedziała w zimnym kojcu ...obowiązkowo umowa i na umowie sterylka [/FONT]

Posted

natalia_aa napisał(a):
Belissa nie wiem, czy dobrym pomysłem jest wzięcie dwóch suk w typie amstaffa... zastanów się, bo w przyszłości może nie być tak kolorowo.

Życzę dobrego i przemyślanego wyboru.

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Belissa prowadzi DT, więc nie wiem czy pisała o adopcji tych maluchów, czy raczej o ich hotelowaniu...

Posted

Wrzucę nasze tyskie "trzy grosze"...

imię: Brutus (2)
rasa: mieszaniec
numer: 3054
Brutus nie miał szczęścia. Jest młody, potrafi być radosny, a ciągle go nikt nie chce. W lutym 2009r. opiekunowie oddali go do schroniska, ponieważ nie radzili sobie z jego nadmiarem energii.
Brutus to przyjazny psiak w typie amstafa. Schronisko bardzo źle znosi, boi się.

:painting::painting::painting:

imię: Aramis (3358, poprzedni numer 3331)
Pies został adoptowany, po kilku godzinach wrócił do schroniska kulejący, przywiozła go Straż Miejska zaalarmowana przez przechodniów. Pracownicy schroniska skontaktowali się z właścicielem, ten odpowiedział że pies na niego warczał, więc go nie chce. Pies został przez nowego właściciela przywiązany do słupa:mdleje:.

imię: Mirta (3209) Ma dom:loveu:
rasa: amstaf
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
Wychudzona sunia w typie amstafa został przywiązana do drzewa przy ul. Przejazdowej. Na szczęście w schronisku szybko nabrała ciałka.
Mirta jest przyjaźnie nastawiona do ludzi, lubi pieszczoty i nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt. Problemem jednak może być towarzystwo innych psów podczas karmienia. Ze względu na to, że była głodzona, jest bardzo łakoma na jedzenie i nie do puszcza innych zwierząt do misek. Jest dość hałaśliwa.
Mirta trafiła do schroniska 27.06.2009r.

imię: Masza (3197)

miasto: Tychy

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
Masza to młodziutka i łagodna sunia w typie amstafa. Jest energicznym psiakiem, któremu trzeba poświęcić dużo czasu w innym przypadku pozostawiona sama w domu może niszczyć domowy sprzęt. Masza trafiła do schroniska 14.02.2009r.

Kontakt w sprawie adopcji:

Miejskie Schronisko dla Zwierząt
43-100 Tychy
ul. Przejazdowa 101

Posted

Cioteczki kochane, mała sunia z b-ca pojechała wczoraj na DT zorganizowany przez kochana Fioneczkę, niestety wyszło inaczej niż wiedziałyśmy i byśmy chciały. Mała ma problemy z notorycznym sikaniem, jak była u mnei 4 godziny to sobie wbiłam do głowy, ze to musi być zła karma, nie poszłam z nia do weta:oops: a teraz DT ma problem, czuję się fatalnie, mam kryzys finansowy jak cholera i nie moge pomóc od razu, zaraz zrobię bazarosa na mała, bo koniecznie musi iść do lekarza, jeśli możecie nas w jakikolwiek wspomóc to będziemy niezmiernie wdzięczne
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148948

bazarek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13383702#post13383702