Jump to content
Dogomania

Sed znów porzucony! :( PROSIMY o pomoc - szukamy domu dla Seda!

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jest prawdą, że nikt. Ja go ogłaszam na "moich" ulubionych trzech stronach w NECIE.
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Sed,16022
Zrobiłam Sedowi kilka razy allegro. Jednak coś mnie trafia jak pisane są teksty, że Sed nie ma szczęścia, a jak ma mieć skoro nikt nie zajmuje się jego promocją. Jest chyba pod czyjąś opieką? Ja tu weszłam zupełnie przypadkowo i ujęło mnie jego mądre spojrzenie, więc zrobiłam mu ogłoszenia. To jest ładny i atrakcyjny piesek tylko ludzie nie wiedzą, że on szuka domu.

Posted

Sed jest pod opieką grupy Psy Niczyje, którą to grupę stworzyła Fela. Co do promocji, to juz musicie bezpośrednio Felę pytać albo inna wolontariuszkę Psów Niczyich

Posted

Może warto by było pomyśleć o przeniesieniu Seda do DT - wiem, że bezpłatny dla takiego psa graniczy z cudem, ale może jakiś płatny? Koszt będzie taki sam, jak w hotelu, a pies miałby większy kontakt z człowiekiem, ktoś by z nim pracował, byłoby bieżące info, domowe zdjęcia - a takie przyciągają wzrok - i może wreszcie szansa na dom...

Posted

To już musisz z Felą wyjaśniać. Fela i Psy Niczyje płacą za hotel Seda i jest chłopak w hoteliku, w którym przebywają psy pod ich opieką. A co dokładnie z jego promocją, to nie wiem. Musi się Fela zypowiedzieć.

Posted

koosiek napisał(a):
Może warto by było pomyśleć o przeniesieniu Seda do DT - wiem, że bezpłatny dla takiego psa graniczy z cudem, ale może jakiś płatny? Koszt będzie taki sam, jak w hotelu, a pies miałby większy kontakt z człowiekiem, ktoś by z nim pracował, byłoby bieżące info, domowe zdjęcia - a takie przyciągają wzrok - i może wreszcie szansa na dom...

Koosiek, Sed jest w hotelu, w którym spędził 2 lata zanim trafił do domu, z którego go wyrzucono. Zapewniam Cię, że czuje się tam dobrze, jest zaopiekowany, ma kontakt z człowiekiem, jest traktowany jakby był psem właścicieli hotelu. Życzyłabym sobie, żeby w każdym hotelu tak było. Jeśli masz chęć go odwiedzić i zrobić zdjęcia - z chęcią na PW podam namiar. Problem tylko w tym, że Sed bardzo boi się aparatu (Mru może to potwierdzić).

Posted

Czyli wszystko wskazuje na to, że Sedzio spędzi swoje życie w tym hoteliku, wierząc, że to jego domek. Ale jesli mu tam dobrze, to może to lepsze niż narażanie go na kolejne stresy poprzez nieodpowiedzialnych ludzi, którzy adoptują, a potem wyrzucają.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...