ronja Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 to rekawica z jednym palcem. od wewnętrznej strony wszyta taka guma z wypustkami. głaszczesz psa rękawicą i czeszesz - przyjemne z pozytecznym:) Quote
mysza 1 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tylko tak za wiele to tym się nie wyczesze, dobre do nauki, jak w przypadku Kaluchnego albo do zbierania wyczesanej sierści z psa po czesaniu. Albo do masażu ;) Quote
ronja Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Wyslalam Piotrowi nowe filmy - nie zamieściłam ich tu. To filmy z ksztaltowania i odwrażliwiania okolicy szyi. Nie mogę zamieszczać maili Piotra, ale chyba mnie nie zabije, gdy zacytuję tylko pierwsze zdanie:) UWAGA: [I]Wooooow! Jest znakomicie, znów ogromny postęp :)[/I] Quote
Ellig Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='Nutusia']A boksery i jamniki też da się tym czesać i masować?... Jak to wygląda?[/QUOTE] Mozna, mam taka juz 15 lat, niezniszczalna jest:) Quote
Ellig Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='ronja']Wyslalam Piotrowi nowe filmy - nie zamieściłam ich tu. To filmy z ksztaltowania i odwrażliwiania okolicy szyi. Nie mogę zamieszczać maili Piotra, ale chyba mnie nie zabije, gdy zacytuję tylko pierwsze zdanie:) UWAGA: [I]Wooooow! Jest znakomicie, znów ogromny postęp :)[/I][/QUOTE] Cudownie:):) Quote
ronja Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 ja też się cieszę:) bo miałam mały kryzys z ksztaltowaniem. Quote
mysza 1 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Woow, gratuluję :) Ale uczeń Ci się trafił. Prymus ;) Quote
Nutusia Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 A świadectwo z czerwonym paskiem dostał? :) Quote
ronja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='Nutusia']A świadectwo z czerwonym paskiem dostał? :)[/QUOTE] raczej nie dostanie.wpisane zachowanie naganne (pod naszą nieobecność), więc nici z czerwonego paska;) Quote
Nutusia Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Jak to naganne!?!?!????? Za dobre oceny w nauce trochę się tę z zachowania też winduje :) Quote
ronja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 dobra, podciągniemy mu zachowanie do oceny nieodpowiedniej:) wyżej nie da rady:cool3: dziś jak pojechaliśmy do sklepu, z przedpokoju przytargał na swoje posłanie litrową maślankę i lekko napoczął:diabloti: Quote
Nutusia Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Skoro tylko lekko napoczął, optowałabym za dostatecznym :) Quote
ronja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 za krótko bylismy w sklepie;) impreza dopiero się zaczynała Quote
Ewa Marta Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Nie wytrzymam z tym łobuzem:-) Zaskakuje szybkością uczenia się, ale złodziej z niego straszny:-) Quote
Ellig Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='ronja']dobra, podciągniemy mu zachowanie do oceny nieodpowiedniej:) wyżej nie da rady:cool3: dziś jak pojechaliśmy do sklepu, z przedpokoju przytargał na swoje posłanie litrową maślankę i lekko napoczął:diabloti:[/QUOTE] Przepraszam ale to swiadczy tylko i wylacznie o inteligencji Kaluchnego ja bym propnowala minimum pieć:)Przytargac maslanke?To dopiero sztuka:):):) Quote
ronja Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 niech się jeszcze w takim razie nauczy prać posłanie, na ktore porozlewał maślankę:) w niecnym procederze lizania maślanki jak weszlam do domu brali udział: jak zwykle Pan Imciuła i zgadnijcie kto:) oczywiście podopieczna Kaluszka czyli mała Zuzu Quote
Ellig Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 No prosze jaki kolezenski jest Kaluchny:)Jak dba o malą Zuzu:) Piatka musi byc a poslanie do pralki mysle ,ze tez ktoregos dnia zaniesie:) Quote
Ewa Marta Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [INDENT]Tym razem nie dla Kalucha, ale zajrzyjcie proszę:-) Zapraszam serdecznie na bazarek dla Soni i Grandy[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe-brak-deklaracji/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212547-Ciuszki-i-buciki-dziecięce-plecaczki-szkolne-do-19.08.-do-21-00!!!?p=17403142#post17403142"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2125...2#post17403142[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
mysza 1 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Ewa Marta'][INDENT]Tym razem nie dla Kalucha, ale zajrzyjcie proszę:-) Zapraszam serdecznie na bazarek dla Soni i Grandy[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe-brak-deklaracji/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212547-Ciuszki-i-buciki-dziecięce-plecaczki-szkolne-do-19.08.-do-21-00!!!?p=17403142#post17403142"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2125...2#post17403142[/COLOR][/URL] [/INDENT][/QUOTE] Bardzo dziękuję :) Kaluchny dostał stałą deklarację 40 zł od Pana Janka :) Quote
Ewa Marta Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='mysza 1']Bardzo dziękuję :) Kaluchny dostał stałą deklarację 40 zł od Pana Janka :)[/QUOTE] Dzięi serdeczne! Zaraz zapiszę na pierwszej stronie:-) Quote
ronja Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Zgubiłam dziś Kaluszka, ale znalazlam od razu:) Smycz przypinaliśmy pod domem, gdzie jest piach. Zawsze smycz kładę na ziemi, robimy waruj i się dopinamy. Piach musiał wejść w karabińczyk. Nie zauważyłam, że nie zakoczył i się nie zamknął. Przeszliśmy tak spory kawałek, ale jak doszlismy do takich drzew, to zapatrzyłam się na sroki i szłam przed siebie wąską ścieżką wśród wysokich traw. Kaluchny chodzi tak super na smyczy, że często nie czuć go na drugim końcu smyczy. Gdy doszłam do końca drogi i odwróciłam się, zdębiałam, bo nie było tam Kaluszka!!! Wołany, natychmiast wyłonił się z traw, podszedł i pozwolił zapiąć smycz. Wróciliśmy razem:) Kaluchny to jest bardzo mądry pies:) Quote
Ewa Marta Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Kaluchny nie ucieknie, bo czuje się w Waszym domu bezpiecznie i pewnie w życiu nie było mu tak dobrze, jak teraz. Może posypią się na mnie gromy, ale ja uważam, że on spokojnie mógłby czasem polatać sobie na takim spacerze bez smyczy:-) On mnie zadziwia coraz bardziej:-) Muszę zabrać ze sobą następnym razem kogoś, kogo on nie zna. Zobaczymy, jak zachowa się przy osobie obcej, czy pozwoli się dotknąć. Dobrze wiedzieć, jak zareaguje na potencjalnych chętnych do adopcji... Quote
ronja Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Ellig']Kaluchny jestes moim idolem!:)[/QUOTE] :) moim również. wczoraj okazal się mądrzejszy niż ja;) dziś co chwila oglądałam się na spacerze, czy Kaluszek jest tam gdzie być powinien, czyli na drugim końcu smyczy. ps. nasza sztuczka niespodzianka już "działa", tzn poskładalismy elementy składowe. teraz ćwiczymy nad płynnością i wykończeniem w siadzie. Quote
Recommended Posts