Bzikowa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Naprawdę? :razz: A rozumiem, że wszystkie rasowe wyżły są rejestrowane w tym klubie? :razz: No właśnie, co do polskich się nie orientujesz a o to właśnie mi chodziło.. No dobrze, skoro urazy ogona tak często się zdarzają , ok, tnijcie sobie psom które są naprawdę na nie narażone. Ale po jaką cholerę ciąc takie które w życiu polować nie będą ? Wg mnie jest to chora ludzka fanaberia i tego nic nie zmieni. Twiggy, Twój pies jest polujący? Quote
TuathaDea Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='Bzikowa']Naprawdę? :razz: A rozumiem, że wszystkie rasowe wyżły są rejestrowane w tym klubie?[/quote] wszystkie, inne to kanapowce Quote
twiggy Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='Bzikowa'] Twiggy, Twój pies jest polujący?[/quote] To niespełna 11-miesięczne Dziecko jeszcze :cool3: Jest właśnie na etapie przyuczania sie do zawodu! :p Quote
TuathaDea Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='Bzikowa']ok, tnijcie sobie psom które są naprawdę na nie narażone.[/quote] a jaka jest prawdziwa przyczyna narażenia? Quote
niceravik Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='twiggy'][COLOR=red]1. Obecnie w Polsce kopiuje sie wiekszość miotów wyżłów weimarskich,[/COLOR][COLOR=#800000] [COLOR=blue]2. za granicą w większości krajów przepisy nie zezwalają na kopiowanie ogona.[/COLOR] [COLOR=green]3. Dopuszczane są wyjątki kopiowania, kiedy wyżeł jest psem pracującym i ma certyfikat użytkowości.[/COLOR] [/COLOR][COLOR=red]4. W niektórych krajach istnieje silne lobby zmierzające do powrotu do możliwości kopiowania ogona u wyżłów.[/COLOR][/quote] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]1. Należy dodać, że w Polsce wszystkie psy kopiowane są BEZPRAWNIE, łamane jest prawo!!!!!!![/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]2. W Polsce RÓWNIEŻ przepisy nie zezwalają na kopiowanie czegokolwiek. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]3. Nie znam nikogo kto w Polsce zabraniałby lobbingu na rzecz dopuszczenia kopiowania u użytkowych wyżłów. Tymczasem lobbing zastąpiła chamówa. Obcina się i już. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]4. Polska do takich krajów nie należy. Króluje ORDYNARNA CHAMÓWA. [/FONT][/COLOR][/B] Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='niceravik'][B][COLOR=red][FONT=Verdana]1. Należy dodać, że w Polsce wszystkie psy kopiowane są BEZPRAWNIE, łamane jest prawo!!!!!!![/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Verdana]2. W Polsce RÓWNIEŻ przepisy nie zezwalają na kopiowanie czegokolwiek. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana]3. Nie znam nikogo kto w Polsce zabraniałby lobbingu na rzecz dopuszczenia kopiowania u użytkowych wyżłów. Tymczasem lobbing zastąpiła chamówa. Obcina się i już. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]4. Polska do takich krajów nie należy. Króluje ORDYNARNA CHAMÓWA. [/FONT][/COLOR][/B][/quote] [B]I znowu niceravik zrobiła po swojemu,tak jak jej się WYDAJE!!! :shake:[/B] Quote
niceravik Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='twiggy'][B]I znowu niceravik zrobiła po swojemu,tak jak jej się WYDAJE!!! :shake:[/B][/quote] [FONT=Verdana]Zrobiłam to wyłącznie dla ciebie, żebyś z komentarzem nie musiała wychodzić poza STEREOTYP :p . W ten sposób chce uśpić twoją czujność :lol: .[/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=1]/chyba się wygadałam :eviltong: /[/SIZE][/FONT] Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Zrobiłam to wyłącznie dla ciebie, żebyś z komentarzem nie musiała wychodzić poza STEREOTYP :p . W ten sposób chce uśpić twoją czujność :lol: .[/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=1]/chyba się wygadałam :eviltong: /[/SIZE][/FONT][/quote] nie musisz sie tak starac! :eviltong: Quote
Jasiek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='niceravik'] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]4. Polska do takich krajów nie należy. Króluje ORDYNARNA CHAMÓWA. [/FONT][/COLOR][/B][/quote] To [B][COLOR=SeaGreen]xxxxxxxx[/COLOR][/B] z tego kraju:p będzie o jednego [B][COLOR=SeaGreen]xxxxxxxx[/COLOR][/B] mniej. Quote
orsini Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 hahaha, a moze ona juz na zmywaku zasuwa w GB? ma frustracje wiec sie wyladowywuje na nas, ze niby o jakiekolwiek dobro walczy? Quote
niceravik Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='orsini']hahaha, a moze ona juz na zmywaku zasuwa w GB? ma frustracje wiec sie wyladowywuje na nas, ze niby o jakiekolwiek dobro walczy?[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Skończymy z kopiowaniem i zaraz jadę..., odpocząć :lol: .[/FONT][/COLOR] Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Skończymy z kopiowaniem i zaraz jadę...[/FONT][/COLOR][/quote] To sobie jeszcze poczekasz! :evil_lol: Quote
onek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Ja też chętnie pojadę w tym terminie. Nie na zmywak :) Na wakacje. Twiggy to będzie szybciej niż myślisz. Quote
onek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Ja wiem:cool3: , to Tobie sie wydaje:eviltong: Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='onek'] Twiggy to będzie szybciej niż myślisz.[/quote] jesteś w baaaadzo dużym błędzie! ;p Quote
onek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='twiggy']tak ci się tylko wydaje! :p[/quote] Ja wiem:cool3: Tobie sie wydaje:eviltong: Quote
Marzena S Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='twiggy']To sobie jeszcze poczekasz! :evil_lol:[/quote] Aż tak lubisz jak się kaleczy zwierzęta? [quote] napisał [B]orsini[/B] niby o jakiekolwiek dobro walczy? [/quote] Może o dobro zwierząt??? Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Marzena S']Aż tak lubisz jak się kaleczy zwierzęta? [/quote] od razu "kaleczysz" :shake: Quote
Marzena S Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 "Kaleczenie" to bardzo delikatny eufemizm odrąbywania psom ogonów i obcinania uszu. Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Marzena S']odrąbywania psom ogonow[/quote] widac,że masz pojęcie! :evil_lol: Quote
Marzena S Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Żadne określenie Ci sie nie podoba? A tak ładnie zaczęłam od "kaleczenia"... Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Marzena S']"Kaleczenie" to bardzo delikatny eufemizm odrąbywania psom ogonów i obcinania uszu.[/quote] jeżeli własnie w ten sposób [B]kopiuje[/B] się u was na wsi to nic dziwnego,że jesteś przeciw! :p Quote
Marzena S Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 U nas na wsi nie kopiuje sie ogonów w ogóle. Co do terminów słownikowych polecam np. ten: [B]Kopiowanie[/B] uszu lub ogona, to w kynologii zabieg chirurgiczny mający na celu odpowiednie ukształtowanie uszu lub ogona psa. U niektórych ras zwyczajowo przycina się ogony pozostawiając jedynie krótki fragment przy zadzie. W przypadku uszu najczęściej zabieg chirurgiczny ma na celu spowodowanie, poprzez odpowiednie nacięcia i zszycia, aby uszy nie zwisały na dół lecz stały do góry. W dzisiejszej kynologii coraz częściej odstępuje się od zabiegów kopiowania pozostawiając psom ogony i uszy w naturalnym kształcie. W tym celu zmieniane zostają wzorce FCI kolejnych ras. W wielu krajach - w tym także w Polsce - kopiowanie ogona i uszu psów jest zabronione prawnie a za wykonywanie tych zabiegów grozi lekarzom weterynarii i właścicielom psa odpowiedzialność karna Quote
twiggy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Marzena S'] a za wykonywanie tych zabiegów grozi lekarzom weterynarii i właścicielom psa odpowiedzialność karna[/quote] Hmmm...:lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts