Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
Nawet nie wiecie jak się przed chwilą zdenerwowałam:angryy: :angryy: :angryy: :angryy::angryy:
Przeglądam sobie własnie allegro i znajduję 3 ogłoszenia od tej samej osby
http://www.allegro.pl/item196633784_york_z_shih_tzu_yorki_mieszaniec_mini_szczeniak.html
http://www.allegro.pl/item197608101_york_z_chihuahua_yorki_mieszaniec_mini_szczeniak.html
http://www.allegro.pl/item197614259_york_yorki_z_gryfon_mieszaniec_mini_szczeniak.html

człowiek założyła sobie chybva eksperymentalą hodowle polegającą na łączeniu małych ras....no przeciez mnie krew zalewa, i jeszcze za jakie pieniądze on sobie sprzedaje te psiaki:angryy: :angryy: :angryy: :angryy::angryy:
Ja rozumiem że przez przypadek spykła mu się suczka z psiakiem innej rasy ale 3 suczki??? Przecież mnie tu zaraz rozerwie..wrrrr....:angryy: :angryy: :angryy: :angryy::angryy:
Z takimi się powinno inaczej postępować

Widziałam to już. Założyłam nawet o tym temat w którymś dziale. Masakra, ja nie popieram akcji rasowy=rodowodowy, ale jak widzę, że ludzie produkują kundelki, które zapełniają potem schroniska, bo nie wiadomo jakie wyrosną i jakie "wyjdą" z nich wady, to mnie też krew zalewa:angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Mi najbardziej w tym wsztstkim szkoda tych szczeniaków bo niue wiadomo jakie wady genetyczne czy choroby wyjdą gdy te dorosną rasy sa po to by się ich wzorca trzymac i nikt mi nie wmówi że te suki przypadkiem się zapłodniły z 3 różnymi innymi rasowymi psami:angryy:

a do tego ja równiez Guffi nie do końca popierm to stwierdzenie rasowy = rodowodowy.
Bowiem mam znajomych którzy kupili sobie bernardyna z hodowli po rodowodowych rodzicach. oni chcieli psa do kochania nie na wystawy dostali od hodowcy nawet metryczkę jednak nie wyrobili psu na jej podstawie rodowodu bo nie jest im potzrebny i co??/ znaczy że ten pies nie jest rasowy bo brakło mu papierka???:shake:
A poza tym wielu ludzi nie chce psa na wystawy tylko do kochania i wybierają sobie rasę która ma charakter najbardziej zblizony do ich wymagań i po co takim ludziom rodowód???
I mało mnie obchodzi co kto o tym pomyśli:shake:
Jednak nie popieram idei rozmnażania typowych mieszńców ponieważ takich na pęczki można znaleźć w schroniskach:)

Posted

I kilka zbliżeń niezadowolonej morduli

Ale śliczna dziewczynka z Baksika.:loveu::loveu::loveu:
Piękna nowa kokardka.:loveu:

Witaj Patrycjo !!!:multi:
Wszystkiego dobrego życzę Tobie i Baksymilianowi.:multi::loveu:
A co to za bal scurków ???:cool3:
Pozdrawiam i popieram Cię w Twoich poglądach Pati.:loveu::multi:

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']A i zapomniałam zapytać???
MONA4 mam nadzieję że przy opijaniu medalu Nikosia zostawiliście mi jakiegoś szampana co???

No jasne!! ale ty moja panno dostaniesz COLE:diabloti: no chyba zemi dowodzik pokazesz:diabloti: No Nikusie tosmy omalo nieutopili w tym szampanie:evil_lol:

Posted

No ja nie rozumiem tyle kundelków umiera w schronisku, a ktoś sobie bezmyślnie rozmnaża:angryy:

Bowiem mam znajomych którzy kupili sobie bernardyna z hodowli po rodowodowych rodzicach. oni chcieli psa do kochania nie na wystawy dostali od hodowcy nawet metryczkę jednak nie wyrobili psu na jej podstawie rodowodu bo nie jest im potzrebny i co??/ znaczy że ten pies nie jest rasowy bo brakło mu papierka???

Pati to nie tak. On jest rasowy, ale szczeniaki po nim juz nie będa rasowe. Bo niby jak, skoro musi spełniać wzorzec i zaliczyć wystawy? A bez papierka nie pojedzie na wystawy.

Posted

[SIZE=4]Witaj Patrycjo !!!:multi:
Wszystkiego dobrego życzę Tobie i Baksymilianowi.:multi::loveu:
A co to za bal scurków ???:cool3:
Pozdrawiam i popieram Cię w Twoich poglądach Pati.:loveu::multi:

Dziekuję za poparcie:)
A co do balu to jeśli chodzi o obrazek to tak mi się jakoś spodobał i se go wkleiłem:)

Śliczną ma Baks ta kokarde i dobrze,ze niebieska bo jeszcze to taki meski kolor:evil_lol:

Na całe szczęście znajoma Pati tez miała psiaka i ma po nim same niebieskie rzeczy:D

No jasne!! ale ty moja panno dostaniesz COLE:diabloti: no chyba zemi dowodzik pokazesz:diabloti: No Nikusie tosmy omalo nieutopili w tym szampanie:evil_lol:

Nie ma problemu Pati bardzo lubi Colę a jeszcze bardziej Kubusia i to 100 razy bardziej niż szampana:)
A Nikosiowi to nie za dobrze? - śmierć w szampanie:mad:

Pati to nie tak. On jest rasowy, ale szczeniaki po nim juz nie będa rasowe. Bo niby jak, skoro musi spełniać wzorzec i zaliczyć wystawy? A bez papierka nie pojedzie na wystawy.

Nie nie Pati rozumie ludzi którzy kupują psy bez rodowodu po rodowodowych rodzicach kolejne pokolenia to już nie śa rasowe

Dzień dobry :cool3:
Dopiero tu weszłam, jak to możliwe?
Ślicznego masz pupilka :loveu:
Śliczniutki :loveu:
Naprawdę :loveu:
Pozdrawiamy :loveu:

Wielkie dzięki za komplementy i liz języka ode mnie :)

rasowy to psiak spełniający wzorzec, a rodowodowy to taki z papierkiem, takie jest moje zdanie :evil_lol: ;-)

Idealnie to Mysiu ujęłaś:)

Witanko!!!!! KUDLATE przyszly sie przywitac do BAKSIA;-)
Sliczniutki jest ten kawaler;-) .jak znajde troche czasu to sobie zajrze glebiej w galerie ;-) ......mizianko dla psioka;-)

Fajnie że zajrzałyście Zuzki

widzę, że ostatnio u Baksia duzy tłok :cool3:

I dobrze galeria się rozwija:)

Posted

HAU Cześć!!!

Dawno mnie tu u was nie było ale ostatnio strasznie trudno się moim łapką do klawiatury dostać:shake:
A wy mi się lepiej przyznajcie kto podrzucił Patrycji pomysł z kucykiem co:mad:???
Wczoraj latałem cały dzień w jakiejś psakudnej kokardce:shake:
dzisiaj mi jej nie załozyli więc byłem cały happy

A potem przyszła babcia i Pati musiała się oczywiście pochwalić jak wyglądam w "palemce" jak ona to mówi:shake:
Nie nawidzę jej za to:placz:

Ja wam tego nie wybaczę obiecuję wam to:shake:

A tak wygląda moje ulubione drzewko na naszym ogródku:)

Pa pa HAU!!!!

Posted

W końcu odnalazłam Baksia i jego przesympatyczna właścicielkę.:)
Niewiem czy pamietasz ale spotkałysmy sie na wystawie w Bytomiu.
Serdecznie pozdrawiam
Angela & Taffy

Posted

Witaj Pati!

[quote name='Patikujek_Zabrze']

W kokardce wygląda cudnie :loveu: Ale wiesz... ja to mam hopla na punkcie kokardek (patrz: galeria Arisa). Aris ma ich bardzo dużo :evil_lol: Nie wiedziałam, że kokardki potrafią uzależnić :-?

Eee... Baksiu, czemu nienawidzsz Pańci za kokardkę? Powiem ci w sekrecie, że w kokardce jesteś przystojnieszy :loveu:

Posted

HAU cześć!!!
Witamy i serdecznie pozdrawiamy w ten piękny dzionek:loveu:
Wielkie dzięki wszystkim za komplementy:loveu:
Tylko wiecie co? Doznałem wczoraj urazu:shake: Ale jestem po stronie pana:)
Kiedy wrócił mój pan(którego nie widziałem 2 tyg.) mój ukochany pan - Pati pokazała mu palemkę:shake: Tylko że pan starszy jest całkowitym przeciwnikiem ubranek, kokardek itp...tak jak ja...wrrrr....
więc jak mnie w tym zobaczył powiedział że wyglądam jak pedałek:shake: i ma mi to zdjąć bo on sie ze mną tak nigdzie nie pokaże:D I dzięki niemu nie musiałem nosić kokardki:D:D:D:multi:
Zawsze wiedziałem że pan jest coll? kol? a nie to się mówiło cool:D(zawsze zapominam)

A dzisiaj Pati zaczęła mnie uczyć wskakiwania na ręce:)
Ja się tego trochę boję, zawsze wydaje mi się że ona mnie nie złapie i zlecę ale powoli pokonuję strach i dzisiaj zacząłem wskakiwać jej już na coraz prostsze kolana:D A potem się zmęczyłem i powiedziała że na dzisiaj koniec i jutro ciąg dalszy:)

Potem wpadnę może jeszcze do was i pokażemy z Pati jakieś fotki:)

Pa pa pa....

Posted

Kiedy wrócił mój pan(którego nie widziałem 2 tyg.) mój ukochany pan - Pati pokazała mu palemkę:shake: Tylko że pan starszy jest całkowitym przeciwnikiem ubranek, kokardek itp...tak jak ja...wrrrr....
więc jak mnie w tym zobaczył powiedział że wyglądam jak pedałek:shake: i ma mi to zdjąć bo on sie ze mną tak nigdzie nie pokaże:D I dzięki niemu nie musiałem nosić kokardki:D:D:D:multi:
Zawsze wiedziałem że pan jest coll? kol? a nie to się mówiło cool:D(zawsze zapominam)

Ahh ci faceci :D