zuza911 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Raczej wątpię, żeby mnie w tamte rejony zawiało w najbliższym czasie (zwłaszcza ze względu na pogodę), ale kto to wie... Będę miała na uwadze :) Quote
doddy Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Patrzyłam na stronę schroniska w Hajnówce, ale nie ma wzmianki o astce i szczylku. Napiszę do Ewy (wolontariuszki stamtąd). Quote
zuza911 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nam mówił o niej kierownik jak wyciągałyśmy rottka w zeszły weekend. Ale tak jak pisałam, nie widziałam jej na oczy Quote
doddy Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Napisałam do Ewy, jak się coś dowiem to dam znać. ;) Quote
doddy Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Pierwszy bazarek od Angel na sunieczkę: http://www.dogomania.pl/threads/179773-Super-gadA-ety-do-sprzAE-tania-po-psie-Na-pilna-pomoc-dla-suni-astki Quote
ocelot Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Finansowo nie pomogę, ale mamy troszkę karmy dla naszych tymczasów. Karmy nie widziałam, bo jeździ u znajomej w bagażniku zanim ją rozdysponujemy. Możę od tomaszowskich wolontariuszy karmę? Jeśli jest taka potrzeba? Z woreczek? Tylko jak ją z Tomaszowa dalej przerzucić? (Czarek nie dostał, może dostać dziewczynka) Quote
doddy Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Ocelot, jakoś strasznie mi głupio odbierać Waszym bidakom tę karmę. :oops: Zróbmy tak, jeśli nikt się nie zgłosi chętny do przekazania karmy, to wtedy Was poproszę. Co Ty na to? Quote
ocelot Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 doddy napisał(a):Ocelot, jakoś strasznie mi głupio odbierać Waszym bidakom tę karmę. :oops: Zróbmy tak, jeśli nikt się nie zgłosi chętny do przekazania karmy, to wtedy Was poproszę. Co Ty na to? Doddy ale my właściwie Czarkowi nie pomagamy, więc w ramach wdzięczności chętnie. Quote
zuza911 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 a ja tak zapytam, z jakim dopiskiem mają być wpłaty na sunię? Quote
agnieszka32 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Piękna... :loveu: Cieszę się, że już jest bezpieczna. Ale za każdym razem, jak widzę, że u Doddy jest tymczasowo jakiś pies/suka, to się zastanawiam, jak to się dzieje, że jej sunie akceptują obce psiaki? Na żadnym zdjęciu nie ma agresji, zębów... Niesamowite...czary jakieś, czy co? :p Quote
zuza911 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ależ ona jest PIĘKNA:loveu: a imię po prostu idealne:cool3: Quote
fioneczka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 :) ciekawe skąd wiedziałam że dziś/góra jutro będą jej zdjęcia w Twojej kuchni :hmmmm: chyba zacznę przepowiadać przyszłość ... za kasę :diabloti: Quote
ewick73 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ale cudna sunia!!!!! Uśmiech od ucha do ucha! I takie książęce imię! Quote
andzia69 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 fioneczka napisał(a)::) ciekawe skąd wiedziałam że dziś/góra jutro będą jej zdjęcia w Twojej kuchni :hmmmm: chyba zacznę przepowiadać przyszłość ... za kasę :diabloti: Fioneczka - no to trzeba by cię zacząć reklamować:):lol: Doddy - myślałam w pierwszej chwili, ze to ta mała od Moniki:oops: ino taka urośnięta:evil_lol: Quote
agaga21 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 wiadomo już co się z łapką dzieje? myślę, że sisi będzie miała spore powodzenie. była niedawno podobna dejzi i nasza roxa-szybciutko domki znalazły :) Quote
doddy Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Uroczą Sisi właśnie odstawiłam do sąsiadki :) Będzie na płatnym DT w towarzystwie Migotki. Co do Sisi. Nasz big york Sisi ma ok. 1 - 1,5 roku (raczej w ok 1 roku aniżeli tych 18miesięcy). Jest więc w sumie jeszcze szczeniakiem, który kocha cały świat. Bardzo dobrze znosi podróże autem. Całą drogę spała na kołdrze w bagażniku, podnosząc się zaledwie kilka razy. Po powrocie pojechaliśmy do weta. Na razie oglądał ją internista, bo do ortopedów to w Wawie trzeba się zapisać. Diagnoza nie jest 100% ponieważ Sisi mocno napinała mięśnie i ciężko było jej zbadać np. biodra. Wstępna diagnoza to stare zerwanie więzadła krzyżowego, przemieszczenie rzepki z przerostami. Łapka do ciężkiej operacji. W takich operacjach w Warszawie specjalizuje się dr Sterna, umówiliśmy się do niego na konsultację na 25.02.2010. Ponieważ uraz miał miejsce już jakiś czas temu, odległy termin jest do przeżycia. Na razie mamy oszczędzać łapę i nie paść suki, co by nie strzeliło drugie więzadło. Co do innych aspektów weterynaryjnych to doktora niepokoi macica. Na razie mamy obserwować Sisi w kierunku ewentualnej ciąży. Skóra nie wygląda dobrze, więc na początek będzie kąpana w Hexodermie. Sisi wygląda na domową sunię. Dobrze czuje się w mieszkaniu, szuka posłanka do spania, ewentualnie próbuje nieśmiało wejść na łóżko, gdy go nie ma (po jej wierceniu zorientowaliśmy się, że trzeba jej posłanko wyjąć), nie sępi przy stole. Na razie jest uroczym, łagodnym psem. Do naszych psów nie wykazała agresji, tylko ciągle je zaczepiała do zabawy :) Jako P.S. Ale za każdym razem, jak widzę, że u Doddy jest tymczasowo jakiś pies/suka, to się zastanawiam, jak to się dzieje, że jej sunie akceptują obce psiaki? Na żadnym zdjęciu nie ma agresji, zębów... Niesamowite...czary jakieś, czy co? Faktem jest, że nasze psy są w stanie zaakceptować każdego psa, którego im przyprowadzimy do domu. Myślę, że to kwestia ich usłuchania po prostu. My wprowadzamy psy bezpośrednio do domu, nigdy nie zapoznajemy psów na zewnątrz. Często jest tak, że nasze psy nawet już nie wstają, aby przywitać nowego towarzysza. Po prostu takowy przychodzi i z nimi mieszka, a one nie mając wyjścia to akceptują. Co do imienia to coś słodkiego do niej pasowało, więc została nazwana na cześć Bugsikowej yorka :) Quote
Karinsien Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Jaki piękny makijaż oczu ma dziewuszka :loveu: Quote
ms_arwi Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Cudna jest panna :) Skad takie cuda i do tego grzeczne biora sie w schronach, to ja nie wiem... Quote
Recommended Posts