Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Warto pamiętać, ze wszelkie grozby, czy straszenie TOZem moga skonczyc sie zle...dla psa! moze stac sie tak (to najczarniejszy - lecz mozliwy scenariusz) - ze w koncu dostanie w leb i nie bedzie po co dzwonic...

a do kogo trafi piesek - jesli zostanie przez Was wykupiony?
[/B]

Posted

Czyli psina jest jeszcze do kupienia?
Wstyd mi, ale ja moją Fredzię kupiłam pod stadionem jako pinczerkę za 50zł. I prawie nią jest. Też pewnie od jakiegoś handlarza z pseudohodowli.

Posted

ja tez kiedys mialam psa z pseudo...umarl mi jak mial rok...na chorobe genetyczna serca...i moge byc zywym przykladem ze z pseudo nie warto brac...pal licho pieniadze...ale bol po stracie psa byl niesamowity...
czlowiek uczy sie cale zycie niestety czasem bolesnie sie przejedzie...gdyby nie dogo pewnie wielu rzeczy nie bylabym swiadoma.Oczywiscie zawsze bylam bardzo wrazliwa na krzywde zwierzat...
Po prostu pseudohodowca sprzedajac psa osobie ktora nie ma swiadomosci ze pies moze byc rozmnazany w strasznych warunkach, potrafi pieknie zachwalac szczeniaka, jakich on ma pieknych rodzicow, jak pieknie sie w domu z jego dziecmi bawil...jaki jest zdrowy...a naiwniacy, w tym kiedys i ja, w to wierza...

Posted

A co ma zabawa z dziećmi psa i piękność jego rodziców wspólnego z wadą genetyczną?A w hodowlach rodowodowych to nie ma chorób zwłaszcza genetycznych.Tak powiesz są badania i owszem są po to by jeśli okaże się ,że wada występuje jej nie powielać.Ale jak w badaniu wady się nie wykryje to też nie wiadomo czy akurat wada ta nie pojawi się u szczeniąt rodziców wolnych od wady.A w hodowlach z rodowodami są zawsze takie super warunki?Czasem są tak skandaliczne ,że byś się zdziwiła.A teraz wykupując psa (wiem i rozumiem ,że ze szlachetnych pobudek)Też być może rodzinę adopcyjną chcesz uszczęśliwić być może psem z wadami,który po niedługim czasie odejdzie.

Posted

Wiesz, na różne choroby to może i umrzeć psiak z hodowli. Znajomu kupił westa z hodowli prawdziwej, i w wieku kilku m-cy okazało się, że ma chorobę genetyczną, nie nazwę jej, polega na rozroście kości szczęki dolnej. Co może doprowadzić do problemów z jedzeniem itd. Jak przeżyje do roku to będzie żyła, tak wet powiedział. Na szczęście żyje już dłużej. A moją sukę wywąchałam całą, drugiego szczeniaka też, obejrzałam dokładnie, specem od szczeniaków nie jestem, intuicja mówiła, że zdrowa. Facet miewał tam często szczeniaki, za każdym razem je oglądałam, nic nie wzbudzało podejrzeń, że chore. Więc kupując Fredkę miałam nadzieję, że jest ok. I było i jest Ale zgadzam sie z Toba i teraz to wiem, te rozmnażanie specjalnie na potrzeby zbytu, te suki rozródki, to horror i powinno się to tępić..

Posted

szczeniaki-szczeniakami - ale przed chwila na jednej ze stron widzialam suke udajaca Westie - z pseudo... ma 3 lata - odchowala 22 szczeniaki - podkreslono brak cesarek :( a teraz za blisko 600 zl idzie na sprzedaz.... wrzucilam ja na forum terierow - moze cos da sie zrobic... szkoda, ze prawo nie jest po naszej stronie ...

Posted

Tragedia, jak można szczęślwie żyć i cieszyć się kasą zarobioną na biedbych psach. Ludzie potrafią być obrzydliwi, wzbogacać się psim nieszczęściem

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/179956-Maszynki-do-robienia-szczeniAE-t-wyciAE-gniAE-te-z-koszmaru-POMA-A-CIE-odmieniAE-ich-A-ycie[/url] proszę o pomoc dla suk zabranych pseudohodowcy :(
nigdy nie szczepione, nigdy nie odrobaczone. Sami nie damy radę ich utrzymać..