Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Bjuta[/B], wilczaka wezmą osoby od wilczaków :) a jeżeli masz jakiś dt dla dużego psa to super by było :)
[B]CZerda[/B] jeżeli czegokolwiek nie rozumiesz odnośnie prawnej sytuacji tego pseudo przytuliska to proszę dzwonić do Demi, na wątku nie ma co pisać, ponieważ sprawa jest w toku a ludzie z tego przytuliska wszystko czytają co my tu piszemy. Na pytania co pisałaś znam odpoiwiedź i zna odpowiedź Demi ale jak już pisałam to nie miejsce tu na wątku żeby o tym pisać. Wątek ma pomóc psom stamtąd a nie rozwiązywać sprawy prawne państwa S.
Nie bójcie się, sprawa jest mocno w toku, także nie jest tak że my pomożemy a oni dalej będą tak działać :)
[B]Piechcia[/B] - Dobrocin to co innego, a Będzin to co innego w sensie miejsca, bo to co się dzieje z psami i motywacje ludzi.. są prawie te same. Tu i tam psy cierpią. Trzeba je wyciągać jak najszybciej.

Posted

[QUOTE]Na portalu dla wilczakow ([URL]http://www.wolfdog.org/[/URL]) nikt nic nie wie... ale ogloszenie pojdzie jeszcze dzis...

Pies nr. 47 to na 100% wilczak. Ma ktos mozliwosc sprawdzic numer chipa? Bo jesli pochodzi z czeskiej hodowli to poinformujemy jego hodowce - wtedy wyjedzie z Dobrocina jeszcze szybciej...[/QUOTE]

Pisałam tu [url]http://wilczaki.eu/[/url] ;)

Posted

okazuje się że reportaż interwencjii , które zawiadomiłam osobiście 30 01 jak dowiedziałam się o tym , stał się przekazaniem zdania straży dz -że zabrali już najbardziej potrzebujące psy , że zabiorą wszystkie do schronisk , i , że schroniska tylko i wyłącznie powinny podpisywać umowy z gminami
bzdury!!
czy ktoś był kiedyś w schronisku w Wałbrzychu?
a może straż kiedykolwiek sprawdzała warunki w Dobrocinie?
chcę żeby to się wyjaśniło
jesli coś wiecie o tym , powiedzcie

Posted

Straz zabrała 4 psy i dała do schronu w Dzierżoniowie. Nie ma ich w naszym spisie.

Demi miała dzwonić do Polsatu i wyjaśniać sprawę, fakt - byli wtedy tam i dali wywiad i tyle.

Psy co są zabrane są wypisane na 1 stronie wątku i zabrane są przez TOZ WROCŁAW i 1 Giselle.

Posted

Demi nie ma neta i przekazuję od niej że straż zabrała 4 psy i wsadzili do schronu w Dzierżonowie i podobno tyle. Tych psów nie ma w spisie na tym wątku, to są dodatkowe psy

Posted

tak myślałam że nie można na nich liczyć
wysyłam we włąsnym imieniu pismo do gmin z prośbą o zwrócenie się do pana S o zwrot nienależnie wykorzystanych środkó publicznych , żeby można było od tego pana odzyskać pieniądze
załatwiłam dzisiaj miejsca dla następnych 10 psów , rano jadę tylko z panem uzgodnić szczegóły , on nie chce za to pieniędzy , musimy tylko dać karmę i 2 razy w tyg mu pomóc posprzątac to jest w Żródłach pod Wrocławiem ,

Posted

czerda super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
woow to już będzie jakieś 25 psów wziętych przez Was!!

tak myślałam o lansowaniu się sdz wałbrzych

zawsze pisząc martix o sdz masz na myśli W-ch?? Czy wrocłąwska sdz też tam była?

Posted

coś mam wrażenie że chodzi tylko o Wałbrzyską
ha!
mam sentyment bo jestem z Wałbrzycha
i jeszcze chcę podziękować demi za duuuuuuuuużą ilość karmy dla 7 piesków staruszki spod Mietkowa -pieski cudne . malutkie , niestety wygłodzone i za kilka tyg zostaną ....bezpańskie , pani pójdzie do domu pomocy bo potzrzebuje opieki i pieski....
będziemy szukać im domu, prawda?

Posted

Sasinka ale jaką chcesz informację?? bo nie rozumiem? w 3 poście jest nr tel gdzie można sunię wszytskiego dowiedzieć.

Kora tak mam na myśli Wałbrzyską, na wrocławskiej prawie się nie znam.. coś tam wiem ale pisać nie będę..

Czerdo super, ale kurcze kto będzie tam jeździć, gdyby nie ciąża to bym jeździła.. ale nie wiem czy we Wro znajdą się jakieś osoby do jeżdżenia i sprzątania, prędzej troszkę pieniędzy się zbierze, no nie wiem

SZUKAMY WIĘC WOLONTARIUSZY Z WROCŁAWIA I OK. ŚRODY DO POMOCY W SPRZĄTANIU 2 RAZY W TYG W ŹRÓDŁACH

Posted

aha Czerdo co do piesków z Mietkowa, szybciutko zdjęcia potrzebne, wątek i działamy

a wyśij mi jeszcze zdjęcia piesków z Obornik żeby to sprawnie naprawdę szło i żeby kolejne pieski szły tam aż dobrniemy do 120 i tyle:):):)

Posted

[quote name='xmartix']Sasinka ale jaką chcesz informację?? bo nie rozumiem? w 3 poście jest nr tel gdzie można sunię wszytskiego dowiedzieć.]

Właśnie próbowałam się dodzwonić na podany numer, ale nikt nie odbiera. Zainteresowana jestem adopcją, ze zdjęć wynika, że jest to mały pudelek i bardzo przyjazny dla ludzi i zwierząt. Chaciałabym wiedzieć jakie są warunki adopcji i coś więcej o usposobieniu pudelka. Mam toy pudelkę 2 lata i chcę miłej towarzyszki zabaw dla niej. Gwarantuje dom na zawsze i dobrą opiekę. Nie jestem hodowcą, nie rozmnażam zwierząt.
Będę nadal próbowała się skontaktować pod ten numer.
Fanta będzie przewożona do Warszawy, jeżeli dojdzie do adopcji, czytałam na forum, że jedna Pani z Warszawy chce zaadoptować pieska CHIHUAHUA. Proszę o kontakt.