eloise Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Mieszkam koło kontenera… to niezbyt przyjemne miejsce, wiesz? Chciałabym wrócić do domu! Bo kiedyś miałem dom. Nie pamiętam z kim mieszkałem ani gdzie. Pamiętam tylko, że fajnie było być u siebie. Bardzo mi tego brakuje! Ach jak bardzo! Idzie zima. Spadnie śnieg a ja nie będę leżał na własnej poduszce pod kaloryferem, będę koło kontenera… Mam co jeść, nie chodzę głodny, a wcześniej tak było, bo jakiś czas byłem bezdomny! Nie pamiętam jak straciłem dom. Tułałem się po ulicach więc mnie zabrali do schroniska. Smutno mi tu. Wszyscy mówią, ze śliczny ze mnie pies i nie powinienem długo czekać na nowy dom. Ale każdy dzień bez domu bardzo się dłuży! Proszę zabierz mnie! Mam 7 lat, to całkiem niewiele. Romuś to niezwykłej urody pies. Jest mieszańcem collie i zachowuje się tak jak psy tej rasy, jest bardzo delikatny i lękliwy. Uwielbia towarzystwo ludzi, bardzo garnie się do głaszczących rąk. Zgadza się z innymi psami. Szukamy mu wyrozumiałego, cierpliwego i ciepłego domu. Jeżeli możesz ofiarować mu dom na resztę życia, prosimy zadzwoń lub napisz: Mieleckie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt tel. +17 583 15 32 - Pan Kierownik Andrzej Skowron mail : [email protected] lub [email protected] nowe zdjecia strony5-6 Quote
eloise Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Romuś jest przeuroczy i wierzę, że znajdzie swój dom. Poza tym, kiedy otwieram galerię na stronie schroniska i moja córka go widzi, to tak piszczy z zachwytu, że aż mi uszy zatyka! ;) jeżeli taką mała istotkę Romuś tak rozczula, to musi zauroczyć i dorosłych! Quote
Ra_dunia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ależ ma pięknie pomalowany pyszczek :) Uwielbiam takie kudłacze. Quote
karolciasz28 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Też mam ochotę popiszczeć:evil_lol: Cudny jest:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Romus ode mnie ma non stop allegro, ale niestety nie ma chetnych na niego. Romus jak to collie jest troche szczekliwy :wink: I lubi jesc, widzialam w boksie jak zajadal z miski z wielkim apetytem. Quote
karolciasz28 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 No to ja tak skromnie dal Romusia: cafeanimal, gumtree, kupię psa, przygarnij zwierzaka, adopcja psa, morusek Quote
MagdaNS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Matko, jaki on jest cudny!!! Aż trudno uwierzyć, że nie może znaleźć domu!!! Może ludzi odstrasza ten wiek - może myślą, że 7 lat to stary pies? Jezu, jakbym nie miała już dwóch psów to wzięłabym go od ręki! Romuś, chłopaku, musisz znaleźć dobry domek! Quote
eloise Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 ode mnie Romuś ma: gumtree cafeanimal olx rozglos.net ogloszenia-gratis.pl adopcje.org kokosy.pl przygarnijzwierzaka.pl e-zwierzak.pl Quote
Ulka18 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ludzie nie chca starych psów, dla Polakow pies powyzej 5 lat jest juz stary. Quote
eloise Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 nasz Kapsel ma 7, a reszta prawie 6!!! i nie widzę,żeby byli starzy. ale może ja się nie znam i powinnam oddać i wziąć młodsze? najlepiej rasowe szczenię za max 300 zł? eh.... mentalność Polaków mnie nie skończy zaskakiwać :( Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziewczyny na cafeanimal dałam Romusiowi krótki opis i proszę jest w Metrze!!! http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx Quote
eloise Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 wow!!! wow!! wow!!! oby to oznaczało, ze pakujemy Romusia za kilka dni do domu! Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 No trzymać kciuki może kogoś zauroczy. A jak by był jakiś telefon,to wy zostaniecie o tym powiadomione,bo rozumiem że to tel. do schronu? Quote
Reno2001 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Telefon jest do schroniska. Z powiadamianiem nas jest róznie ;) Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ale jakby co to zawsze ktoś odbierze?:evil_lol: Quote
Ulka18 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Telefon to na bank ktos odbierze, ale czy skojarzy ktory to Romus? Przeciez nikt tam nie zaglada na strone i nie wiedza jakie psy maja imiona. Karolciasz, wielkie dzieki za Cafeanimal :calus: Super, ze sie Romus zalapal :fadein: Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 A jak nie rozpoznają to szkoda szansy,może byście zadzwoniły i powiadomiły który pies jest Romusiem.:cool3: Quote
eloise Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 mam nadzieję, że skojarzą, oby domek się trafił! Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Cholera,tam w galerii szuka tylko Kierownik,a dzis jest w urzędach..... Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Kurde. Ale bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki. Quote
Ulka18 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Halcia, prad prądem, woda wodą, ale na niektore zapytania nie mam odpowiedzi od 20.1. Nie ma wytlumaczenia dla tak dlugiej zwloki. Za chwile przepadnie dom dla zwyklej kundelki z b. 156, bo zainteresowani wezma inna suczke. Dom dla mlodej kotki tez sie poszedl wietrzyc, bo zainteresowani wzieli kocine z Kundelka :roll: Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Aga,no co ci powiem?Dołoze tylko,ze Kiero miał też problemy z wejściem na dogo i na własna poczte,bo mówił mi to 2 x.Ponów pytanie,czasem sie cos przeoczy.Nie bij mnie,Ty tez przegapiłas wiadomosc o dowozie Urbana.Czy Kierownik ma juz namiar gdzie go(Urbana) zawieżc?Potwierdził,ze zawiezie?Bo jak cos,ja dopiro jutro zadzwonie pytac Quote
Ulka18 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Cala moja pisanina nie jest kierowana osobiscie do Ciebie. Tylko ilez mozna miec cierpliwosci? Halcia, wyczuwam, ze ich jakby troche tlumaczysz, nawet z tym aparatem, ze pierwszy raz. No fakt trzeciego nowego juz nie podaruje. Maja jeszcze poprzedni, pierwszy jaki dalam, tylko z 5 lat juz bedzie mial, malopikselowy i wolny. Pytania ponawialam juz 2-3 razy, wczoraj takze, ile jeszcze? Juz nie wiem co ludziom pisac. Jeden mielecki kot mialby dobry dom w Debicy, tak to poszedl Kundelkowy, tez dobrze, bo tez bezdomny, ale chyba warunkow schronisk nie da sie porównac. Czy Kierownik ma juz namiar gdzie go(Urbana) zawieżc?Potwierdził,ze zawiezie? Nic nie potwierdzil, nie mam zadnych maili. No ze niby przegapilam? Gosciu z firmy i tak chcial psa kastrowanego, teraz sie okazalo, ze nawet lepiej, ze wczesniej nikt sie do transportu nie znalazl, bo pies bedzie mial prawdziwy dom. Kierownik nie ma namiaru gdzie dowiezc Urbana, bo ja tez go nie mam. Sorry Romus za te wywody... Quote
Recommended Posts