Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='conceited']Super. Biedulek juz niemlody, ale laseczki mu w glowie. Wachlowal ogonem na moj widok i przysmaki. Troche ma siersc zaniedbana, ale chudy nie jest.

Cholera, czemu moje posty wyskakuja przed Twoimi ...[/QUOTE]

Nie wiem,czemu takie skaczące posty...odpowiedź przed pytaniem...hahaha,jesteśmy niezwykle domyślne!

...To tak włąsnie zrobię i kontakt na Ciebie...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga może porobimy im zdjęcia poza kratami kojców? ja bym wzięła porządną smycz,może szelki i aparat? bo takie za krat to szczerze mało atrakcyjne a psy cudowne - a tym co się da to fajnie byłoby porobić.

Posted

[quote name='KaRa_']Aga może porobimy im zdjęcia poza kratami kojców? ja bym wzięła porządną smycz,może szelki i aparat? bo takie za krat to szczerze mało atrakcyjne a psy cudowne - a tym co się da to fajnie byłoby porobić.[/QUOTE]

Oj,bardzo by sie przydaly...za kratami jednak ogłoszenia ciężko wychodzą,tym bardziej,że np benio to starszy psiak...

Benio już na stronie adopcyjnej benków na FB...
[URL="http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=wall#%21/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744"]http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=wall#!/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744[/URL]

Posted

No ja wiem, ze pomysl jest piekny, a najlepiej jakbysmy psy zaprowadzily na spacer do lasu. Kara - wiesz przeciez, ze mi nie wolno. Z reszta skoro nie mozna ich wyprowadzac, bo nie ma gdzie, ja sie nie podejmuje zapiecia psu smyczy, wyprowadzenia go przed kojec na chwile, porobienie zdjec i wsadzenie go z powrotem, bez spaceru. Te psy wiedza, ze jedynym momentem kiedy ja przychodze zakladac smycz, jest wycieczka do nowego domu, czesc z nich przez kilka lat nie wyszla z tych boksow nawet na sekunde. Nie bede wiec tego robic bo raz - nie moge, dwa - serce by mi peklo.
Z reszta caly czas zapraszam chetnych fotografow do schronu, jakos nie ma chetnych. Czy to z powodu krat?
Ja nie potrafie robic zdjec i mam syfny aparat. Zdjecia bylyby o polowe ladniejsze, gdyby zechcial przyjechac ktos z dobrym aparatem i umiejetnosciami. To juz 50% lepiej.

Dzieki Zuzlikowa.

Posted

Dla psa każde wyjście z boksu, nawet na chwilę na terenie schroniska jest zbawieniem, rozrywką. To nie jest tak, że pies przez to cierpi.
Zdjęć dobrych w boksie za kratami nie zrobi nawet najlepszy aparat. Do ogłoszeń potrzebne są co najmniej 3-5 zdjęć, w tym jedno portretowe, jedno całej sylwetki i jedno z człowiekiem (np pies podający łapę, tulący się do ludzia itp). Bez dobrych fotek psiak nie ma żadnych szans na adopcję z ogłoszeń - ludzie są wzrokowcami.

W szczecińskim schronisku każdego amstaffa (były w pojedynczych boksach) wyciągałyśmy na pół godzinki do zdjęć i też tylko na terenie schroniska i uwierzcie mi, też płakałam za każdym razem, gdy trzeba go było odprowadzić do betonowego boksu, a one łapkami chwytały za ręce i prosiły, by tego nie robić. Jednak ładne zdjęcia pozwoliły większości z nich zamieszkać w nowych domach. Warto się poświęcić, zdusić w sobie łzy i użalanie się nad sobą (i psem) i chociaż przez te pół godzinki poświęcić tylko temu psiakowi ;)

Posted

Wiesz Aga, jednych chwyta za serce zdjecie psa na trawce z dzieckiem, a innych takiegoo biedaka za kratami. Jakos kilka psow udalo mi sie wyciagnac na te zdjecia zza krat wiec nie jestem w 100% pewna, czy to tak dziala :) Choc zgodze sie, ze na pewno wiekszosc ludzi lubi piekne zdjecia w pieknym otoczeniu.

Pomijajac moje uzalanie sie nad soba - nie mam zgody od Prezesa przytuliska na wyprowadzanie psow z boksu ! To jest teren wysypiska smieci i nie moge chodzic po nim z psami. Pytalam wiele razy, poruszalam ta kwestie i za kazdym razem spotykam sie z definitywnym sprzeciwem. Moge natomiast wchodzic do psow do boksow.

W zwiazku z powyzszym - ja sie nie podejmuje. Jak ktos chce robic to na wlasna reke - zapraszam. Schronisko jest otwarte dla zwiedzajacych od pon do pt od 07:00 do 15:00.

Posted

[quote name='conceited']Wiesz Aga, jednych chwyta za serce zdjecie psa na trawce z dzieckiem, a innych takiegoo biedaka za kratami. Jakos kilka psow udalo mi sie wyciagnac na te zdjecia zza krat wiec nie jestem w 100% pewna, czy to tak dziala :) Choc zgodze sie, ze na pewno wiekszosc ludzi lubi piekne zdjecia w pieknym otoczeniu.

Pomijajac moje uzalanie sie nad soba - nie mam zgody od Prezesa przytuliska na wyprowadzanie psow z boksu ! To jest teren wysypiska smieci i nie moge chodzic po nim z psami. Pytalam wiele razy, poruszalam ta kwestie i za kazdym razem spotykam sie z definitywnym sprzeciwem. Moge natomiast wchodzic do psow do boksow.

W zwiazku z powyzszym - ja sie nie podejmuje. Jak ktos chce robic to na wlasna reke - zapraszam. Schronisko jest otwarte dla zwiedzajacych od pon do pt od 07:00 do 15:00.[/QUOTE]

Już wszystko wiem, Ania z Poznania mi wytłumaczyła, jak to u Was wygląda ;)

Posted

Jest husky, ale piękny!! Coś o nim wiadomo?

Zapraszam na mój bazarek. Jeśli nic nie kupicie to chociaż podbijcie! Dziękuję [url]http://www.dogomania.pl/threads/201492-Bazarek-dla-HESA-Solar-Jackpot-książki-DVD-w-toku!?p=16239030[/url]

Posted

Bylysy dzis z Caromina w Dopiewie.

Wszystko jest ok, psiaki sie cieszyly bo dostaly znow "smierdzielki" czyli kurze girki. fuj.

Co ciekawe...benio wlazi do budy ! Jest wygimnastykowanym psem bo jak przyszlysmy siedzial w calosci w budzie. Na nasz widok dopiero wyszedl :) Swietny z niego psiak i ta sunia, z ktora go znalezli tez jest bardzo doludna. Piszczy jak szalona.

Co do husky - moze Caromina wstawi jakas fotke bo obfocila go z kazdej strony :)

Posted

No i dupa...

mimo dwukrotnego odkarzania kwarantanny Virkonem mamy kolejny przypadek parwo :( znow zamykamy schron i mamy duzy problem. co robic?

nie ma kasy ! ratowanie Farta kosztowalo 1350zl, nie mamy nawet wolnej stówki... [B]ruda sunia[/B], ktora trafila do nas wraz z beniem ma te same objawy co Fart tylko zamiast biegunki wymiotuje... jest niemrawa, nie wychodzi z budy...

trzeba dzialac, a nie ma za co :(

Posted

ruda sunia chyba ma poczatki parwo, bo zaczyna sie od wymiotow a potem jest jak u Farta...

conceited - odkazanie samym Virkonem to za malo... czytalam na watku sandomierskim to lampą specjalną odkazali -zabija te bakterie czy zarazki ( ja sie nie znam) . Moze Poznan ma taka lampe...

Posted

[quote name='conceited']No i dupa...

mimo dwukrotnego odkarzania kwarantanny Virkonem mamy kolejny przypadek parwo :( znow zamykamy schron i mamy duzy problem. co robic?

nie ma kasy ! ratowanie Farta kosztowalo 1350zl, nie mamy nawet wolnej stówki... [B]ruda sunia[/B], ktora trafila do nas wraz z beniem ma te same objawy co Fart tylko zamiast biegunki wymiotuje... jest niemrawa, nie wychodzi z budy...

trzeba dzialac, a nie ma za co :([/QUOTE]

Nie znam realiów, więc zapytam chociaż zdaję sobie sprawę, że naiwnie ...a schronisko w takiej sytuacji nie leczy? Taniej wychodzi eutanazja?
No, cóż, można tylko wyć lub działać.
Mogę w tej chwili przelać 150zł, ale to jest wszystko co mogę zrobić w tym miesiącu, konto puste.
Jeśli to coś pomoże Rudej to napisz gdzie mam to przelać.

Posted

[quote name='SkarpetKa']Nie znam realiów, więc zapytam chociaż zdaję sobie sprawę, że naiwnie ...a schronisko w takiej sytuacji nie leczy? Taniej wychodzi eutanazja? [/QUOTE]
To nie tak- to nie jest typowe schronisko, tylko [B]przytulisko[/B], postawione przy Zuk. Wetka ma fundusze na podstawowe świadczenia, szczepienia, odrobaczanie......

Posted

[quote name='ania z poznania']To nie tak- to nie jest typowe schronisko, tylko [B]przytulisko[/B], postawione przy Zuk. Wetka ma fundusze na podstawowe świadczenia, szczepienia, odrobaczanie......[/QUOTE]

To oczywiscie zmienia postać rzeczy, przyznam szczerze, że założyłam najgorsze znając podejście służb państwowych/gminnych do kwestii zwierząt. Cieszę się, że tym razem jest inaczej! Chociaż ciagle mało dla tych w potrzebie :(

Posted

Conceited albo GoniaP napisze później ale prawdopodobnie to nie parwo tylko zatrucie:shake:.
Sunia jest w klinice.
Cioteczki będą potrzebne pieniążki:oops: na jej leczenie:placz:
Trzymajcie kciuki za sunię.

Posted

Juz jestem... dzieki Katebono przetransportowalysmy sunie do kliniki na Naramowickiej. Faktycznie objawy nie wskazuja na parwo :/
Wetka obstawia bardziej na zatrucie trutka na szczury. Nie wiem jak taka trutka moglaby sie znalezc w boksie, ale moze pies zjadl szczura, ktory zezarl taka trutke?
Na wysypisku mamy duzo myszy, szczury pewnie tez sie znajda.
Cholera, sunia krwawi zewszad. Wymiotowala z krwia, a wetka mowi, ze wszystkie naczynia krwionosne ma przekrwione (chyba tak to szlo... GoniaP i Katebono byly ze mna wiec niech mnie poprawia jak cos palnę). Wyniki ma dobre, watrobowe, nerkowe i morfologie. Tylko to krwawienie zewszad, apatia..., sunia lezy, serducho jej szybko bije, brzuch obolaly, trzesie sie.

Skarpetko - tak jak pisala Ania, przytulisko ma podpisany kontrat z gmina i z wetką, ktora ma srodki z gmiy jedynie na szczepienie i odrobaczanie. Jesli pies jest chory, wkraczamy my i przezes ZUKu pomaga troche finansowo. Przy leczeniu Farta dostalysmy tez z Zuku pieniadze, ale byla to 1/3 tego co musialysmy na niego wydac. Obawiam sie, ze tu moze byc podobnie.
Takie male przytuliska jak nasze nie placa za leczenie, a na przyklad w przytulisku w Puszczykowie leczenie weterynaryjne pokrywa jakas fundacja.
Oby tylko sunia przezyla, bo jesli to faktycznie trutka na szczury, to moze byc kiepsko :(

Jutro zaloze suni watek, podam w nim numer konta.
Goniu- wgraj jej zdjecia, ok?

Nie mamy kasy na jej leczenie, ale zostalysmy postawione w sytuacji: bez leczenia najprawdopodobniej umrze... no to co bylo robic?

watek Rudej: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/201986-Ruda-walczy-o-zycie-i-prosi-o-pomoc-!?p=16281445#post16281445[/URL]

Posted

Bardzo przepraszam za offtop.

Poszukiwany jest właściciel tego oto bernardyna. jeśli ktoś rozpoznaje psa i wie kto był jego właścicielem proszę o kontakt.

Mówiąc krótko piesek ten został zakatowany na śmierć.
Dziennikarz gazety wypowiada się, że Straż Miejska we Wrześni złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa na komisariacie w Czerniejewie.

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/593/3962738f04d182aamed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Przytulisko zamkniete.

Benio zaszczepiony, juz w nowych boksach.

Kwarantanna przeszla dzis konkretna dezynfekcje podchlorynem sodu. Mam nadzieje, ze ten zracy srodek wytepi to cholerstwo z naszego przytuliska.

Posted

[quote name='conceited']

Kwarantanna przeszla dzis konkretna dezynfekcje podchlorynem sodu. Mam nadzieje, ze ten zracy srodek wytepi to cholerstwo z naszego przytuliska.[/QUOTE] Już dzisiaj???? Sprawnie Prezes działa :)