Jump to content
Dogomania

Dramatyczne warunki suczki błagamy o deklaracje na dt . Szczeniaki w ds.

Recommended Posts

Posted

Ilka21 napisał(a):
nie nie spytałyśmy, a jak miejsce ma to co wtedy? Hotelik moze być z kojcami ale chodzi o to by suka miała dostęp do ludzi i spacerków

Słuchajcie, nawet jeśli dziewczynki nie pojadą jeszcze do domku ja się zdeklarowałam, że zaszczepię je na mój koszt, więc tego możecie nie liczyć. Spróbujmy ustalić te nieszczęsną sterylkę. Myślę, że Konstancin nadal jest aktualny, ale jutro sprawdzę to na pewno. W tym hoteliku mamy naszego forumowego cane corso. Jestem tam 3 - 4 razy w tygodniu na spacerze z moim cielaczkiem, to będę miała sunię na oku. A Wy dziewoje zakładajcie wątek Buni i skupmy się na nim na szukaniu jej domku. Natomiast jeśli maluchy pojadą do swojego nowego domku, do Buniowego hotelu też się dołożę

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kago złota jesteś. To dzowiedz się tam i jakie koszty miesięczne by były. W Wołominie sterylka tańsza będzie od marca bo pytałam ale nie potrafią powiedzieć na ten moment ile by kosztowało. Wątek nowy zakładać jej czy zmienić w tym tytuł?

Posted

Ilka21 napisał(a):
Kago złota jesteś. To dzowiedz się tam i jakie koszty miesięczne by były. W Wołominie sterylka tańsza będzie od marca bo pytałam ale nie potrafią powiedzieć na ten moment ile by kosztowało. Wątek nowy zakładać jej czy zmienić w tym tytuł?

Rozpuściłam wici na temat suni wśród znajomych z prośbą o porozwieszanie ogłoszenia, które zrobiłam w klinikach weterynaryjnych. )
Myślę, że jeśli maluchy pojadą do domków to zmień tylko nazwę wątku żeby (też) ludzi nie wprowadzać w błąd, ale potwierdzenia jak rozumiem, jeszcze nie ma?

Posted

Dzwoniła do mnie Tattoi , Tatoi ... ehhh jak zwykle coś poprzekręcam w każdym razie jest zbanowana do 27.02 i nie mogła napisać na wątku zadzwoniła przed chwilą do mnie bo mam numer w podpisie . Ma miejsce w DT koło Nadarzyna Siewstrzeń ... Dziewczyna ma trzy kojce i troche czasy by sie psiakami zająć . Bunia po sterylce miałaby na pewno opiekę należytą a kto wie może nawet mogłaby przez kilka dni pobyć w domu o ile dobrze zrozumiałam . W sozku nieco byłam , że o tej , że takie wieści tak jakoś rozkojarzona byłam podczas rozmowy bo już widziałam Bunię w tym miejscu :)

Ilona i Aga oczywiście to Wasza decyzja .

Obecnie jest powiedzmy 400 zł bo tam jakiś groszy brakuje chyba ja przeznaczę resztę , która mi została po Scoobim
( jakieś 90 zł będzie ) to mogę zamówić karmę przy okazji zamawiania dla moich psiaków ( np Arion 15 kg 89 zł ) . Koszt hotelowania to 10 zł doba bez karmy z karmą pewnie ciut więcej .

Rozmawiałam z Agą i ma jutro porozmawiać z iloną więc czekam na jakieś info :) Aga wspominała o szczepieniach dla szczylków ale widzę , że Kago zaoferowała szczepienie we właśnym zakresie więc zostaje nam na Bunię kasa . Na sterylkę może uda się zebrac z bazarków . Celestynów robi dobrze sterylki a koszt to około 170 zł był teraz nie wiem czekam na info od kosu jak wygląda sprawa sterylek . Tatoi wspominała tez , że marzec będzie miesiącem tanich sterylek więc koszty około 200-220 zł .

Decydujcie :)

Posted

Acha ten DT to u koleżanki Tatoi więc wszystko było by pod kontrolą w sensie , że info na bieżąco jakieś fotki :) i kontakt z człowiekiem bo przy małej ilości psów o wiele więcje tego kontaktu bidulka będzie miała niż w przepełnionym hoteliku .

Posted

Zabierać te kurduple ode mnie, bo mi mój synek zaczyna głowę suszyć o zostawienie jednej dziewojki - do moich 3 szt to już byłaby niezła banda

Posted

Laura1108 napisał(a):
Dzwoniła do mnie Tattoi , Tatoi ... ehhh jak zwykle coś poprzekręcam w każdym razie jest zbanowana do 27.02 i nie mogła napisać na wątku zadzwoniła przed chwilą do mnie bo mam numer w podpisie . Ma miejsce w DT koło Nadarzyna Siewstrzeń ... Dziewczyna ma trzy kojce i troche czasy by sie psiakami zająć . Bunia po sterylce miałaby na pewno opiekę należytą a kto wie może nawet mogłaby przez kilka dni pobyć w domu o ile dobrze zrozumiałam . W sozku nieco byłam , że o tej , że takie wieści tak jakoś rozkojarzona byłam podczas rozmowy bo już widziałam Bunię w tym miejscu :)

Ilona i Aga oczywiście to Wasza decyzja .

Obecnie jest powiedzmy 400 zł bo tam jakiś groszy brakuje chyba ja przeznaczę resztę , która mi została po Scoobim
( jakieś 90 zł będzie ) to mogę zamówić karmę przy okazji zamawiania dla moich psiaków ( np Arion 15 kg 89 zł ) . Koszt hotelowania to 10 zł doba bez karmy z karmą pewnie ciut więcej .

Rozmawiałam z Agą i ma jutro porozmawiać z iloną więc czekam na jakieś info :) Aga wspominała o szczepieniach dla szczylków ale widzę , że Kago zaoferowała szczepienie we właśnym zakresie więc zostaje nam na Bunię kasa . Na sterylkę może uda się zebrac z bazarków . Celestynów robi dobrze sterylki a koszt to około 170 zł był teraz nie wiem czekam na info od kosu jak wygląda sprawa sterylek . Tatoi wspominała tez , że marzec będzie miesiącem tanich sterylek więc koszty około 200-220 zł .

Decydujcie :)

Eeeeee super informacje :)

Posted

Kago napisał(a):
Zabierać te kurduple ode mnie, bo mi mój synek zaczyna głowę suszyć o zostawienie jednej dziewojki - do moich 3 szt to już byłaby niezła banda

dobry synek ma dobre serucho po mamusi....

co do kurdupli to od wczoraj czekam na tel od estery. :razz:

Posted

Rozmawiałyśmy z Agą35 i dajemy Bunię do tego hoteliku ale mówię oficjalnie, żeby potem nie było , że liczymy na pomoc która zaoferowałyście bo jeżeli nie będzie kasy na Hotelik sunia wróci na ulicę, bo ani mnie (mam swoje 6 psów i 2 koty do tego nie pracuję) ani Agi35 nie stać jest na robienie sobie długów i opłacanie hotelu Buni, jeżeli pieniążków nie będzie to dla Buni skończy się to tragicznie. Nie bedziemy robiły sterylki w Celestynowie ponieważ jest to za daleko od hotelu w którym zamieszka Bunia i więcej wydamy na paliwo by ją dowieźć i odebrać. Dzisiaj przekazuję listę klinik te co robią po 200zł sterylki do Tatoi i jej znajoma(Ilona co ma hitelik) ma wybrać tam gdzie jej lepiej będzie psa dowieźć. Tj mówiła Aga35 potrzebny transport do hoteliku.
Laura bardzo chętnie reflektujemy na karmę dla Buni tylko myślę czy Ariona czy nie karmę w tej cenie 20kg (jest to Czeska karma, przezroczysty worek więc dlatego tańsza no i pewnie ciut gorsza jak Arion ale nie zła ogólnie). Skad masz takie ceny na Ariona bo ja jestem w Klubie Hodowców i tak tanio nie mam wiec może metę na karmę dla swoich bym zmieniła.

Posted

no to zaczynam DOM DLA SZCZENIAKÓW GOTOWY NA ICH PRZYJĘCIE . Estera z Bydgoszczy będzie w stałym kontakcie z przyszłyą pania siostrzyczek .Ma pomóc pani w sterylce i ofiarowała pani fachową pomoc gdyby był jakaiś problem. O 18 przyszła " mama" ma zadzwonić i uzgodnić termin transportu.

Posted

AGA35 napisał(a):
no to zaczynam DOM DLA SZCZENIAKÓW GOTOWY NA ICH PRZYJĘCIE . Estera z Bydgoszczy będzie w stałym kontakcie z przyszłyą pania siostrzyczek .Ma pomóc pani w sterylce i ofiarowała pani fachową pomoc gdyby był jakaiś problem. O 18 przyszła " mama" ma zadzwonić i uzgodnić termin transportu.

zajefajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Suuuuper!!!

Edit: Laura rozmawiałam z Tatoi i jeżeli masz pieniązki ze Skubiego które chcesz przekazac to bardzo prosimy o zakup tej karmy co ja mówiłam(podam ci wtedy gdzie ją można kupić) ew. dasz pieniążki ja zakupię, może jeszcze jakąś zniżkę wyrwę od Beaty. Ilona karmi psy mięsem plus karma więc karme my zakupujemy a za miesko dopłacamy 1zł za dobę czyli doba dla Buni koszt 11zł.
I mamy deklarację od Nesjany 50zł na sterylkę Buni:multi:

Posted

anouk92 ja nie wiem czy to fundacja wiem że dom prywatny z 3 kojcami zewnętrznymi i chyba 2 wewnętrznymi, ale nie bylo mowy nic o prowadzeniu fundacji, bo nawet nie wiedziałam o niczym takim.

Posted

Po maluchy ta pani ma wyslać siostrę lub z nią przyjechać bo ma dziecko chore. Kasy na transport nie trzeba :) Pani ma przekazany tel. do Kago i mają się umówić na odbiór.

Posted

Ilka21 napisał(a):
Po maluchy ta pani ma wyslać siostrę lub z nią przyjechać bo ma dziecko chore. Kasy na transport nie trzeba :) Pani ma przekazany tel. do Kago i mają się umówić na odbiór.

super :) uffff

Posted

Acha i jeżeli potrzebny jest transport Buni to może warto by zmienić tytuł wątku wówczas będzie nieco łatwiej . Czy pisałyście do kogoś z okolic Wołomina ? Wątek transportowy może trzeba założyć ...