Ilka21 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Potrzebne są bo mimo wszystko o Bunię staramy się dbać ,póki nie ma stałych deklaracji na DT w potrzebnej kwocie to jej tam nie umiescimy. Bunia została odrobaczona przez nas, został jej podany środek hormonalny żeby nie było szczeniaków ponieważ sterylizacja póki DT nie ma jest nie możliwa do wykonania. Zobaczymy co w pon będzie z tym domkiem bo wtedy będzie wiadomo czy pieniadze tylko na Bunię już będa czy pójda na szczepienia psiaków. Quote
Vasco Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Oby ten domek wypalił, byłoby o wiele łatwiej skoncentrować się tylko na Buni. Quote
AGA35 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 oby oby bo musimy nasza bunieczke z ulicy zabrać Quote
Kago Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 AGA35 napisał(a):oby oby bo musimy nasza bunieczke z ulicy zabrać Podrzucam temat, bo cały czas póki Bunia nie zostanie wysterylizowana, jest ryzyko, że za chwilę zniknie gdzieś z pola widzenia i będzie kolejny miocik. Extra, że dostała hormony, ale to jest rozwiązane na tu i teraz. Tym razem były 4 szczeniaczki, a co będzie następnym ? 8-9szt ? trzeba temat dokończyć. Maluchy są u mnie od kilku dni i już wiem, że o ile facecik - Junior już jest zsocjalizowany i będzie z niego fajny gość, to samo sunia z jasnym pyszczkiem - u nas domowo nazwana Fioną - też już jest OK. To Melania - ta z ciemnym pyszczkiem, była już dzikuskiem jak się patrzy i jeszcze sporo pracy przed nami. Konieczne są pieniąchy na sterylkę i przynajmniej hotelik albo DT dla Buni. W przciwnym razie wszystkie te działania tracą jakikolwiek sens. Quote
Ilka21 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Kago bardzo dobrze powiedziane i tj na sterylkę np już mamy tak na hotelik nie...chciałyśmy ją wsadzić na tydzień po sterylce bo chciała ja pewna pani ale się rozmyśliła a tak nie weźmiemy jej po to by wyrzucic znowu na ulicę, ehhh..... Quote
Kago Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 No to hopki do góry żeby ta śliczna Bunia już nie musiała się tułać. To jest przecież przyjacielskie, słodkie stworzenie. W końcu na świecie są tacy ludzie, którzy wolą dorosłego pieska żeby już pracę nad szczeniaczkiem mieć z głowy. Quote
AGA35 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 słodkie i strasznie przytulaśne poprostu tylko ją kochaj Quote
Laura1108 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Niestety Omar nie ma miejsca :( czekam jeszcze na info z hoteliku w Brzezinach ale pewnie też cienko . Pozwolę sobie jeszcze wspomnieć o jednym miejscu co do którego niektórzy mają dużo ale ja nie mam żadnego to jest hotelik u Megi tutaj nie pytałam jeszcze . Quote
Laura1108 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Czy macie jakieś pomysły na Dt dla Buni ?? Czas leci , psiaki na tym terenie nie były mile widziane więc teraz suka jest na pewno zagrożona bo nieżyczliwi sąsiedzi będa ją stamtąd gonić miejmy tylko nadzieję , że nie przyjdzie im do głowy podkarmić sukę jakims świństwem . Jak suka będzie stamtąd goniona to się wyniesie tylko pytanie co jak znowu wróci tyle , że po raz kolejny z brzuchem ?? Ja nie znam wiele hotelików niestety to co mi wpadły do głowy sprawdziłam ale nie mają miejsca . Pozostaje jeszcze Megi i Zalesie ale w Zalesiu to tylko żarcie i kojec zero wybiegu , spacerów i baaardzo mały kontakt z człowiekiem tylko bezpieczęnstwo , że nie ucieknie nigdzie . Madallena ma jeszcze chyba jakieś namiary na hotelik a Konstancinie czy ktoś coś słyszał ? Quote
obraczus87 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Laura1108 napisał(a):Czy macie jakieś pomysły na Dt dla Buni ?? Czas leci , psiaki na tym terenie nie były mile widziane więc teraz suka jest na pewno zagrożona bo nieżyczliwi sąsiedzi będa ją stamtąd gonić miejmy tylko nadzieję , że nie przyjdzie im do głowy podkarmić sukę jakims świństwem . Jak suka będzie stamtąd goniona to się wyniesie tylko pytanie co jak znowu wróci tyle , że po raz kolejny z brzuchem ?? Ja nie znam wiele hotelików niestety to co mi wpadły do głowy sprawdziłam ale nie mają miejsca . Pozostaje jeszcze Megi i Zalesie ale w Zalesiu to tylko żarcie i kojec zero wybiegu , spacerów i baaardzo mały kontakt z człowiekiem tylko bezpieczęnstwo , że nie ucieknie nigdzie . Madallena ma jeszcze chyba jakieś namiary na hotelik a Konstancinie czy ktoś coś słyszał ? Zaraz zapytam się o Hotel w Konstancinie, moment. Zapytam równiez kiedy rusza Hotelik w Zamościu. Quote
Kago Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 obraczus87 napisał(a):Zaraz zapytam się o Hotel w Konstancinie, moment. Zapytam równiez kiedy rusza Hotelik w Zamościu. Hotel w KOnstancinie był wstepnie nagrany, ale nie było na niego pieniąchów. Teraz już są? Quote
obraczus87 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Kago napisał(a):Hotel w KOnstancinie był wstepnie nagrany, ale nie było na niego pieniąchów. Teraz już są? Pieniąchów to chyba na żaden Hotel nie ma. Quote
Kago Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 taaaa, to liczymy na cud albo dobre serce właścicielki hotelu Quote
obraczus87 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Kago napisał(a):taaaa, to liczymy na cud albo dobre serce właścicielki hotelu A ja uważam, że najpierw trzeba znaleźc miejsce, aby wiedzieć ile kasy szukac. Jak będzie Bunia miała osobny wątek udam sie na żebry i spróbuje zaprosic więcej Ciotek. Quote
AGA35 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Kago napisał(a):Hotel w KOnstancinie był wstepnie nagrany, ale nie było na niego pieniąchów. Teraz już są? Bunia w swoim koszyku ma 385 zł. narazie nie w tym kasy za bazarek. I teraz sytuacja wyglada następująco jeżeli adpcja dziewczynek dojdzie do skutku i ewntualni rodzice wezma wezmą szczepienia na siebie to cała kasa jest dla buni ale to i tak za mało. albo sterylka albo miesiąc w hotelu a jeżeli stanie się tak że dzieczynki nie pojadą do bydgoszczy to musimy szczepić lalki i w sumie nie wiele zostaje w koszyku. Quote
Vasco Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Uważam, że każdy hotelik będzie lepszy niż ulica... Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Vasco ale na każdy hotelik trzeba mieć pieniądze.... Dziewczyny stan konta jest podany w pierwszym poście z deklaracjami stałymi. My pytałyśmy kilku osób ale abo full a nawet tj miejsce jest i Kago ogarnęła to nie ma kasy na to bo na hotelik trzeba liczyć ok 400zł miesięcznie, ja widzę sens w szukaniu jak będzie tyle stałych deklaracji bo jak nam zabraknie to co wywalimy ją znów na ulicę? Zobaczymy co dziś ze szczeniakami ale kasy na hotel Buniowy i tak nie ma tyle co trzeba Quote
Vasco Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ilka21 napisał(a):Vasco ale na każdy hotelik trzeba mieć pieniądze.... wiem, ale jak pisała obraczus87 trzeba wiedzieć ile i w jakim czasie trzeba nazbierać. A ceny hotelików różne, poza tym z miejscami ostatnio chyba kiszka... Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 tj pisałam wyżej dowiadywałysmy się i ceny są 300(tam gdzie tylko buda i kojec) w zwyż tam gdzie normalniejsze warunki.Ja pytałam po znajomych ale polecali mi hoteliki po 40zł doba wiec jeszcze wiecej i tam miejsce od zaraz jest.. Quote
obraczus87 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ilka21 napisał(a):Vasco ale na każdy hotelik trzeba mieć pieniądze.... Dziewczyny stan konta jest podany w pierwszym poście z deklaracjami stałymi. My pytałyśmy kilku osób ale abo full a nawet tj miejsce jest i Kago ogarnęła to nie ma kasy na to bo na hotelik trzeba liczyć ok 400zł miesięcznie, ja widzę sens w szukaniu jak będzie tyle stałych deklaracji bo jak nam zabraknie to co wywalimy ją znów na ulicę? Zobaczymy co dziś ze szczeniakami ale kasy na hotel Buniowy i tak nie ma tyle co trzeba Czekamy na dzisiejsze wieści. Potem Bunia będzie miała osobny wątek, bo niestety ale tego nikt nowy czytac nie bedzie. I wtedy zarwę z jedną czy dwie nocki (najwięcej osób na dogo, którzy sa nieprzytomni i rzucaja deklaracje:D) i postaram sie aby więcej osób zajrzało. Quote
obraczus87 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Vasco napisał(a):obraczus87 masz sposoby, kochana ;) Taaaaa a potem odsypiam dwa tygodnie i dojść do siebie nie mogę :D zreszta, koniec miesiąca się zbliża, wypłaty na koncie sie pojawią to może i więcej osób rzuci sie groszem ;) Quote
Kinia1984 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 A pytalyscie u Alina S. ostatnio rzucilo mi sie w oczy ze ma miejsca. A to hotelik bez kojcow. Quote
Ilka21 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 nie nie spytałyśmy, a jak miejsce ma to co wtedy? Hotelik moze być z kojcami ale chodzi o to by suka miała dostęp do ludzi i spacerków Quote
Recommended Posts