maciaszek Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Zostaję przy gazie, lżejszy niż pogrzebacz ;). Quote
Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Filipek odleciał. Mama go poznaje, bo ma ciągle podkuloną jedną łapkę. A dzisiaj przyleciał na balkon, zasrał pranie, zjadł co nieco, wykąpał się...i zagląda do budki z siankiem...schować się, czy się nie schować? Quote
paulinken Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 To trzymamy za niego kciuki, niech sobie chłopaczyna polata. Quote
Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Mam zdjęcie w telefonie. Jak mi Hania podeśle na maila, to wkleję ;-) Quote
Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Filipek: [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b9e6ebde9abbd9c4.html"][IMG]http://images35.fotosik.pl/712/b9e6ebde9abbd9c4gen.jpg[/IMG][/URL] Quote
maciaszek Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 No właśnie Filipku, daj spokój praniu! Nieładnie tak się odwdzięczać za opiekę ;). Powodzenia ptaszyno! Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Pranie obsrane, balkon też, ale mama szczęśliwa bardzo! Dla niej to najpiekniejszy gołąb w okolicy ;-) Ja tez się cieszę, że tak się udało. Mam nadzieję, że będzie wracał. Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Takie tam, podeslane przez mojego brata... ;-) [URL]http://zarazek.pl/995[/URL] Quote
paulinken Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Cudny! A mi mąż takie coś podesłał:[URL="http://www.snotr.com/video/7090/Midnight_pizza_thief"] http://www.snotr.com/video/7090/Midnight_pizza_thief[/URL] edit: To też fajne ;) [URL]http://cdn.zarazek.pl/p/2/841.gif[/URL] Quote
VitisVini Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 jaki śliczny kotecek !!! Ja bardzo bym chciała mieć kotecka albo najlepiej ze 2,ale Tora wszystkie zjada:shake:. Ciekawe czy by ptaka zjadła.Kiedyś wpadł nam do biura taki malutki ptaszek, jakiś rudzik albo inny wróbelek i nie umiał wyfrunąć.Młody był ,ledwo opierzony i nic nie chciał jeść,żadnych tam okruszków ani nic takiego.To koleżanka przyniosła glisty,pokroiła na kawałeczki( ło matko:crazyeye:) i mu dawała, jadł jak szalony.I tak pomieszkał sobie kilka dni ,po czym nabrał sił i odleciał. A ja tobym jeszcze dużą papugę chciała mieć.Tej Tora by rady na pewno nie dała. A widziałyście kiedyś lwa Christiania?Gdzieś jest na yotubie.Był o nim program w telewizji,spłakałam się jak bóbr.Lwa też bym chciała mieć.:p Matko, chyba mi się wszyscy nie zmieszczą, nawet in my dreams:lol: A z klawiaturą to już próbowałam zmieniać w ustawieniach i nigdy nie działało,ten sposób z CTRL i shiftem jest the best!!! PS.Dobrze,że Tora lodówki otwierać nie umie jeszcze. Quote
maciaszek Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Jasza']Pranie obsrane, balkon też, ale mama szczęśliwa bardzo! Dla niej to najpiekniejszy gołąb w okolicy ;-)[/QUOTE]I to się nazywa miłość! :) Quote
Jasza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Vitis - Ty to masz marzenia :laugh2_2: Zapraszam po cegłę dla Duni: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1668467409[/URL] U nas wszystko dobrze. Kula nie chudnie, Reksio nie tyje. Przynajmniej jeden z tych faktów jest niepokojący....:splat:aaaaa! Quote
maciaszek Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A jak sprawdza się olej od Biafry? Pomaga coś? Widzisz jakąś różnicę w sierści, w jej wypadaniu (albo i niewypadaniu)? Quote
Jasza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 AAAA! Oleju nie chcą, suszoną rybką - i owszem -zajadają się. Nic nie zauważyłam, ( w sensie poprawy) a te "AAA" to dlatego, że dzisiaj wyczesałam z nich reklamówkę futra, cała łąka zasypana rozwiewaną na wietrze sierścią... GODZINA czesania. Miśka wreszcie "schudła" ;-) Z niej sierść nie wylatuje, tylko tworzy na skórze taką warstwę sfilcowanego podszerstka, dwa dni bez wyczesywania i koszmar. Reksio za to sypie jak zima śniegiem. Gdzie kroczek, tam futerko. Obłęd. Quote
maciaszek Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 No właśnie... bo Bazyl zajada jedzonko z olejem, ale efektu żadnego nie ma :shake:. Chyba jednak wrócę do oleju, który kupowałam wcześniej (na allegro). Jest nieco droższy, ale efekt był. Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='maciaszek']No właśnie... bo Bazyl zajada jedzonko z olejem, ale efektu żadnego nie ma :shake:. Chyba jednak wrócę do oleju, który kupowałam wcześniej (na allegro). Jest nieco droższy, ale efekt był.[/QUOTE] A rybka? Też mu kupiłaś? Quote
magdola Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Próbowałyście Gammolen? Jest w kapsułkach z mięska wołowego a w środku olej:D Moje wsuwają, a olejków żadnych nie chciały:( Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Magdola!!! Ja nie mogę ;-) Zaraz zaglądam do Lizy, jak Wam się żyje?? Gamollen skończył brać niedawno...jakoś też nie widziałam efektów...niestety. Jedynym wyjściem jest codzienne mozolne wyczesywanie. A Liza się leni? Czym???;-) Quote
magdola Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Liza się "leni" na łóżku :D Podglądam Was, ale od jakiegoś czasu mało piszę na dogo, mam nauczkę... U nas na razie tylko gammolen, ale ostatnio miałam olej z łososia (ok.20 zł za butelkę w zoologicznym), niestety nie wiem czy pomogło, bo dostaliśmy zakaz używania wszelkich wynalazków od weta, bo jakieś pioruństwo się przypałętało i Aira zaczęła łysieć;) Ale po kilku tygodniach antybiotyków jest ok i oby tak pozostało;) Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Noo, lenić się na łóżku, to moje też potrafią, a jakże! Zdrówka dla Was Magdola. Ty mi sie już zawsze będziesz kojarzyć z TZ-tem ktory nie wie, że tymczaska ma zamiar zostac rezydentką. I mam tu na mysli i Twojego - i mojego ;-) A Grzywki są megafajne - od czasu kiedy wpadłam na wątek Lizy - mam słabość. Quote
__Lara Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Jasza']Noo, lenić się na łóżku, to moje też potrafią, a jakże! Zdrówka dla Was Magdola. [B]Ty mi sie już zawsze będziesz kojarzyć z TZ-tem ktory nie wie, że tymczaska ma zamiar zostac rezydentką. I mam tu na mysli i Twojego - i mojego ;-)[/B] A Grzywki są megafajne - od czasu kiedy wpadłam na wątek Lizy - mam słabość.[/QUOTE] I mojego Jaszko :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Co my z tymi TZ-tami mamy, że przez nich musimy kombinować jak koń pod górę :roll::evil_lol::diabloti: Jaszko, ja już Ciebie kiedyś pytałam o ten olej na sierść. To co polecisz? Albo ktoś inny ma coś godnego do polecenia? :) Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Olej od Biafry - mam ale moje nie za bardzo chcą jeść polanej nim karmy. Gamollen - miałam - efektów nie zauważyłam. Chyba pójdę z Miską do fryzjera, bo mamy na osiedlu od jiedawna, albo do Jaagi pojadę. A z Reksiem - to już nie wiem. Quote
evel Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='__Lara']I mojego Jaszko :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Co my z tymi TZ-tami mamy, że przez nich musimy kombinować jak koń pod górę :roll::evil_lol::diabloti:[/QUOTE] No właśnie, same problemy z tymi TŻtami :shake: :lol: [quote name='__Lara']Jaszko, ja już Ciebie kiedyś pytałam o ten olej na sierść. To co polecisz? Albo ktoś inny ma coś godnego do polecenia? :)[/QUOTE] Oliwę z oliwek - co jakiś czas łyżkę do żarełka - tylko trzeba kontrolować wagę. Do tego raz na tydzień surowe żółtko, dla większego psiaka może być i więcej niż jedno. Moja dostaje właśnie takie specyfiki (oprócz dobrej jakościowo suchej karmy) i grzywę ma piękną, aż mi czasem szkoda ją podcinać ;) A, od jakiegoś czasu moja mała miewała problemy z żołądkiem (przytkała się po gryzaku) i podawałam jakiś czas mielone siemię lniane zalane ciepłą wodą, robi się z tego taki gluuut :evil_lol: ale pomaga ponoć nie tylko na brzuszek ale także na włosy między innymi. No i już zostało w psiej diecie na dłużej, zwłaszcza, że sucz to uwieeelbia :loveu: [QUOTE]siemię lniane jest bogatym źródłem żelaza, cynku, magnezu, fosforu a także witaminy B1 i B2.[/QUOTE]Szkoda tylko, że mi sucza tak kłaczy, ale mam co chciałam, długowłosego psa, ech :evil_lol: Quote
maciaszek Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Nie, rybki suszonej nie kupowałam. Już nie pamiętam dlaczego, ale jakiś tam powód miałam ;). Wcześniej Bazylowi do jedzenia dodawałam ten olej: [url]http://allegro.pl/ariovital-olej-rybny-omega-3-karotenoidy-i1631328030.html[/url] i po nim efekty były wyraźne. Znacznie, znacznie mniej wypadających włosów i ładniejsza sierść! Quote
Recommended Posts