Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hihi Reksio surykatka ;) moja Maszka tak staje jak wypatruje zwierzyny ;) śliczne są nawet mokre, ale potem w domu zamieszanie z suszeniem i wycieraniem łapek pewnie ;)

Posted

A nikt nie przeczytał mojego wpisu wcześ niejszego o spokojnych,cudnych nockach?????:mad::mad:

Dzisiejsza też taka była!
Miśka zaszczekała tylko raz, o 3.51 - i tak za 9 minut mieliśmy mieć pobudkę, więc już wstałam - wyspana!!! :loveu::loveu:
Kochana dziewczynka!!!

Podczas wieczornego spaceru ogonom towarzyszyła Urwiska -koleżanka Reksia
oraz Neo - ON-ek, wróg Reksiowy, ale przyjaciel Misiowy..
Misia szalała z wszystkimi - cała szczęśliwa, że ma takie psie towarzystwo!:eviltong:
Reksio był sfrustrowany i zazdrosny z powodu dużego kolegi, ale przeżył..:evil_lol:

Posted

Teżmam takie skojarzenia zawsze, jak widzę Miśkę pędzącą przed siebie po łące...
To jest totalna wariatka z ADHD...
Potrafi się puścić za motylem w te pędy..motyla już dawno nie ma a Misia biega sama ze sobą, albo z wiatrem może...
Za to po powrocie do domu wskakuje na wersalkę ( zawsze w tym pokoju w którym ja jestem..) i śpi tak słodko, zwinięta w kłębuszek, że nie wiem, czy mam patrzeć na nią, czy w książkę...
Słonka moje...

Posted

Trzy nocki ostatnie jest cichutko..:eviltong:
A myślę, że w nowym miejscu bedzie też spokojniejsza, bo mniej pewna siebie..:shake:
Boże, nie wyolbrzymiam, ale nie myślę już o niczym innym, tylko jak one i ja to zniesiemy...:placz:
W piątek ją wybiegam maksymalnie, żeby była grzeczna ..
A już mam plan....powiem mężowi, że idziesz _Laro "gdzieś tam" w niedzielę i że musimy wracać szybko, mam nadzieję, że wyjedziemy zaraz po śniadaniu...:scared:

Jesteś wielka, że się zgodziłaś zaopiekować Misią...:Rose::Rose:

Posted

Jasza napisał(a):

A myślę, że w nowym miejscu bedzie też spokojniejsza, bo mniej pewna siebie..:shake:

Żebyś się nie zdziwiła. Moja w nowym miejscu, przy nowych dźwiękach, drze się gorzej niż na początku. A szczególnie w nocy, jak jest cicho ;)

Posted

maciaszek napisał(a):
Nie skomentowałam "grzecznych nocy", bo... zaniemówiłam z wrażenia ;).
Trzymam kciuki za to, żeby dalej było cicho i spokojnie!

Dzisiaj też było cichutko!:multi::multi:
Jedne szczekanie nad samym ranem, ale się szybciutko uspokoiła!

A wieczorem poszłam na spacer tylko z Misią, chyba pierwszy raz..(Reksio się bał wcześniejszej burzy i był wykończony..)..
Spotykaliśmy co chwilkę innego psa "osiedowego" i ...jakież nowe dla mnie doświadczenie!!:crazyeye:
Nie trzeba omijać, nie trzeba uspokajać, nie trzeba się rozglądać!
Miśka z wszystkimi żyje w zgodzie, obszczekała tyko piskliwie jedną nieznaną nam dużą sukę ( szczeknęła i schowała się za moimi kolanami)..
Poznaliśmy bliżej Amika, którego do tej pory mijalismy z daleka i Trezora z którym Misia prawie pół godziny biegała jak szalona.:eviltong:
Okazuje się, że mnie wszystkie te osoby znają, wiedzą skąd mam Misię, a teraz miałam okazję z nimi porozmawiać ... Wiadomo - społeczność osiedlowa wie i widzi wszystko...:razz:

Chyba stanie się to naszym nowym zwyczajem.
Reksio będzie wychodził wieczorem z Damianem, a ja z Misią.
Niech ogony odpoczną od siebie trochę, a Miśka niech ma trochę "wolności" od zazdrośnika...

_Laro - mam nadzieję, że Miska będzie grzeczna u Ciebie.:roll::oops:
I że się na mnie nie obrazi...:roll::oops:

Posted

Dam,dam..
I jedzonko i gryzaki śmierdziuchy i pszczółkę, o ile jej nie rozgryzie do tej pory...
I może jakiś mój sweter, albo bluzkę...Ech...

Posted

Jaszo, nie przejmuj się tak, będzie ok. One naprawdę tak strasznie nie tęsknią, jak nam się wydaje ;). A _Lara o Misię zadba na pewno tak, że mała ani się obejrzy, a czas zleci :).

Pomysł z wieczornymi, osobnymi spacerami jest bardzo dobry!

Posted

No nie wiem, może rzeczywiście ja będę bardziej tęsknić niż one..
Wczoraj poszliśmy na spacer ok. 15.15 a wróciliśmy o 20.10.
Ogony mokre i padnięte, ja też...
Zanim je powycierałam i wytarłam podłogi, mąż wrócił z meczu i zabrał Misię na siku jeszcze. (Pierwszy raz!!!)
Reksio był KO całkiem.
Nie chciała wyjść, jak zauważyła, że ja się z nimi nie wybieram..
Po pięciu minutach wrócili - Damian powiedział, że tylko się wysikała i zrobili kółko wokół bloku, bo ciągnęła w stronę domu..

Dziaj sobie z nią zrobię spacerek wieczorny, liczę na to, że spotkamy dużo psów i się Miśka wyszaleje...

Zgłaszam przy okazji oficjalny protest przeciwko takiej wstrętnej pogodzie...
I liczę na to, że czerwiec będzie tak piękny, jak maj paskudny.

Posted

Jakoś długo mnie nie było na dogo, a co za tym idzie u Was :)
Ciesze się, że kryzys "nockowy" zażegnany :)
Wyjazdem faktycznie się nie martw szybko zleci,a Lara nacieszy się Misią, :cool3:

Posted

Witamy Kisiaraf po przerwie!

U nas bez zmian.
Noce spokojne, chociaż dzisiaj nad ranem Miśka obszczekała deszcz hałasujący
na parapecie...

Spacery spokojne - bo deszczowe i bezludne.
Mokniemy, wyrzuciłam już jedne trampki rozmoczone całkiem..
Przeprosiłam się z kaloszami, mój mąż powiedział wczoraj, że mi tylko kapelusza brakuje bo wyglądam jak wieśniak...
Nie zna się..to początek nowej majowej kolekcji Hugoberg 2010...
Dzisiaj dzwonię do_Lary i umówimy się jutro w Parku Kultury.
Wycieczka za tydzień i już mi się marzy, żeby był poniedziałek 24.05.
Wierzcie.