Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Heh mama ma wzięcie ;)
nono tata musi uważac ;)
Jaszo szukam psa mojej kuzynki czy na spacerze nie spotkalas kundelka czekoladowego wys tak moze do kolan moze mniejszy..wiek 11 lat..zgubił się w piatek..w Kochlowicach..w lesie..:(

Posted

Nie widziałam..
Schronisko powaidomione?
Jusstyna85 tam mieszka, moze napisz do Niej, Ona te tereny zna dobrze.
Strasznie głupia sprawa...jeżdżą tam, szukają go?

Posted

[quote name='Jasza']Nie widziałam..
Schronisko powaidomione?
Jusstyna85 tam mieszka, moze napisz do Niej, Ona te tereny zna dobrze.
Strasznie głupia sprawa...jeżdżą tam, szukają go?[/QUOTE]
Powiadomione..on sie zgubil w lesie gdzies przy kopalni Sląsk..nie wiem jaki tam jest duzy ten las czy lasek..
chrzesnica pojechala tam samochodem i po wyjsciu z auta pobiegl w strone lasu i mimo nawolywan nie wrocil..a jezdzili tam często i chodza tam rowniez w te strony pieszo gdyz maja tam ogrodek działkowy..juz podobno kiedys im zwial za suczką ale wrocil na 2 dzien a tu tyle dni i go nie ma..

Posted

Na Bramie Węglowej na kopalni powiadomcie i rozwieście kartki.
Tam sporo ludzi - w tym ochroniarzy - chodzi pieszo od strony ogródków także.

Posted

Dużo ogłoszeń i może jakieś koła łowieckie są w okolicy, to by trzeba powiadomić.
Pegaza napisz do Kory, ona się orientuje.
Biedny psinek, sam w lesie...
Ja nie mam zaufania do psa w lesie, ja się boję.

Posted

[quote name='Jasza']Na Stargańcu, po drugiej stronie tej piaszczystej plaży.
Podobno jest tam od kilkunastu lat, jeśli nie więcej.[/QUOTE]
Tak właśnie myślałam, że to o Starganiec chodzi ;).
Plaża nudystów jest tam od lat. Teraz już nielegalna, ale jak widać ludziska się tym nie przejmują.
Poza plażą nudystów to też miejsce spotkań (w celu jednym, wiadomym :diabloti:) gejów ;).

[quote name='Jasza']Najlepiej skomentowała to moja Matka :p
Zarumieniona jak pensjonarka, jak ich minęłyśmy nabrała powietrza w płuca i wypaliła: "Wszystko powiem tacie!" :diabloti:[/QUOTE]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pegaza z doświadczenia wiem, że pies jak się zgubi nie oddala się zbyt daleko od tego miejsca i krąży.
Niech tam jeżdżą w to miejsce i szukają.
No i plakatowanie, plakatowanie, plakatowanie... Najlepiej ze zdjęciem psa.
Boże... Biedny psinek...

Posted

[quote name='magda222']Pegaza z doświadczenia wiem, że pies jak się zgubi nie oddala się zbyt daleko od tego miejsca i krąży.
Niech tam jeżdżą w to miejsce i szukają.
No i plakatowanie, plakatowanie, plakatowanie... Najlepiej ze zdjęciem psa.
Boże... Biedny psinek...[/QUOTE]

Podobno jeżdza i są ogłoszenia... szukają..jak wczoraj rozmawiałam z chrześnicą to nawet nikt nie zadzwonił że gdzieś go widział..
aa Jaszo mam nadzieję że się nie gniewasz o te wpisy..

Posted

[quote name='Jasza']Pegaza, no co Ty.
A z tamtego miejsca gdzie uciekł, ma daleko do domu? Do miejsc, które zna ze spacerów?[/QUOTE]
Hm musi przejsc przez ruchliwą droge..bo stamtad jest wjazd na srednicowke kierunek Katowice..
ja dokladnie nie wiem ktoredy oni z nim chodzili..jesli sie znasz na Kochlowicach to oni mieszkaja niedaleko dolnego osiedla a ogrodki sa powyzej gornego osiedla..kawalek jest..najgorsza ta droga..gdzie jezdza busy i inne auta..

Posted

[quote name='Jasza']Ja się na Kochłowicach nie znam w ogóle.
Tyle co do lasu autem czasmi...:-(
Jusstyna85 tam mieszka.[/QUOTE]

Jaszo pewnie jezdzisz do lasu na na Przystań lub na Rybaczówkę..a ten lasek gdzie się pies zgubił to jest w innym miejscu..

Posted

Pegaza, miło było Cię poznać :loveu:
Psy masz świetne, mój mąż powiedział, że chętnie by zamienił nasze dwa na takiego "szczurka".:eviltong:
On ostatnio się zakochał w Yorkach.

Świat jest mały.

Zieloną pamiętam sprzed siedmiu, ośmiu lat. Jeździliśmy tam z Damianem na rowerach.
A teraz taki dziewięciokilometrowy spacer przez las - polecam.:loveu:

Posted

[quote name='Jasza']Pegaza, miło było Cię poznać :loveu:
Psy masz świetne, mój mąż powiedział, że chętnie by zamienił nasze dwa na takiego "szczurka".:eviltong:
On ostatnio się zakochał w Yorkach.

Świat jest mały.

Zieloną pamiętam sprzed siedmiu, ośmiu lat. Jeździliśmy tam z Damianem na rowerach.
A teraz taki dziewięciokilometrowy spacer przez las - polecam.:loveu:[/QUOTE]

Dziękuję mi też było miło.:loveu:...
yyy Twoje przynajmniej ładnie na spacerku szły nie to co moje, jedna po 1km ma już dośc a druga ciągle chce się nosic...ale Reksiu:loveu: to taka malizna a na fotkach mi się większy wydaje..fajnie takie spontaniczne spotkanie :loveu:

ja znów Zieloną znam z dzieciństwa spędzaliśmy tam prawie każde wakacje..
a póżniej po ślubie byliśmy tam z moim M na urlopie, gdyż mam tam miejscowego znajomego, który wynajmuje domek..ostatni raz byliśmy tam 4 lata temu na grzybach...;)
byłas zadowolona z jedzenia?..bo my musieliśmy reklamowac..:roll: my z córą mieliśmy twarde bułki hamburgerowe...a potem teściowa powiedziała ze obiad był zimny...
a do domu wróciłam z bólem głowy chyba tego wiatru;)ale ogólnie było fajnie:) psy padły jak kawki..:evil_lol: nawet mimo, że nie pokonują tyle km co Twoje..:)

Posted

Moje odsypiają :p
Ale takie dłuższe wycieczki to coś co lubią.
Najdłuższa nasza wyprawa trwała jakieś 12 godzin ( cały czas na nogach, z przewrwą na obiad w schronisku)od momentu kiedy wyszliśmy z pokoju, który wynajmowalismy w Wiśle.
Powędrowaliśmy na Soszów i do Lepiarzówki, tylko jakimiś pokrętnymi drogami.
Wyruszyliśmy o ósmej i prawie o ósmej wieczorem wrócilismy. Ogony padły.:eviltong:

Jedzenia nie reklamowaliśmy, choć ziemniaki były zimawe ( mięso i surowka pycha).
Ale ja byłam taka głodna, taka głodna, że chyba bym zjadla nawet zupełnie niejadalne danie :roll::p

Posted

No właśnie mówiła ze zimne ziemniaki i kapusta..
a ja znów nie byłam głodna bo teściowa zrobiła kanapki;)

to sporo chodzicie:) moje by takiego marszu nie wytrzymały;)
niech Damian nie myśli o zamianie psów bo z yorkami by tyle nie uszedł :eviltong:
chociaż znam jednego który lubi takie długie piesze wycieczki...

a w ogóle to mogłam się też przedstawic z imienia ale to z zaskoczenia było i jakoś mi umkło:oops:

Posted

Po imieniu, to bym nie wiedziała kim jesteś ;), a tak to - z opóźnieniem - ale zaskoczyłam :p
Ja lubię chodzic, więc fajnie, że mam psy-łaziki.
Ale jak się zacznie plucha i zimno-wietrzna pogoda, to bym z chęcią
wymieniła moje ogony, na takie, co wolą sobie poleżeć na kocu z poduchą ;)

Posted (edited)

[quote name='Jasza']Po imieniu, to bym nie wiedziała kim jesteś ;), a tak to - z opóźnieniem - ale zaskoczyłam :p
Ja lubię chodzic, więc fajnie, że mam psy-łaziki.
Ale jak się zacznie plucha i zimno-wietrzna pogoda, to bym z chęcią
wymieniła moje ogony, na takie, co wolą sobie poleżeć na kocu z poduchą ;)[/QUOTE]

Ta to sie możemy czasem powymieniac psami heh..
no moje zdecydowanie nie lubią zimna choc upału też nie lubią, taka pogoda jak dziś była ok..nie zimno nie za ciepło w sam raz;)

się wyłączam chce jeszcze fotki sobie uporządkowac;)
pa :)

Edited by Pegaza
dodanie tekstu
Posted

A zdradzicie dziewczynki jak to się stało, że się spotkałyście i rozpoznałyście? :)
Jaszkę i jej psiaki to znamy ze zdjęć, więc chyba Pegaza gdzieś Cię Jaszo wyczaiła ;)

Posted

Zielona jest gdzieś niedaleko Kalet, chyba, że to jest nawet dzielnica tychże.
Tego to nie wiem :oops:

Matko, leje od samego rana.
Ogony po porannym spacerze, śniadaniu i kawie - śpią. Cały czas.
Jesetm ciekawa kiedy ich zacznie energia roznosić.
Pewnie w środku nocy :roll:

Wykorzystując wolny czas wyrobiłam się z namalowaniem obrazków dla Iv_ i Ani, a także małego (no, kto zgadnie jaki to ptaszek?),
którego zamówił pewien ornitolog :p

Posted

Może wróbelek?
cze:)
własnie wypatrzyłam Jaszę na scieżce..;)
Zielona to kierunek Tarnowskie Góry, Miasteczko Śląskie, Miotek..
Jaszo a może masz jakieś fotki z wycieczki?:)