Jasza Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 [URL]http://xmas.coke.com/v/pl_PL/#36eee3376a679790c7112457ca6904f11d61d2cf[/URL] Quote
maciaszek Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ale pięknie tańczycie :evil_lol: :klacz::klacz:. Quote
Jasza Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: W dniu wczorajszym zepsuł się dokumentnie nasz domowy komputer....buuu....:shake: Szykujemy się do świąt głównie prezentowo ( większość podarków udalo mi się wyszukać na bazarkach) i mentalnie....bez sprzątania, bo mam lenia w sobie - umyłam tylko okna. (No i tańczymy w wolnych chwilach :eviltong:) Zamiast choinki - girlanda świerkowa czy jakaś tam sosnowa na meblach - nie dowierzam Miśce w tym względzie.:p Pachnie mi już makówkowo i piernikowo...... Mailuję sobie z Edytą od Jaszki i wymieniamy się opisami potraw świątecznych. U nas zawsze karp, barszcz z grzankami i zupa z głów, kapusta z grzybami, makówki, kompot z suszonych owoców i moczka. I opłatek, który ogonki uwielbiają i czekają aż dostaną po równym kawałeczku. Quote
maciaszek Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 No to musicie sobie w prezencie pod choinkę sprawić kompik :). Quote
ania shirley Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='Jasza'] U nas zawsze karp, barszcz z grzankami i zupa z głów, kapusta z grzybami, makówki, kompot z suszonych owoców i moczka. I opłatek, który ogonki uwielbiają i czekają aż dostaną po równym kawałeczku.[/QUOTE] A u nas chyba podobnie, ale ciut inaczej. Barszczyk z uszkami , pierogi z kapustą i grzybami, karp- smażony i w galarecie, kapusta z grzybami i grochem, kompot z suszonych owoców, sztrucla z makiem. Makówek nie ma, a szkoda, bo lubię. Moczki natomiast nigdy nie jadłam. Czasami bywają gołąbki z grzybami , śledzie, ciasto z miodem i orzechami. A Koks bał się kiedyś choinki. To będą jego trzecie Święta z nami. Quote
Jasza Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Reksio choinki się nie bał, był tylko zdziwiony kiedy ją stawialiśmy i stroiliśmy. Ale Miśka jest wariatka i nie wiem co byśmy zastali przychodząc z pracy... Jakiś czas w kącie pokoju stał renifer pluszowo-druciany. Stał i stał, czasami jak się Misia nakręcila i szalała to rozglądała się po pokoju, dostrzegała go, biegła w te pędy i porywala biedaka na wersalkę tarmosząc po drodze. Zabierałam, mówiłam "nie wolno" i odstawiałam. Ostatnio w miejscu renifera ( dość sporego, czterdziestocentymetrowego) postawiłam wazon Babci. Wielkości reniferka mniej więcej. Piękny, malowany, z uszkami, jak grecka waza. I oczywiście podczas niedawnych wygłupów, kulka podbiegła do wazonu i spodziewając się reniferka, chwycila zębami za uszko i probowala przetransportować na wersalkę.... Zareagowalam w ostatniej chwili, choć przyznaję, że i Misia była lekko zdziwiona...;-) Tak więc wizja choinki w kawałkach i łóżka usłanego zielonym sztucznym igliwiem...przeraziła mnie na tyle, by choinki nie stawiać ;-) Ogonki pozjadały już dokumentnie wszystkie gwiazdkowe prezenty ( wczoraj dwa ostatnie kawałki tchawicy). Za to ja dostałam na urodziny dwie nowe flexi ;-) więc to tak jakby nasz wspólny prezent. Moja mama im na pewno przygotowała paczki ogromniaste, poza tym dla nich największym prezentem jest opłatek i karp :) Quote
Andzike Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Cieszę się, że Nelka nie ma zapędów niszczycielskich odnośnie choinki i dzięki temu choinka stoi już od niedzieli - jeszcze nieubrana, ale już pięknie pachnie ;) Ale jak miałam kota, to jedyne na co mogłam sobie pozwolić to nieduży stroik, który i tak był przez niego masakrowany... Tęsknię za cholernikiem... Quote
Jasza Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Aaa, prawdziwa choinka! To akurat wierzę, że Reksio by ją sumiennie podlewał. ;-) Co drzewo to drzewo ;-) [I]Ech, wiem, że zamieniłabyś każdą choinkę na świecie za święta z Rudolfem ....[/I] Quote
Andzike Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Jasza']Aaa, prawdziwa choinka! To akurat wierzę, że Reksio by ją sumiennie podlewał. ;-) Co drzewo to drzewo ;-) [I]Ech, wiem, że zamieniłabyś każdą choinkę na świecie za święta z Rudolfem ....[/I][/QUOTE] Prawdziwa, prawdziwa :) TZ własnoręcznie ją wykopał, oczywiście legalnie ;) Na wiosnę wyląduje u aikowo w ogrodzie :) [I][SIZE=1]I każdy z kwiatków, który teraz mam, a które wcześniej były ogołacane z liści i pozbawiane ziemi w doniczkach i każdą durnostojkę, której teraz żadna kocia ruda łapka nie zwala w szaleństwie zabawy... Biorąc pod uwagę jak Nelka traktuje aikowe kotki - osobistego raczej mieć nie będę ;)[/SIZE][/I] Quote
Jasza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Ja nie mogę mieć trzeciego psa, choćby z racji spacerów, więc ostatnio mam "kocie myśli"...tylko i Miśka i Reks nie lubią kotów...;-) Quote
Jasza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Bo wiecie co...ja generalnie jestem pedantką i barrrrdzo lubię mieć czyste i pachnące mieszkanie...a w takich naszych małych przestrzeniach z dwoma psami, to jest ciut trudne ;-) ale wolę codzienną walkę z piachem na podłodze i pranie pościeli popieczętowanej łapkami, odkurzanie sierści i sprzątanie łupinek z ukradzionych, rozgryzionych orzechów, niż dom jak pudełko, ale bez psów...:loveu: Quote
Andzike Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Jasza, mam dokładnie to samo ;) Uwielbiam jak mam czysto w mieszkaniu, uwielbiam czysciutką pachnącą pościel, ale co to za spanie bez kudłacza na poduszce? :) Quote
Jasza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Boję się spytać, Andzike, jak często zmieniasz pościel? ;-) Bo ja ciągle zbyt rzadko...chyba powinnam dwa razy w tygodniu....:p:PROXY5: A za każdym razem jak poscielę "na świeżo" to potem wkracza Reksio, wskakuje, patrzy krytycznie i przez dziesięć minut wykopuje sobie legowisko, aż wszystko potarmosi w jeden wielki kopiec, wzdycha zadowolony i zmęczony tym ścieleniem i zasypia w tym stogu ktory sobie sam przygotował ...:p Jak sobie odpsuję aparat to go nagram. Quote
Patmol Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 koniecznie mój pies kładzie się na pościeli delikatnie -jak kot i udaje, że go nie ma - co jest dość trudne bo nie jest mikroskopijny Quote
Jasza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 No widzisz, moje psy traktują łóżko jak swoje, może się nawet dziwią jak wskakujemy do nich ;-) Chociaż Miśka z racji grubości jest niezadowolona jak się robi ciasno i po jakimś czasie, w środku nocy ucieka na fotel. Quote
Patmol Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 biedna Miśka -może macie za małe łóżko? w nocy mój pies śpi u siebie, ale jak zauważy że kot już się wepchał do łóża - to i pies delikatnie i po cichutku wchodzi ale kładzie się [I]w nogach[/I] i go zauważam dopiero rano jak wstaję - on wtedy udaje, ze śpi - bo ma nadzieję, że to jeszcze nie czas na wstawanie Quote
Andzike Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Jasza']Boję się spytać, Andzike, jak często zmieniasz pościel? ;-) Bo ja ciągle zbyt rzadko...chyba powinnam dwa razy w tygodniu....:p:PROXY5:[/QUOTE] Nie tak często jak bym chciała, bo pomimo zamiłowania do czystości trochę ze mnie leń ;) Ale raz na 2 tyg. trzeba zmienić, bo pościel przybiera dziwny kolor :roll: Nelka na dodatek nigdy nie spi w nogach, tylko z główką na poduszce jak człowiek, więc tak sobie śpimy - trzy wagoniki ;) Quote
ania shirley Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Koks codziennie wskakuje na łóżko, jakby sprawdzał czy nadal mu wolno. Poleży 5 minut i ucieka na fotel. Może mu za gorąco? No, chyba ,że jest czysta posciel- wtedy sie poświeci i leży całą noc. Quote
maciaszek Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 A ja problem z pościelą rozwiązuję narzutami. Bazyl sobie leży na takowej i pościeli nie brudzi :). A brudzić miałby czym - u nas w grę wchodzą nie tylko pieczątki z łap, ale rozmazane ślinogluty ;). Quote
ania shirley Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='maciaszek'] A brudzić miałby czym - u nas w grę wchodzą nie tylko pieczątki z łap, ale rozmazane ślinogluty ;).[/QUOTE] Koks w ślinoglutach też jest niezły:cool3:. Pewno do Bazyla mu daleko, ale bardzo sie stara:evil_lol: Quote
Jasza Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Nooo, przynajmniej ślinoglutów nie mamy, jaka ulga ;-):diabloti: Quote
Jasza Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [CENTER][I][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal][B]WILIA[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Stanisław Młodożeniec[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [SIZE=3][COLOR=teal] [/COLOR][/SIZE] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Białe ściany. Wapnem bielone. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Bije radość z świętych obrazków. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Wzory srebrniuteńkich koronek [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]szron na oknach ślicznie wygłaskał.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Bzy w okiściach. Listki paproci.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]W izbie ciepło. Miło. Przytulnie. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Drwa trzaskają ogniem z komina. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Pies pod ławą z kotem się czuli. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Śnieg na dworze. Luty mróz. Zima.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Wniósł ją ojciec z siana brzemiączkiem.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Zapachniało siano łąkami.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Biały obrus pachnie krochmalem. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Biel opłatków jaśnieje na nim[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]w złotych paskach, w siwych, rumianych.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Cieszą się z nich aniołków buzie.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]W rondlu postny zaskwierczał olej[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]- matka postne racuchy smaży. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Obok huczy garnków półkole, [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]pryska smakiem grzybów i warzyw.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Kłęby pary okap połyka.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Przy choince jazgot dzieciarni. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Starsza siostra wiesza łakocie. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Tu srebełko; tam lichtarz wprawi; [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]ówdzie piernik, strojony w złocień.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Zdobi całą w łańcuch kolorów.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Tak się staje śliczność. Odmiana. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]W głos pulsuje rade powietrze. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Weseleją święci na ścianach. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Ściany białe i coraz bielsze.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Biały obrus. Opłatki białe.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Mroźny zachwyt okna oniemił. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Szron zaklęty w blaszki świetliste [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]różowieje, skrzy się i mieni[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]w bzów okiściach, w paproci listkach.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Na choince potop śliczności.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Ojciec twarz swą w dobroć wygłaskał. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Już opłatki matka rozwija.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Buzie dzieciąt - aniołki w blaskach. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Pierwsza gwiazda zabłysła. Wilia.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]W imię Ojca i Syna!... Wilia!.. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]____________________________ __[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [B][I][SIZE=3][COLOR=#008080][/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#008080][/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]Wszystkim Wam, którzy [/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]odwiedzacie Misiowo-Reksiowy wątek,[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]Wszystkim, którzy kiedyś tam - a wcale nie tak dawno ;)-[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]pomogli mi i sprawili, że Kula jest NASZA - najcieplejsze życzenia[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]spokojnych i dobrych Świąt.[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=green]Od ogonków i od Nas.[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER] Quote
ania shirley Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWQOdhKsPL0GUekvnvjM8r_OVOuDDQuQ-djqRJepi-_JlxkHufFCAshos[/IMG] [COLOR=blue]Wesołych Świąt[/COLOR] Quote
Roszpunka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [SIZE=4][COLOR=sienna][I][FONT=Arial][B]Z najlepszymi świątecznymi życzeniami dla wszystkich Cioteczek i ich ogonków... Oby żaden zwierzak, na swój domek czekać już nie musiał...[/B][/FONT][/I][/COLOR][/SIZE] [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/406259_2613266288703_1166406297_32317629_1264662341_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts