Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][COLOR=navy]Dałaś TUNI wielką garść SZCZĘŚCIA. TUNIA będzie czekać na swoją Wybawczynię - Ciebie, skromna i dobra Fusse.[/COLOR]
[COLOR=navy]Spotkałyście się na tym wielkim świecie, żeby się pokochać.[/COLOR][/QUOTE]

A teraz stamtąd będzie swojej Wybawczyni pilnować... Wiem coś o tym...

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fusse mozesz być spokoja bo Tunia jest teraz cały przy Tobie, gdzie tylko pójdziesz ona idzie za Tobą :) Cały czas nad Tobą czuwa. Fusse pisz nam o Tuni jak najwięcej, jak tylko będziesz miała ochotę, zawsze chętnie poczytam o tym jaka była cudowna, jak wskakiwała na łóżeczko i robiła pewnie mnóstwo innych śmiesznych rzeczy.
Pozdrawiam ciepło!!!

Posted

[quote name='fusse']ja czułam jak Tunia odchodziła, że ma duszę - i mam nadzieję, że jej dusza jest teraz tam, gdzie jest spokojna i szczęśliwa, wyobraziłam sobie Tunieczkę jak psiego aniołka - że ma takie delikatne skrzydła (a słowa, wyobrażenia mogą być różne - przecież nikt nie wie, jak to może wyglądać ten raj - czy psi czy Eden...to już jest metafizyka, czyli (bez żadnego kształtu), a wyobraźnia potrzebuje kształtu, więc każdy może sobie wyobrażać jak chce -[B] w moim wyobrażeniu Tunieczka ma skrzydełka i siedzi sobie w ciepełku i na słoneczku i [/B]głaszcze ją Św. Franciszek, po brzuszku i za uszkami....[/QUOTE]

[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/1351/tunia21q.jpg[/IMG]

..........

Posted

[quote name='avii'][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/1351/tunia21q.jpg[/IMG]

..........[/QUOTE]

jaka śliczna Tunieczka niebiańska:))))

zauważyłam, że jak przechodzę blisko jakiegoś psiaka, to go zaczepiam... głaszczę, mówię... miłe słowa (pewnie z tęsknoty za Tunią te czułości do wszystkich czteronożnych...), ale czuję że Tuniek w tym macza swój ogon...

w niedzielę ściskałam się z obcą buldożką... serdecznie....

Posted

[quote name='AlfaLS']Tunieczko(*) proszę Cię zaopiekuj się tam w lepszym świecie moim kotkiem Kubusiem, który dziś w nocy do Was tam dołączył:-(. Był ze mną 15 lat, strasznie go kochałam i tak bardzo, bardzo mi go brak..........:-([/QUOTE]

ściska Cię ciepło... Tuniaczek się zaopiekuje Kubusiem, żeby mu smutno nie było bez Ciebie...

Posted

[quote name='Redpit']Oby LOS "odwdzięczył" się "właścicielom" Tuńki - jak patrzę na Nią - to zupełnie jak Szakirek :(
Tuniu :candle: - poszukaj tam Izuni :(...[/QUOTE]

tak okrucieństwo i zaniedbywanie zwierząt jest czymś okropnie bolesnym... są one od nas zależne.. i jak dzieci bezbronne, kochane istotki...

Posted

Dla wszystkich wielbicieli naszej kochanej Tuni, która w szczególny sposób może doświadczać tego wyjątkowego Święta przesyłam najlepsze życzenia Wielkanocne!

[IMG]http://i44.tinypic.com/2vmbmlh.jpg[/IMG]

Posted

Fusse, życzę Ci, żeby Tunia była cały czas dla Ciebie dobrym duszkiem...

Niedawno Ty byłaś dla niej, teraz ona będzie dla Ciebie...

Też niedawno straciłem kochanego psiaka Timura. I też wiem, że on w pobliżu jest...
Skoro im pomogliśmy w najgorszych sytuacjach, one nas tak łatwo już potem nie opuszczą...

Posted

[quote name='UBOCZE']Fusse, życzę Ci, żeby Tunia była cały czas dla Ciebie dobrym duszkiem...

Niedawno Ty byłaś dla niej, teraz ona będzie dla Ciebie...

Też niedawno straciłem kochanego psiaka Timura. I też wiem, że on w pobliżu jest...

Skoro im pomogliśmy w najgorszych sytuacjach, one nas tak łatwo już potem nie opuszczą...[/QUOTE]

Dziękuję Ci...:))

Posted

[quote name='amica']Dla wszystkich wielbicieli naszej kochanej Tuni, która w szczególny sposób może doświadczać tego wyjątkowego Święta przesyłam najlepsze życzenia Wielkanocne!

[IMG]http://i44.tinypic.com/2vmbmlh.jpg[/IMG][/QUOTE]

Dziękujemy! Wczoraj pomyślałam, że i może Tuniaczek zmartwychwstanie (może to herezja), ale tak pomyślałam i ucieszyła mnie ta myśl... wyobraziłam sobie ją w dzień sądu ostatecznego jak stoi po stronie tych stworzeń niemych... pozbawionych wolnej woli i w ten dzień zostaje jej dusza od tej niewoli zbawiona...

Posted

[CENTER][COLOR=Navy][B][FONT=Arial] „TĘCZOWY MOST” [/FONT][/B][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Właśnie ta strona Nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Kiedy umiera zwierzę, które było w szczególny sposób bliskie komuś tu na ziemi, wówczas odchodzi na Tęczowy Most.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych Wyjątkowych Przyjaciół więc mogą biegać i bawić się razem. Jest tam mnóstwo, jedzenia, wody i słońca – nasi Przyjaciele żyją w cieple i dostatku.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze zostaje przywrócone zdrowie i wigor.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i są znowu silne, tak jak wspominamy je w naszych snach z dni, które minęły.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone z wyjątkiem jednej, małej rzeczy: każde z nich tęskni za kimś wyjątkowym dla nich, kogo musieli pozostawić.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Wszystkie razem biegają i bawią się wspólnie, ale przychodzi taki dzień, kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy patrzą uważnie a jego ciało zaczyna drżeć. Nagle oddziela się od innych, zaczyna biec przez zieloną trawę a jego nogi niosą go szybciej i szybciej.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Poznał Cię!![/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]I kiedy Ty i Twój Przyjaciel wreszcie się spotkaliście, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia – już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znowu tulą ukochaną głowę, znów spoglądasz w ufne oczy Twojego Przyjaciela, które tak dawno odeszły z Twojego życia, ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Arial][COLOR=Navy]Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most – razem.[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[COLOR=Navy][I]

[SIZE=1]Paul C. Dahm "The Rainbow Bridge"
[/SIZE][/I][/COLOR]

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

[quote name='UBOCZE']Pamiętam o Tobie, skarbie...

[IMG]http://chopin.edu.pl/~zuo/tunia-2.jpg[/IMG][/QUOTE]

Szkoda, ze fusse juz na dogo nie przychodzi............

• 3 months later...