Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anna_33']Popek jedzie wlasnie do DOMU:multi:

Dziewczyny, odwalilyscie kawal roboty przy wyadoptowaniu tego psa.
Mgie setki ogloszen. :loveu:
Dzieki Wam w koncu wyjechal.
Nowa Wlascicielka relacjonuje, ze Popek jest zgaszony, niepewny swojego losu, ale grzecznie drzemie w samochodzie.
Jest lagodny, zjadl smaczek.
Jednak Boguszyce zostawily slad, on przeciez tak tryskal energia.
Ale jestem pewna, ze minie chwila, a znowu bedzie jak mala atomowka.
Pani jest tez zaskoczona, ze pies jest tak bardzo w typie rasy. Bardzo lubi amstafowate :-)
A i jeszcze, Popek jest spasiony ...ale to da sie naprawic ;-)
Wieczorem dostane relacje z reakcji corki, ktora nie wie, ze dzis spelnia sie jej psie marzenia :-)

:multi: ................... :Rose:

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekamy na wieczorne informacje i może na jakieś zdjęcia. ;)

A teraz uwaga!: Jest jakiś astek bardzo podobny do Popka? Właśnie teraz dostałam kolejnego maila od zainteresowanej Pani z Siedlec. Pani zna rasę,ma już jednego kastrowanego astka i chce drugiego tylko takiego jak Popek :roll::evil_lol:

Posted

doddy napisał(a):
Samca do samca???
Może jednak namów panią na sunie, co by się tragedią adopcja nie skończyła.

doddy a może przekaże ci na PW maila do Pani i Ty zaproponujesz jej jakiegoś psa?

Posted

doddy napisał(a):
Mogę jej zaproponować, ale będzie to sunia :)

W takim razie już przesyłam adres. Myślę,że Pani nie upiera się przy samcu! Najważniejsze,żeby był podobny do Popka.

Posted

mgie napisał(a):
Mam dwa zdjęcia jak Popek sobie leży na dywanie ale niestety kabelka w domu niet.

Ech., liczylam na kabelek u Ciebie. Swojego intensywnie od wczoraj szukam. Mam zdjecie Popka na poduchach, podobno na razie najbardziej lubi spac.Zaraz Ci puszcze.
Zdjecia z aparatu beda, ale Pani tez nie ma przywiazania do kabelkow i musi kupic nowy :-)
Wczoraj byl lekki poploch, bo nie chcial isc na spacer, a jak juz go wyciagnieto, to zero siusiu itd.
Ale odblokowal sie i dostalam rano sms, ze wieczorem i rano zalatwil koncertowo swoje sprawy na spacerze :-)
Teraz zobaczymy, czy zostawiony sam w domu jest grzeczny, czy wstepuje w niego zle ;-)
W Dzidziusia z Boguszyc wstepowalo...ciagle czasami wstepuje. Trzymamy kciuki zeby nie przemeblowal mieszkania.
A, nie powiedzialam, ze ma wspollokatora, swinke morska. Troche mi ta swinka sen z oczu spedza...ale podobno Popek nie wykazuje specjalnego zainteresowania.
Swinka okupuje gorne pietra szafy, wiec nawet gdyby zapalal miloscia, to powinno byc ok.

Posted

Dostałam,dostałam zdjęcie. :multi: Popek na białych poduchach ... no na to czekałam :loveu:
Teraz dopiero widać,że faktycznie trochę mu się przybyło. Wiesz może czy imię zostaje?

Posted

Czytajcie :)

''Dostał imię Misiek bo jest strasznie misiowaty i uwielbia spać :) na dodatek chrapie..hahahah
Dostał zabawkę małego misia i nawet go nie popsuł tylko delikatnie go nosi w zębach:)
Załatwia sie na dworzu,całą nockę grzecznie spał na swoim miejscu. Dwa razy próbował wejść na łóżko ale kazałam mu zejść i posłuchał i więcej już nie włazi.
Mamy taką dużą piłkę do siedzenia(fotel) i bardzo lubi na nim leżeć.
Świnką morska sie nie interesuje za bardzo ,popatrzył na nią ze trzy razy i to wszystko.
Jedyny problem to kąpiel bo za cholerę nie chce wejśc do wanny a on sam tam nie wejdzie,jest ciężki i trzeba go tam wsadzić..umyłam go gąbką dwa razy ale jednak potrzebna jest porządna kąpiel (..) ''

Posted

Na watku gównym Os ewa napisała ze Popek wraca do Boguszyc .... on nie może wrócić do schroniska , ludzie potrzebne pieniadze an hotelik , pokazalismy mu inne zycie i dzis trafi znowu do piekła .....

Posted

marlenka napisał(a):
Na watku gównym Os ewa napisała ze Popek wraca do Boguszyc .... on nie może wrócić do schroniska , ludzie potrzebne pieniadze an hotelik , pokazalismy mu inne zycie i dzis trafi znowu do piekła .....

Co?/? jak to wraca do Boguszyc? Co się stało?

Posted

No niestety ... za szybko się cieszyłam

ostatniaszansa napisał(a):
szlag by to, niech diabli wezmą moje przeczucia, bo nie wiem czemu ale takowe miałam. Popek mocno w typie amstafa wraca do Boguszyc :( 2dni w nowym domu... warczał na dziecko . Jestem przekonana, choć znawca tej rasy nie jestem, że on na cito powinien trafić do hoteliku z tresurą . Jego powrót do sfory psów... im dłużej tym gorzej będzie do wyadoptować, jak ułożyć. a nie wiadomo czy nie stanie się zagrożeniem z czasem dla innych psów. Pamiętam jak do nas trafił mimo wszystko był wesoły, radosny,skaczący jak na sprężynkach,ufny- miał 7 miesięcy . No taki mały głupek.Potem zaczął uczyć się żyć w sforze i szukać swojego miejsca- efekt kilka blizn,ranek. W ostatnia niedziele- jakby nieco zgaszony ? już nie taki radosny... E

ostatniaszansa napisał(a):
Wczoraj rozmawiałam z właścicielką już wówczas miala dziwne odczucia, zachwytu nie słyszalam. Telefonowala córka ,że podczas próby odebrania zabawki warknął. Nie znam jeszcze szczegółow, ale Popek dzisiaj ma ok 20 wrócić do Boguszyc :( Mam nieodparte wrażenie, Państwo jednak nie do końca zdawali sobie sprawę z rasy, z faktu, że pies jednak kilka miesięcy był w schronisku . Ja na początku osobiście nie zostawiłabym takiego psa z dzieckiem na kilka godzin. Marlenko, nie wiem jak, nie wiem gdzie, ale szukamy hoteliku z tresura bo inaczej czarno widzę przyszłość Popka, płakać mi się chce bo każda taka sytuacja pogarsza tylko psychikę psa. Tak coś czuje , że w poprzednim domu problem zaczął sie od jego powarkiwania na dziecko. Jak i co było naprawde ? Nie dowiemy się... E

Posted

marlenka napisał(a):
Ale ja nie wierze ze szczeniak moze warczec ze złości na dziecko . Mgie masz kontkt do tej drugiej Pani co chcaiął Popka ??? Może ona będzie dobrym domem ???

To jest dom z samcem więc też pomysł do bani!