ewatonieja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 to i ja dorzuce kilka fotek, co prawda z daleka, bo mnie koledzy Kornela nie chcieli przepuścić, ale nadają sie do ogłoszeń [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/2096/obraz104p.jpg[/IMG] [IMG]http://img709.imageshack.us/img709/6892/obraz102j.jpg[/IMG] [IMG]http://img849.imageshack.us/img849/4928/obraz100l.jpg[/IMG] [IMG]http://img19.imageshack.us/img19/1273/obraz099ko.jpg[/IMG] [IMG]http://img816.imageshack.us/img816/1040/obraz105z.jpg[/IMG] Quote
agrazka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Witaj piesku :). Mogę dać ogłoszenia w gazetowej Gratce. Quote
agata51 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Przepiękne psisko! Planujecie jakiś hotelik albo DT? Quote
ossa98 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Piękny słodziak! co tu dużo mówić, trza się zabrać do roboty i psa ogłaszać. Kto może napisać tekst do ogłoszeń? Quote
ossa98 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Korneluś, jak po świętach? Był u Ciebie zajączek z prezentami? Co z tym tekstem do ogłoszeń? Będzie coś? Quote
azalia Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ależ on jest dostojny i piękny,on musi znaleźć dobry domek. Quote
BORYSboxer Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Śliczny jest..taki wielki puchacz..szkoda,że tak długo czeka na dom..:-( Quote
ossa98 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Szkoda, szkoda...Tylko samymi słowami nie pomożemy. A Korneluś czeka... Quote
agrazka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Kornelku czy ty się doczekasz swego ludzia ? Quote
ossa98 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ale tu ciiiisza:-( Kornelku, co u Ciebie? Mizianki na dobranoc! Quote
azalia Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 A on biedaczek,nie dość że w schronie,to jeszcze na łańcuchu takie cudo kudłate. Quote
bea100 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Mam na imię Kornel. Zobacz jaki jestem piękny. Duży i mięciutko puchaty. Spokojny i łagodny. Mam ok 8 lat a od dwóch jestem w schronisku w Łodzi. Co przeszedłem w swoim życiu? Nie opowiem i nie pytaj, bo chciałbym zapomnieć. Porzucono mnie. Spokojny ze mnie psiak, nikt mnie tam gdzie jestem teraz nie dostrzegał, bo chowałem się po kątach i chciałem zniknąć. Teraz jest lepiej, zaczynam ufać, zaczynam się otwierać na ludzi. Jednak powinienem znaleźć dom taki, gdzie byłbym psim jedynakiem bo jestem takim jedynym psem jedynego Pana. Dom z ogrodem byłby idealnym miejscem gdzie na zimę mógłbym urzędować w ciepłym domu i gdzie nie byłbym na łańcuchu. . Na razie mam schronową budę i łańcuch. Smutne życie na łańcuchu. Czy to już wszystko co mnie jeszcze czeka? Czekam już dwa lata na swojego jedynego człeka, co mnie wybierze a wtedy ja go pokocham bezkrytycznie i dam mu całe wielkie serce wielkiego psa i całe psie oddanie. Potrzebuję jednak trochę Twoich wizyt w schronisku i poznania wspólnego. Potrzebuję Ci zaufać...potrzebuję pełnej miski, dobrej budy na ogrodzie latem i ciepłego zimą domu oraz kącika w Twoim sercu... Tylko zauważ mnie i wybierz Dobry Człowieku, daj mi cierpliwość, zrozum mnie a zobaczysz - będę Twym Najlepszym Przyjacielem. Czekam! Tęsknię! Twój piękny pies Kornel. Pies przebywa w schronisku w Łodzi tel do wolonatriuszki Ani: 505 105 026 ([EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]) Umowa adopcyja wymagana. Uwaga: nie oddamy Kornela na łańcuch. Quote
bea100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nie wiem jak Kornel na dzieci? To byłaby ważna info. Cioteczki- jak tekst do przyjęcia- zacznijcie go ogłaszać. Wykupię mu komplet ogłoszeń. Proszę na pw kwotę, numer konta i dane (wpłacam pocztą) Quote
ossa98 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Bea, dzięki za zaangażowanie:-). Chętnie dołączę się do zakupu ogłoszeń, tylko trzeba by jakiś bazarek ogłoszeniowy znaleźć. Quote
ewatonieja Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/206872-Pakiet-59-og%C5%82osze%C5%84-10z%C5%82!!Bannerek-3z%C5%82!!-Na-Fundacj%C4%99-S.O.Sdla-Zwierz%C4%85t.Do-06.05-g.20[/url] TU JEST TANIO :) Quote
bea100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Super, dzięki. Już tam napisałam, czekam na dane do wpłaty oraz na maila do wysłania tekstu ogłoszenia i zdjęć. Cioteczki- uzupełnijcie pilnie mój tekst dla Kornela (powyżej jest) o adres schronu oraz tel wolontariusza, który poprowadzi rozmowy o Kornelu. Quote
bea100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Przykro mi. Dostałam właśnie pw, że nie załapałyśmy się już na ten bazarek ogłoszeniowy, za późno się zgłosiłam ( dzisiaj) i już nie da rady. Szukajcie cioteczki dla Kornela czegoś innego... Quote
azalia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Bea.może dopisz do dobrej budy na ogrodzie lub miejsca w domu.On chyba może przebywać w domu,zawsze to lepsze niż buda,szczególnie zimą. Quote
bea100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ok. Poprawiłam swój tekst. Nie jest idealny, ale jakiś nareszcie jest... On czeka w tym schronie i czeka a czas ucieka. Teraz- ogłoszenia potrzebne i kogoś kto je dla Kornela zrobi :razz: Quote
ossa98 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [QUOTE]Bea.może dopisz do dobrej budy na ogrodzie lub miejsca w domu.On chyba może przebywać w domu,zawsze to lepsze niż buda,szczególnie zimą. [/QUOTE] Nie wiedziałam, że szukamy mu "nowej budy". W jaki sposób Kornel ma odczuć zmianę na korzyść? Ja bym tego jednak do ogłoszenia nie dopisywała. Przecież chodzi nam o dom, w którym nowi właściciele będą gotowi poświecić Kornelowi dużo czasu, aby chłopak mógł oswoić się z człowiekiem, zaufać mu, poczuć co to wolność, swobodne bieganie po łąkach, aby doświadczał bliskości człowieka, czułego dotyku, nauki przestrzegania zasad w ludzkim świecie. Trzymanie psa w budzie chyba nie sprzyja temu wszystkiemu. Wymarzony byłby dom z ogrodem, ale z miejscem dla Kornelka w domu, by pies mógł nawiązać odpowiednio silną więź ze swoim panem. Nawet duże mieszkanie będzie lepsze niż łańcuch i buda. Takie jest moje zdanie. Quote
bea100 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ossa98- dopiszę że nie na łańcuch. Nie pomyślałam, bo to dla mnie (i wszystkich) oczywista oczywistość- ale dopiszę jeszcze by było czarno na białym. Poza tym ogród z dobrą budą i z możliwością wchodzenia do domu- wydaje mi się dla tak dużego i kudłatego psa -ok. Ale może ja się nie znam? To co? Duże mieszkanie dla Kornela poszukiwane? Już pisałam- jeśli ogłoszenie jest do niczego- zmieńcie. Nie wiem jak on na dzieci reaguje? Na koty? A może zgadza się z suczkami chociaż? Nie wiem czy umie chodzić na smyczy? Jak z jego socjalizacją? Czy jest leczony? Zdrowy? Zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany? ...?...Nie wiem wielu rzeczy istotnych do porządnego ogłoszenia. Nikt tu się nie kwapił napisać mu jakiś tekst. Dwa lata siedzi w schronie. Chciałam pomóc, cóż... A może Ossa98 napisze mu super nośny tekst? Ktoś kto zna psa? Wtedy ja zapłacę za ogłaszanie, wyróżnione Allegro itd (podtrzymuję ofertę). Bo nie mogę patrzeć na Kornela w schronie i na łańcuchu. To czekam. Quote
ossa98 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Bea, ja znam Kornelka tak samo jak Ty, tylko z tego wątku. Choć z miłą chęcią, poznałabym go osobiście. Niestety, odległość między moim miejscem zamieszkania a jego miejscem pobytu jest zbyt duża. Napisałam to, co mi podpowiada moje sumienie. Teraz jest w budzie na łańcuchu. Jeśli ma trafić do budy czy na łańcuch, ale u kogoś prywatnego, co za różnica? Sama wzięłam do mieszkania dużego psiaka, tu z Dogo, i nie wyobrażam sobie, że mógłby trafić do budy. Dzięki temu, że jest tuż obok mnie, dzieli ze mną smutki i radości, wyjeżdża w góry i inne wycieczki, przez ten rok udało nam się zbudować wspaniałą, nierozerwalną więź. Pies nabrał do mnie i innych domowników zaufania. Rozumiemy się bez słów. W jego oczach widzę miłość i przywiązanie. To wszystko dzięki bliskiemu kontaktowi. Tego samego życzę Kornelowi, bo dobrze mu z pyska patrzy. Oczywiście, widzę pomiędzy moim psiakiem a Kornelkiem pewną różnicę - Kornelek jest misiakiem o gęstej, długiej sierści. Przebywanie w mieszkaniu np. z centralnym ogrzewaniem, mogłoby być w pewnym sensie męczące dla niego. Podejrzewam, że z bujną sierściuchą po prostu by się przegrzewał. Czasami psy przebywające w domu z ogrodem, jeśli mają taką możliwość, same wybierają ogród i budę - bo tam się lepiej czują, no i zawsze coś ciekawego w obejściu się dzieje. Reasumując: chodziło mi o to, żeby nie kłaść nacisku w tym ogłoszeniu na budę, a w głównej mierze skupić się na potrzebach Kornelka, takich jak miłość, bliskość i czas od swojego człowieka. Quote
Recommended Posts