panienkabubu Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='karenina']Chyba najlepeiej. I nie daj sie spławic w oddziale. :evil_lol:[/quote] W gruncie rzeczy, ja gdybym nie poszła do oddziału osobiście zapytać co z moim przydomkiem to pewnie do dziś bym go nie miała..... Data przyjęcia była jakoś w marcu, ja byłam tam w maju chyba... i nic.... na drugi dzień przyszedł do mnie do domu w kopercie z datą z dnia wcześniejszego.. :roll: :roll: pytać i ze tak nawet powiem MOLESTOWAC :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Aha, a na listę nie zwracać uwagi, chodzi mi o tą FCIowską.... mój przydomek znalazł się tam dopiero po kilku miesiącach (licząc że w marcu mi go zaakceptowali, teraz mamy sierpień, a on pojawił się jakieś 2 tyg temu dopiero na stronie).... przecież nie będą aktualizować listy dla 1 przydomka, pewnie robią to "hurtem"... Quote
puli Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='panienkabubu']Aha, a na listę nie zwracać uwagi, chodzi mi o tą FCIowską.... ... przecież nie będą aktualizować listy dla 1 przydomka, pewnie robią to "hurtem"...[/quote] A powinni! Przynajmniej raz w tygodniu.To nie jest jakiś nadludzki wysiłek. Ta lista jest właśnie dla nas po to,żeby zwracać na nią uwagę. Przecież ona obsługuje wszystkich hodowców FCI i wciąż coś się zmienia. Quote
nice_girl Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='panienkabubu']Aha, a na listę nie zwracać uwagi, chodzi mi o tą FCIowską.... mój przydomek znalazł się tam dopiero po kilku miesiącach (licząc że w marcu mi go zaakceptowali, teraz mamy sierpień, a on pojawił się jakieś 2 tyg temu dopiero na stronie).... przecież nie będą aktualizować listy dla 1 przydomka, pewnie robią to "hurtem"...[/QUOTE] Moj przydomek znalazł się na niej niemalże od razu po przyjęciu. :) Quote
bajadera Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]A mnie odmówili rejestracji przydomka w FCI, bo podobno jest juz taki. Sprawdzałam na liście FCI. Jest podobny - SIRIOL, a ja mam SIRION. Czy może zacząć negocjacje z FCI ? Już to robiłam przy Interchampionatach, bo uporczywie zmieniali nazwisko właściciela, imię psa i takie tam inne dane. No i co dotąd zawsze z FCI przychodza papierki na nazwisko Przybylski :mad: Tam chyba maja podobny b..... jak u nas.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Jo-jo[/B] - łódzki oddział ostatnio jak dostaje z głównego jakieś papierki dotyczące Ciebie, dzwoni (o ile podałeś nr telefonu kontaktowego).[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
jo-jo Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Jo-jo[/B] - łódzki oddział ostatnio jak dostaje z głównego jakieś papierki dotyczące Ciebie, dzwoni (o ile podałeś nr telefonu kontaktowego).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Tak też mi mówiła Pani jak któregoś pieknego dnia w czerwcu zadzowniłam dowiedzieć się czy coś ruszyło się. Od razu jak znalazłam mój przydomek zadzwoniłam do Łodzi, a Pani mi mówiła że no zapomniała do mnie zadzwonić, i że papiery sa do odebrania, aże ja z Wawki to poprosiłamo wysłanie pocztą, tylko ni wiem czy już doszło do mnie bo siedze nad morzem. Quote
puli Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]A mnie odmówili rejestracji przydomka w FCI, bo podobno jest juz taki. Sprawdzałam na liście FCI. Jest podobny - SIRIOL, a ja mam SIRION. Czy może zacząć negocjacje z FCI ? Już to robiłam przy Interchampionatach, bo uporczywie zmieniali nazwisko właściciela, imię psa i takie tam inne dane. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Ja dostałam z FCI potwierdzenie CACIBa dla suki,która nie była zgłoszona i nie była na wystawie. Ale powiedzieli mi w Nitrze,ze to oni muszą skorygować i posłać znów do FCI....A komputery miały ułatwić ludziom zycie..... Quote
Cereska Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 my dostaliśmy już długo sie czeka teraz nasze dzieci będą miały za imieniem MAGICZNA CZERŃ Quote
Quelthalas Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='nice_girl']To wtedy tracisz pieniądze. Ja nie czekałam jakoś bardzo długo- gdzieś z dwa miesiące.[/quote]Nie tracisz.Przynajmniej u mnie tak nie było,choć ja składałam jeszcze według starego systemu,czyli propozycje przydomka i adnotacja,że proszę o rejestrację w FCI.Pierwszych propozycji mi nie przyjęli,a za drugie już nie musiałam płacić.Co do czasu to dobrze jest napisać maila z zapytaniem,czy przyjęli do FCI bezpośrednio.Mnie przydomek nie przychodził dwa miesiące,napisalam do FCI,po dwóch chyba dniach dostałam odpowiedź,że przyjęli i już dawno odesłali.Wtedy zadzwoniłam do ZK i przydomek się znalazł:evil_lol: Quote
Marta Chmielewska Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Dobra, bo ja już pomału niczego nie rozumiem. Wniosek o przydomek składam w swoim oddziale ZK. FCI odrzuca lub przyznaje i co dalej? Mam się pytać w oddziale i tam odebrać papierek czy przysyłają do domu? A jeśli dzwonicie w tej sprawie do FCI to gdzie i na jaki numer? :cool1: 4 miesiace temu złożyłam wniosek i juz dawno powinien być, chociaż w ZK pocieszyli mnie, że i pół roku może to trwać :angryy: Wcześniej składaliśmy tylko do ZK i czekaliśmy 2 miesiące. Był większy porządek niż teraz z przydomkami. :angryy: A w tej sytuacji czas jest bezcenny. Quote
PANGEA Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 A ja mam pytanko Mam przydomek zarejestrowany w ZKwP 12 lat temu. Teraz pisalam do FCI i mi go odrzucono :( Co mi grozi za uzywanie go nadal.( Nie zamierzam zmieniac przydomka po 12 latach hodowania ) Jest to gdzies napisane ???? Quote
bajadera Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja mam przydomek krócej, bo 7 lat, ale też nie chcę rezygnować, bo już mam wyeksportowane psy do innych hodowli i powoli przestaję być anonimowa w Europie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Gazuś Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Chyba nic Wam nie grozi - poprostu nie będziecie mieć przydomka z dopiskiem FCI. SIrion - Ty masz doskonały pomysl z tym dodwaniem Polonege albo czegoś w tym stylu ;) Quote
Noelani Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 A ja wlasnie sprawdzilam kiedy skladalam wniosek o przydomek i bylo to w MARCU. Minelo 5 miesiecy i nie mam zadnej odpowiedzi, ciekawe jak dlugo mam jeszcze czekac :mad: Quote
Marta Chmielewska Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Byłam w ZK i mamy przydomek :multi: Wniosek złożyłam 1 marca, do ZK przyszedł pod koniec czerwca. Ale, musiałam go sobie sama odebrac, nikt by mi nie wysłał do domu. Do domu dostałam tylko dyplom championa. Na stronie FCI ciągle go nie ma. Quote
Juzaczka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Jeśli ta informacja już się gdzieś pojawiła, to przepraszam... Ile kosztuje rejestracja przydomka w FCI? Pozdrawiam Kuba Quote
nice_girl Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Kuba, Płaci się za tę przyjemność 50 zł. Ja składałam wniosek pod koniec stycznia, a wg danych na potwierdzeniu został zatwierdzony miesiąc później. Quote
Juzaczka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Dzięki za informację, myślałem, że więcej :) Quote
MagicJohnson Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 FANTASTICWORLD (JP) FANTASTICWORLD (DE) FANTASY (JP) FANTASY (T.M.K.-JP) FANTASY ........ dlaczego mozliwe sa 2 identyczne?:roll: Quote
beluszka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 A jak należy zarejestrowac przydomek w FCI? Ja już mam zarejestrowany, ale w ZKwP w FCI nie, i co teraz? Quote
bajadera Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja mam nieodparte wrażenie po kontaktach z centralą FCI, że jest to instytucja biurokratyczna i nieruchawa w stopniu podobnym do naszego zarądu głównego ZK lub nawet bardziej.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
gigi Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 W miniony piątek złożyłam wniosek o przydomek . Cena oczywiście 50 złotych. Pani ze związku oznajmiła ,że czeka się pół roku .:-o Mam sama dowiadywać się ,czy już został przyznany. Quote
beluszka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Przyjdzie pocztą do domu. [COLOR="DarkOrange"][B][SIZE="4"]Ponawiam pytanie! Jak zarejestrowac posiadany juz przydomek w FCI ?????[/SIZE][/B][/COLOR] Quote
puli Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='gigi']W miniony piątek złożyłam wniosek o przydomek . Cena oczywiście 50 złotych. Pani ze związku oznajmiła ,że czeka się pół roku .:-o Mam sama dowiadywać się ,czy już został przyznany.[/quote] Bo to zbyt skomplikowane żeby pobrać dodatkowe 2.50 zł i przysłać wiadomość poleconym....albo wykonac telefon...:cool1: [B]sirion[/B] - a ja mam nieodparte wrażenie,ze my (tzn hodowcy i właściciele psów) jestesmy dla "aktywistów" ZK,niepożądanym elementem w sielskim bezruchu....:hmmmm: Quote
puli Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Marta Chmielewska']Byłam w ZK i mamy przydomek :multi: Wniosek złożyłam 1 marca, do ZK przyszedł pod koniec czerwca. Ale, musiałam go sobie sama odebrac, nikt by mi nie wysłał do domu. [/quote] Różnie z tym przysyłaniem bywa. Quote
Recommended Posts