filonek_bezogonek Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='IraKa']A po jakim czasie fizycznie dostaliście potwierdzenie nadania przydomka? Mnie pani w oddziale powiedziała że na przydomek będę czekała 4 m-ce:crazyeye: Może tylko Wrocław jest taki powolny? Od kiedy można posługiwać się przydomkiem?[/quote] zglosilam przyodmek 13 listopada ... na stronie internetowej pojawił sie w grudniu ale nie mialam potwierdzenia ....a mialo byc tak ze jak bedzie juz potwierdzenie zgloszone to do mnie zadzwonia. nie zadzwonili i ja dopiero chyba gdzies wlitym albo w marcu sama zadzwonilam do zwiazku i dowiedzialam sie ze czeka na mnie zaswiadczenie :) Quote
Wiza Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 A czy zatwierdzą przydomek jeśli: Powiedzmy że chce przydomek FireDog (przykład!!) a istnieje w spisie DogFire bardzo wazne.. Quote
Czarne Gwiazdy Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Jeśli istnieje w spisie to nie zatwierdzą. Przypuszczam, że m.in. po to jest ten spis :P Quote
Coffee&Nera Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 A mozna np. zarejestrowac przydomek jak sie jeszcze niema psa danej rasy a ma sie zamiar kupic w jakims najblizszym czasie? Quote
nice_girl Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='Nerul']A mozna np. zarejestrowac przydomek jak sie jeszcze niema psa danej rasy a ma sie zamiar kupic w jakims najblizszym czasie?[/QUOTE] Nie. Zgodnie z regulaminem ZKwP hodowcą może zostać ten, kto posiada sukę hodowlaną. Quote
blaira Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='nice_girl']Nie. Zgodnie z regulaminem ZKwP hodowcą może zostać ten, kto posiada sukę hodowlaną.[/quote] Nice z tego co kojarze..to zalozyc hodowle moze osoba bedacaczlonkiem i majaca psa rodowodowego...znam takie osoby ktore maja psa-samca i maja przydomek;) Quote
puli Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='Nerul']A mozna np. zarejestrowac przydomek jak sie jeszcze niema psa danej rasy a ma sie zamiar kupic w jakims najblizszym czasie?[/quote] Można. Nawet jezeli nie ma się zamiaru kupic w najblizszym czasie. [quote name='nice_girl']Nie. Zgodnie z regulaminem ZKwP hodowcą może zostać ten, kto posiada sukę hodowlaną.[/quote] Zgadza sie. Posiadanie przydomka nie czyni hodowcy. Do tego trzeba miec suke hodowlana. Ale przydomek mozna posiadac nie mając zadnego zwierzaka. Wystarczy byc członkiem ZKwP. Quote
beatkacg Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 HURA Dziś znalazłam jedną z moich propozycji w spisie przydomków FCI (mam nadzieje że to moja propozycja a nie ktoś mnie ubiegł), a wniosek składałam 11 kwietnia. Szczeniaczki u nas urodzone będą nosiły przydomek "Wody Kropelka". Pozdrawiam Beata Quote
boksiedwa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='Wiza']A czy zatwierdzą przydomek jeśli: Powiedzmy że chce przydomek FireDog (przykład!!) a istnieje w spisie DogFire bardzo wazne..[/quote] według mnie możesz spróbować, ale na wszelki wypadek podaj jeszcze inne propozycje. Ja podałam amico ......., a w spisie był amici ......... i przyjęli, jest od 2 tygodni na stronce FCI, ale ZK jeszcze mnie o tym nie zawiadomił :shake: [quote name='beatkacg']HURA Dziś znalazłam jedną z moich propozycji w spisie przydomków FCI (mam nadzieje że to moja propozycja a nie ktoś mnie ubiegł), a wniosek składałam 11 kwietnia. Szczeniaczki u nas urodzone będą nosiły przydomek "Wody Kropelka". Pozdrawiam Beata[/quote] widać szceciński ZK działa szybciej niż warszawski bo ja składałam na początku marca :) Quote
Wiza Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 nie ma w pisie 2 razy sprawdziłam jest tylko odwrotnośc nazwy czyli np: jest DogFire a ja chce FireDog (to przykład) Quote
boksiedwa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='Wiza']nie ma w pisie 2 razy sprawdziłam jest tylko odwrotnośc nazwy czyli np: jest DogFire a ja chce FireDog (to przykład)[/quote] spróbować warto, jeśli nazwa jest dla Ciebie ważna, ja się na moją uparłam, chociaż podobna była w spisie /zobacz w poprzednim moim poście/ i wygląda na to, że się udało :multi:. Chyba, że ktoś mnie ubiegł :cool3: Quote
boksiedwa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A my sie wreszcie doczekaliśmy :multi: nazwa pojawiła się na stronce FCI i właśnie Panie z ZG potwierdziły telefonicznie, że to moja :laola::laola: Od dzis nazywamy się AMICOperSEMPRE i teraz już spokojnie czekamy na maluszki :multi::multi::multi: Quote
best13 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ja złożyłam wniosek o przydomek 16.02.07. Po wielu perypetiach w ZG wreszcie wysłano do FCI 23.04.07. Sprawdzałam na stronie FCI i ciągle nie było. Dziś zadzwoniłam do ZG. Potwierdzenie rejestracji podobno wysłano do mojego oddziału 2-3 tygodnie temu. A na stronie FCI odnalazłam wpis, ale...błędny. Z pominięciem jednej literki. Ciekawe jak będzie na potwierdzeniu. Szlag mnie trafia, bo na przysłanie z ZG rodowodu (wystawionego w lutym) czekałam aż do zeszłego piątku. Ile się naczekam na rzekomo wysłane potwierdzenie rejestracji przydomka? Quote
IraKa Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ja przydomek złożyłam w oddziale 4.05 , 31.05 poszedł do FCI, 18.06 pojawił się na stronie FCI. Kiedy dostanę powierdzenie:hmmmm: Ale chyba jestem na dobrej drodze;) Quote
boksiedwa Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ja potwierdzenie dostałam wczoraj :) papiery składałam w marcu, 10 kwietnia poszło do FCI /tak mi powiedzieli w ZG/, na początku czerwca znalazłam wpis na stronce FCI, zadzwoniłam do ZG i potwierdzili, że to mój, że potwierdzenie wysłali, i że mogę już używać :) Iraka jak jest na stronach FCI to można w ZG sprawdzić i używać bez potwierdzenia. Quote
maga18 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 a jak mam przydomek nie zarejestrowany w FCI a w wykazie FCI jest juz taki jak moj to co teraz?? :roll: musze zmienic moj? jak wyglada taka procedura? czy nie musze sie rejestrowac w FCI wcale... ? Quote
Frytela Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 ja to myśle nad przydomkiem, czekam aż suka uprawnienia dostanie ;) i wtedy go od razu w FCI zarejestruje ;) ale nazwa ehhh... nie mam głowy haha ;) Quote
puli Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [quote name='best13']Ja złożyłam wniosek o przydomek 16.02.07. Po wielu perypetiach w ZG wreszcie wysłano do FCI 23.04.07. Sprawdzałam na stronie FCI i ciągle nie było. Dziś zadzwoniłam do ZG. Potwierdzenie rejestracji podobno wysłano do mojego oddziału 2-3 tygodnie temu. A na stronie FCI odnalazłam wpis, ale...błędny. Z pominięciem jednej literki. Ciekawe jak będzie na potwierdzeniu. Szlag mnie trafia, bo na przysłanie z ZG rodowodu (wystawionego w lutym) czekałam aż do zeszłego piątku. Ile się naczekam na rzekomo wysłane potwierdzenie rejestracji przydomka?[/quote] Dłuuuugo poczekasz. Ja po 4 miesiacach dostałam przydomek z błędem (tez literówka) i czekam i czekam... Myslałam ze w XXI wieku mozna skorygowac literówke za pomoca faksu lub maila ale naiwna byłam...... [quote name='Frytela']ja to myśle nad przydomkiem, czekam aż suka uprawnienia dostanie ;) i wtedy go od razu w FCI zarejestruje ;) ale nazwa ehhh... nie mam głowy haha ;)[/quote] Po co Ci uprawnienia suki do rejestracji przydomka??? Quote
Frytela Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 no wiem, ale jak bede te wszyskie papiery załatwiać to dopiero przydomek zarejestruje, ;) moja znajoma była lepsza, kazała mi zrobić strone [url]www.catingacardigan.webpark.pl[/url] ze jej hodowla nazywa się "Catinga" a dziś mi maila napisala ze nie przyjeli jej "Catingi" tylko "Diuna" i wszystko musze zmieniać o.O ;) Quote
Ludek Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Wygląda na to, że pojawił się zgłszany przeze mnie przydomek na stronie FCI. Tylko skąd mam wiedzieć, że to na pewno mój? Quote
boksiedwa Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Ludek']Wygląda na to, że pojawił się zgłszany przeze mnie przydomek na stronie FCI. Tylko skąd mam wiedzieć, że to na pewno mój?[/quote] zadzwoń do ZG, jeśli jest na stronie to pewnie ZG ma już potwierdzenie Quote
jefta Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 mam takie pytanko: mam w ZG przydomek FARAM[B]O[/B]ND[B]O[/B], na liście fci jest FARAM[B]A[/B]ND (DE) i FARAM[B]U[/B]ND (VON) przyjmą mi go? niby podobny do istniejących, ale one też do siebie podobne a przyjeli:shake: Quote
boksiedwa Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='jefta']mam takie pytanko: mam w ZG przydomek FARAM[B]O[/B]ND[B]O[/B], na liście fci jest FARAM[B]A[/B]ND (DE) i FARAM[B]U[/B]ND (VON) przyjmą mi go? niby podobny do istniejących, ale one też do siebie podobne a przyjeli:shake:[/quote] powinni ja mam AMICOperSEMPRE a na liscie jak zgłaszałam było Amici per sempre, też myslałam, że odrzucą, ale jednak przeszło Quote
Ludek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Pewnie zależy to od osoby, która zatwierdza. Pani Zosia zatwierdzi, ale pan Wiesio juz nie. J atam uważam, że zawsze warto spróbować. Płaci się za rejestracje przydomka, więc jeśli Ci odrzucą, to w ramach tej samej opłty zgłosisz następne. Quote
Recommended Posts