Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to zadziało się tak... Jak opuszczałam lecznicę doktor pytał, czy chcę kaftanik (widać przewidywał, że nie musi go być).
Powiedziałam, że tak. Mania została ubrana. Wczoraj sikała ok. 13tej. Dziś o 2 w nocy wymiękłam, że nie sika, nie wstaje itd... (a przecież była jeszcze nawodniona kroplówką) więc... przemyślałam wsio i wyzwoliłam stękającą Manię z kubraka (w sumie fakt, rana zabezpieczona srebrem, Mania nie ma zwyczaju się walać brzuchem o ziemię, a sięgnąć do rany, z racji tuszy, nie sięgnie).
Był to strzał w 10tkę. Nad ranem, po 5tej Mania się uzdatniła i zawołana przez męża wydarła na siku. Na szczęście przechwyciłam ją w drodze i zniosłam po schodach, po czym wniosłam (odsikała się za wszystkie czasy). Uff... no to teraz jest w pełni sprawna, na chodzie i muszę ją ganiać, bo włączył się jej program - Zosia Samosia. :roll:

Edit:
Jesteśmy z Firusią z powrotem. Uff... sprawa pupkowa wychwycona w porę. Jednorazowo strzał ze sterydu, antybiotyk i płukanie dziurki rivanolem.

Posted

Izus jak Ty to wszystko ogarniasz ???? !!!!! [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={E6F6C7A7-89A3-447A-AAE1-790E43BF6A0A}"][IMG]http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002053E.gif[/IMG][/URL]

[URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12&p={E6F6C7A7-89A3-447A-AAE1-790E43BF6A0A}"][IMG]http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1[/IMG][/URL]

Posted

hehe, z racji tuszy, fajne to ;ppp

a moje szczenie dzis tez zaniemoglo :O sparalizowalo tylnie nózki, bieg na sygnale do doktora i ... sunia ze strachu odzyla :diabloti: to stalo sie tez kiedys 2 lata temu i tak samo wyszlo z wetem ze sunia "ozdrowiala". Po wstépnym macaniu moze miec bolácy dysk ;/ w okolicy pasa. jakby sie powtórzylo to bédzie przeswietlenie i dalej jazda. narazie steryd na dzis i obserwacja. fiu. ja tu z 1 panikujé a Ty Izus masz tego kwiecia 20 razy tyle :-o

Posted

22 Emiluś. :-)

Oj, b.mi przykro z powodu Twojej kruszyny. :-( Słuchaj, po sterydzie na pewno się jej poprawi więc uważaj i ogranicz jej skoki i cudowanie z wygibami. :-( Niech kręgosłup odpocznie.

Posted

[quote name='majqa']Mam nadzieję, że to przejściowe, chwilówka ale qrczę, nie ukrywam, zmartwiłaś mnie. Zdrowiej malizno![/QUOTE]Przeczytałam ostatni post i mnie zatkało;) Przecież ja zdrowa jestem;) Ale juz wiem o co kaman. Dołączam się więc oczywiście do życzeń zdrówka dla kruszynki.

Posted

[quote name='majqa']I na całe szczęście Malizno78. Tak 3maj! :-)[/QUOTE]No trzymam, trzymam, choć przez chwilę zwątpiłam;)
Ale tu, jak czytam nie tylko ja muszę się trzymać. Więcej takich, którym zdrówko potrzebne "na gwałt":) I za wszystkich i wszystkie więc też trzymam!

Posted

[quote name='majqa']Mam nadzieję, że to przejściowe, chwilówka ale qrczę, nie ukrywam, zmartwiłaś mnie. Zdrowiej malizno![/QUOTE]

[quote name='malizna78']Przeczytałam ostatni post i mnie zatkało;) Przecież ja zdrowa jestem;) Ale juz wiem o co kaman. Dołączam się więc oczywiście do życzeń zdrówka dla kruszynki.[/QUOTE]

ahahahh. dziékujé dobre kobiety! szczenie dzis prawie naprawione, odrobina utrata apetytu sugeruje ze nie w 100% ;/

A dzis nic nie dzialo sié u stada 22? :OO

Posted

[quote name='emilia2280']ahahahh. dziékujé dobre kobiety! szczenie dzis prawie naprawione, odrobina utrata apetytu sugeruje ze nie w 100% ;/

A dzis nic nie dzialo sié u stada 22? :OO[/QUOTE]
Dobre wieści od emilkowej "malizny";) Jeszcze ten apetyt...kurna, mój apetyt niestety jest za duży;) Użyczę więc chętnie swojego apetytu Twojej maliznie emilko:) Mam nadzieję, że od jutra bedzie już tylko lepiej:)

Posted

[quote name='malizna78']Dobre wieści od emilkowej "malizny";) Jeszcze ten apetyt...kurna, mój apetyt niestety jest za duży;) Użyczę więc chętnie swojego apetytu Twojej maliznie emilko:) Mam nadzieję, że od jutra bedzie już tylko lepiej:)[/QUOTE]

hihi, dziékujé. co smieszne, z przyzwyczajenia szczenié sépi, a jak, tylko wybrzydza i najlepsze zjada - jak nie ona :O a co do apetytu, to jej matka (ja) niestety tez ma ostatnio apetyt za nas dwie buuuuu.

Posted

Nooo, na szczęście nic się złego nie dzieje, stadooo śpi. Cac mi tylko umilił noc, biegał jak opętany szukając gumowego prosiaka (ten z odgryzioną nogą dawno zaliczył śmietnik). Dwa razy musiałam go wypuszczać na dwór, myślałam, że może rozwolnienie. Za drugim razem, po desperackim przeszukiwaniach całego mieszkania, nurkowaniu pod kołdrę itp., załapałam o co biega. Dziś mu kupiłam żabę, zobaczymy ile żaba pożyje.

Posted

[quote name='Marycha35']Hi, hi, żaba nie prosiak, może pożyje;) To jest gałgan z Cacka![/QUOTE]
Kolejna noc z bani. Znów zaiwaniał. Czy on w ogóle nie sypia? Kombinował jak nakręcony.

Posted

[quote name='Marycha35']No nie, przegina!!!!!! Izuś poopowiadaj mu o schroniskach...;) Caculo, gałganie, ogarnij się!!!![/QUOTE]
On się ogarnia nieustająco tylko mu to cienko wychodzi, skubaniec wie, że wszystko będzie miał wybaczone. ;-)

Posted

[quote name='andzia69']ooo - moja ulubienica:smile:

Majga...ze tak spytam...ile masz psow?:cool3: bo ja skończyłam liczyć chyba na Joli:evil_lol:[/QUOTE]

Nie pytaj, znajac życie jak odpowie i zanim Ty przeczytasz to przybędzie.