Smyku Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Maniutek pozwala się znosić na sii ? Kuruj się pannico . Księżniczko bądź dzielna . Quote
majqa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 No to zadziało się tak... Jak opuszczałam lecznicę doktor pytał, czy chcę kaftanik (widać przewidywał, że nie musi go być). Powiedziałam, że tak. Mania została ubrana. Wczoraj sikała ok. 13tej. Dziś o 2 w nocy wymiękłam, że nie sika, nie wstaje itd... (a przecież była jeszcze nawodniona kroplówką) więc... przemyślałam wsio i wyzwoliłam stękającą Manię z kubraka (w sumie fakt, rana zabezpieczona srebrem, Mania nie ma zwyczaju się walać brzuchem o ziemię, a sięgnąć do rany, z racji tuszy, nie sięgnie). Był to strzał w 10tkę. Nad ranem, po 5tej Mania się uzdatniła i zawołana przez męża wydarła na siku. Na szczęście przechwyciłam ją w drodze i zniosłam po schodach, po czym wniosłam (odsikała się za wszystkie czasy). Uff... no to teraz jest w pełni sprawna, na chodzie i muszę ją ganiać, bo włączył się jej program - Zosia Samosia. :roll: Edit: Jesteśmy z Firusią z powrotem. Uff... sprawa pupkowa wychwycona w porę. Jednorazowo strzał ze sterydu, antybiotyk i płukanie dziurki rivanolem. Quote
IVV Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Izus jak Ty to wszystko ogarniasz ???? !!!!! [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10&p={E6F6C7A7-89A3-447A-AAE1-790E43BF6A0A}"][IMG]http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002053E.gif[/IMG][/URL] [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12&p={E6F6C7A7-89A3-447A-AAE1-790E43BF6A0A}"][IMG]http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1[/IMG][/URL] Quote
majqa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 S lewa, s prawa, s przoda, s tyła, byle do środka IVV. :evil_lol: Quote
emilia2280 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 hehe, z racji tuszy, fajne to ;ppp a moje szczenie dzis tez zaniemoglo :O sparalizowalo tylnie nózki, bieg na sygnale do doktora i ... sunia ze strachu odzyla :diabloti: to stalo sie tez kiedys 2 lata temu i tak samo wyszlo z wetem ze sunia "ozdrowiala". Po wstépnym macaniu moze miec bolácy dysk ;/ w okolicy pasa. jakby sie powtórzylo to bédzie przeswietlenie i dalej jazda. narazie steryd na dzis i obserwacja. fiu. ja tu z 1 panikujé a Ty Izus masz tego kwiecia 20 razy tyle :-o Quote
majqa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 22 Emiluś. :-) Oj, b.mi przykro z powodu Twojej kruszyny. :-( Słuchaj, po sterydzie na pewno się jej poprawi więc uważaj i ogranicz jej skoki i cudowanie z wygibami. :-( Niech kręgosłup odpocznie. Quote
emilia2280 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 tak myslalam ze 22 ale balam sié ze sié walné w razie co o 1 ;ppp dziékujéza podpowiedz. tak, noszé moje szczenié po schodach teraz ze strachu ze sié "zlamie" ;p Quote
majqa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Mam nadzieję, że to przejściowe, chwilówka ale qrczę, nie ukrywam, zmartwiłaś mnie. Zdrowiej malizno! Quote
malizna78 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='majqa']Mam nadzieję, że to przejściowe, chwilówka ale qrczę, nie ukrywam, zmartwiłaś mnie. Zdrowiej malizno![/QUOTE]Przeczytałam ostatni post i mnie zatkało;) Przecież ja zdrowa jestem;) Ale juz wiem o co kaman. Dołączam się więc oczywiście do życzeń zdrówka dla kruszynki. Quote
majqa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 I na całe szczęście Malizno78. Tak 3maj! :-) Quote
malizna78 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='majqa']I na całe szczęście Malizno78. Tak 3maj! :-)[/QUOTE]No trzymam, trzymam, choć przez chwilę zwątpiłam;) Ale tu, jak czytam nie tylko ja muszę się trzymać. Więcej takich, którym zdrówko potrzebne "na gwałt":) I za wszystkich i wszystkie więc też trzymam! Quote
emilia2280 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='majqa']Mam nadzieję, że to przejściowe, chwilówka ale qrczę, nie ukrywam, zmartwiłaś mnie. Zdrowiej malizno![/QUOTE] [quote name='malizna78']Przeczytałam ostatni post i mnie zatkało;) Przecież ja zdrowa jestem;) Ale juz wiem o co kaman. Dołączam się więc oczywiście do życzeń zdrówka dla kruszynki.[/QUOTE] ahahahh. dziékujé dobre kobiety! szczenie dzis prawie naprawione, odrobina utrata apetytu sugeruje ze nie w 100% ;/ A dzis nic nie dzialo sié u stada 22? :OO Quote
malizna78 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='emilia2280']ahahahh. dziékujé dobre kobiety! szczenie dzis prawie naprawione, odrobina utrata apetytu sugeruje ze nie w 100% ;/ A dzis nic nie dzialo sié u stada 22? :OO[/QUOTE] Dobre wieści od emilkowej "malizny";) Jeszcze ten apetyt...kurna, mój apetyt niestety jest za duży;) Użyczę więc chętnie swojego apetytu Twojej maliznie emilko:) Mam nadzieję, że od jutra bedzie już tylko lepiej:) Quote
emilia2280 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='malizna78']Dobre wieści od emilkowej "malizny";) Jeszcze ten apetyt...kurna, mój apetyt niestety jest za duży;) Użyczę więc chętnie swojego apetytu Twojej maliznie emilko:) Mam nadzieję, że od jutra bedzie już tylko lepiej:)[/QUOTE] hihi, dziékujé. co smieszne, z przyzwyczajenia szczenié sépi, a jak, tylko wybrzydza i najlepsze zjada - jak nie ona :O a co do apetytu, to jej matka (ja) niestety tez ma ostatnio apetyt za nas dwie buuuuu. Quote
majqa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Nooo, na szczęście nic się złego nie dzieje, stadooo śpi. Cac mi tylko umilił noc, biegał jak opętany szukając gumowego prosiaka (ten z odgryzioną nogą dawno zaliczył śmietnik). Dwa razy musiałam go wypuszczać na dwór, myślałam, że może rozwolnienie. Za drugim razem, po desperackim przeszukiwaniach całego mieszkania, nurkowaniu pod kołdrę itp., załapałam o co biega. Dziś mu kupiłam żabę, zobaczymy ile żaba pożyje. Quote
Marycha35 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Hi, hi, żaba nie prosiak, może pożyje;) To jest gałgan z Cacka! Quote
majqa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 [quote name='Marycha35']Hi, hi, żaba nie prosiak, może pożyje;) To jest gałgan z Cacka![/QUOTE] Kolejna noc z bani. Znów zaiwaniał. Czy on w ogóle nie sypia? Kombinował jak nakręcony. Quote
Marycha35 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 No nie, przegina!!!!!! Izuś poopowiadaj mu o schroniskach...;) Caculo, gałganie, ogarnij się!!!! Quote
majqa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 [quote name='Marycha35']No nie, przegina!!!!!! Izuś poopowiadaj mu o schroniskach...;) Caculo, gałganie, ogarnij się!!!![/QUOTE] On się ogarnia nieustająco tylko mu to cienko wychodzi, skubaniec wie, że wszystko będzie miał wybaczone. ;-) Quote
sylwiaso Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Majciu uściskaj ukochaj moje 3 ćwoczki!Jestem o nie taka spokojna!!zadzwonię do Ciebie jak tylko wyzdrowieję,bo byś mnie przez tel nie poznała!buziole ciotkas Quote
majqa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Oj, Ty Chorutku, kuruj się. :-( Twoje skarby mają się dooobrze, by nie powiedzieć znakomicie. :-) Quote
sylwiaso Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 To jest moja najwieksza radość jak wiem,że sa szczęsliwe!!mam dwa nowe psiaczki,ale moich ćwoczków nigdy nie zapomnę! Quote
Marycha35 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Sylwiasku zdrowiej!!!!:) Cacolu nie przeginaj;) Quote
andzia69 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 ooo - moja ulubienica:smile: [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/695/p1130033.jpg[/IMG] Majga...ze tak spytam...ile masz psow?:cool3: bo ja skończyłam liczyć chyba na Joli:evil_lol: Quote
Isadora7 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='andzia69']ooo - moja ulubienica:smile: Majga...ze tak spytam...ile masz psow?:cool3: bo ja skończyłam liczyć chyba na Joli:evil_lol:[/QUOTE] Nie pytaj, znajac życie jak odpowie i zanim Ty przeczytasz to przybędzie. Quote
Recommended Posts