Evelin Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 najgorzej,że nie rokujemy poprawy..uporczywa recycywa....Pzdr dla Kra...i całej reszty oczywiście... Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Mam takie pytanie. Skąd wy te szczury wyłapywałyście, tzn. wiem, że z działek, ale w której części Wrocławia? Ja właśnie przed chwilą miałam akcje. Byłam na spacerze z psami... dobra w skrócie, znalazłam szczurka, młoda samiczka, prawie w ogóle się nie rusza, wyczerpana, nie chce jeśc, pic ani nic, tylko czasem się przekręci jak jej dotknę, zęby trochę przerośnięte... nie wiem czy może nie ma złamanej szczęki... w każdym razie nie wiem co robic, ona nie przeżyje podróży na kliniki... mam daleko. Teraz jeszcze nie zgadniecie gdzie ona mieszkała, wykopala sobie sama nore w ziemi, ma całe łapeczki w ziemi, jaka dzielna szczurzynka...:-( nie wiem co z nią będzie... Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Nie mogę na nią patrzec, jadę tam gdzie mam najbliżej, niech jej chociaż glukozę podadzą podskórnie. :shake: Quote
ulvhedinn Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Gosik, a gdzie mieszkasz? Nasze sa z okolic Jedności Narodowej, tam sa takie niewielkie działki wcisnięte za garaże. Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 W takim razie nie to nie od nich... Ja jestem z Kozanowa. Zaraz wychodzę z nią do weta, jeszcze dycha i mam nadzieję, że jej pomogą:-( Quote
ulvhedinn Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Cholera, że tez jest sobota i Piaseckiego juz nie ma :shake: No nic- trzymam kciuki za szczurzynę.... Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 ulvhedinn napisał(a):Cholera, że tez jest sobota i Piaseckiego juz nie ma :shake: No nic- trzymam kciuki za szczurzynę.... Właśnie wiem, że już go nie ma i lipaaaaa! Wychodzę... Quote
makulka Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Mam nowe legowisko dla psa ,podarowal mi kolega, który wygrał go w jakims konkursie,chciałabym dać to na bazarek dla Twoich psów ,ale prosze kogoś o wystawienie bo ja nie będe mogla w najbliższym czasie tego nadzorowac ,zrobiłabym zdjęcie i wyslała na mejla. Quote
ulvhedinn Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Makulka :loveu: A wiecie, że Kra usiłowała wczoraj okraść na spacerze policjanta??? :crazyeye: Spotkałyśmy nad fosą patrol (dwóch młodych i całkiem przystojnych gości :cool3:). No i zagadali, jeden zaczał ją miziać, na co KrA najpierw sprawdziła mu kieszenie (a nóż ma coś smacznego?), a potem próbowała zabrać kajdanki (taką zabawke ma ten pan...).... Panowie mało nie popękali ze śmiechu :evil_lol: Quote
Korenia Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Diewczyny do Piaseckiego trzeba dzwonić czy jest! Bo on w sobote ma zabiegi i dla 'zwykłych ludzi' nie jest dostępny. Wiem, bo z mojm Kaziem jeździłam w soboty. Quote
ecci Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 ulvhedinn napisał(a):Makulka :loveu: A wiecie, że Kra usiłowała wczoraj okraść na spacerze policjanta??? :crazyeye: Spotkałyśmy nad fosą patrol (dwóch młodych i całkiem przystojnych gości :cool3:). No i zagadali, jeden zaczał ją miziać, na co KrA najpierw sprawdziła mu kieszenie (a nóż ma coś smacznego?), a potem próbowała zabrać kajdanki (taką zabawke ma ten pan...).... Panowie mało nie popękali ze śmiechu :evil_lol: Ulv! jedna nie kostkę rubika, ale zestaw małego policjanta musisz jej kupic!!! Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 odeszła...:shake::-( myślałam, że się uda... musiała zjeśc trutke, bo to co widziałam przed chwilą było okropne, ale do ostatniej chwili ją głaskałam jak tylko zobaczyłam, że z nią gorzej wyjęłam ją z pojemnika ogrzewanego(bo miała 33stopnie) i głaskałam, nie będę pisac o szczegółach...(wet nie pomógł) Quote
MagYa^^ Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 :-( jak mi przykro... mala szczurzynka tak bezlitoscnie potraktowana przez ludzi :placz: ehh.. :candle: Quote
ulvhedinn Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Biedactwo... ['] KrAksa rozrabia. KrAksa szaleje. ziwła mi w wózku i przebiegła dwa piętra w dół (wózek o dziwo wytrzymał). Kradnie. Napastuje gości. Ciągnie jak koń. Demoluje.... Nawet usiłowała zjeść ślimaka. Chyba jednak potrzebujemy szkolenia ;) Quote
fona Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 nutradyl zanioslam do ksiegarni pucki, 18 opakowan, dalej sie umawiajcie, proszę! Quote
maggiejan Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Energię Kraksy trzeba by jakoś spożytkować... może małą, przydomową elektrownię otworzysz? Podłączy się Kraksę i kilka pomieszczeń oświetli, może starczy też na lodówke i pralkę...:hmmmm: Quote
ecci Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 ulvhedinn napisał(a):Biedactwo... ['] KrAksa rozrabia. KrAksa szaleje. ziwła mi w wózku i przebiegła dwa piętra w dół (wózek o dziwo wytrzymał). Kradnie. Napastuje gości. Ciągnie jak koń. Demoluje.... Nawet usiłowała zjeść ślimaka. Chyba jednak potrzebujemy szkolenia ;) Ale i tak KrAksula jest kochana:loveu::loveu::loveu: Quote
gosikf & dogs Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Musisz poznac Zeusa, pokażę Ci co zrobiłam z agresywnym, roztargnionym dominantem, a potem powiesz czy chcesz żebym Ci Akse w obroty wzięła;):diabloti: Quote
ulvhedinn Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Z agresywnym, nieobliczalnym dominantem z zaburzeniami psychicznymi i padaczką to sobie poradziłam (vide Pałek), ale Kra to Kra- cóś strasznego :evil_lol: W dodatku ona jest rozbrajająca- jak cos chcesz od niej, to jest ok, bardzo grzeczna, a potem.... i tak narozrabia ;) No i przede wszystkim ma upiornie dużo energii.... Quote
gosikf & dogs Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 ulvhedinn napisał(a):Z agresywnym, nieobliczalnym dominantem z zaburzeniami psychicznymi i padaczką to sobie poradziłam (vide Pałek), ale Kra to Kra- cóś strasznego :evil_lol: W dodatku ona jest rozbrajająca- jak cos chcesz od niej, to jest ok, bardzo grzeczna, a potem.... i tak narozrabia ;) No i przede wszystkim ma upiornie dużo energii.... no to trzeba się nauczyc z tym życ, albo byc konsekwentnym, a ja i tak wiem, że ty jesteś pobłażliwa z tego co mówią inni;) zeus jest nieprzewidywalny, potrafi byc baaardzo grzeczny a zaraz potem rzuca się na jakiegoś psiaka na spacerze... energia-energią-trzeba ją z niej uwalniac, a coś o tym wiem, bo zeusowi można rzucac piłke 4 godziny, wraca do domu i skacze z łóżka na łóżko zachęcając do zabawy pozostałe psy (trzeba wymyślic przeszkody agility dla psów na wózkach) :roll: Quote
ecci Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Nasza Magda to tak narzeka na tą biedną KrA a kocha ją ponad życie!!! I tak!!!:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
ulvhedinn Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Próbowałyśmy ćwiczyć agility, nawet fajnie nam szło, ale Kra sie złościła, że nie może skakać przez przeszkody, a z doswiadczenia wiem, że jesli czegoś nie umie pokonać wierzchem, to dąży do zniszczenia tegoż w drobiazgi.... ;) No i niestety znam to - przychodzisz ze spaceru, wydaje ci się, że pies umordowany, a pies sie napije, poleży chwilkę i znów szaleje... Quote
Recommended Posts