Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie. Skąd wy te szczury wyłapywałyście, tzn. wiem, że z działek, ale w której części Wrocławia? Ja właśnie przed chwilą miałam akcje. Byłam na spacerze z psami... dobra w skrócie, znalazłam szczurka, młoda samiczka, prawie w ogóle się nie rusza, wyczerpana, nie chce jeśc, pic ani nic, tylko czasem się przekręci jak jej dotknę, zęby trochę przerośnięte... nie wiem czy może nie ma złamanej szczęki... w każdym razie nie wiem co robic, ona nie przeżyje podróży na kliniki... mam daleko. Teraz jeszcze nie zgadniecie gdzie ona mieszkała, wykopala sobie sama nore w ziemi, ma całe łapeczki w ziemi, jaka dzielna szczurzynka...:-( nie wiem co z nią będzie...

Posted

Mam nowe legowisko dla psa ,podarowal mi kolega, który wygrał go w jakims konkursie,chciałabym dać to na bazarek dla Twoich psów ,ale prosze kogoś o wystawienie bo ja nie będe mogla w najbliższym czasie tego nadzorowac ,zrobiłabym zdjęcie i wyslała na mejla.

Posted

Makulka :loveu:

A wiecie, że Kra usiłowała wczoraj okraść na spacerze policjanta??? :crazyeye: Spotkałyśmy nad fosą patrol (dwóch młodych i całkiem przystojnych gości :cool3:). No i zagadali, jeden zaczał ją miziać, na co KrA najpierw sprawdziła mu kieszenie (a nóż ma coś smacznego?), a potem próbowała zabrać kajdanki (taką zabawke ma ten pan...).... Panowie mało nie popękali ze śmiechu :evil_lol:

Posted

Diewczyny do Piaseckiego trzeba dzwonić czy jest! Bo on w sobote ma zabiegi i dla 'zwykłych ludzi' nie jest dostępny. Wiem, bo z mojm Kaziem jeździłam w soboty.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Makulka :loveu:

A wiecie, że Kra usiłowała wczoraj okraść na spacerze policjanta??? :crazyeye: Spotkałyśmy nad fosą patrol (dwóch młodych i całkiem przystojnych gości :cool3:). No i zagadali, jeden zaczał ją miziać, na co KrA najpierw sprawdziła mu kieszenie (a nóż ma coś smacznego?), a potem próbowała zabrać kajdanki (taką zabawke ma ten pan...).... Panowie mało nie popękali ze śmiechu :evil_lol:

Ulv! jedna nie kostkę rubika, ale zestaw małego policjanta musisz jej kupic!!!

Posted

odeszła...:shake::-(
myślałam, że się uda... musiała zjeśc trutke, bo to co widziałam przed chwilą było okropne, ale do ostatniej chwili ją głaskałam jak tylko zobaczyłam, że z nią gorzej wyjęłam ją z pojemnika ogrzewanego(bo miała 33stopnie) i głaskałam, nie będę pisac o szczegółach...(wet nie pomógł)

Posted

Biedactwo... [']

KrAksa rozrabia. KrAksa szaleje. ziwła mi w wózku i przebiegła dwa piętra w dół (wózek o dziwo wytrzymał). Kradnie. Napastuje gości. Ciągnie jak koń. Demoluje.... Nawet usiłowała zjeść ślimaka.
Chyba jednak potrzebujemy szkolenia ;)

Posted

Energię Kraksy trzeba by jakoś spożytkować... może małą, przydomową elektrownię otworzysz? Podłączy się Kraksę i kilka pomieszczeń oświetli, może starczy też na lodówke i pralkę...:hmmmm:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Biedactwo... [']

KrAksa rozrabia. KrAksa szaleje. ziwła mi w wózku i przebiegła dwa piętra w dół (wózek o dziwo wytrzymał). Kradnie. Napastuje gości. Ciągnie jak koń. Demoluje.... Nawet usiłowała zjeść ślimaka.
Chyba jednak potrzebujemy szkolenia ;)

Ale i tak KrAksula jest kochana:loveu::loveu::loveu:

Posted

Z agresywnym, nieobliczalnym dominantem z zaburzeniami psychicznymi i padaczką to sobie poradziłam (vide Pałek), ale Kra to Kra- cóś strasznego :evil_lol: W dodatku ona jest rozbrajająca- jak cos chcesz od niej, to jest ok, bardzo grzeczna, a potem.... i tak narozrabia ;) No i przede wszystkim ma upiornie dużo energii....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Z agresywnym, nieobliczalnym dominantem z zaburzeniami psychicznymi i padaczką to sobie poradziłam (vide Pałek), ale Kra to Kra- cóś strasznego :evil_lol: W dodatku ona jest rozbrajająca- jak cos chcesz od niej, to jest ok, bardzo grzeczna, a potem.... i tak narozrabia ;) No i przede wszystkim ma upiornie dużo energii....

no to trzeba się nauczyc z tym życ, albo byc konsekwentnym, a ja i tak wiem, że ty jesteś pobłażliwa z tego co mówią inni;) zeus jest nieprzewidywalny, potrafi byc baaardzo grzeczny a zaraz potem rzuca się na jakiegoś psiaka na spacerze... energia-energią-trzeba ją z niej uwalniac, a coś o tym wiem, bo zeusowi można rzucac piłke 4 godziny, wraca do domu i skacze z łóżka na łóżko zachęcając do zabawy pozostałe psy
(trzeba wymyślic przeszkody agility dla psów na wózkach) :roll:

Posted

Próbowałyśmy ćwiczyć agility, nawet fajnie nam szło, ale Kra sie złościła, że nie może skakać przez przeszkody, a z doswiadczenia wiem, że jesli czegoś nie umie pokonać wierzchem, to dąży do zniszczenia tegoż w drobiazgi.... ;) No i niestety znam to - przychodzisz ze spaceru, wydaje ci się, że pies umordowany, a pies sie napije, poleży chwilkę i znów szaleje...