Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Myślę, że to dobry pomysł:evil_lol: Aksa spora panna:loveu:

Licytuję więc duży, bo właśnie łobuzica to mi na dorodnę sunię wygląda. To niech jeszcze waćpanna napisze, jaki kolor by chciała - szary, czy kremowy :lol:

Posted

Kolejny kawałek wózka odpadł dziś na dogo-spacerze:angryy: a ja mam ślicznego siniaka i otarcie, bo uskoczyłam w złym kierunku przed rozbawioną, rozpędzoną Aksą... Na wątku Weny sa zdjęcia z Aksicą w roli dobrej cioci... a jutro będą spacerowe (niewiele i nie najlepsze, ale jednak:evil_lol: )

Posted

Ulvhedinn, kupilam dzis dla Aksy kawalek (160x160cm) "sztucznego misia", takiego jakim sa pokryte materacyki (ten ktory Ania-Sonia licytuje), juz upralam, schnie, dolacze do paczki z materacykiem (jesli Ania-Sonia wygra licytacje, jak nie - bedziemy sie martwic jak przeslac:-) ).
Jak sie psica zleje, to pod kocykiem bedzie mokro ale nie na :-)
Oprocz tego mam taki sam material, ale w kawalkach i sprany, po mojej sparalizowanej kroliczce - przeslac Ci? Moge pozszywac po dwa, wtedy beda akurat wielkosci psiego poslania.

Posted

Jej, osiolek, kochana jesteś!!!! Przyślij chyba wszystko, bo ja jej często piorę- nawet jak się nie zsiusia, to póki odleżyna i ranka się sączą, trzeba prać, prać, prać...
Taak, Aksica smycz lubi, już jej nie gryzie:razz: za to ma wyraźne upodobanie do canicrossu- ciągnie jak koń:evil_lol: Ona się chętnie uczy tylko jest taka narwana, że ma kłopoty ze skupieniem...
Nasz wet proponuje zrobienie badań- kolejnego rentgena i mielografi, bo chce się przekonać, czy rdzeń jest całkiem zerwany, czy zostało jakieś przewodnictwo... bo nam się wydaje, że tak.

Posted

Obiecane zdjęcia z dogospaceru... słabe wyszły:shake:

To zdjęcie oddaje charakter Aksy- inne psy spokojne- wyszły wyraźne i pędząca Aksa w postaci rozmazanej smugi:evil_lol:

Wszyscy szukają piłeczki...

..zgadnijcie, kto ją ma?

...w drodze...

Posted

Ulv, dopiero dziś zdobylam 6 amp.Nivalinu.Niestety tylko 6,jutro wyśle.W naszym szpitalu zaprzestali tego uzywać.
A piłeczke , niebieską ma oczywiscie neizastapiona sportsmenka Aksa!!!!!

Posted

Ulv, dostalas mojego maila z pytaniem o te szmatki?
Moge wyslac zamiast tego priva, nie chce zanudzac towarzystwa na watku ;-)

Na co ona dostaje ten Nivalin?
To jest, o ile sie nie myle, wyciag z przebisniegu, bardzo niebezpieczny dla watroby, w Szwecji tego typu preparatem leczy sie demencje (tak sie pisze?) w chorobie Alzheimers.....
Poza tym ma straszna ilosc dzialan ubocznych (m.in. moze powodowywac problemy z sercem)....

Dowiedzialas sie dokladnie na co to jest?

Powiedzial Ci weterynarz ze trzeba jej dawac duze ilosci witaminy B, bo ona pomaga regenerowac komorki nerwowe?

Czytalam ten watek, ale sie juz pogubilam - czy mozesz strescic diagnoze i leczenie?

Posted

Spryciula kochana :evil_lol: :loveu:

Ulv, prześlij mi na priva swój adres, to prześlę Ci materacyk (mam nadzieję, że uda się go zdobyć ;) ) i te materiały od osiolek, która przekaże mi je jak będzie w W-wie.

I niech Aksa-łobuzica zdecyduje się w końcu jaki kolor materacyka wybiera??? :lol:

Posted

:-( Juz nie ma niebieskiej piłeczki :(:mad: :mad: :mad: Przedwczoraj rzucily sie na Amy i 2 beagielki (z dogospaceru) rottweiler i jakis sredniak i Dunia(beagielka) ja miala, jednak stanela w obronie najslabszej zaatakowanej przez rotta Amy i juz jej nie ma:( Dobrze ze skonczylo sie to tylko zgubieniem pileczki...:-(

Posted

loozerka napisał(a):
to wytłumacz jej Ulv, ze miesnie mozna przetrenować i spalić ;). Czasem trzeba odpoczać dla lepszej kondycji :D

Sama jej spróbuj wytłumaczyć:evil_lol: tylko przygotuj sobie opatrunki i coś na zakwasy:evil_lol: -powinnaś zobaczyć jak wygląda moja noga po spacerze piątkowym...

Posted

ok, przy najbliższej okazji ciotka Ania wpadnie i palnie mlodziezy jakąs mówkę umoralniającą.Ten talent dydaktyczny ;) Te mlode baaaardzo to lubią i straaaaasznie tego sluchają :D.

Posted

Cisza... Problem w tym, że Aksa się coraz bardziej przyzwyczaja do mnie... a ja do niej:shake:
A w dodatku w Psim Losie są już dwa psy "wózkowe' (tzn. Wedel jeszcze nie ma wózka) szukające domu... skąd brać ludzi dla takich sierotek??

Mam wielką prośbe- zbieramy kaskę na badanie Aksy- rtg, mielografię i może jeszcze coś... :modla: :modla: :modla:

Posted

Ulv, czy mozesz w punktach spisac historie choroby Aksy, tzn glownie tego co sie dla niej robilo i jakie badania przeszla. Nie miala rtg?
Moge sprobowac cos ruszyc w Szwecji, ale to trwa - z drugiej strony jest szansa, ale do tego musze miec krociutko opisane co sie po kolei dzialo....

To te futrzaczki moga byc 50x70 czy mam pozszywac po dwa? Bo ja juz pojutrze jade :-)

Posted

Osiolek napisał(a):

To te futrzaczki moga byc 50x70 czy mam pozszywac po dwa? Bo ja juz pojutrze jade :-)

No właśnie. Ulv, zdecydowałaś już jaki kolor materacyka wolisz??? :cool3:
I czekam na priva z Twoim adresem do przesyłki :lol: