agusiazet Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Odwiedzić to bardzo chętnie - poznać taką dzielną sukę i jej opiekunkę, ale odemnie to strasznie daleko. Odwiedziny tylko wirtualne - ale często aktualizujesz wątki, więc jestem na bieżąco. Jestem dla Was pełna podziwu, nie wiem, czy sama byłabym taka. Kasę dla bernardynki i Aksy przeleję, przepraszam za mikroskopijność tej sumy co do potrzeb, ale posucha z kasą. Ale mogę przesyłać systematycznie. Trzymam kciuki za zagraniczną adopcję Aksy, bo ona zasługuje na ten dom z ogródkiem!!! PODNOOOOOSZĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!! Quote
agusiazet Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Pajunia dziękuję bardzo, wprawdzie nie zanmam niemickiego ani w ząb, ale to co napisałaś, wygląda bardzo profesjonalnie, zwłaszcza to środkowe chwyta za sece!!!Dziękujemy!!! Quote
Monia70 Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Madziu, ja zaglądam do was.Prawie codzienie.Nie zawsze pisze :oops: :oops: . Pytałam czy potrzebujesz jakiś leków?? Z depresją jest trudno ale nie niemozliwie do walki i leczenia.Ja widzę ,że Ty cały czas działasz, jestes na biegach, coś robisz-to pomaga.Wiem , że dopadają momenty poddania się ,beznadziejności, braku perspektyw -mnie wtedy tylko i wyłącznie pomagają psy......... Prześlę Wam parę zł.Wykorzystasz jak zechcesz najlepiej.Albo na Aksę lub Bernisię.Co bardziej Ci będzie potrzebne . Podziwiam Cie za siłę, wytrwałość i niepoddawanie się. Przesyłam same pozytywne myśli.Trzymajcie sie cieplutko.Bedzie dobrze. Quote
ulvhedinn Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Monia, nie kuś lekami, bo ci takie zamówienie wypiszę...:evil_lol: bo depresja to niestety tylko jeden z problemów... ale poważnie, staram się nie pchać za dużo apteki w siebie, jak nie muszę:roll: Bardzo Ci jestem wdzięczna za wszystko!!! A Aksa nie spada na 12 stronę!!!! Quote
Aga_Mazury Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Jak tam dziewczyny....?...wyspane wszystkie?...buziole z Mazur :calus: i przypominam o zbiórce na AFN na "Aksa" Quote
Kam Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Spójrzcie, jedyny odzew z allegro, no comments... " Witam. Uśpij ją TY BEZDUSZNA ISTOTO! Sprawiasz jej tylko cierpienie! Żałosne! Pozdrawiam." Quote
Aga_Mazury Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Kam napisał(a):Spójrzcie, jedyny odzew z allegro, no comments... " Witam. Uśpij ją TY BEZDUSZNA ISTOTO! Sprawiasz jej tylko cierpienie! Żałosne! Pozdrawiam." Kam błagam Cię....bo mnie rozniesie :mad: daj nam tutaj namiar na tą osobę.... poproszę :angryy: jesoooo, żeby ją ktoś........(wiadomo co)..... na szczęscie ja w sprawie Czarusia na wózku mam same pozytywne mail-e :) ....ale spodziewać się trzeba wszystkiego....bo przecież dzięki takim właśnie ludziom mamy potrzbę istnienia chociażby dogomanii.... Quote
agusiazet Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Przygłupy też istnieją na tym Bożym świecie i nikt na nich nie zwraca uwagi!!! Sami niech się uśpią. Nie nam decydować, kto ma żyć , a kto nie!!! Aksa trzymam kciuki za Twój przyszły i teraźniejszy domek. Przelałam dla Ciebie dwie dychy, sorki, że tak mało, ale tyle tych psów, że nie wyrabiam. Ale za miesiąc jeśli nadal będziesz u Ulv też przeleje. Trzymajcie się: sunia i jej wspaniała tymczasowa Pani!!! Quote
ulvhedinn Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ja się już nie przejmuję przygłupami, za to zrobiłam się paskudnie chamska wobec nich:diabloti: ostatnia sąsiadka, która kategorycznie stwierdziła, że po co ja te psy męczę, uśpić to i spokój (chodziło o Aksę, Bilba i Matyldę...) usłyszała :"pani też jest stara, brzydka, ledwo łazi i na pewno się męczy, a w dodatku darmozjad- proponuję uśpić!"... teraz mi trochę głupio, ale nie zdzierżyłam:angryy: A biedna dręczona piesa właśnie wróciła ze spaceru, na którym zamordowała na amen kolejną piłkę:evil_lol: i teraz liże mnie w łokieć- "ciocia psytul! ciocia miziaj!":loveu: Quote
Monia70 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Magda- jesteś BOSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
agusiazet Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 No cóż, każdy kiedyś nie wytrzymuje i pofolguje sobie. A to, że Ci głupio, to tylko dobrze o Tobie świadczy. Powiedz Paniusi przepraszam i sprawa zakończona, kochać jej nie musisz. Najważniejsze, że kochasz, dbasz i sznujesz swoje zwierzaki - Ulv, jesteś wielka!!! Quote
Aga_Mazury Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ulv...cóż...ja i tak gratuluję. Ja byłabym bardziej "agresywna" :mad: Quote
ulvhedinn Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Niestety...:-( Za to dziś była na spacerze nad rzeką (pomiędzy deszczami:evil_lol: ) i straszyła wędkarzy wypadając znienacka zza zakrętu:loveu: Quote
agusiazet Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Widziałam Aksę na Allegro, może coś się uda, Trzymam kciuki, to taka wspaniała pieska!!! Quote
ulvhedinn Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Na razie to ciocia ulv podczas wygłupów z Aksą nadwyrężyła sobie mięśnie i teraz się z pewnym trudem rusza:evil_lol: Quote
agusiazet Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 I niech mi ktoś powie, ze ten pies jest kaleką nie do życia, nawet własną Pańcię pokonał!!! Quote
alispo1 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 mocno 3mam kciuki za domek..i troche szlag mnie trafia,bo..1.mam miejsce na psa,2.mam ogrodek,3.Aksa chyba mnie lubi;) ale.. 4.mam nadodpowiedzialnych rodzicow,ktorzy boja sie,ze nie dadza rady z "trudnym"psem,szczegolnie za kilkanascie lat..moze i slusznie,ale..zawsze mam wrazenie,ze mam naprawde dobry dom dla zwierzat ale rodzinka chce byc za wszelka cene "idealna" i mysli,ze idealow dookola mnostwo..a ichj nie ma:-( pozdrawiam Akse-Krakse i nieugieta Ulv:) Quote
agusiazet Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Alipso1, czy użyłaś wszystkich swoich wdzięków? Ta suka jest jeszcze młoda i nim przyjdą kolejne kłopoty pewnie minie trochę czasu, więc na razie to wspaniały pies do wzięcia!!! Spróbuj jeszcze, ona już tyle czeka, na ten domek z ogródkiem, bo opiekę ma na pewno super. PRÓÓÓÓBUUUJJJJ JESZCZZZEEEE!!!!!! Quote
alispo1 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 agusiazet napisał(a):Alipso1, czy użyłaś wszystkich swoich wdzięków? Ta suka jest jeszcze młoda i nim przyjdą kolejne kłopoty pewnie minie trochę czasu, więc na razie to wspaniały pies do wzięcia!!! no ale to tym bardziej problem,bo za te troche czasu moi rodzice moga juz nie byc tego zdrowia co teraz,przynajmneij tak beda sie tlumaczyc;)sprobowac moge poprobowac,ale watpie.Dobrze,ze jeszcze inne bidy sa,wiec moze chociaz innej sie uda. Quote
agusiazet Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 A mnie tak Aksy szkoda, więc ten domek z ogródkiem to dla niej szansa, a dla opiekunki też!!! Quote
ulvhedinn Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 agusiazet napisał(a):I niech mi ktoś powie, ze ten pies jest kaleką nie do życia, nawet własną Pańcię pokonał!!! Na razie to pani jest kaleką... jak mi do piątku nie prejdzie to idę do lekarza, bo ja się wtedy wywaliłam i chyba mam jeszcze żebra stłuczone- bolą jak diabli:angryy: Alispo, jakbyś wzieła Aksę, to by była najpiekniejsza rzecz na świecie, bo mogłabym ja odwiedzać i chodzić na szalone spacerki... a jak gdzieś pojedzie to buuuu...:placz: strasznie ją pokochałam:oops: Quote
Magea Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Trzymam mocno kciuki za Akse :) Śledze ten wątek od kiedy się o niej dowiedziałam od Ciebie Magda uu Twojej cioci. I podziwiam Ciebie jak dajesz sobie rade i jak Ci się udało wyciągnąć Akse z tego wszystkiego. Jest naprawde radosnym i (zbójnickim) psem :) Aż się miło czyta historiie Aksy tylko jeszcze koncowy happy end sie przydał.. w końcu się uda ja w to mocno wierze :) Quote
Recommended Posts