Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nowy tekst do ogłoszeń:

Durszlak vel Sitko- uczuciowy Rudzielec czeka na miłość swego życia
Przedstawiam Wam rudego kundelka średnich rozmiarów o imieniu Durszlak a zwanego również Sitko.
Rudzielec jest bardzo uczuciowym pieskiem. Przywiązuje się do opiekunów, nawet tych schroniskowych, którzy mają tak niewiele czasu dla niego, jak pracownicy i wolontariusze. Kontaktowy, zawsze serdeczny do swoich, pieszczoch. Entuzjastycznie wita ludzkich przyjaciół, skacze i wtula się w człowieka. Jak mocno pokochałby swego własnego Człowieka..? człowieka, z którym by zamieszkał, z którym dzieliłby resztę życia...
Durszlak potrafi groźnie szczekać na obcych, ale to tylko poza przez kraty; na spacerze spokojnie z każdym się przywita, da pogłaskać. Dzięki dystansowi do nieznajomych sprawdziłby się jako niegroźny stróż domostwa. Jednak szybko się zaprzyjaźnia i nawiązanie relacji z nowym właścicielem nie będzie sprawiało trudności.
Rudzielec uwielbia spacery, które zwykle ma raz w tygodniu. Potrafi ładnie chodzić na smyczy, choć nie zawsze chce ;) Za to chętnie pobryka, pobiega i oznaczy krzaczki.
Lubi towarzystwo suczek, z samcami dogaduje się średnio. Na spacerze nie zaczepia, nie zachowuje się uciążliwie, ale w schronisku mieszka w boksie mieszka z trzema panienkami. Ma to swoje uzasadnienie - był kilkukrotnie pogryziony, pod sierścią ma ukrytych kilka blizn, nawet piękny nosek został naznaczony przez „kolegę”.
Sitko od ponad czterech lat czeka na prawdziwy dom. Obecnie ma około 8 lat. Jest zdrowy i w pełni sił. Bardzo pragnie miłości, swego Człowieka już do ostatnich dni. Czy jego przeciętny wygląd przysłoni zalety wnętrza i odbierze mu szansę na godne życie..?

i fotki od kwl'a

Jestem w trakcie dawania ogłoszeń, podam linki.

Posted

Dziś widziałam Durszlaka...z odległości i on mnie też. Jednak inny rudzielec :angryy:spacyfikował mnie wcześniej i juz nie wystarczyło sił dla kolejnego.
Następnym razem odwrócę kolejność wychodzenia,może mnie oszczędzą.
Chyba jednak "rude " bywają wredne;)

Posted

APSA napisał(a):
I wredne :diabloti:

przynajmniej suki

Zostałam sprowokowana do wypowiedzi z racji posiadania rudzielca płci męskiej.
Powiedziałabym raczej, że jest hmm psem o słabych nerwach i upartym ;)

Posted

Allegro ma ciągle odnawiane a wczoraj zrobiłam mu pakiecik ogłoszeń (na 20stu stronach):
gumtree.pl, przygarnijzwierzaka.pl, kokosy.pl, ojej.pl, ale.gratka.pl, adopcje.org, psiamania.pl, morusek.pl, adopcjapsa.pl, adopcjepsow.org, petworld.pl, kupsprzedaj.pl, nasipupile.pl, pineska.pl, e-zwierzak.pl, eoferty.com.pl, tablica.pl, ogloszenia.e-gratka.pl, cafeanimal.pl, pajeczyna.pl